Maminky, které podstoupily tři císařské řezy. Poradíte, prosím?

karol25
30. pro 2019

Dobrý den,
Mám za sebou dva císařské řezy. Syn má 3,5 roku, dcera má 9 měsíců. Já jsem neplánovaně otěhotněla potřetí. Tři děti jsme s manželem plánovali, ale po dvou sekcích se mi už do třetí nechtělo, žádné komplikace jsem nikdy neměla, ale na kontrole po porodu dcery, mi gynekoložka říkala,že jizvu na děloze mám velice nepěknou, a že pokud bych uvažovala o dalším těhotenství, měla bych podstoupit plastiku jizvy. To jsem odmítla, jsem vděčná za své dvě zdravé děti, proto jsme nad třetím přestali uvažovat. Když jsem šla na preventivní prohlídku teď o Vánocích, zjistila jsem, že jsem těhotná. Už ve třetím měsíci. V tom svém rodinném a celkově životním tempu, jsem příznakům nevěnovala pozornost. Myslela jsem,že mě má gynekoložka pošle na přerušení, ale byla nadšená a neviděla nejmenší důvod k ukončení těhotenství, přestože jsem otěhotněla 6 měsíců po druhé sekci. Je tu maminka, která to měla podobně s třetí sekcí? A jak to vše dopadlo? Protože jsem se to dozvěděla před Vánoci, ještě jsem na žádných úřadech nebyla, ale podle diskuzí zde, mi zřejmě většina rodičovského příspěvku, který jsem začala čerpat teprve nedávno, propadne, že?
Moc děkuji, že si uděláte čas na odpověď.

á za své

denca033
30. pro 2019

@karol25 ahoj mám dvě děti syna a dceru obě sekci akutní. 25.11.2019 se nám narodil další chlapeček také sekci ale už plánovanou. S rodicakem nevím Teda jak to budeš mít. To by bylo lepší zajít na úřad a poptat se přímo tam.

hezz17
30. pro 2019

@karol25 nastav si maximální čerpání. Co nestihneš vybrat propadne.

lolam10
30. pro 2019

Dojdete si zitra na urad a zvyste si pobirani na maximum(maximum je ve vysi penezite pomoci v materstvi).prijde vam pak vyssi castka uz za prosinec(kdyz si pozadate 31.12.)...jinak me dr.rekl ze otehotnet muzu po 6m od cs a ze treti cs byva uz celkem casta a ze se nemam bat...ale ja mam teda obe jizvy krasne srostle...

prezdivka
30. pro 2019

Čerpat RP lze i na příjem manžela, jestli má vyšší denní vyměř. základ, vyčerpáš víc.

rnika
2. led 2020

Řídila bych se především lékařkou, pokud by bylo něco špatné určitě by vám to řekla na té prohlídce... Myslím, že budete ke konci víc sledovaná. Já mám druhé dva syny císařem a pokud budeme chtít ještě jedno miminko tak tedy s císařem musím počítat. Prý se vše řeší podle aktuálního stavu jizvy, takže kdyby něco nejspíš přistoupí k dřívějšímu porodu.... ale hlavně nebála bych se dopředu, protože to člověk stejně neovlivní.

ebak
2. led 2020

Znám maminku, co má za sebou 5sekci, byla víc sledována a vše ok a jak tu bylo psáno, dnes jsou 3sekce běžné.urcite si vás ohlidaji, gratuluji moc!