icon

Bydlel z Vás někdo u rodičů pri VŠ? A Vaše VŠ studující děti bydlí s Vámi?

kaja2016
29. črc 2020

Nemam na mysli, ze se vraci na vikendy z koleje a podobne, ale opravdu trvale bydleni pri studiu... Moc dekuju❤

Strana
z3
lendot
29. črc 2020

Bydlela jsem normálně doma ve svém pokoji do konce 2. ročníku bakaláře. Ve 3. ročníku jsem se přestěhovala k příteli.

lucinka_16
29. črc 2020

@kaja2016 Bydlela jsem celých 5 let a k tomu ještě s bratrem v pokoji 😁

berculka
29. črc 2020

Behem balalare jsem bydlela u rodicu a do skoly dojizdela.

janaaanna
29. črc 2020

@kaja2016 take jsem bydlela doma, byla jsem v dojezdne vzdalenosti, na kolej nebyl narok, jine bydleni bych nezaplatila

aemmi
29. črc 2020

No já jsem byla na koleji kvůli vzdálenosti, ale domů jsem jezdila, co to šlo. Kdybych nemusela, jsem raději jistojistě doma a ráda!

prejeta_zaba
29. črc 2020

Ne, ale co jsem znala, bylo to mezi studenty tak půl na půl. Proč?

bervidova
29. črc 2020

jo,jo,celou vysokou - škola byla ve městě

jipe
29. črc 2020

já bydlela rok u babičky (bydliště v blízkosti VŠ), pak jsem se sestěhovala s přítelem (ted už manželem). A drtivá většina lidí, co znám a bydleli v dojezdové vzdálenosti VŠ, tak bydleli během studia u rodičů. Z finančního hlediska mi připadá nesmysl platit si během studia byt.

konidana
29. črc 2020

Bydlela jsem doma celou vs a asi jeste rok po. Pak jsem sla do podnajmu/spolubydleni

bramarfi
29. črc 2020

@kaja2016 manžel... narodil se v Praze, studoval v Praze, necítil potřebu bydlet jinde. Švagr (jeho bratr) se radši sestehoval do studentského bytu s kamarády. Já pocházím z Vysočiny, na kolej jsem v Praze měla nárok, tak jsem byla na koleji 😁

zuzineckah
29. črc 2020

manžel taky bydlel u rodičů u první VŠ, očekávám, že naše děti budou taky bydlet doma, pokud tedy neodjedou studovat do zahraničí, což se u nejstarší jeví jako reálný předpoklad😖😀 ale i kdyby všichni tři v průběhu VŠ (pokud na ně půjdou) bydleli doma, tak budu ráda.

jana_zofie
29. črc 2020

Rok na koleji, pak spolubydlení na bytě. Manžel první rok u prarodičů, pak taky spolubydlení. Pokud naše dcera půjde za nějakých 18 (😀) let na vysokou, předpokládáme, že bude taky spolubydlet. Oba to bereme jako cennou zkušenost (pravda, já bych kvůli vzdálenosti doma bydlet ani nemohla, ale i kdyby, mimo je to lepší).

zuzita15
29. črc 2020

@kaja2016 ano, celou VS, mesic pred mgr statnicemi jsem se odstehovala za manzelem, tedy tehdy pritelem. Drtiva vetsina mych spoluzaku pochazejicich z Prahy bydlela u rodicu, myslim, ze pokud clovek pochazi z mesta, kde VS je, neni to nic neobvykleho.

zuzkasim
29. črc 2020

Vzhledem k tomu, že VŠ je v místě mého bydliště, jsem bydlela normálně doma, s našima, jako téměř všichni místní. Brigády mi zajistily koníčky, zábavu, ošacení, něco málo jsem si šetřila, ale na samostatné bydlení by to fakt nestačilo. A aby mi naši platili pokoj o pár ulic dál, když jsem mohla být doma, to by smysl moc nedávalo a hlavně by to nikdy neudělali, už tak jsem ráda, že mě vůbec tak dlouho aspoň živili. Kdyby náhodou některé z našich dětí studovalo VŠ, tak bude mít také možnost bydlet s námi doma. Pokud si bude chtít vybrat jinou cestu, může, ale platit mu pokoj "jen tak" jinde taky nebudu.

malenka3
30. črc 2020

Ano, studium v Praze, takže doma s rodiči v Praze. Stěhovala jsem se až 3 roky po promoci do našeho nového bytu, který jsme s tehdy ještě přítelem koupili na hypo.

neomenia
30. črc 2020

Taky jsem bydlela doma.

adelka951
30. črc 2020

Také jsem bydlela doma, odstěhovala jsem se až v posledním roce k příteli (teď už manžel).

klea81
30. črc 2020

Ano a dojížděla jsem.

hanih
30. črc 2020

Ja jsem bydlela celou VS v podnajmu, ale k nasim jsem jezdila na vikendy a bydlela tam pres prazdniny (tj cca 3 mesice). Muj bratr a manzel ale bydleli celou VS u rodicu a dojizdeli.

alishkaaa
30. črc 2020

Ano, bydlela jsem při VS u rodičů, ze začátku jsem strašně chtěla na kolej, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem pořád doma... 😉 Asi ve třeťáku jsme s přítelem (teď už s manželem) koupili byt a pak už jsme bydleli spolu

andelka
30. črc 2020

Já jsem bydlela doma po celou dobu VŠ studia. A i potom s manželem,až do narození prvního dítka. Vdávala jsem se po 4 ročníku a do školy chodila celkem 6 let ( poslední rok už jen občas). Dojížděla jsem vlakem nebo autobusem skoro denně zhruba hodinu. Koleje by mi nedali a pronájmy byly drahé.

kakba
30. črc 2020

Ja i manzel jsme bydleli oba doma. Ja teda prispivala na domacnost. Dalsi kamadari okolo me bydleli taky doma. Na koleji jsem znala pouze ty, co to meli z domu opravdu daleko jinak vsichni doma.

ariadna12
30. črc 2020

Ja pri VS byla na koleji, byvaly pritel byl celou dobu VS u rodicu, stejne jako po VS, po nastupu do zamestnani, a mam pocit, ze tam i zustal.

elis_elis
30. črc 2020

Celou VS jsem bydlela u našich

ivounekivus
30. črc 2020

@kaja2016 celou vš jsem bydlela u rodičů, protože jsem studovala ve stejném městě, kde i bydlela. Můj přítel (teď manžel) taky a vzhledem k tomu, že jsme oba hodně pracovali a dost našetřili, tak jsme po vš neměli problém se zajištěním bydlení. 👍

setba
30. črc 2020

Studovala jsem v místě bydliště, rodiče mi odmítali platit ubytování někde extra, takže celé studia jsem bydlela u nich. A když jsem v poslednim rocniku otěhotněla, tak pak jsme těm bydleli ještě s partnerem a miminkem 🙂)

petrasipkova1
30. črc 2020

Ano, u rodičů. Kde jinde by dítě mělo bydlet ? ☺️

kaja2016
autor
30. črc 2020

@prejeta_zaba Tak nejak rozvazuju bydleni do budoucna. Ja prave nepamatuju, ze by nekdo na vejsce byl u rodicu, ale treba si to blbe pamatuju. Tak me zajima, jestli o to je zajem nebo ne.

kaja2016
autor
30. črc 2020

@petrasipkova1 No my jsme vsichni meli brogosku a byly na private nebo na koleji.

kaja2016
autor
30. črc 2020

@jana_zofie Ja prave take pocitala s tim, ze pokud deti v 18ti ( pokud by nemeli nejake potize) budou doma uz jen obcas, ale kolem sebe vidim, ze deti casto ziji s rodici cele studium a asi o to i stoji.

Strana
z3