icon

Broučci v domácnosti, poraďte

lucijenkaa
13. únor 2015

Maminky nemam se kde poradit,prosím nechte tady toto tema at mi nekdo poradí.Našla jsem v mouce brouky,byly všude,ve špajzu.Ale pak sem zjistila že se rozlezly do všech otevrených potravin.:( Vše jsem vyklidila,načatý sačky vyhazela,vydenzifikovala savem,vše utrela,vratila spet jen to nenačate.Už jsem myslela že je po.Ale další den TAM byly zase,lezly ale i po zemi,zabíjím to.Ale nemužu se toho zbavit,leze to do nadobí,vany,zachod jsou proste všude :( :(Kde se vzaly,sem stoho zničena,mam tu díte a je mi na nic,mely ste je doma nekde taky,jinak dneska je mela mala i v piškotech :( prosím pomoc sem zoufala,kde sem k nim prišla,čisto tu mame tak ze špíny težko :( POMOC

leniczka23
13. únor 2015

@lucijenkaa Jak vypadají jsou takový malinký?Některý až průhledný,některá jakoby žlutý až hnědý?Já takový jednou taky měla,a trvalo hooodně dlouho než jsem se jich zbavila,vylejzali hlavně v noci..pak jsem si pozvala kámoše deratizátora a ten řikal že tyhle jsou absolutně neškodný a pokud nebudou mít zdroj potravy tak vyhynou..A stalo se..mrkni na stránky skudci.com tam najdeš spousty fotek a rad..

lucijenkaa
autor
13. únor 2015

Děkuji za odpověd.Jinak jsou hnědý a lezou teď absolutně všude ☹ našla jsem i na gauči í dokonce v plínach ☹ je mi do breku s toho,bojim se zvat navštěvy a hlavně s čeho jsou ?

kajalka
13. únor 2015

A bydlíte v domě nebo v bytě? Když bych nepřišla na zdroj, volala bych deratizéry.

lucijenkaa
autor
13. únor 2015

V bytě,zatím sháníme na ně něco,co by je zabilo ale zatím sme ještě nic nekoupily,dneska koupíme nějaký pasky na tuhle havět

kajalka
13. únor 2015

@lucijenkaa Tak jestli k vám nelezou od sousedů. To by byl pak marný boj.

blanka.k
13. únor 2015

@lucijenkaa zkusila bych vystříkat vše co jde nějakým sajrajtem na lezoucí hmyz. Kdysi jsem v práci pooužila sprej Cobra (nebo Kobra?) na klas. mravence (líbilo se jim teplo PC a elektro rozvodů), to bylo jediné co jsem sehnala, že když se nastříká, můžou tam být lidi....Pak jsem to využila v nájmu na faraony a hlavně jsem tím vystříkala i okolo oken, dveří, a pořádně stoupačky, aby to tam zas nenalezlo od sousedů (bojoval s tím celý barák, ale někteří odmítali deratizaci = marný boj)...a cca 1x za měsíc ty stoupačky, vst.dveře atd.preventivně nastříkala zas.

jetynka
13. únor 2015

@lucijenkaa To vypadá,že to leze k vám od sousedů přes špajz, potvory ale, že by jim i savo vonělo???Jak by se nepodařilo najít zdroj asi bych šla do toho deratizéra jak už tu zaznělo. Držím, palce ať jste brzo bez těch potvor, není to nic příjemného ☹

edeltraut
13. únor 2015

Já jsem něco podobného měla - myslím, že jsem si to přinesla v mouce. Byli ve všech moukách, krupicích a těstovinách. Vyházela jsem všechno vytírala a sříkala přípravkem na mravence 🙂 tak dva, tři dny a byl pokoj, ale měla jsem je jen ve skříňce s moukama... jinam se naštěstí nedosali....

lucijenkaa
autor
13. únor 2015

Díky moc,taky dneska něco koupíme,jaje měla taky v mouce,těstovinach,krupici a dalších načatých potravinach.A taky nechapu že se tak rozlezly,pořad tady uklízím každý kout a zbytečně,musí jím v něčem být dobře,snad nebudou pod linem to by bylo fakt zbytečný,koupím nějaký jed snad pomuže,jde mi hlavně o malou ikdyž ta z nich ma radost když nějakýho zahlídne :-/😀

barborka09
13. únor 2015

@lucijenkaa Podívej se i do drogerie. Ač se to zdá jako blbost, tak taky se nám doma začaly objevovat, tak jsem vyklidila celý špajz a zdroj jsem nenašla. No a nakonec jsem ty potvory našla v úplně jiné skříňi s drogerií - měla jsem tam takovou tu kuličku koupelnové soli ještě originál zabalenou v celofánu a můžu říct, že tolik jako na té kuličce jsem jich nikdy v žádné potravině neměla. Takže bacha i koupelnová sůl může být jejich zdrojem.
Jinak bojovala jsem s nima roky - občas třeba půl roku jsme nenašli ani jednoho a pak se začly rojit. Tak se to pořád opakovalo. Loni byli u nás v baráku štěnice a pro jistotu se deratizoval celý panelák a od té doby mám klid. Tak snad už se neobjeví. A osobně si myslím že se k nám dostávali přes stoupačky od sousedů.

lucijenkaa
autor
13. únor 2015

Barborko díky moc,není jich tady taky tolik kolik jich bylo předtím ale sou tu stale,sul koupelovou nemame ale utíkaj všude no☹ v Dmku sem se ptala,ani paní netušila co by to bylo?a je to možný že od sousedu ale taky ne

barborka09
13. únor 2015

@lucijenkaa Klidně sis to mohla donést domů z obchodu třeba v mouce. Manžel začal zjišťovat co to jsou za potvůrky a zjistili jsme že dokážou žít třeba půl roku bez jakékoliv stravy. Je to fakt běh na dlouhou trať. Po nějaké době jsem začala bý imunní i já vůči nim - prostě když jsem jednou za čtrnáct dní objevila jednoho broučka, tak jsem ho zabila a neřešila to. V momentě kdy se jich začlo oběvovat víc, tak jsem začla hledat zdroj. A jak jsem psala výše - pomohla až deratizace proti štěnicím. Od té doby už je nemám, je to už třičtvtě roku, tak snad jsme se jich nadobro zbavili.

lucijenkaa
autor
13. únor 2015

My těž hledaly na netu a něco o nich vyčetli a pak ješte mame sem tam taakovýho broučka jmenuje se štírek a dal nevím,ale na netu ho najdete taky ma takove klepeta ale je prý pro domacnost užitečný,že zabíjí tu havět

jitavrtule
13. únor 2015

@lucijenkaa vyházej i všechno nenačatý, co není úplně hermeticky zavakuovaný - takže všechny mouky v papírových pytlících, luštěniny,krupičku, nudle.... a do budoucna všechny tyhle trvanlivý potraviny doporučuju přesypávat do plastových zavíracích obalů. Dokud budou mít broučci co žrát, tak se jich rozhodně nezbavíte.
a koupelová sůl - sůl by byla v pohodě, ale ty rozpustný voňavý koule do vany mají jako hlavní složku jedlou sodu, takže taky poživatinu.

lucijenkaa
autor
13. únor 2015

Jíto díky,ja sem to vyhazela,dozy si nakoupila a už vše mam zavrený a zakolíčkovaný,ted už by se nikam dostat nemely jen je proste všechny vyhubit co jsou volné

veri0007
13. únor 2015

Byla jsem předběhnuta s odpovědí😀 Souhlasím s vyhozením úplně všech potravit, i nenašaté plastové pytlíky, ty mrchy mají speciální radar či co😀 Já měla nějaké malé potvory uhnízděné i v brčkách na pití....

mafeska
13. únor 2015

to bylo první co mě napadlo, všechno vyházet i nenačatý balení a nakoupit plastové dozy a nakoupené potraviny hned přesypat do dóz. Já jsem takhle bojovala s molama a nějakýma broukama, veškerý potraviny z té skříně kde byly nalezlý jsem vyházela, vysavovala, zavedla "krabičkový systém" jak říká přítel a byl klid.
Úplně tě chápu, taky jsem na tohle háklivá, přeju úspěšný a hlavně co nejrychlejší boj.
@lucijenkaa

lucieandrlova
13. únor 2015

@lucijenkaa Malilinkatí hnědí jsou neškodní, ale doma je nikdo mít samozřejmě nechce. Nám se dělali v prachu (taková ta zákoutí za skříní). Zkuste odtáhnout skříně... Jinak jak se tu píše... Zkontrolujte taky kakao, případně tabák - doutníky. A taky jsme je jednou měli v korkových podtáckách...
Chce to bez kompromisu všechno vyhodit. Jak tu někdo psal, až nebudou mít co jíst, zmizí...

lucijenkaa
autor
14. únor 2015

Moc vam děkuji všem 🙂

lupinek28
4. únor 2022

dobry den, proaim o pomoc, nevite co to je za brouky? uz jsme na to pouzili uplne vse co nam kde poradili ale stale se objevuji, uz to resime skoro rok a jsme na nervy. Objevuje se to u krecku, ktere chovame v byte ne venku. Proaim poradte. Dekuji