icon

Antidepresiva, kdy se váš stav zlepšil?

andryyysssek
28. čer 2017

Ahoj holky,trpím na deprese a panické ataky(záchvaty úzkosti),chodím na psychoterapie a můj stav se zhoršuje, tak mě psycholog poslal k psychiatrovi a budu brát antidepresiva.Je tu někdo, kdo má stejnou zkušenost? Za jak dlouho se váš stav zlepšil?

linda164
•
28. čer 2017

Pokud budeš brát léky bude ti fajn ale nikdy nebudeš ok. Mě pomohlo se zaměřit na nějakě věci a jednou jsem antidepresiva musela vysadit a najednou jsem zjistila že to bylo zbytečné. Protože prášky ti utlumí vše. Radost, smutek. Uplne vsechny pocity. Je to svinstvo uz nikdy bych nebrala.

lv
•
28. čer 2017

Je nás tu spousta, zkus skupinku Trpím panickou poruchou a uzkostnými stavy. Psycholog udělal dobře, pozná, kdy je třeba pracovat dohromady s psychiatrem, spolupráce terapie a léků je nejúčinnější. Dnešní typy antidepresiv jsou moderní a účinné, lékař zvolí to, které bude zrovna pro tebe to pravé. Tlumí léky na uklidnění (neurol, lexaurin, rivotril apod.).

ploutvicka59
•
28. čer 2017

Ja brala pres rok Cipralex...poslala me na psychoterapii..tam me dostal jeste do větších depresí...Jsem pry zakomplexovana mlada holka...A ten den sem si rekla a dost...Na dalsi navsteve u me doktorky jsme se domluvily,ze budeme vysazovat...No a ted v červnu je to rok a je mi dobře...

zabec
•
28. čer 2017

Osobni zkusenost nemam, ale pritel diky stresu v praci skoncil na antisepresivech a diagnozou panicka porucha. Bere je pul roku a pomalu se vraci do normalniho stavu. Ma je brat jeste dva mesice a v zari, ze je zacnou vysazovat, coz mi prijde trochu nesmysl zrovna na podzim, kdy byva hnusne a zkracuji se dny, ale zase nerada bych, aby je bral az do pristiho jara. Neni to s nim jako kdyz je nebral ☹

hani007
•
28. čer 2017

@andryyysssek Zkuste rozhodne zajit na kyneziologii. Nebojte, neni to zadne sarlatanstvi, ale vedecky overena metoda..

andryyysssek
autor
•
28. čer 2017

@zabec jak to myslíš? Jakože je apaticky?Můj přítel bere rok a pul,a je normální.

andryyysssek
autor
•
28. čer 2017

@linda164 já ale fakt musím, je to už šílené, a pokud je nezačnu brát, bojím se,že to dopadne blbě.

linda164
•
29. čer 2017

@andryyysssek tak bych zkusila aspon nejake slabe ;) hlavne musis bojovat najdi si tvuj novy motor klidne kresleni klidne puzzle peceni cokoliv te bude naplnovat a prestanes myslet na to hrozne co te nici. Vim ze je to hrozne a clovek nezna vychodisko ale az budes ok a kouknes zpet uvidis ze to bylo zbytecne a vlastne vsechny starosti jsou uplne zbytecne 🙂

zabec
•
29. čer 2017

@andryyysssek nevim jestli uplne apaticky, je hodne unaveny, kazde odpoledne prijde z prace a 1-2 hodiny spi, jinak vubec nefunguje, a i povahove je jiny, neni tak vesely, nedokaze se ani poradne nastvat, je proste takovy v "utlumu" ve vsech smerech.

andryyysssek
autor
•
29. čer 2017

@zabec jejda,snad to bude brzy dobré. Jako bys mluvila o mém příteli, akorát on to nemá z léků, ale ze stresujiciho zážitku nejspíš. Taky s ním nic není, ani se mě nedotkne,nebydlíme spolu,takže nejsme v kontaktu,protože on se neozve,a já ho nechávám nějakou dobu být. Už to trvá přes dva měsíce, aspoň zase začal dělat věci, které ho baví.

zabec
•
29. čer 2017

@andryyysssek tak my spolu bydlime, jsme spolu 9 let, takze si myslim, ze za tu dobu ho dobre znam a neni to on, ale tezko se to vysvetluje