icon

Auto pro maminu s miminem?

nutricnihodnota
2. srp 2016

Ahoj holky, můj vůz se chystá do věčných lovišť a bude potřeba ho nahradit. Jaké vozítko by jste doporučily pro ženu z venkova, která se všude dostane jen autem a zároveň bude muset většinou tahat prcka? Ideálně s dostatečným kufrem na velký nákup, nebo kočár ale zas nic obřího, kvůli parkování. Se snadným přístupem k zadním sedačkám, takže bez široké lišty pode dveřmi. Samozřejmě bezpečné, ale ne zrovna Bávo za dvě mega. Nepotřebuju miliardu čudlíků a čupr funkce, vlastně je to spíš nežádoucí. Čím míň serepetiček, tím míň se toho může podělat.

Jo a mám naprostý odpor ke kombíkům.

brookmichaela
2. srp 2016

Mě příjde super rodinné auto Kia Sportage

luj89
2. srp 2016

Tak těch variant je milion 😀. Zkus i nějaký technický specifikace, ať ti můžem poradit.

sweet81
2. srp 2016

Nějaké SUV?

lajla
2. srp 2016

Citroen berlingo, za málo peněz hodně muziky,aspon za mě...velký kufr, ani donkey v mono verzi neskladam😂 nevím jestli toto je pro vás velké auto, ale mi nepřipadá, je to o zvyku a vlezla jsem se zatím vsude

nutricnihodnota
autor
2. srp 2016

@brookmichaela Kia není zrovna bezpečná, z toho je hned šrot. Kámoš dělá vedoucího prodejny a nikdy by si jí nekoupil. Hádám, že ví proč.

@luj89 Diesel a manuál, to je vše, co vyžaduju.

@sweet81 No, dost možná jo, ale jaký, to je ta otázka.

@lajla Jo a ještě jsem marnivá, takže by mělo být aspoň trochu sexy. Berlingo má taťka, je s ním moc spokojenej, ale tak vošklivý 😀

biene007
2. srp 2016

My vybrali Š Rapid verze sedan. Mrkni na vybermiauto.cz a v porovnani s Octavií sice užší, ale kufr dost prostorný. Manipulace při řízení super. Mám benzin 1.2 a stačí krásně. Koupila jsem rok satý model na skodaplus.cz, cena pěkná.

lajla
2. srp 2016

@nutricnihodnota 😂 je fakt že toto moc neresim😂 fci splni pořádně...
Mi se moc líbí Alhambra, ale tu jsem nechtěla bála bych se jezdit😂

andy80
2. srp 2016

Mám Fiat Dobló, po tom co jsem léta jezdila s Focusem jsem po porodu třeťátka zjistila, že se tam tři děti a já nevejdeme, tak mi zůstalo rodinné auto a jako rodinné auto - větší jsme koupili VW Caravelle. A to Dobló super, krásně se mi vlezou tři autosedajdy na zadní sedajdy, kočár bez složení a ještě zbude místo na nákup. Přitom to není žádný obr, parkovat se s tím dá všude, jezdí to dobře. Máme Dobló na plyn, ale dá se koupit i v dieslu. A bezpečné bude, má to široký čumák, 8 pytlů a přístup na zadní sedačky je bombastický díky velkým posuvným dveřím.

mon_88017
2. srp 2016

@nutricnihodnota já jezdim s yetim, mám diesel, 4*4, takže na vsi to ujede i v zimě na sněhu. Kufr to má tak akorát, na sedačky vzadu se mi taky dobře leze... a vzhledem k mýmu řidičskýmu "umění" si nemůžu vynachválit celkem dobrou a pevnou konstrukci (mám za sebou dva celkem slušný karamboly) a havarijní pojistku 😎
Krásný na pohled to neni, taky sem měla problém si na to zvyknout a přišlo mi to auto hrozně vošklivý, ale čim dýl ho mám, tím víc se mi líbí.

fifina86
2. srp 2016

Koukni po Toyotě Auris ;)

brookmichaela
2. srp 2016

@nutricnihodnota tak ono pokud opravdu nechceš jezdit v bmw tak jsou to všechno jen plasty, které se zešrotují. Kamarádka má Kiu a je s ní právě spokojená, ale samozřejmě každý dávame přednost něčemu jinému. Na mě je to třeba malé. Potřebuji být v pořádným SUV a mít rozhled kolem sebe jinak se necítím bezpečně. Moje sestra se necítí zase bezpečně ve velkém autě a mimčo bude vozit v Bečkovým Mercedesu. Kufr to má ale fajn a vleze se s ním všude. Píšeš, že si trochu marnivá ;) to jsme všechny asi. Já měla možnost jezdit i v Tuaregovi a je to super autíčko, jen něco stojí.

1lenuska1
2. srp 2016

Jestli bezpecne, tak bych vybirala nejake VW. A rozhodne zvaz automat! To je znatelny komfort oproti manualu 😉

japona
2. srp 2016

@nutricnihodnota Pokud netouzite po suvecku, asi bych brala něco od Volkswagenu - passat, octavku, superb (ten nový se jim povedl)

rainbow_x
2. srp 2016

Máme škoda Rapid a jsme spokojený, prostorný, velký kufr a po naší bouračce před pár měsíci si troufám tvrdit, že i bezpečný.

mialagia
2. srp 2016

@nutricnihodnota pokud bezpečné, tak snad jedině Volvo, jakékoliv😃

lajla
2. srp 2016

@japona nový Superb má manžel, to snad už ani není auto😂

micaella23
2. srp 2016

Mela jsem superba je to super kara pro chlapa a rodinu co jede konplet, na me desne velkyyy, ted touzim po novy fabii, rapid, kocar tam nacpu a nakup na zadni sesadla, nebo golfik, starsi bmw 1 nebo 3, cenove je vse zhruba stejny.. Verim cechum a nemcum, do zadny ciny bych nevlezla, nelibej se mi.. Jo a jedine automat. Miluju

mialagia
2. srp 2016

@micaella23 golfik taky ťu ťu jsem měla..ale Volvo prostě the best😀

micaella23
2. srp 2016

@mialagia jeeee no volvicko xc90 treba nebo menci budu skromna bych brala taky hned :D

sweet81
2. srp 2016

Já mám Nissan Qashqai a jsem moc spokojená. Do zádu, se vejdou tři velké autosedačky.

misullka20
2. srp 2016

Já nemůžu dopustit na naší combikovou octavku. Neskutečný co se do ní vleze. Půlka kufru zabere kenela pro psa, kočárek s korbou ( a to brio je tank) dvě tašky, cestovní postýlka a kytara 😂 vzadu dvě sedačky vprostřed ještě místo na tašku. Žádný serepeticky nemá. Nicméně budeme kupovat tedka vw Passat v combi. Tavince už je 11 let tak musíme obměnit 😊

katerinap1978
2. srp 2016

Volvo XC90 můžu jen doporučit. Máme ho 1,5 roku. Odvozí nás se třemi dětmi i na dovolené, kufr obrovský a pocit bezpečí při jízdě je k nezaplacení 🙂

junkka
3. srp 2016

No tak já s malou se vozime v mazde 6 v kombiku a jsme nejvíc spokojený 🙂 jízdní vlastnosti úžasný a je to celkem bytelný auto. Ale když nechceš kombi, tak fakt asi nějaký suv 🙂

luj89
3. srp 2016

@nutricnihodnota Spíš bych si nejdřív fakt pořádně ujasnila, co chci. Prostě promyslet víc parametrů, aby ses mohla rozhodnout. Teď máš ty představy takový, že sednou skoro na každý auto ;). To znamená, že bez užší specifikace ti sem akorát budou ostatní holky psát jaké mají ony auto, a to ti asi moc nepomůže. Druhá rada je, abys zvážila ,,kombíky" když chceš mít velkej kufr ;). Já na svou fabii combi nedám dopustit ;).

aiva01
3. srp 2016

@nutricnihodnota rada ctu tvuj dotaz. Ceka me uplne to same se stejnymi podminkami🙂. Delsi dobu mam vybranou Toyotu Auris 1,33. Uz se jen rozhoduji mezi bilou a cervenou barvou a kdy ho objednam. Mimi moje rozhodnuti dost urychlilo. Mluvila jsem o tom autu s nekolika lidmi kteri ho maji a po 8 letech aktivniho pouzivani nemeli problem. Znam rodinu kde maji 3 auta teto znacky- avensis, auris a ted si koupili aigo. Sousedka ma Auris, soused RAV. A muj znamy automechanik to vyjadril jasne: za 1. nejsou lepsi motory a vybaveni nez Toyoty. Za 2. ty levne auticka jako KIA, HYUNDAY, ty co jen hezky vypadaji, vyrobcum se vrati v podobe drahych a castych vymen nahr.dilu. Bohuzel dnes se "jede" na design a spoustu elektroniky, ale nikdo uz nevidi, ze vse je z plastu a cim vic elektroniky, tim vic potencionalnich oprav a jasnych velikych vydaju.
PS: jestli budes tit, dej nam prosim vedet pro co jsi se rozhodla🙂

magdasan
3. srp 2016

Za mě VW Sharan.Přesedlala jsem na něj z maličkého Peugeota 206, měla jsem strach, jak to zvládnu, nikdy jsem nebyla fanda do řízení, ale to auto je prostě boží 🙂
Jakákoliv dovolená-seznam jako kr...a, půlka domácnosti s sebou, neřeším absolutně, co bude a nebude až tak potřeba.Kočárek vozím zásadně složený.A když jedeme s kamarádama přihodíme sedačky a vejde se 7lidí.Chlap střídá auta jako ponožky, tak už jsme cestovaly s malou i Hyunday Santa Fe, Nissan x-trail, Volvo-už ani nevím 🙂 ,Toyota Rav , už si ani nevzpomenu na všechny značky, ale Sharan je prostě nej 🙂 Ze škodovek jsme měli Octávii v kombíku a tam mi přijde tak málo místa,jsem vysoká a musela jsem malou dávat vždy za sedadlo spolujezdce.