icon

Chodili jste nachlazení do školy jako děti?

daasqua
18. lis 2022

Jak tak všude na netu čtu diskuze, zda pouštíte děti s rýmou či kašlem do školky, napadlo mě zabrouzdat do minulosti... Posílali vás tenkrát rodiče nachlazené do školy?

Strana
z2
martiniquest
19. lis 2022

Ano, s kymou a kaslem bezne. Zustavala jsem doma jen s teplotou, strevnim infektem nebo kdyz mi bylo spatne. U rymy mi spatne nebylo.

emillyhk
19. lis 2022

Já byla nemocná často, dokud to bylo škrábání v krku a trochu rýma, do školy jsem šla. Bohužel rýma u mě často byla skoro zánět dutin, taková ta hnusná zelená, navíc mi slzely oči, sotva jsem lezla, tak to už mě rodiče nechávali doma. Takové to "dítě dvakrát kýchne, jednou zakašle" a už je doma, tak to se za nás nedělalo 🤷‍♀️ Já teda byla vždycky naštvaná, že nejdu do školy. Ne že bych to tak milovala, ale učivo mi stačilo slyšet a dobrý. Co jsem zameškala, to jsem pak blbě doháněla, i když jsem se snažila.

felixfelicis
19. lis 2022

@j.a.n.i No mozna v tom smyslu, ze nikoho jinyho nenakazis, takze to vadi jen tobe, ze je ti blbe a sedis na vyuce, ktera je ti v tom stavu stejne vicemene k nicemu.

zelenaesmolda
19. lis 2022

@j.a.n.i
taky jsem se zanetem mocaku chodila do prace

j.a.n.i
19. lis 2022

@felixfelicis No, já tedy nevím, ale zrovna při zánětu močáku nemám problém sedět, vnímat, číst a psát... Jo, výuka v terénu se zánětem ledvin byla horší, ale při představě, že bych musela jet za rok s cizíma, tak jsem to nějak dala, ono stejně největší opruz bylo chránit se před sluníčkem.

nick1234
19. lis 2022

Já jsem doma zůstávala až při opravdu špatném stavu😉 jako nějaký kašlik nebo ryma jsem normálně padila do školy😂. Až když se kasel zhoršil (třeba takový ten zachvatovy, nebo velká únava). Ale nebývá jsem nejak extra nemocná, poradně tak 1-2x do roka, k tomu parkrat ryma 🤷‍♀️

leymea
19. lis 2022

Ryma, kasel ano. Teplota, angina ne. A pokud jsem nebyla ve skole tak jsem nemohla ani ven (kdyz jsem si treba vymyslela, ze mi je spatne 😀 ). Do prace bohuzel i s horeckou.

muhehehe
19. lis 2022

@daasqua s kašlem nebo rýmou jo, s teplotou ne. Myslím, že se zvyklosti od té doby prakticky nezměnily. Jen mám dojem že dřív lidi tolik neřešili druhé a nebylo to vůbec téma 🙂

mmm12345
19. lis 2022

myslím, že to mám u dětí teď podobně jako jsem to měla já sama....
chodily jsme hodně nachlazené, bohužel mamce nic jiného nezbývalo, byla na nás sama a měla hromadu práce, takže jsme ji ji nechtěly se ségrou ještě přidělávat...

izz76
20. lis 2022

Bývala jsem nemocná hodně málo,ale co si pamatuju tak s rýmou nebo nějakým pokašláváním se do školy normálně chodilo. To bych řekla,že v dnešní době se řeší každé smrknutí..

nita1984
20. lis 2022

Nikdy jsem neměla víc než 20 zameskanych hodin za pololetí. Nejednou jsem mela 0.
Takže buď jsem chodila i s rymou nebo jsem proste byla zdravé dítě. Akorát v osmičce si pamatuju, ze jsem mela hnisavou angínu a to jsem byla doma

daasqua
autor
20. lis 2022

@izz76 Taky myslím 🙂 Proto mě už tenkrát překvapilo, jak moc byl manžel doma (a přitom celkem fungoval, hrál i na PC apod), ze u něj to řešili dost. Prý aby se to nezhorsilo. On se jinak učil velmi dobře, premiant. Ale je to chlap, takže každá rymicka ho skolí. Já tu třeba už týden musím fungovat i s 38, on ze začátku vylehaval, takže je na tom teď samozřejmě líp a já jsem nad hrobem 😀 Děti nemocné už přes týden, děsné... Takže mám pocit, že ho takhle "vytrénovali" i jeho rodiče. Oni sami jsou docela nezdolní a i v ctyricitkach by šli stavet dům, ale o něj se asi moc báli.

eliska99999
26. led 2025

Například mě doteď rodiče pouští a jakoukoliv nemoci je to na nic ve škole skoro umiram ale stejně mě prostě do školy pošlou 😔 za tento rok mám jen 10 absenci= dovolena

Strana
z2