Broučci v domácnosti, poraďte
Maminky nemam se kde poradit,prosím nechte tady toto tema at mi nekdo poradí.Našla jsem v mouce brouky,byly všude,ve špajzu.Ale pak sem zjistila že se rozlezly do všech otevrených potravin.:( Vše jsem vyklidila,načatý sačky vyhazela,vydenzifikovala savem,vše utrela,vratila spet jen to nenačate.Už jsem myslela že je po.Ale další den TAM byly zase,lezly ale i po zemi,zabíjím to.Ale nemužu se toho zbavit,leze to do nadobí,vany,zachod jsou proste všude :( :(Kde se vzaly,sem stoho zničena,mam tu díte a je mi na nic,mely ste je doma nekde taky,jinak dneska je mela mala i v piškotech :( prosím pomoc sem zoufala,kde sem k nim prišla,čisto tu mame tak ze špíny težko :( POMOC
Děkuji za odpověd.Jinak jsou hnědý a lezou teď absolutně všude ☹ našla jsem i na gauči í dokonce v plínach ☹ je mi do breku s toho,bojim se zvat navštěvy a hlavně s čeho jsou ?
A bydlíte v domě nebo v bytě? Když bych nepřišla na zdroj, volala bych deratizéry.
V bytě,zatím sháníme na ně něco,co by je zabilo ale zatím sme ještě nic nekoupily,dneska koupíme nějaký pasky na tuhle havět
@lucijenkaa Tak jestli k vám nelezou od sousedů. To by byl pak marný boj.
@lucijenkaa zkusila bych vystříkat vše co jde nějakým sajrajtem na lezoucí hmyz. Kdysi jsem v práci pooužila sprej Cobra (nebo Kobra?) na klas. mravence (líbilo se jim teplo PC a elektro rozvodů), to bylo jediné co jsem sehnala, že když se nastříká, můžou tam být lidi....Pak jsem to využila v nájmu na faraony a hlavně jsem tím vystříkala i okolo oken, dveří, a pořádně stoupačky, aby to tam zas nenalezlo od sousedů (bojoval s tím celý barák, ale někteří odmítali deratizaci = marný boj)...a cca 1x za měsíc ty stoupačky, vst.dveře atd.preventivně nastříkala zas.
@lucijenkaa To vypadá,že to leze k vám od sousedů přes špajz, potvory ale, že by jim i savo vonělo???Jak by se nepodařilo najít zdroj asi bych šla do toho deratizéra jak už tu zaznělo. Držím, palce ať jste brzo bez těch potvor, není to nic příjemného ☹
Já jsem něco podobného měla - myslím, že jsem si to přinesla v mouce. Byli ve všech moukách, krupicích a těstovinách. Vyházela jsem všechno vytírala a sříkala přípravkem na mravence 🙂 tak dva, tři dny a byl pokoj, ale měla jsem je jen ve skříňce s moukama... jinam se naštěstí nedosali....
Díky moc,taky dneska něco koupíme,jaje měla taky v mouce,těstovinach,krupici a dalších načatých potravinach.A taky nechapu že se tak rozlezly,pořad tady uklízím každý kout a zbytečně,musí jím v něčem být dobře,snad nebudou pod linem to by bylo fakt zbytečný,koupím nějaký jed snad pomuže,jde mi hlavně o malou ikdyž ta z nich ma radost když nějakýho zahlídne :-/😀
@lucijenkaa Podívej se i do drogerie. Ač se to zdá jako blbost, tak taky se nám doma začaly objevovat, tak jsem vyklidila celý špajz a zdroj jsem nenašla. No a nakonec jsem ty potvory našla v úplně jiné skříňi s drogerií - měla jsem tam takovou tu kuličku koupelnové soli ještě originál zabalenou v celofánu a můžu říct, že tolik jako na té kuličce jsem jich nikdy v žádné potravině neměla. Takže bacha i koupelnová sůl může být jejich zdrojem.
Jinak bojovala jsem s nima roky - občas třeba půl roku jsme nenašli ani jednoho a pak se začly rojit. Tak se to pořád opakovalo. Loni byli u nás v baráku štěnice a pro jistotu se deratizoval celý panelák a od té doby mám klid. Tak snad už se neobjeví. A osobně si myslím že se k nám dostávali přes stoupačky od sousedů.
Barborko díky moc,není jich tady taky tolik kolik jich bylo předtím ale sou tu stale,sul koupelovou nemame ale utíkaj všude no☹ v Dmku sem se ptala,ani paní netušila co by to bylo?a je to možný že od sousedu ale taky ne
@lucijenkaa Klidně sis to mohla donést domů z obchodu třeba v mouce. Manžel začal zjišťovat co to jsou za potvůrky a zjistili jsme že dokážou žít třeba půl roku bez jakékoliv stravy. Je to fakt běh na dlouhou trať. Po nějaké době jsem začala bý imunní i já vůči nim - prostě když jsem jednou za čtrnáct dní objevila jednoho broučka, tak jsem ho zabila a neřešila to. V momentě kdy se jich začlo oběvovat víc, tak jsem začla hledat zdroj. A jak jsem psala výše - pomohla až deratizace proti štěnicím. Od té doby už je nemám, je to už třičtvtě roku, tak snad jsme se jich nadobro zbavili.
My těž hledaly na netu a něco o nich vyčetli a pak ješte mame sem tam taakovýho broučka jmenuje se štírek a dal nevím,ale na netu ho najdete taky ma takove klepeta ale je prý pro domacnost užitečný,že zabíjí tu havět
@lucijenkaa vyházej i všechno nenačatý, co není úplně hermeticky zavakuovaný - takže všechny mouky v papírových pytlících, luštěniny,krupičku, nudle.... a do budoucna všechny tyhle trvanlivý potraviny doporučuju přesypávat do plastových zavíracích obalů. Dokud budou mít broučci co žrát, tak se jich rozhodně nezbavíte.
a koupelová sůl - sůl by byla v pohodě, ale ty rozpustný voňavý koule do vany mají jako hlavní složku jedlou sodu, takže taky poživatinu.
Jíto díky,ja sem to vyhazela,dozy si nakoupila a už vše mam zavrený a zakolíčkovaný,ted už by se nikam dostat nemely jen je proste všechny vyhubit co jsou volné
Byla jsem předběhnuta s odpovědí😀 Souhlasím s vyhozením úplně všech potravit, i nenašaté plastové pytlíky, ty mrchy mají speciální radar či co😀 Já měla nějaké malé potvory uhnízděné i v brčkách na pití....
to bylo první co mě napadlo, všechno vyházet i nenačatý balení a nakoupit plastové dozy a nakoupené potraviny hned přesypat do dóz. Já jsem takhle bojovala s molama a nějakýma broukama, veškerý potraviny z té skříně kde byly nalezlý jsem vyházela, vysavovala, zavedla "krabičkový systém" jak říká přítel a byl klid.
Úplně tě chápu, taky jsem na tohle háklivá, přeju úspěšný a hlavně co nejrychlejší boj.
@lucijenkaa
@lucijenkaa Malilinkatí hnědí jsou neškodní, ale doma je nikdo mít samozřejmě nechce. Nám se dělali v prachu (taková ta zákoutí za skříní). Zkuste odtáhnout skříně... Jinak jak se tu píše... Zkontrolujte taky kakao, případně tabák - doutníky. A taky jsme je jednou měli v korkových podtáckách...
Chce to bez kompromisu všechno vyhodit. Jak tu někdo psal, až nebudou mít co jíst, zmizí...
Moc vam děkuji všem 🙂

@lucijenkaa Jak vypadají jsou takový malinký?Některý až průhledný,některá jakoby žlutý až hnědý?Já takový jednou taky měla,a trvalo hooodně dlouho než jsem se jich zbavila,vylejzali hlavně v noci..pak jsem si pozvala kámoše deratizátora a ten řikal že tyhle jsou absolutně neškodný a pokud nebudou mít zdroj potravy tak vyhynou..A stalo se..mrkni na stránky skudci.com tam najdeš spousty fotek a rad..