Nachlazené děti. Chodíte s nimi do společnosti?

4. srp 2020

Ráda bych znala nezaujatý názor/postoj ostatních.

Když máte nastydle děti např. rýma a chrapot (bez teplot). Jen takové to lehčí nachlazení...
Chodíte s nimi normálně do společnosti? Dáváte je do školky? Chodíte na hřiště? K příbuzným apod.?

A popř. změnilo se u vás něco v tomto ohledu s Covidem 19?

jaja01k
4. srp 2020

Na hřiště ano, do školky ne. Návštěvy vždy informuju a nechám na nich, ať se rozhodnou, zda se chtějí setkat nebo ne.

te_reza
4. srp 2020

Covid neřeším a chodí všude. Jsem celou covi éru v práci a kvůli tomu, že se 2-3x za den vysmrká, jí nebudu držet doma.

normalnimatka
4. srp 2020

ne. ven na zahradu ok. k bízkejm příbuznejm, kterejm to neva, jo. kolektiv dětí rozhodně ne. a je úplně jedno, jestli je kovid nebo nekovid doba. to by se prostě fakt dělat nemělo. hlavně ta školka, to bych matky liskala🙂))

fandysek_1
4. srp 2020

Do společnosti ne. Na hřiště ano, ale většinou jsme tam stejně sami. Návštěvu předem upozorním a nechám to na nich. Nesouvisí to s covid, ale chovala jsem se tak vždy.

lucifux
4. srp 2020

S nachlazenýma dětma na dvůr, či j rátkou procházku ano. Ale nikam jinam s nimi nechodíme.

Úplně kvetu, když přijede švagrová a její děti smrkají, kašlají, kýchají... a ty moje lehnou sotva odjedou domů. Žijeme s tchýní v jednom baráku. Jezději převážně za ní, ale zabránit dětem, že si spolu nemůżou hrát je nereálné. Loni když tomu mladšímu bylo 6 týdnů přijeli s neštovicema. No já myslela, že mě odvezou na nosítkách. Starší je chytil, ale mladší ne ( stáli při něm všichni svatý).

ivis_b
4. srp 2020

Ven klidně ano, na přeplněné hřiště, kde se bude na pískovišti mačkat s deseti dětma teda ne, ale jinak v pohodě. Do školky ne, ale zase... záleží, jaké nachlazení to je. S každou nudlí ho doma nenechávám, to by do školky nechodil půl roku. Se žlutou rýmou ho tam samozřejmě nepošlu. Návštěvy upozorním a nechám to na nich, my se nikam necpeme. Teď v době covidu je to u nás jednoduchý, protože jsem těhotná a fakt to nechci chytit, takže syn do školky nechodí a s nikým se vlastně nestýkáme (když pominu moje rodiče).

baraskaska
4. srp 2020

Tak u nas je to takovy vtipny. Na jednu stranu ja si nedovolila dceru dat do skolky jen s rymou ikdyz ma rymu temer vecne bez teplot bez kasle. Jinak maji jasne na dverich psane, ze dite s jakymkoliv nachlazenim ma zustat doma. Na druhou stranu kdyz uz jsem ji tam dala zdravou po 3 mesicich, okamzite byla nemocna a kdyz rikam okamzite tak jakoze treti den uz zacala mit horecky a bylo po srande. A takhle to je furt i bez covidu. Takze ne nedavam ani kdyz ma jen rymu.

mourovatakocka
4. srp 2020

Ne. Připadá mi na hlavu tahat třeba jen lehce nemocné dítě mezi jiné děti. Pokud je dcera nachlazená, jdeme ven na kratší než obvyklou procházku a nechodíme mezi lidi.
Covid na tom nemá co měnit, maximálně víc dohlížím na mytí rukou všech členů rodiny.

iris92
4. srp 2020

Na hriste jo, ale do hernicky nebo krouzku bych s nim nesla. Proste ne do uzavreneho prostoru.

ariadna12
4. srp 2020

S rymou nechodime ven a snazime se vykuryrovat.

knuffel
4. srp 2020

A kdo vám všem, co kvůli rýmičce nedáváte děti do školky, hlídá? 😳
Já neřeším rýmu ani u vlastních, ani u cizích, nudle k dětem zkrátka patří.

sudylichozrout
4. srp 2020

Skolkove mam zatim jen jedno ditko. S beznou rymou do skolky nedavam, presto ale ven chodime a prarodicum tez, uz jsou zvykli a nevadi jim to. Kdyz ma/maji zelenou rymu, je/jsou doma a kuryruji se.
@knuffel Ani ja, ani muz nechodime do zamestnani, tak si hlidame sami, no 🤪 Ja nudle resim jen z jednoho duvodu. Mam divne rostle dutiny, proste nemaji uplne typicky tvar, jsou trochu jine. A tahle malicka odlisnost zpusobi, ze jakakoliv ryma, co mi tam vleze, nejde ven a vetsinou to konci zanetem. Za zimu 2019/2020 jsem mela 3x atb na dutiny, a to jsem byla tehotna. Takze ja se ryme vyhybam, je pro me vlastne daleko vetsi komplikaci nez covid. Z rymy mam potize vzdy, covid muzu mit bez priznaku (asi jsem i mela).

knuffel
4. srp 2020

@sudylichozrout Já vycházím prostě z toho, že sama do práce jdu i nachcípaná. Kdybych u synátora řešila každou rýmičku, když chodil do školky, od podzimu do jara bych v práci nebyla a dřepěla s ním doma, hlídání není, je to sice bezohledný, ode mě blbý, ale je to tak.

ivis_b
4. srp 2020

@knuffel Taky si říkám. Hlídání není. Ani já, ani manžel si vzhledem k našemu zaměstnání nemůžeme dovolit být delší dobu nebo nějak často doma. Ale jako už svoje dítě znám a poznám, jestli má rýmu, ze které se vyklube rýma jak trám nebo něco horšího (už to poznám i podle očí, jak má "nemocné oči", je prostě doma), nebo jestli se mu spustila rýmička z nastydnutí, která spočívá v tom, že si párkrát za den utře nos a za tři dny je to pryč. Nikdy mi ho ze školky nevrátili, ani si nestěžovali, že tam dávám nemocné dítě. Prostě proto, že ho tam nedávám nemocné. Obyč rýmičku nepovažuju za nemoc. Jinak musím říct, že první rok ve školce byl nemocný často a byl doma pořád, druhý rok byl už o moc lepší. Asi si tím musí projít každé dítě, získat trochu imunitu.

kometkak
4. srp 2020

Do školky je dávám zdravé. Ven chodíme i nachlazení, ale nevyhledáváme místa s moc lidma. Pokud jde o návštěvu, tak je upozorním, ať se rozhodnou sami, jestli chtějí dojít..

veronikav31
5. srp 2020

Tak a teď slovo do pranýře, kdo pozná rýmu z nastydnutí nebo od alergie? já dávám dcerku do školky s rýmou,ale samozřejmě,když není žlutá nebo zelená.kdybych měla řešit každý ucpaný nos,tak nejde do školky vůbec. Je alergik po mě a já mám ucpaný nos i rýmu od února,března do října.pokud se mi něco nezdá, tak jdeme k dr. a ta se vyjádří.

ilonne
5. srp 2020

A běžnou rýmou do školy i školky chodí. První rok ve skolce byly obě děti pořád nachlazene. Máme sice chuvu pro nejmladšího, ale nemůžu ji zneužívat na obyčejnou rýmu. To by měla na hlídání 3 děti pořád.

te_reza
5. srp 2020

@knuffel
@ivis_b taky si říkám, jak to dělají ostatní, protože kdybych měla nechat doma holku s každým smrknutim, můžu být zrovna na pracáku. Je doma, když je evidentně nachlazená a není ji dobře. Zrovna teď v červenci nesmrkala jen pár dní, jinak prostě občas kýchne, vysmrká se. Prostě ráno chladno, odpoledne teplo. Kvůli tomu přece nebudu na očr

editah222
5. srp 2020

Do školy jsem nachlazené děti nedávala a na hřiště s nima nechodila, v rámci rodiny jsem to neřešila. Do školy chodí i s rýmou, stejně jako zbytek třídy.

magdanaty
5. srp 2020

Bez ohledu na covid na hřiště ano, do školky podle stupně nachlazeni, na návštěvy k dalším dětem atd dle toho, zda nevadí hostiteli, hlásím předem. K rodičům neresime.

budouci_maminka
6. srp 2020

S rýmou i kašlem s detmi ven chodím, ale do lesa. Nekdy i s teplotou pokud tomu odpovídá zdrav stav ale beru pak kocarek.. Mezi ostatni lidi rozhodne ne, nejen kvůli prave tem ostatním ale aby i moje deti nechytili neco horšího nebo nemoc se jim nezkomplikovala kdyz jsou oslabení.
Kdyz jsou unudlany a je domluvena nějaká navsteva přátel oznamuju to předem a domlouváme se co a jak a zda vubec.
A přesně jak psaly holky výše, za unudlany deti ve skolkach bych lískala, me fakt nezajímá ze dotyčná maminka bude mit problém v praci, my ho pak budeme mít následující týden s našima nachcipanyma detma doma...a jsem fakt ráda ze naše učitelky ve školce nekompromisně deti i s vodovou rýmou deti vrací a nebo neprebiraji...

budouci_maminka
6. srp 2020

@veronikav31 u nas chtějí potvrzeni od doktorky ze se jedna o alergickou rymu

alcar
7. srp 2020

Zatim jsem si mohla dovolit dite doma nechat i se soplikem. Takze prvni den rymy byli doma a kdyz jsem pres den videla, ze jsou cajk (hrali si, litali, nemeli teplotu, ryma cira a smrkli jednou za hodku), tak druhy den supajdili do skolky. Zas tak moc to nehrotim. Ryma u nich byva 14 dni 3x za zimu, tak to by v te skolce nebyli od listopadu do brezna snad vubec. Jen at si buduji imunitu. A ta jde vybudovat jen pri setkani s beznymi viry a bakteriemi. Covidos vubec neresim.

veronikav31
7. srp 2020

@budouci_maminka to u nás není problém, potvrzení dodám.samozrejme,když vidím že dcerce není dobře,má žlutou nebo zelenou rýmu tak je doma,o tom žádná

ninive211
15. zář 2020

Tak to je otázka do pranice, že 😀 Samozřejmě že pokud vidím, že mají rýmu (a vím, že to není alergie), tak do školky prostě nedám, i kdyby smrkli jednou za hodinu. Prostě to tak mám nastavené. Jednou za hodinu, to je za 6 hodin ve školce 6x smrkat a to už mi přijde dost, pokud je toho větší množství. Navíc teď s tím covidem nám zrovna přišlo od ředitelky elaborát s MZ co se považuje a nepovažuje za akutní respirační onemocnění a s jakoukoliv "barevnou"rýmou je dítě okamžitě izolováno a vyřazeno z kolektivu. Pravda, zatím jsem si mohla "dovolit"nechat děti doma i jen s náznakem nemoci, ale v současné době to bohužel (pro někoho, pro mě bohudík) bude jasný postup. Starší i přes tento můj vcelku snad odpovědný přístup ve školce zas tak často nechyběla, atb měla jednou (na zánět močáku), mladší trpí na "rýmečky" mnohem víc, tak toho (kór teď) budu mít doma asi o dost častěji, no.

jsme
16. zář 2020

@budouci_maminka přesně tak to máme taky... Plus přesně miluju,, to je jen rýma, ta dětem patří,, Což je sice hezký ale ne každé dítě od jejich chytne zase rýmu. Syn byl takhle doma co týden, jen kvůli cizí rýmě. Jemu se to totiž hned vleze na průdušky ale nos má čistý. Což je skvělý řešit x krát ročně 14ti denní kašel. Kolikrát i s antibiotikama, jen kvůli tomu že ostatní nebudou doma s rýmou. Ať žije ohleduplnost 🤦‍♀️

codal
16. zář 2020

Holky do školky zatím nechodí, ale když jsou holky nachlazené, tak na hřiště chodíme, na zahradu, do lesa, ale do uzavřených prostor, do kavárny, dětského centra, nekam mezi děti nechodime. Když nás někdo na návštěvu pozve, tak hlásím stav a nechávám rozhodnutí na druhé straně. K babickam na hlídání jo, pokud to babickam nevadí. Moje mamka už je starší a teď se víc bojí, tak k ní sem teď s rýmou holky nedávala, ale druhá babička si dceru s rýmou normálně vzala. Když mají kašel, tak si je nechávám doma a nedávám je ani na hlídání, aby někoho nenakazily. Asi jsem teď trochu opatrnější, uzavřené prostory s holkama teď omezuji, snažíme se být co nejvíc venku, kor když je hezky.