Berou rodiče i starší děti na návštěvu k miminu?
Dobrý den
Rada bych se zeptala , braly si vasi rodice u vas i vase 2 lete deti a starsi nebo jak se narodilo vasemu sourozenci taky mimino tak si brali jen to mimino . Protoze vsichni jsou poprdeni z mimina ze jo …
Moje mama kdyz jsem byla mala tak uprednostnovala starsiho brachu . A ted se bojim kdyz cekaji mimino ze to bude delat i vnoucatum a malou si uz nebude brat a nebude ji chtit .
Jeste se ani nenarodilo a uz o tom diteti furt od mami posloucham pritom tu zenskou jsem videla jednou a brachu vidam jednou do roka . Takze jak kdyby byli cizi
Moja svokra ma o dost blizsi vztah k dcere jak k mojmu manzelovi a tiez som sa trochu bala, co bude, ked sa narodi neter, ale svokra sa na nase deti vzdy tesi rovnako ako predtym.. idealne teda ked tam asi nie som ja 🤣 tak uvidis, mozno to tak nebude 🙂
Moje máma si bere jen staršího, mladší má 2 a půl a ještě u nich nebyl. Nechce se s miminem patlat, starší už je samoobslužný, tak dokud nebude samostatný i mladší, tak ho nechtějí.
Moje máma si dceru brala od 8 měsíce jednou týdně na celej den... ( Chtěla ji i dřív ale na to jsem nebyla připravená ) tet ji jsou dva a když je třeba tak u nich spí i přez noc a to občas i se starší sestřenicí 5 a bratrancem 7 ( je to babička na plný úvazek) ale třeba ke tchýni bych ji nedala. Možná až bude malá starší ale též o ní nejeví nijak velký zájem ( možná je to ale tím že je to už její osmé vnouče )
Ja mam zkusenost ze prarodice preferuji starsi deti, se kterymi se uz da domluvit.
Naši si od mimin berou všechna vnoučata. Aktuální složení je 11 let 9,5 roku, 3,5 roku, 2 roky, 1,5 roku. Ideálně všechny najednou, pokud není možné, tak dle situace ty, které mohou
Občas tchýně pohlídala i mimino, ale třeba jen na max 2-3h, kvůli kojení. Teď si bere malého každý týden třeba i na 6 h. Když potřebujeme, není problém pohlídat. Ale na noc jsme ho zatím nedávali.
Velký nebo miminko, mají zájem o oba stejně, dědečkové jsou z malých miminek nervoznější, tak vždy v doprovodu babi, na pár hodin, když si musím něco zařídit, starší už chce sám od sebe i na déle, někdy i přespí, občas hlídají u nás, občas jdou děti k nim, buď obě nebo po jednom na střídačku.
Naši rodiče (chlapa i moje) si berou naše dcery (4roky, 2roky) od cca 1,5 roku na víkendy. Naši vždy vymyslí nějaký výlet, mají dokonce dopředu vymyšlené už nějaké nápady na výlety s většími dětmi a už si plánují, jak s nimi pojedou na dovolenou. Tchánovci neplánují dovolenou a výlety, ale třeba víkendy na chalupě jako teď. Ty hlídají i v týdnu, když je potřeba, takže to mají rozdělené. Naši bydlí daleko, takže ty vidí děti cca jednou za měsíc na ten víkend. Podle mě záleží na rodičích 🙂.
U nás vždy až starší. V podstatě děti si bere jen jedna babička. Ostatní jen návštěvy. Miminka ani náhodou nikdo. Moje mamka je blízko,vida děti často, hlídá tak od 8-12 měsíců sama, a na noc k ní starší chodili od 3 let. Nejmladší je jiná liga, ten půjde kdoví kdy. Ale půlden s babičkou taky zvládne. S druhými prarodiči max hodinu. Snad se to později změní. Zvlášť v dědu vkládám důvěru. Jeho dílna bude království.
Když byly dcery miminka, neměla jsem potřebu je někomu dávat na hlídání, proč taky.. Jinak prarodiče z obou stran mají všechny vnoučata stejně rádi, u nás je to opačně, naše 7leta dcera preferuje jednu babičku.

Upřímně ani jedny, vůbec hlídání od prarodičů nemáme, i když by se siklo.
Jinak starší děti tak od roku a půl jsou náročnější na hlídání než miminko, které leží v kočárku a "jen" se vozi. Možná proto bude preference rodičů vzít si ten klidný uliček než malého dablika..