icon

Čáp přiletí potřetí...

saminomimino
18. led 2012

v našem případě to tedy vypadá že podruhé vrána,ale k tématu 😵
Hledám tu maminky,těhulky co čekají třetí děťátko nebo více,ráda bych si povídala o radostech i starostech a všem kolem dlašího těhotenství a přípravy na už třetí dítě.
Naše třeťátko je neplánované ale chtěné,otěhotněla jse 5 měsíců po porodu dcery,takže v celku brzy a tak mě starost o dvě malé děti a těhu zmáhá,nicméně se těším a zatím podle všeho vypadá miminko zcela zdravé.
Je tu na tom někdo podobně?? pojďte si povídat 😵 😉

schnek
25. led 2012

@krtecci75
@elizabetthka dík, jsem šťastná jako blecha 🙂

morče bez chlupů je děsivý 😖

krtecci75
25. led 2012

@elizabetthka no to nevím, ale jak vidíš tak je možný vše 😀

elizabetthka
25. led 2012

Já teď marně přemýšlím,kterýho tvora z hororu mě toto zvíře připomíná... 😕 😅

edeltraut
26. led 2012

@saminomimino teď budeš mít príma domeček, tak třeba ti tam nějaký obyvatel zahrady přibyde. Manžel v tom vyrůstal a celý život měl zvířata, i když jsme už byli spolu, ale pak došlo na dělení majetku a babička to rozdělila trošku nešťastně. Jednomu nechala pole a druhému chlévy, takže jsme se museli všeho zbavit a měli několik let pole k ničemu. Až loni koncem léta se Láďa rozhodl, že si postaví chlévy a znovu začne hospodařit. Myslím si, že to bylo z toho důvodu, že v televizi pořád vykládali, jaké nekvalitní maso sem dovážejí a to on ani jeho děti přeci jíst nebudou! 😀
Občas si říkáme, jestli jsme normální, nacpali jsme do toho hodně peněz, uvidíme jestli bude návratnost 🙂

elizabetthka
26. led 2012

@edeltraut Musí to bý strašná práce,ale myslím,že se to musí vyplatit.Já tedy srovnání nemám,my máme jen králíky a slepice 😀 Ale když si vezmu jenom to,jak se ušetří na vajíčkách...My máme velkou spotřebu vajec,u nás se ob den peče apod., a co se týče masa,budete ve výhodě.. 😉

edeltraut
26. led 2012

@elizabetthka No popravdě, pokud nemáš svoje brambory a obilí, slámu atd. tak se to moc nevyplatí ☹. Letos jsme s tím nepočítali, tak jsme měli jen nějaké seno a brambory. Ale příští rok už to snad bude lepší. Ale ta mňamka 🙂. Děláme to ve větším, abysme něco prodali a trošku se to vyplatilo. Na jaře budeme ještě rozšiřovat 🙂.
A práce to moc není, děláme to v klidu cca 1-1,5 hod. Je to pěkná práce, takovej relax 😀

saminomimino
autor
26. led 2012

@edeltraut no se zvěřincem to tam moc nepůjde,je to zástavba i když koncovej domek a zahrada není nijak velká,to chce jednou jít úplně jinam, a žít jinak,zatím nemám odvahu ale situace s potravinam nás k tomu donutí,chci aspoň udělat zahrádku na zeleninku ovoce,maso se snažím kupovat kde myslím že je lepší a české,občas máme ze zabíjaček nebo zavařované domácí,to jsem moc ráda 😉

saminomimino
autor
26. led 2012

@edeltraut tak to to mámete zmáknutý,já vzpomínám co kolem dvou koní bylo práce ale to se nedá rovnat to jsou velká zvířata,ale vy jich zase máte požehnaně 😀

edeltraut
27. led 2012

@saminomimino Na jaře půjdou jalovičky na pastvu, tak to bude ulehčení a kozy pomažou k ovcím 🙂. Jen jsem se rozhodla, že chci zkusit kozí sýry, chudinky holky, ještě neví, co to bude za trápení 😀. Příští rok přes zimu to bude asi horší, ale zase už nebudu chodit do práce, tak si to během dne oběhám 🙂. Manžel plánuje rozšíření stáda hovězího na 10 hlav a prasata prý taky rozšíří, protože se lidi ptají, že by koupili vykrmený.... tak uvidíme, jak to budeme zvládat. Zrovna včera jsme říkali, že nás to nějak odrovnalo 😀. V osm jsme se hrabali do postele 😀.
No na zeleninku moc nejsem, zahrádka mě nebaví. Já mám každý rok jen rajčata, papriky, okurky. Loni prvně zavařovačky, kedlubny a salát. Je to pro mně utrpení, nebaví mě hrabat se v hlíně 😝 .

elizabetthka
27. led 2012

@edeltraut Tak to já zahrádku můžu,na zeleniku teda taky moc nejsem,ale kytičky,to je moje :o)
Dnes odpol.se vrhám na ten dortík,drž pěsti a večer písnu jak to dopadlo a pokud se bude čím chlubit,pošlu foto 😉

edeltraut
27. led 2012

@elizabetthka držím 🙂, určitě se povede. Já budu dělat příští týden pro synovečky dvojčata, tak řeším jestli dostanou jeden velkej nebo dva malý 🙂. Hm, kytičky já taky můžu, ale tak na kukendu nebo muškáty v truhlíku - to je moje maximum. 🙂 I doma kytky zaléva manžel 😅 .
Holky čekatelky, jak zvládáte těhu? Já asi stárnu nebo co. Nějak mě to zmáhá. To jsem s dětma neměla nebo si to neuvědomuju....jen mi bylo špatně.

elizabetthka
28. led 2012

@edeltraut Tak posílám foto dortíku :o)

elizabetthka
28. led 2012

...a tady je moje malá ,,oslavenkyně" :o)

edeltraut
28. led 2012

@elizabetthka Dortík krásnej k nakousnutí a princeznička je dokonalá! Třeba taky budu takovou mít 🙂. Ta co mám doma moc princezničku nepřipomíná, spíš zbojníka 😀.
Já jsem tu dneska měla švagrovou, tak mě potěšila, že dvojčata marcipán nemusí, tak jsem ráda, že nebudu mít s dortíkem tolik práce 🙂. Navíc mi přijede ve čt. návštěva na celý víkend, tak se mi to hodí 🙂.
Jé já se tak těším. Budu mít doma zase na chvíli dvě mrňata 🙂.

elizabetthka
28. led 2012

@edeltraut Moc děkuji za pochavlu,s dortem jsem se pachtila dost dlouho,ale moc a mco děkuji za recept,korpus moc chutnal,dort už je skoro pryč :o)
Malá takhle nastrojená a s culíkama vydržela asi deset minut,proto jsem si ji musela vyfotit,páč je jinak jako rozára a špinavá jak čuník 😀
U nás marcipán taky nechutná ani jednomu,tak jsem na dortík dala jedlý papír a hotovo,jen se ty barvy rozpíjely 😖
Potom taky pošli foto dortíku,ju?
Kolik je ,,mrňatům"?

edeltraut
28. led 2012

@elizabetthka pošlu 🙂, přijede sestřenice ze Slovenska a má dva kluky 3,5 roku a necelé dva. Budeme s manželem hlídat, aby si dospěláci mohli zalyžovat 🙂. Už se těšíme. Já mám děti větší, takže pro ně je to spíš "opruz" hrát si takovýma prťatama 🙂. I bratranci jim lezou krkem 🙂. No jsem zvědavá, jak se budou tvářit na to naše mimi. 😉

elizabetthka
28. led 2012

@edeltraut To znám..Když za Lukym přijdou kamarádi,tak je jim Janička taky na obtíž 😉
mimi bude něco jiného,neboj 🙂

elizabetthka
28. led 2012

@edeltraut A jak se cítíš? Je to lepší,než předchozí dvě těhu?

edeltraut
28. led 2012

@elizabetthka ohledně nevolností určitě. Každému říkám, že se cítím až podezřele dobře, ale nedělám si iluze, ono to ještě určitě přijde :(. S prvním jsem 4 měsíce neopustila postel nebo záchod, s Elou jsem zvracela jen po ránu a teď zatím ani jednou (klep, klep). Jen jsem mnohem víc unavená a lenivá 🙂. To bych řekla jsem při minulých těhu neměla, ale taky jsem byla mladá holka v plné síle 🙂 a nemusela denně vstávat v pět.

edeltraut
28. led 2012

No zatím se na mimi těší, vidí hlavně výhody pro ně - budou moct chodit hned po škole domů a maminka nebude pořád v práci 🙂. Zatím jsou nadšený a pořád studujou encyklopedie jak mimísek vypadá 🙂. Máme plnou ledničku obrázků miminek nebo pětičlenné rodiny, tak snad bude všechno v pořádku a dětem to nadšení vydrží.

elizabetthka
28. led 2012

@edeltraut To je hezký,že se na mimi tak těší a že se i zajímají jak prcek v bříšku vypadá:o) Jsem zvědavá,jak to bude vypadat u nás,až to bude aktuální..:o)

Já jsem u obou dětí byla na rizikovce právě kvůli nevolnostem,neudržela jsem nic,tak jsem byla v nem.jako doma,pořád infuze.. :o( Snad to u třetího bude lepší..
Tobě držím pěsti,aby to bylo v rámci možností pohodové,jak je to teď.Jen se hlavně šetři..I když vím,že máte okolo ZOO práce dost.. 😒

edeltraut
28. led 2012

@elizabetthka Už jsou větší, takže už si nemusím hrát na čápa 🙂. Dokonce už vědí, kde se tam mimi vzalo 🙂. Ale když jsem čekala Elišku, tak byl Ládík roztomilej, jak koukal jakoby pupíkem a říkal že ho vidí 🙂. To bylo takový jiný. Teď mě hlídají 🙂.
Bože, tak po takových nevolnostech bych snad do dalšího ani nešla! 😕. To jsem si říkala, jaká jsem byla chudinka 😀 .
Já se hlídám, mám úlevy 🙂, ale za dva měsíce mají rodit kozy, tak budu muset dojit a zpracovávat mlíko, tak uvidím jak to zvládnu. Pokud to bude možný, tak chci až do mateřský chodit do práce....

elizabetthka
28. led 2012

Trošku se toho bojím,ale jistě to znáš-na všechny nevolnosti a bolesti u porodu po narození drobečka hned zapomeneš.I za tu cenu do toho chci jít znovu 🙂

Fakt kloubouk dolů,že zvládáš práci,děti,domácnost a ještě zvířectvo..Já bych to určitě nedala a už vůbec ne v jiném stavu..Manžel musí být pyšný,co má doma za poklad 😉

Jsem se teď začetla do komentářů k fotce,až mi bylo autorky líto...Ale pobavila jsem se,koukni 😀
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/jeudi/album/...

elizabetthka
29. led 2012

Teda holky - vy to nějak flákáte,kde je kdo?Pořád pusto,prázdno... 😕

krtecci75
29. led 2012

Ahoj holky, no teda, jsem se těšila jak si tady počtu a ono skoro nic
@elizabetthka hezký dortík, šikulka a oslavenkyně jak princezna 🙂

edeltraut
29. led 2012

@elizabetthka No zvládám, já mám pocit, že nic nezvládám 🙂. Manžel je rád, že nemá doma "fiflenu" a že mě jen tak něco nezaskočí. Jinak já si obstarám jen kozy a slepice ostatní je většinou na manželovi. Jen když byla telata na mlíku, tak jsem jim dělala náhradní mámu. Teď už se s nima chodím jen pomazlit. 🙂 Jo a vlastně ještě jednu důležitou funkci jsem dostala - inseminaci prasnice 😀. A protože jsem holka šikovná, budme mít s Matyldou miminka 😀.

Máš pravdu,že člověk rychle zapomene, já jsem taky říkala, že už nikdy více 🙂 a to nejenom po porodu. On to byl s dětma docela zápřah.

Jinak diskuze ohledně dudlu fakt ujetá 🙂. No já jsem někde slyšela asi něčí citát: "dítě si nebude pamatovat, že jste mu koupili drahé sáňky, bude si pamatovat, že jste s ním sáňkovali" a toho se držím....🙂 Takže naše mimi dudel od Chanela fakt mít nebude 😀. Taky by vypadalo divně vedle mámy v holinách 😀.

d.aniela1
29. led 2012

Ahojky hlasim se po vikendu nejak jsem nestihala s klukama jsem toho docela dost udelala vyprala tedy to ruzove obleceni 😀 a hlavne zitra mam ko a potom ten posledni vysneny UTZ tak snad do 4rice holcicku potvrdi ,,,fakt jsem z toho vzdycky tak nervozni,, 😅

elizabetthka
29. led 2012

@krtecci75 Děkuji :o)

@edeltraut Tak Tobě a Matyldě gratulka k miminkům 😉 😀
S těma sáňkama jsi to napsala hezky 😵

@d.aniela1 držím pěsti a neboj,určitě holčička bude 😉

d.aniela1
29. led 2012

@elizabetthka dekuji moc ,,tesim se moc moc

edeltraut
29. led 2012

@d.aniela1 taky si myslím, že je tam určitě holka. Já jsem to nějak u dětí vycítila a kupovala růžový hadříky aniž bych věděla, že tam tu holku fakt máme. 😀. Zato teď tedy fakt nevím 😉.

@elizabetthka děkujeme. No já už to mám potvrzený, u Matyldy čekáme 🙂. Ale já jsem šikovnější, já jsem otěhotněla napoprvé, kdežto Matylda až na třetí pokus. Už jsme jí hrozili, že z ní budou dobrý jitrničky 😀.
To s těma sáňkama jsem někde četla, ale je to 100% pravda. Děti nepotřebujou přepych, děti potřebujou lásku! 🙂

Strana