icon

Čím vás dokáže vytočit jiná maminka?

dzejdy
19. únor 2016

Nedávno jsem mluvila s bezdětnou kamarádkou a začala mi vyjmenovávat co jí všechno rozčiluje na matkách a mateřské. 😒 Zajímá mě, čím nejčastěji dokáží vás vytočit jiné maminky? 😀

nancy14
20. únor 2016

@weri1 Já jsem ale neodpovídala na míry,ale na množné číslo....

nancy14
20. únor 2016

@samaber Tak to je fakt,zrovna se mě to tady stalo.Něco odpovídám konkrétní mamince a hned se začne do mě navážet jiná,která asi nečetla naše vlákno od začátku..... 😀

samaber
20. únor 2016

@nancy14 mě se to děje dost často, takže už víceméně na diskuze neodpovídám, navíc mám splašené hormony a dovede mě to dost vytočit.

nancy14
20. únor 2016

@samaber To já mám docela hormony OK a taky mě to nadzvedává...prostě slepičárna v každém tématu...a jak to tady dočítám,tak se mele pořád to samé....ale je fakt,že reaguji minimálně...a někdy se i dost při čtení pobavííííím... 😉 😀

samaber
20. únor 2016

@nancy14 no když čtu, co vadí v této diskuzi, tak už si rovnou vypnu upozornění, protože to jsou teda perly...

elu
20. únor 2016

@weri1 to dělej ty!!!!!!

pincola
20. únor 2016

@olusenka EJ (modrej, růžovej) je naprosto v pořádku! Existuje hovorová a spisovná čeština! Hovorová čeština má svůj půvab, sbližuje a není na ní vůbec nic špatného a není důvod, proč by z ní měl někdo šílet. Spisovná čeština patří na papír, na úřady, do škol, k soudu, k lékaři k veřejnému projevu. Do blízkých vztahů patří hovorová čeština, naprosto stejně rovnoceně, jako ta spisovná na papír.

weri1
20. únor 2016

@elu já tu taky nejsem pořád a nenazývám to tady slepičárnou 🙂
když by mi to tady tak vadilo, tak tu nejsem 🙂

dzejdy
autor
20. únor 2016

ty jo, tady se to rozjelo. Děkuji za názory. Bezdětná kamarádka spíš uváděla takové příklady, jako že jí vadí roztažené maminky s kočárky vedle sebe na cyklostezce a ona nemůže projet a pod. Vzpomenete si vám jako bezdětným vadilo, když byla v okruhu jiná matka nebo skupina matek?

heduska82
20. únor 2016

@dzejdy kdyz mi zacnou radit, jak mam co delat a resit, pritom v takove situaci nikdy nebyly, nikdy ji neresily, naprosto netusi o cem mluvi....maji jen zdroje jedna pani povidala...obcas bych jim prala, aby si to se mnou nektere vymenily! 🙂 (spani deti, zdravotni problemy deti, odplenkovani ) Jsou to problemy bezneho zivota, ale ty kecy porad dokola me privadeji k silenstvi! 😀

heduska82
20. únor 2016

@dzejdy vadilo...to se tak neda rict. Pokud jsem neresila svoje deti, tak jsem je brala jako soucast zivota. V okamziku, kdy jsem se snazila o vlastni a ono nic, nenavidela jsem je a nenavidela za ten pristup sebe. Ale tomu asi clovek nedokaze porucit. Jako vadi mi, kdyz se matky roztahnou po chodniku, jeste se tak jako plouzi...jam by pospichaly... a jeste kolem litaji dalsi deti. Taky mam dve a proste se snazim neprekazet. Jsou to sice mamy, ale nemaji extra privilegia.

maruska116
20. únor 2016

Ahoj holky, myslím, že jsem celkem tolerantní, nějaké mateřské plurály, zdrobněliny.. každého věc 🙂 mě vytáčí spíš některé připomínky mých bezdětných kamarádek typu: "malý už má přece osm měsíců, už by měl klidně vydržet celý den bez tebe, musí se to naučit, už je to velké dítě, apod.".. vždy mě pobaví, když to říká někdo, kdo vlastně vůbec neví o čem mluví 😀

kulatakosticka
20. únor 2016

@maruska116 mě přijde děsivější, když to říká někdo, kdo už to dítě má.

skvisha
20. únor 2016

-zarputilost a vyhranenost některých matek
-nevyzadane rady
-schopnost některých vidět vse jen ze svého pohledu, absence toho
přijmout, že někdo to muže mit jinak
-kouřící tehotne a kojící matky, to nemam slov
+ ještě pár věcí, ktere me momentalne nenapadlo, tak asi nebudou zas tak horký 🙂

Naopak chladnou me nechává, jak kdo mluvi, i když me taky spousta slov taha za uši, tak nějak neresim. Sama jsem půl života strávila v Čechách a půl na Moravě, tak měl vždycky někdo výhrady. V práci se prizpusobim, jinak si ale ráda mluvím, jak mi zobák narost.

Někdo tu psal, že tahle diskuze je neuzitecna, ja jsem za ni rada. Sice není možná vysoce sofistikovana, ale přijde mi fajn pustit tu do světa pár myšlenek, ulevit si a hodit to za hlavu. Asi kazda mame nějaký zlozvyk, každou něco štve. Tady nad necim fakt kroutím hlavou, někdo mi mluvi z duše a něco me fakt překvapilo, že někomu vadi. Zároveň je to super zrcadlo, asi u sebe ted taky u pár věcí zapremyslim 🙂.
Takže zakladatelko dikec, lepší než zabrednout do takového rozhovoru v reálu 😀.
jo a ještě mi vadi
-porovnání, co deti umi a neumí

tripisek
20. únor 2016

@karlajasmine konecne tady nekdo pri smyslech 🙂

skvisha
20. únor 2016

@dzejdy
tak to mi taky vždycky vadilo, na kole jezdím dost, bohužel už jsem se párkrát taky přistihla, jak zastavím s kočárkem na absolutne nemožném miste, tak jsem si vzpomněla, jak jsem jako bezdětna prudila. No časy se meni 😀. Ale snažím se to nedělat.

domca89
20. únor 2016

@skvisha K tomu, to já vyloženě "miluju" maminky, co si s kočárky ve skupince stoupnou k přechodu a nemají vůbec v úmyslu přejít, ale jen tam vykecávají, to si nemůžou stoupnout jinam, aby každý slušný řidič, nemusel zastavovat zbytečně? A potom to snižuje důvěru v tom, že ty maminky přejdou a když pak má některá opravdu v úmyslu přejít, jen málokdo jí zastaví.

blecha94
20. únor 2016

@sromulenka Víte, že extrémní riziko zubníko kazu představuje i časté kojení? A zejména kojení "na usnutí"? Lze tedy všechny matky kojící na požádání a uspávající potomky u prsou považovat za poškozavotelky zdraví vlastních dětí, dle této logiky... 😉

Asi takhle, zubní kaz se netvoří ze dne na den (spíš v rámci měsíců). Probíhá-li tedy jak u matky tak u dítěte správná hygiena zubů a DÚ, riziko, že kvůli olizování dudlíku bude dítě ve dvaceti nosit klapačky, je opravdu minimální. Zrovna kvůli kazům bych z toho tedy vědu rozhodně nedělala.

Co se týče přenosu ostatních bakteríí... Inu, vnímám to jako jeden z kroků pro tvorbu přirozené imunity. 😀 Zatím se mi to vyplácí. 😉

I bez dudlíku bych svojí dceru těžce poškozovala, protože těch jejích uslintanejch pusinek, kdy mi vrazí jazýček skoro až do žaludku, se prostě nehodlám vzdávat ani za nic. 😅

skvisha
20. únor 2016

@domca89
presne i tohle a asi by se našlo i pár dalších případů, kde se dá blbe zastavit a brzdit s kočárkem provoz. Nemám ráda, když se nad tim maminky nezamysli a dělají to bezne.
Ale jak jsem psala, už párkrát jsem se přistihla, byla jsem zamyslena třeba, prcek něco chtěl, zastavím a ejhle 😀.
Ale je fakt, že to bylo nejvíce ze začátku a kdo chce, prostě se naučí, aby nezapominal to okolí vnímat.

dzejdy
autor
20. únor 2016

@skvisha děkuji, jsem ráda, že diskuze baví. Zas možná trochu něco jiného a každá z nás si z toho může vzít nějaké ponaučení.

alen_ka
20. únor 2016

@pincola napsala jsi to velice trefně, znám třeba matky, jejichž děti byly odmalička ty nejšikovnější a nejchytřejší, dmuly se pýchou, maturita s vyznamenáním, vysokoškolský diplom, dobrá práce, ale jakmile děti překročí třicítku, brečí, že už chtějí být babičkou a jejich malý zázrak jde pořád jenom ze vztahu do vztahu, zatímco Kačenka od sousedů je sice prodavačka, ale má už tři děti! a ani nevadí, že každé s někým jiným 🙂

radka8888
20. únor 2016

@blecha94 Tak zrovna olizovani dudlliku je jednim z vyznamnych faktoru ovlivnujici vznik casneho detskeho kazu...a kojeni pred spanim a v noci taktez...takze ano je to skodlive

alboo
20. únor 2016

Mne na ostatnich matka vadi asi nejvic to, ze si mysli, ze delaji vse nejlip a bohuzel tomu casto tak neni. Viz olizovani dudliku, spatne boty, jidlo a podobne. A pak prijde problem a hrozne se divi... v dnesni dobe je pristup k informacim, tak snadný, ze me to opravdu vytaci. A dalsi co me vadi, ze chtej bejt suprmatky a nadchnout se pro něco nebo delaj vse jen aby dite nezaplakalo a pak sou vycerpany, nezvladaj a podobne -viz několik diskuzi zde. A o uknouranych detech, který svym neustalym knucenim otravuji ostatní deti ani nemluvim. Co me ale maximalne vytaci je, kouřící matky nad kocarkem, s brichem, novorozenci v nakupnicj centrech a pozdni večerní nakupy s malyma detma.

magdalenax
20. únor 2016

@alboo Tak to mi povídej, byla jsem svědkem, jak byli rodiče s dítětem v kočárku, tomu miminku snad ani nebylo 6 týdnů, ve dvě hodiny ráno v tescu kupovat televizi

magdalenax
20. únor 2016

Jinak všem ahoj, já teď přispěji trošku jinak, ale k tématu to svým způsobem je. Měla jsem sousedku (ať je jí lehká zem), ale to bylo strašný. Házela dětem, co pobíhaly před barákem z balkónu bombóny, nebo buchty, prostě když pekla (jasně, vše zabalené), ale prostě hrůza. Vůbec jí nezajímalo, že třeba ty děti to nesmí jíst, nebo momentálně nesmí, protože a protože.... , navíc to byla taková neskutečná špindíra, že bych si od ní nevzala nic. Našemu klukovi také měla snahu něco házet - bydlela v prvním patře, nebo dávat i na chodbě. Několikrát jsem jí upozornila, že malej má co potřebuje a že třeba nesmí, že má dietu, protože měl průjem...atd... . Malej to ani nechtěl, tak si nic hodit nenechal (tedy co já vím, možná nevím) a vždycky někam utekl. Jednoho dne, - to už byl zase větší, tak se tomu nějak neubránil, ona mu hodila nějakej kus buchty, či co to bylo a on jí to položil na rohožku. Od té doby byl klid. Ona se ho pak ještě nejspíš provokativně zeptala, jestli ta buchta byla dobrá a on, - jo, byla.
V životě bych si nedovolila dát něco dítěti bez souhlasu rodičů, ale tahle pardon, ale bába si to prostě neuvědomovala nikdy

hapovab
20. únor 2016

Me dostava moje tchyne,ktera byla jeste pred porodem bezva.O malou nejevi moc zajem,vidi ji tak jednou za mesic.Kdyz mela mala 5 mesicu tak se zacala otacet,rikam to tchyni a ona mi rekne no ma nejvyssi cas uz ma pul roku.Nejaky tyden na to mi rika:ona jeste nesedi ?Rikam;ne,spravne si ma sednout az z lezeni.A ona jeste neleze?Nebo vety tipu nech ji brecet ona si musi pobrecet.No ty budes rozmazlena,kdyz se porad chovas.Proc zase breci?To musis ten kocar porad drncat?No a takovych vet pronese milion.Malou si za 7mesicu pochovala asi 2x ale kecu ma milon.Od ni me to vadi nejvic a uz mam i trauma z toho k ni jezdit,co zase bude mala delat spatne a jak je hrozna.Pritom ma tri dospela vnoucata a nase mala je jediny miminko v rodine.

hapovab
20. únor 2016

Jooo a jeste jsem si vzpomnela.Stavime barak a moje mamka mi prisla pomoct s malou abych mohla chlapum uvarit obed na stavbu.Zazvonila tchyne a moje mamka ji sla s malou v naruci privitat a tchyne hned mezi dverma pronese:Ty se zase chovas,to se musis porad chovat?To me jako dostalo.Pritom ji skoro mesic nevidela a mamka ji sla s malou privitat.

magdalenax
20. únor 2016

Děvčata, příspěvek nad mne inspiroval - napsat vám tohle. Moje kamarádka měla dcerku, že když se řekne šídlo, tak je to opravdu slabé slovo. Přišla s ní na prohlídku k doktorce, držíc ji v náručí, malé bylo skoro 9 měsíců. Přísahám, že vám nelžu
Doktorka se jí ptá, tak co, už se staví? Ona holku postavila na zem a než se doktorka stačila rozkoukat, tak malá byla u jejího stolu a v ruce měla už nevím, jestli propisku, nebo co jí tam sebrala. Holky, přísahám

kulatakosticka
20. únor 2016

@radka8888 noo, zrovna tohle není prokázané, pokud vím. Jinak přítel pochází ze země, kde se toto vůbec neřeší, kojí se tam jak o život, hygiena nižší než zde, jedí kyselé poměrně často a přesto jeho 70letá maminka nemá žádný kaz a on měl první ve 40...

radka8888
20. únor 2016

@kulatakosticka to zavisi na více faktorech. Ne kolik jite kyseleho, ale kolik a jak casto jite sladke. Bakterie, cukry, cas to je zname asi 150 let. Ale to je na jinou diskuzí. Abych se vrátila k původnímu, když vidim matky olizivat dudlik, tak to mě vytaci 🙂

Strana