Čím vás dokáže vytočit jiná maminka?
Nedávno jsem mluvila s bezdětnou kamarádkou a začala mi vyjmenovávat co jí všechno rozčiluje na matkách a mateřské. 😒 Zajímá mě, čím nejčastěji dokáží vás vytočit jiné maminky? 😀
@nininka23 ani me moc nezasahl... Jen nechapu proc tvrdite hak vas treba straane stvou zdrobneliny a sama mate nick nininka taky vtipe a tak nejak si to protireci... Jinak ja mam nozky na stole a jak rikate pohoda jazz 🙂
@bibinka2208 Asi toho nechápete víc, vzhledem k tomu, že jsem nikde nepsala, že nesnáším zdrobněliny obecně 😎 Dobrou 😉
@blecha94 tak dle me se musí svým zpusobem rozlisovat problem s koncetraci a problem s jídlem. Ano skolni dite v 8mi letech by mělo asi vydrzet 45 minut relativne v klidu /ale ne všechny to zvladaji na jednicku ze/. A ano 8mi lete dite muze mit problem jídlem za cimz muze stat opravdu rada a rada okolnosti, o kterých Ty vůbec nemusíš mit tuseni když každý den nezijes ve stejne domacnosti jako zde probirana mamimka a jeji osmileta dcerka. A to same se tyka te zeny dokonce zatím nemamimky, která zde zde debatu o tehle holcicce rozpoutala. Nevim podrobnosti nejsem v kuzi te druhé mamimky nemela bych soudit.. Ono odsoudit je velmi snadne ze.
@terezapetrova Kdyz jsem chodila do druhe tridy zakladni skoly (a neni to tak davno, pouhych 15 let), nemel nikdo problem s koncentraci. Opravdu si nevzpominam, ze by kdokoli nekde pobihal jak Janek. Takze si rikam, cim to, ze jeste nedavno byly deti vzorne a dnes nejsou?
Problemy s jidlem mit samozrejme muze. Muze ji to i nechutnat, muze zrovna nemit hlad. I tak bych to jako matka resila jinak, protoze dle meho ma mit dite jiste stolovaci navyky, abych se s nim pak mohla vydat treba do restaurace a neobtezovala tim okoli. Rada bych sve dite slusne vychovala a dala mu zaklady do zivota.
Samozrejme mi neni nic do toho, jak si to zarizuji jini, ale ja opravdu nepeskuji ostatni matky na verejnych prostranstvich. ;) Tohle je diskuze, kazdy ma prostor napsat svuj nazor a obhajit si ho, to je jejim smyslem. ;)
@nininka23 zrejme pani dokonala co ;)
@bibinka2208 Teď jste mi to ale neskutečně natřela...sice trochu mimo mísu, ale neva. Hezký víkend. 😉
Mám dotaz, sice mozna trosku mimo tema, ale mozna ani ne, jelikoz jsem na to koukala jako blazen, ale videla jsem matku, ktera pod dite, kteremu bylo tak 5 nebo 6 mesicu cpe nejaky kyblik a chce at se vycura nebo to druhe 😀 co to je? To jsem jeste nikdy nevidela!Vi to nekdo?
Vcera v restauracii maminka priniesla dieta (1r) na obed. Cely cas sa dieta vztekalo, jacalo, hadzalo dudlikom a knizkou. Maminka sa ho snazila usmernovat ze co mu je a nech je ticho 🙄 do toho sa dieta pokadilo, smrad na pol restauracie. Nemam rada uplne male deti v restauracii. Chcem sa najest, pocuvam dost dlho to moje ako reve a zlosti sa doma, chcem sa v klude najest. So svojim chodim kde su detske kutiky alebo teraz ked je starsie aj do normalnych restauracii, ked dokaze byt ticho.
Já nenavidim když češky používají slovo lozit to je na odstřel a pak ženská co sotva otěhotněla ale ví momentálně o výchově dítěte otěhotnění a všem ostatním naprosto všechno to me trefit může mám takovou kamarádku když otěhotněla radila se semnou jak ma vypadá druha čárka na testu ale ted ve 4mesicic vše zná vše ví nejlíp a pak nesnasim ty absolutně posedlé.matky co satkuji neockuji a jsou kontaktní a mermomoci mi to budou nutit vsak ano at si tak funguje pokud to vyhovuje ale at to necpou me
Budu opakovat co už tady bylo, ale šťávou mě maminky (tatinkove. .)s nevychovanymi dětmi v restauracích. Ukricene (ne brečící) ,pobíhající pod nohama...taky jsem byla s miminem v restauraci, ale zvažuji kdy a kam a jestli opravdu musím (na výletě. .)
Dál jsou to spíš důchodkyně, ale to jsou taky matky,že, nakukujici bez vyzvání do kočárku, zvatlajici na moje dítě a ohrabavajici ho (ťuťu na tvář. .) Tak to nechapu
A pak mě taky stvou maminky korzujici s malým miminkem po nákupním centru.hledají, kudy projedou, v jedné ruce třeba kavicku, a ty malí chudinkove nacpani v tlustých bundach jsou značkami v té nejmenší autosedacce a je vidět, jak si výlet užívají.
U me vetsina veci, co nemam rada souvisi s tim, ze jsem se brzy vratila do prace a s tim, ze nejsem uplne matersky typ, ktery by musel byt 24/7 doma. Jsem alergická na větu:"jak můžeš od tak malého dítěte chodit do prace?", nemám ráda (všeobecně), když mě někdo poucuje aniž bych se na něco ptala. A třeba to, když mi někdo říká, že "musim" cokoliv vyzkoušet. Třeba když jsem byla těhotná, všude jsem poslouchala, že ačkoliv mi byla velice nepříjemná myšlenka kojení (a proto jsem pořídila veškerou výbavu na odsávání, aby malá MM měla a nebyla o něj ochuzena kvůli mé averzi proti tomuto typu kontaktu), tak že to MUSIM aspoň vyzkoušet. ....teď MUSIM aspoň vyzkoušet vařit příkrmy, vždyť to přece zabere chvilku, ale je to mnohem levnější! Takovým dámám už jasně řeknu, že času mám málo a skutečně je pro mne cennější strávit ho s malou než u plotny, takže jestli bych tím ušetřila pár korun pro mne vážně není úplně prioritní. Když už si někdy najdu čas pro sebe, abych zašla třeba na firemní akci a trochu se pobavila, tak z okolí slýchám, jak je to špatně, že proč nejsem doma atd....obvykle tyto akce bývají večer, když malá už spí (spí celou noc a vedle ní spí tatínek, taktéž celou noc 😅). Než se vzbudí, jsem dávno doma, takže ji to ani neovlivní, ale jsem ta nejhorší....nebo když nějaká kontaktní maminka do mě začne hucet, že pracovat se dá s dítětem. ...ano, to možná dá, ale rozhodně ne na mé pozici. A upřímně s dítětem u sebe bych rozhodně nedokázala věnovat plnou pozornost práci co dělám.....
@klaraslavickova můžete mi vysvětlit co to je ty kontaktní matky? Já to,na diskusích vídáme ale nevím co to je? 🙂 já jsem se svým dítětem v kontaktu teda taky dost, prakticky pořád, ze mě ani na záchod nechce pustit, jsem taky kontaktní? ?🙂
@blecha94 tak to já, když jsem chodila do 2 tř. ZŠ, tak jsem tam takových adeptů měli několik . A to jsem ročník 79. Jenom se jim neříkalo ADHD a LMD atp. Spolužák L. byl očividně pomalejší, někdy ve 3-4 třídě odešel, předpokládám na nějakou "specku". Spolužák M. nebyl schopen vydržet chvíli v klidu a bez problémů uprostřed hodiny vstával, vysypával tašku na zem a tam hledal gumu (na gumování 😝 ). Atp.
A ano, též jsem byla chytrá, a všemu rozuměla. Jsem hrdou majitelkou knihy "Francouzské děti jedí všechno" a ztrhanou matkou nejedlíka, který odmítá ovoce a zeleninu. Když říkám odmítá, myslím odmíta. A ty rady typu, přivázat ke stolu, nechat vyhladovět atp. jo dobrý, ale na žravý, nebo lehce vybíravý děti. Můj syn má osobák 48h bez jídla. Pak jsem vyměkla já a né on. FYI. 2r8m - 11,2 kg. Takže sušenkama ho fakt nekrmím 😝
@jbzirafa já nevím zda sem této pochopila dobře ale ty děti s jiná spí v posteli nosí se v šátku porad jsou u maminky neříkám ze je to špatně ale naštve když me.nějaká...doslova vynadana ze dítě separuju do kočárku
Holky, co byste řekly na tohle....
Co se mi nestalo, já takhle v prosinci potkala ve městě jednu dalo by se říct kamarádku, prohodily jsme pár slov, já ji říkám, že jedu ještě do jednoho nákupního centra, že tam jdu vyměnit košili za větší. Prý, že pojede ,- respektive pojedou se mnou, jestli jen počkám chvíli, že si jen skočí do drogerky pro balzám na rty.... . Dobrý, přejedeme půl města a v tom nákupním centru se ta kamarádka zase hrne do drogerie. Tak se jí ptám, co v té první zapomněla koupit a samozřejmě jsem si z legrace neodpustila sklerozu. Nakonec jsem se dozvěděla, že tato nejmenovaná drogerie má mikulášskou akci a dává dětem za básničku či písničku nějaké drobnosti. Takže ona tahala holku po drogériích po městě jen kvůli kravinám a dělala z holky s prominutím blbečka.
Asi druhý den poté jsme byli na nákupu v jednom marketu. Byla tam rodina, měli fakt velký nákup, jenže si nejspíš všimli, že pokladní dávají taky jako k mikuláši pastelky. Maminka zavelela, nákup se rozdělil, ten její šel ještě ven pro další vozík..., nechápu
@josefina79 Prosím Vás ( všechny další, co mi budou vysvětlovat, že jejich roční Maruška je nežravec), když už na mě reagujete, zkuste si alespoň přečíst vše, co jsem psala. JÁ CHÁPU, že když MALÉ dítě má trable s jídlem, podstoupí rodič cokoliv na světě, aby dítě něco snědlo a třeba s ním u toho bude jezdit autem, když to bude něco platný, takže se moje nepochopení opravdu netýká Vašeho syna, protože je to batole a ani omylem nespadá do kategorie DÍTĚ ŠKOLOU POVINNÉ, tedy 6-7 LET A VÍCE. Mám v rodině dítě (19m), které nejí a vím, co jeho rodiče musí dělat za šaškárny, aby se najedlo a absolutně jim to nezazlívám, protože takhle starému děcku se nedají věci vysvětlit, je mu jedno, že když nebude jíst, tak umře a zkrátka je to složitý. Ale školák, to je absolutně odlišná kategorie.
Dneska na sebe na prvním stupni kdejaká holčička patlá make-up, na to je rozumná až na půdu, ale nevydrží sedět spořádaně u stolu s jídlem, protože jí k tomu rodiče nevedou, nýbrž je podle jejich mínění malá. Vím, že exuístují různé poruchy, ovšem taky vím, že získat statut dítě s ADHD je celkem ízy, a přitom se leckdy jedná jen o nevycválanýho spratka, co zkrátka nemá základní návyky slušného chování a nemá určené hranice.
Toť vše, snad to všichni pochopili. 🙄
@magdalenax Co máme říkat? 😀 já bych se na to vyprdla, ale když ty pastelky tak moc chtěli a stáli jim za to. Stejně si myslím, že nemuseli dělat čoromoro s vozíkama, ale stačilo pokladní poprosit o druhé pastelky pro druhé dítě.
Marketingoví poradci si mnou ruce 😀
@blecha94 v poho. Jen si dovoluji podotknout, že můj muž začal jíst ovoce, zeleninu až na 2 stupni ZŠ. Do té doby ani omylem. Velmi podobné to bylo i s ostatním jídlem. V podstatě dlouho vážil zhruba polovinu toho, co jeho o 4 roky mladší bratr 😝
blecha94 Ahoj, hele, moje máma si se mnou užila, nejedla jsem, přitom jsem nebyla nikdy hubená. Dostat do mne cokoliv, to byl jak mami říká, nadlidský výkon. Milovala jsem a to mi dodnes zůstalo tavený trojúhelníček sýra primátor, jako dítě jsem ho snědla samotný a bohatě mi stačil. Dneska si k němu dám chléb s máslem, to je jasný.
Moje sestřenice by snědla půl prasete, nebo krávy, když jí bylo nějakých deset, či míň a více, jedla ve škole, jedla u babičky a ještě u mámy, - bydleli v jedné chalupě. Dokázala ve dvanácti letech sníst, co čtyřiceti letej chlap. A byla věčně po ozdravovnách, že je podvyživená. Takže si s tím hlavu nedělej, dítě si vezme to, co potřebuje
@josefina79 Jo, fajn, moje sestra taky do 12 let nejedla, ale zo.neznamenalo, ze ji mama dovolila pobihat okolo stolu. ;) Nechtela jist? Tak nesla ani ke stolu a nechala oststni normalne v klidu obedvat. Nimrala se v tom? Jidlo se ji vzalo a sedela u stolu, nez dojedli ostatni. Zkratka se musela chvat slusne.
@blecha94 U nás to samé, buď jez, nebo jdi....
Ženský, původní příspěvek k tomu, že 8letá holka odbíhala někde od stolu na soustředění tam psala úplně jiná maminka. Příspěvek je na straně 13 a je asi páty shora. Pár maminek si ten příspěvek špstně přečetlo a začali řešit, že třeba 3 leté dítě prostě u stolu nezůstane atp. blecha94 pouze uvedla, že se jedná o dítě školou povinné a že také už u stolu snad sedět může v klidu. Od té doby se tu do blecha94 některé maminky stále navážejí. Zkopíruji sem ten původní příspěvek a než se zas budete některé navážet do té či té, tak si si to přečtěte pozorně. To nevypadalo, že by holčička trpěla nechutenstvím.
" Jednou jsem byla jako kuchařka na soustředěni, kde přijelo pár 8-letých holčiček s maminkami. Jedna z nich měla celiakii, podle toho, jaké bylo zrovna naplánované jídlo, mi maminka té holčičky nosila pro malou vhodnější potraviny. Co mě ale vytáčelo do nepříčetnosti, že malá seděla u stolu 3 minuty, 3-krát si kousla a někam odběhla. Strávila takovýmto jezením asi 45 minut a přitom snědla sotva půlku, ani to ne. A přístup její maminky byl: Prosím, sedni si, dáme další sousto, no přišlo mi, že ji mladá naprosto ignoruje a nerespektuje, dle mého mínění jasný rozmazlenec. Kdybych měla tu holčičku na starosti já, tohle bych ji netolerovala. Kdyby to jinak nešlo, přivázala bych ji k židli, dokud jídlo nedojí a pak teprve bude moct odejít, tak jako všechny ostatní děti, které tam jedly. "
Vadí mi, když ženská jede s kočárkem a kouří, když vede dítě za ruku a kouří. A pak (ted na 100%nekoho urazim, ale ne schválně), kdy maminky na otázku, kolik je dítěti, odpoví "37 měsíců"... Už to přece není žádný novorozeně, aby se mu věk počítal na měsíce..:/

@nininka23 To má, taky se toho lecos nafotil a i aparát má dobrej.