icon

Čerstvě po OPU nebo ET/KET - duben, květen 2015

lloupacek
21. dub 2015

😵
Ahoj všem, kdo jako já podstoupily IVF. Pro mně bylo toto dubnové první. Jsem čerstvě po OPU. Jak jste ho snášely?

Musím říct, že u mně dobré. Narkozu já osobně miluju, tam problém není nikdy. Po probrání se, trochu tlaky dole, ale nic co by se nedalo vydržet. Horší to bylo potom doma v posteli, tam se bolest trochu rozjela, ale vydržela jsem bez prášku.
Dnes, tedy den po OPU jsem už v práci, ale jsem v kanclu, takže pohoda.

Zaráží mně ale, že si mám volat do laborky až druhý den od OPU, tedy zítra. Taky jste musely zpočátku čekat dva dny? Pak už se volá denně?

Čerstvě po OPU nebo ET/KET - duben, květen 2015
Strana
z4
petapal
6. kvě 2015

@lloupacek ho sama sestricka rekla.ze vse zle k necemu dobrw tak doufam //

petapal
6. kvě 2015

Holky ja vim je brzo ve ctvrtek OPU v pondeli ET dve morulky a ja si ted udelala testik a je tam slaby duch. Tak uvidim jesi bufe silit a nebo zmizi a je to jeste hormon.

apolla
6. kvě 2015

@petapal myslím,ze to je ještě zbytkový pregnyl.

petapal
6. kvě 2015

Tak uvidim bud zmizi nebp bude silit modlim se at je to //

apolla
6. kvě 2015

@petapal moc ti to přeju, ale jsi teprve vlastně 3 dny od transferu, to ještě nemusí být ani pořádně zavrtaný

petapal
6. kvě 2015

@apolla dr.rekla 2 - 3 dny na uhnizdeni.ale vim je brzo proste jsem to musela uz pocurat

apolla
6. kvě 2015

@petapal já to chápu, neboj, taky jsem vydržela "jen" 7 dnů.

misutka30
9. kvě 2015

Ahoj holky, můžu se přidat? Mně zítra čeká odběr vajíček, od února zkoušíme nativní cykly, resp. nyní s minimální stimulací. Protože už je to čtvrtý pokus po sobě, vaječníky trochu začínají bláznit, ale doufám, že k odběru aspoň tři vajíčka budou... Jinak mám za sebou dva cykly IVF, při 1. IVF 1x ET a 1x KET - vše negativní, u 2. IVF 1x ET, bez úspěchu a nic k zamražení. Vždy zaváděno 1 embryo. No, takže pokud vše půjde dobře, bude to tento měsíc můj 6 transfer. To vše během 13 měsíců, psychicky je to náročné a pokud to nevyjde, dáme pauzu na zotavení těla i duše.
Holky, zajímal by mě váš názor na ležení po transferu. V mém CAR říkají tak 3-5 dní ve zvýšeném klidu, nejlíp ležet, pak už asi běžný režim, ale šetřit se. Vždy mám neschopenku. Nedávno ale jeden doktor v TV říkal, že dělali před pár lety výzkum u Apolináře a prý jistili, že u žen, které po transferu jen leží, se daří těhotnět méně než u žen, které mají běžný režim a takový ten normální stres, dokonce říkal, např. které se stresují při účetní uzávěrce apod. 🙂 tak já tedy nevím, co je nejlepší??! 😒

apolla
9. kvě 2015

Mne bylo řečeno určité nelezet. Žena ma dělat kratší lehké procházky,aby se dobře prokrvila děloha a ulehčilo se tak zavrtani embrya. Děloha musí byt dostatečně prokrvená. Já chodil denně a vše zatim vypadá dobře.

m_o
9. kvě 2015

@misutka30 ahoj, me rekli, ze muzu delat prakticky vse. Akorat se sprchovat, horka koupel neni vhodna, zadna sauna, 3 dny bez sexu, jinak muzes delat bezny veci. Ja jsem po transferu nelezela, ten den jsem byla na prochazce, ale tak jasne ze jsem na sebe davala pozor. Poslouchej svoje telo a pokud budes chtit lezet, tak klidne lez 😉

supermarket1976
11. kvě 2015

Je to těžký rozhodování, s tím ležením/pohybem. Já tentokrát den a půl polehávala a třetí den jsem šla do práce na poradu a po ní se vrátila vlakem domů. Čtvrtý den už normálně práce v kanceláři. No a zatím dvě čárky 🙂...

misutka30
11. kvě 2015

Ahoj holky, díky za názory! Asi to tentokrát s ležením nebudu přehánět! Když si vzpomenu, že po prvním transferu jsem si odležela celých 14 dní! A k ničemu. Je to těžký, člověk se snaží udělat maximum, ale co je to správné...?

misutka30
11. kvě 2015

@supermarket1976 Ke dvěma čárkám mooc gratuluji🙂 kolik dní jsi po transferu? Moc moc přeju, aby vše probíhalo v pořádku! Já se svých dvou čárek zatím ani jednou nedočkala, ale pokud vše půjde dobře, mohla bych ve středu na transfer (pokud se budou embrijka vyvíjet, s čímž taky máme problém).

petapal
11. kvě 2015

Mate nekdo zkusenost jsem 7den po et od rana bolesti v krizi a v nohach.Odpoledne jsem zacla spinit trochu,ale spinim.Lezela jsem v poho byla nekolikrat na wc a nic.A ted zas trochu hnedy vytok. Testy mam zatim neg. Mam vlozene dva bojovnicky moc se bojim

misutka30
11. kvě 2015

@petapal Ahoj, někde tu jedna holčina také psala, že měla bolesti v kříži a nevím co ještě a byla těhotná🙂 špinění je také dobrý signál, ne? Tak držím palce, aby se to brzy projevilo i na testíku!!!

m_o
12. kvě 2015

@petapal spineni muze byt zavrtavani embrya 😉 kazda to ma jinak, ja jsem na sobe uz 3 dny po transferu pozorovala strasnou unavu, mela jsem hlad a pobolivalo me v podbrisku. Ted jsem v 6 tt 😘 preju at to vyjde 😉

supermarket1976
12. kvě 2015

@misutka30 Dneska jsem 22. den po transferu. Ranní Clear Blue vyšel jako pozitivní a 3 týdny plus, takže zatím dobrý!

lloupacek
autor
12. kvě 2015

@supermarket1976 nádhera, to bude bejby ... lednový 🙂

apolla
12. kvě 2015

@supermarket1976 a nebudou dvojčátka?

supermarket1976
14. kvě 2015

@apolla Dvojčátka asi nebudou 🙂, kontrola dnes dopadla dobře. Na ultrazvuku byl vidět gestační váček. Embryo je zatím maličké tak, že není vidět. Podle doktora je to ale v pořádku, tak máme radost.

ea09
15. kvě 2015

@supermarket1976 gratuluji at je všechno v pořádku 🙂

misutka30
15. kvě 2015

@supermarket1976 Nechci zakřiknout, ale moc gratuluji🙂 ať se vše daří podle plánu! Já jsem dnes 48h po transferu, ale máme 3denní embryjko. Kéž bych mohla za dva týdny zvěstovat dvě čárky na testíku 🙂

supermarket1976
15. kvě 2015

@misutka30 moc Ti to přeju a děkuju! Čekání na srdíčko je úplně stejně napínavé, jako čekání na dvě čárky. Kéž je stestena pri nás!

apolla
15. kvě 2015

@supermarket1976 souhlasím. Taky teď čekáme ještě 10 dnů na srdíčko a vůbec to teda neutíká

supermarket1976
25. kvě 2015

@apolla Jak jste dopadly? Já už mám nervy pěkně na pochodu...

misutka30
26. kvě 2015

Ahoj holky, tak já včera 12. den testovala a opět negativní ☹ zítra jdu na krev, která to jen potvrdí... potřebovala bych nějaké povzbuzení, mám za sebou 6 transferů a nikdy dvě čárky ☹ ☹ znáte někoho, kdo byl na tom podobně jako já a nakonec to dobře dopadlo??

supermarket1976
26. kvě 2015

@misutka30 Já mám dvě čárky až při sedmém a osmém IVF. I když transfer to byl třetí a čtvrtý. Minule to nesopadlo dobře, teď moc doufám, aby jo. Nic si z toho nedělej, musí se to odpracovat. Nikdy se neví, jestli je vajíčko kvalitní, musíš prostě být trpělivá a dočkat se toho správného. Nevěš hlavu!

misutka30
26. kvě 2015

@supermarket1976 Děkuju za povzbuzení! Ale to víš, je to těžké, tolik pokusů, tolik peněz a nikdy nic... je těžké věřit, že se to podaří. Tobě hodně odvahy a štěstíčka, určitě tentokrát vše dobře dopadne! Všem to moc přeji a sama se už také nemůžu dočkat...

misutka30
26. kvě 2015

@supermarket1976 Ještě se zeptám a u tebe v těch dalších pokusech vůbec nedošlo k transferu? Měli jste málo vajíček nebo nekvalitní?

supermarket1976
27. kvě 2015

@misutka30 Přesně tak, v ostatních pokusech to nedošlo k transferu. Já moc nereaguju na stimulaci, takže jsem 6x měla tzv. nativ. No a občas se vajíčko prostě vůbec nenašlo, nebo bylo špatné, nebo se oplodnilo, ale nedočkalo se třetího dne. Rozumím, taky jsem až do sedmého pokusu nevěřila, že moje tělo ví, co má dělat, aby otěhotnělo. Prostě jsem nevěřila, že přestane menstruovat. Taky to bylo dramatický, protože jsem masivně menstruovala, ale vajíčko se přesto udrželo. Jenže se pak přestalo vyvíjet. Teď, klepu na dřevo, to vypadá ideálně: žádné krvácení, ani špinění, tak doufám, že to klapne. Ale nervy mám, to víš že jo

Strana
z4