Chci vytvořit CD pro děti. Co svým dětem pouštíte vy?

zabolee
13. únor 2023

Dobrý den maminky, jsem hudebnice, učitelka a zároveň máma. Mám takový sen, že bych chtěla vytvořit CD pro děti. Jako první zamýšlím zhudebnit básničky a říkadla pro děti do písniček. Často se mi těžko hledají hezké, příjemné a hudebně zajímavé písničky (jako například CD od Hradišťanu pro děti - Hrajeme si u maminky, Studánko rubínko, Tvorba Svěráka a Uhlíře, nebo tvorba Bratří Ebenů k audiopohádkám - Medvídek Pů, Krtek..). Oproti těm "disco" písničkám ve stylu Dáda Patrasová (i když já na ní vyrostla taky 🙂 ) nebo úplný extrém Míša Růžičková, mi přijde že jsou tyto inspirativní a vkusné písničky v menšině. A tak bych ráda propojila svou lásku k hudbě, dětem, literatuře, výchově, audioknihám a přispěla svou troškou do mlýna. V duchu folklóru, jazzu, popu, od všeho trochu.
Zajímá mě co svým dětem pouštíte vy, jak toto téma vnímáte, jestli něco z uvedených děl znáte a jak se vám to líbí, případně jestli by vás něco takového oslovovalo a nadchlo.
Předem díky za názory! :srdce:
Hezky den všem.

kamino
13. únor 2023

Jsme rocková rodina a u nás jel nejvíc Kašpárek v rohlíku 🙂

zabolee
autor
13. únor 2023

@kamino ten je vynikajici! Na tom ujizdime taky!!!

merope
13. únor 2023

Jednu dobu tu pořád jel Cocomelon 🙂

klchudik
13. únor 2023

@zabolee u nás frčí Pískomil se vrací....no a pak Štístko a Poupěnka 🤦😂

zrzinda
Autor odpověď smazal
Zobraz
mysh_me
14. únor 2023

@merope u nas je taky v kurzu, ale nekdy si rikam jestli to neni spis uz brainwashing nez hudba 😅

merope
15. únor 2023

@mysh_me Když oni ten brainwashing milujou. Teď jsem cosi viděla na D-čku a prohlásila, že to je hrozný a přepnu to na youtube - a malej že ne, že to je super... Je třeba si zvyknout, že jsme už přestárlí páprdové, co nerozumí dětskému vkusu. Koneckonců stejně jako nerozuměli naši rodiče 😀.

normalnimatka
15. únor 2023

jakou hudbu posloucháme my, takovou poslouchaj i oni..na nějaký dětský písničky nás neužije🙂)) i když rozumim, je v tom určitě rozdíl. myslim, že vkus se tvoří už brzo, a pouštět např. tu růžičkovou nebo patrasovou, tak bych měla přesvědčení, že z dětí dělám debily.