Auto pro maminu s miminem?
Ahoj holky, můj vůz se chystá do věčných lovišť a bude potřeba ho nahradit. Jaké vozítko by jste doporučily pro ženu z venkova, která se všude dostane jen autem a zároveň bude muset většinou tahat prcka? Ideálně s dostatečným kufrem na velký nákup, nebo kočár ale zas nic obřího, kvůli parkování. Se snadným přístupem k zadním sedačkám, takže bez široké lišty pode dveřmi. Samozřejmě bezpečné, ale ne zrovna Bávo za dvě mega. Nepotřebuju miliardu čudlíků a čupr funkce, vlastně je to spíš nežádoucí. Čím míň serepetiček, tím míň se toho může podělat.
Jo a mám naprostý odpor ke kombíkům.
Tak těch variant je milion 😀. Zkus i nějaký technický specifikace, ať ti můžem poradit.
Nějaké SUV?
Citroen berlingo, za málo peněz hodně muziky,aspon za mě...velký kufr, ani donkey v mono verzi neskladam😂 nevím jestli toto je pro vás velké auto, ale mi nepřipadá, je to o zvyku a vlezla jsem se zatím vsude
@brookmichaela Kia není zrovna bezpečná, z toho je hned šrot. Kámoš dělá vedoucího prodejny a nikdy by si jí nekoupil. Hádám, že ví proč.
@luj89 Diesel a manuál, to je vše, co vyžaduju.
@sweet81 No, dost možná jo, ale jaký, to je ta otázka.
@lajla Jo a ještě jsem marnivá, takže by mělo být aspoň trochu sexy. Berlingo má taťka, je s ním moc spokojenej, ale tak vošklivý 😀
My vybrali Š Rapid verze sedan. Mrkni na vybermiauto.cz a v porovnani s Octavií sice užší, ale kufr dost prostorný. Manipulace při řízení super. Mám benzin 1.2 a stačí krásně. Koupila jsem rok satý model na skodaplus.cz, cena pěkná.
@nutricnihodnota 😂 je fakt že toto moc neresim😂 fci splni pořádně...
Mi se moc líbí Alhambra, ale tu jsem nechtěla bála bych se jezdit😂
Mám Fiat Dobló, po tom co jsem léta jezdila s Focusem jsem po porodu třeťátka zjistila, že se tam tři děti a já nevejdeme, tak mi zůstalo rodinné auto a jako rodinné auto - větší jsme koupili VW Caravelle. A to Dobló super, krásně se mi vlezou tři autosedajdy na zadní sedajdy, kočár bez složení a ještě zbude místo na nákup. Přitom to není žádný obr, parkovat se s tím dá všude, jezdí to dobře. Máme Dobló na plyn, ale dá se koupit i v dieslu. A bezpečné bude, má to široký čumák, 8 pytlů a přístup na zadní sedačky je bombastický díky velkým posuvným dveřím.
@nutricnihodnota já jezdim s yetim, mám diesel, 4*4, takže na vsi to ujede i v zimě na sněhu. Kufr to má tak akorát, na sedačky vzadu se mi taky dobře leze... a vzhledem k mýmu řidičskýmu "umění" si nemůžu vynachválit celkem dobrou a pevnou konstrukci (mám za sebou dva celkem slušný karamboly) a havarijní pojistku 😎
Krásný na pohled to neni, taky sem měla problém si na to zvyknout a přišlo mi to auto hrozně vošklivý, ale čim dýl ho mám, tím víc se mi líbí.
Koukni po Toyotě Auris ;)
@nutricnihodnota tak ono pokud opravdu nechceš jezdit v bmw tak jsou to všechno jen plasty, které se zešrotují. Kamarádka má Kiu a je s ní právě spokojená, ale samozřejmě každý dávame přednost něčemu jinému. Na mě je to třeba malé. Potřebuji být v pořádným SUV a mít rozhled kolem sebe jinak se necítím bezpečně. Moje sestra se necítí zase bezpečně ve velkém autě a mimčo bude vozit v Bečkovým Mercedesu. Kufr to má ale fajn a vleze se s ním všude. Píšeš, že si trochu marnivá ;) to jsme všechny asi. Já měla možnost jezdit i v Tuaregovi a je to super autíčko, jen něco stojí.
Jestli bezpecne, tak bych vybirala nejake VW. A rozhodne zvaz automat! To je znatelny komfort oproti manualu 😉
@nutricnihodnota Pokud netouzite po suvecku, asi bych brala něco od Volkswagenu - passat, octavku, superb (ten nový se jim povedl)
Máme škoda Rapid a jsme spokojený, prostorný, velký kufr a po naší bouračce před pár měsíci si troufám tvrdit, že i bezpečný.
@nutricnihodnota pokud bezpečné, tak snad jedině Volvo, jakékoliv😃
Mela jsem superba je to super kara pro chlapa a rodinu co jede konplet, na me desne velkyyy, ted touzim po novy fabii, rapid, kocar tam nacpu a nakup na zadni sesadla, nebo golfik, starsi bmw 1 nebo 3, cenove je vse zhruba stejny.. Verim cechum a nemcum, do zadny ciny bych nevlezla, nelibej se mi.. Jo a jedine automat. Miluju
@micaella23 golfik taky ťu ťu jsem měla..ale Volvo prostě the best😀
@mialagia jeeee no volvicko xc90 treba nebo menci budu skromna bych brala taky hned :D
Já mám Nissan Qashqai a jsem moc spokojená. Do zádu, se vejdou tři velké autosedačky.
Já nemůžu dopustit na naší combikovou octavku. Neskutečný co se do ní vleze. Půlka kufru zabere kenela pro psa, kočárek s korbou ( a to brio je tank) dvě tašky, cestovní postýlka a kytara 😂 vzadu dvě sedačky vprostřed ještě místo na tašku. Žádný serepeticky nemá. Nicméně budeme kupovat tedka vw Passat v combi. Tavince už je 11 let tak musíme obměnit 😊
Volvo XC90 můžu jen doporučit. Máme ho 1,5 roku. Odvozí nás se třemi dětmi i na dovolené, kufr obrovský a pocit bezpečí při jízdě je k nezaplacení 🙂
No tak já s malou se vozime v mazde 6 v kombiku a jsme nejvíc spokojený 🙂 jízdní vlastnosti úžasný a je to celkem bytelný auto. Ale když nechceš kombi, tak fakt asi nějaký suv 🙂
@nutricnihodnota Spíš bych si nejdřív fakt pořádně ujasnila, co chci. Prostě promyslet víc parametrů, aby ses mohla rozhodnout. Teď máš ty představy takový, že sednou skoro na každý auto ;). To znamená, že bez užší specifikace ti sem akorát budou ostatní holky psát jaké mají ony auto, a to ti asi moc nepomůže. Druhá rada je, abys zvážila ,,kombíky" když chceš mít velkej kufr ;). Já na svou fabii combi nedám dopustit ;).
@nutricnihodnota rada ctu tvuj dotaz. Ceka me uplne to same se stejnymi podminkami🙂. Delsi dobu mam vybranou Toyotu Auris 1,33. Uz se jen rozhoduji mezi bilou a cervenou barvou a kdy ho objednam. Mimi moje rozhodnuti dost urychlilo. Mluvila jsem o tom autu s nekolika lidmi kteri ho maji a po 8 letech aktivniho pouzivani nemeli problem. Znam rodinu kde maji 3 auta teto znacky- avensis, auris a ted si koupili aigo. Sousedka ma Auris, soused RAV. A muj znamy automechanik to vyjadril jasne: za 1. nejsou lepsi motory a vybaveni nez Toyoty. Za 2. ty levne auticka jako KIA, HYUNDAY, ty co jen hezky vypadaji, vyrobcum se vrati v podobe drahych a castych vymen nahr.dilu. Bohuzel dnes se "jede" na design a spoustu elektroniky, ale nikdo uz nevidi, ze vse je z plastu a cim vic elektroniky, tim vic potencionalnich oprav a jasnych velikych vydaju.
PS: jestli budes tit, dej nam prosim vedet pro co jsi se rozhodla🙂
Za mě VW Sharan.Přesedlala jsem na něj z maličkého Peugeota 206, měla jsem strach, jak to zvládnu, nikdy jsem nebyla fanda do řízení, ale to auto je prostě boží 🙂
Jakákoliv dovolená-seznam jako kr...a, půlka domácnosti s sebou, neřeším absolutně, co bude a nebude až tak potřeba.Kočárek vozím zásadně složený.A když jedeme s kamarádama přihodíme sedačky a vejde se 7lidí.Chlap střídá auta jako ponožky, tak už jsme cestovaly s malou i Hyunday Santa Fe, Nissan x-trail, Volvo-už ani nevím 🙂 ,Toyota Rav , už si ani nevzpomenu na všechny značky, ale Sharan je prostě nej 🙂 Ze škodovek jsme měli Octávii v kombíku a tam mi přijde tak málo místa,jsem vysoká a musela jsem malou dávat vždy za sedadlo spolujezdce.

Mě příjde super rodinné auto Kia Sportage