icon

Čím vás dokáže vytočit jiná maminka?

dzejdy
19. únor 2016

Nedávno jsem mluvila s bezdětnou kamarádkou a začala mi vyjmenovávat co jí všechno rozčiluje na matkách a mateřské. 😒 Zajímá mě, čím nejčastěji dokáží vás vytočit jiné maminky? 😀

josefina79
12. bře 2016

@katkacze já souhlasím s tím, že 3-letý a 8-letý dítě je už něco jinýho. Jen mi prostě přijdou vtipný ty představy typu "přivážu dítě". V jakémkoliv věku. Obávám se, že tím toho člověk moc nedosáhne.

Nicméně zpět k původnímu tématu:
Vytáčí mne:
- maminky, co postují každý "prd" svého dítěte na FB a jinam.
- maminky, co mají potřebu dávat nevyžádané rady (a teď to fakt nemyslím směrem k této diskusi), ale spíš třeba na pískovišti cizí mámy, které člověk vidí poprvé a naposledy v životě. Můj syn třeba začal chodit až v 17 měsících a vyslechla jsem si tolik "dobrých" rad, co jsem měla dělat jinak atp.....

teenyel
12. bře 2016

@prostejina jo, kouření u kocaru apod. taky nesnasim! Já sama jsem kuřák ale v životě bych nekourila u kocaru, na dětském hřišti, doma atd. Je to od matek bezohlednost, když se svých dětí dělají pasivní kuřáky.

domca89
12. bře 2016

@teenyel To souhlasím, jít na procházku s dítětem do přírody a nad kočárem si zapálit je hnus a pokud dotyčná ještě kojí, jde veškerý nikotin do mlíka a chudák malé.

nita1984
12. bře 2016

Mě dokáží rozčílit maminky, registrované na fóru pro maminky, které všechno štve 😀 to že někdo říká manža, těhu apod... stejně jako to, že někteří mají potřebu postovat každý prd, stejně jako to, že mají tendenci radit úplně ve všem, je podle mě na podobném fóru normální... pokud to někoho štve, nemusí tu být 😀 😀 😀

teenyel
12. bře 2016

@domca89 přesně tak....kojící kouřící máma by si zasloužila pár facek....na rovinu....

teenyel
12. bře 2016

@nita1984 toto je jedno fórum z milionu dalších 😀 proč by tu neměly byt? Proto, že je něco štve? 😀 to mě pobavilo....to je stejné, jako když někdo napíše, že ho štve, že jiné maminky něco štve - tak přece nemusí zrovna na takovouto diskuzi reagovat 😀 😀

zuzkamed
12. bře 2016

@nita1984 Ale no tak, občas si trochu "zahejtovat" je potřeba 🙂 Nebrala bych to tak vážně.

nita1984
12. bře 2016

@zuzkamed Já to neberu vážně proto je tam tolik smajlíků 🙂 jen mě to prostě baví ... co všechny dokáže naštvat 😀

katkacze
12. bře 2016

@josefina79 Já jsem se zatím s ničím takovým nesetkala a doufám, že se budu setkávat minimálně. Myslím konkrétně nevyžádanén rady od jiných maminek typu: vaše ještě nesedí, neleze, nejí, nekaká, ne co všechno možného. V tomto vás naprosto chápu. Každopádně těmto maminkám dám najevo, že je mi jedno co si myslí. Každé dítě má své tempo. Já jsem celkem tolerantní člověk a i když s ledasčím nesouhlasím, tak se snažím nikomu do ničeho nevměšovat. Dělám to pouze tehdy, pokud se to osobně dotýká mě. No né vždy mi to ale vyjde, třeba jako před chvílí 😀 Už mě prostě fakt štvalo, jak se některé maminky naváželi do blechy.
Jinak co jsem takhle na různých diskuzí a čerpám různé informace, tak jsem zjistila, že mi neskutečně vadí maminky, které jedou nějaký svůj směr a pokud to tak nedělají ostatní maminky, tak jsou podle nich nezodpovědné, nebezpečné pro své děti a bůh ví co ještě. Kolikrát jsem měla sto chutí jim napsat, že se divím, že jsou vlastně živé, protože jejich maminky to dělali přesně tak, jak oni odsuzují. Zatím jsem se držela, protože to nepsali přímo na mě 🙂

lamiaaa
12. bře 2016

Mně neskutečně vadí, jak si spousta matek dneska myslí, že všechno a všichni se budou přizpůsobovat jí a jejímu dítěti. Mám na mysli třeba situace, kdy matka nechá dítě v restauraci dělat bordel, řvát, běhat a otravovat ostatní hosty, zatímco sama si pije kafíčko s kámoškou a dítěte si ani nevšimne, anebo když matka vezme na cvičení pro dospělé, kde není dětský koutek s hlídáním, s sebou dítě, které tam podle mě nemá vůbec co dělat, navíc ještě když zlobí a otravuje ostatní a mamka opět v klidu si cvičí...prostě myšlení typu: dítě a jeho rozvoj, zároveň ale i moje potřeby jsou na prvním místě a to bez ohledu na ostatní lidi, ti ať se třeba pos.... Takové jsou opravdu na facku.

blecha94
12. bře 2016

@katkacze Dik za zastani. Ja mam obcas pocit, ze tu polovina lidi neumi cist... 😀

katkacze
12. bře 2016

@blecha94 Jo to se stává občas i mě 😀 přiznávám se dobrovolně 😀 Naštěstí jen málo. Zrovna u toho jejího příspěvku se mi to stalo taky. Pak jsem jen říkala, že jasně malé dítě přeci nemůžu jen tak udržet u stolu a pak jste psala vy a já si teda šla ten příspěvek přečíst ještě jednou 😀 A hle psalo se o 8 leté holce 😀 Díky bohu, že jsem zbrkle nepsala taky. Ale zas na druhou stranu bych pak dopsala, že jsem blbě čuměla 🙂 To zas jo 🙂 😎 😀

martiina_k
12. bře 2016

Mě teda poslední dobou víc a víc štvou ženy, které přispívají do diskuzí, do kterých by přispívat neměly. Když třeba zakladatelka, která šla z důvodu postižení plodu na potrat hledá útěchu u žen, které to také prožily a sesypou se na ní odpůrkyně potratu, nebo když už maminka neví, co s nespavým dítětem a "přizná" se, že chce vyzkoušet metodu vyřvání, v úvodním příspěvku napíše, že chce příspěvky jen od těch, které to vyzkoušely a sesype se na ní "stádo" ostatních se strašnou kritikou, jak to může udělat. Prostě když zakladatelka nějaké diskuze jasně napíše, v čem chce poradit, nebo podpořit a že nechce slyšet, že je krkavčí matka a stejně tam přispívají ženy, kterých se to vůbec netýká. To mě poslední dobou fakt štve. A potom taky když tady někdo jen zmíní, že dítě plácne po ručičce, sesypou se na ní supermatky, že je to pomalu na sociálku apod.....

katkacze
12. bře 2016

@martiina_k jj přesně tak, taky to nemám ráda. je každého věc jak si své dítě vychovává. Jak píšu, dokud to nebude zasahovat přímo mě osobně, tak se nikam angažovat nebudu. Něco jiného je, když vidím, že se někomu děje bezpráví, to se zastanu vždy. To samé očekávám od ostatních a pokud to nerespektují, tak jim to sdělím a pokud ani to nepomůže tak se budu snažit ignorovat a pod ani to nepůjde, tak ještě nevím co budu dělat 😀 Ale do této fáze bych se nerada dostala. 😀

katkacze
12. bře 2016

@lamiaaa Tak teď jste mi připomněla zážitek jedné maminky. Byla v čekárně u doktorky a byla tam i nějaká maminka s dítětem. To malé dítě bylo dost hlučné a otravné a matka dítěte nic. Vygradovalo to tím, že to dítě hráblo do kabelky té pisatelky a chtělo telefon. To už se ozvala a matka milého dítěte jen pronesla něco ve smyslu...pojď broučku, pani je nějaká nevrlá, nebo něco v tom smyslu. No když jsem to četla, tak jsem sbírala bradu snad až ze sklepa. Tohle se mi stát, tak za sebe asi neručím. Nebo bych byla tak v šoku, že bych se nezmohla na jediné slovo.

kaciobst
12. bře 2016

Jak už tu bylo řečeno, nesnáším, když se mě někdo zeptá "Tobě je jako 19 a už čekáš dítě jo? Hm sis zkazila celej život" Nesnáším to!!! Měla jsem na výběr, Daneček sice plánovaný nebyl, ale když už ho budeme mít přece bych ho nedala pryč! Přece bych nezabila nevinný život, kvůli naši nezodpovědnosti! Podle mě jsem dost vyspělá na to, abych se o něj zvládla postarat a to, že jsem si zkazila život? Neee, to nejlepší mě s ním teprve začíná. 🙂

katkacze
12. bře 2016

@kaciobst Je to velká změna, ale určitě ne zkažený život. Za tyhle kecy bych ty lidi nakopala do zádele. A hlavně výhoda mít mimi v takovém věku je, že až bude tvé dítě dospělé, tak ty budeš v tom nejlepším věku a budeš mít spostu času na své koníčky, kdežto starší maminky na to mít čas nebudou, ty si zas vybraly roky před dítětem ( třeba jako já 😎 😀 ) . Je dobře že se k tomu stavíš takhle a přeju ti hodně sil, abys to vydržela a hlavně si užívej miminka. Já už se na tu svou taky moooc těším.

olga_
12. bře 2016

@martiina_k Ano, mě v této oblasti štve průběh diskuzí, v nichž hledá maminka podporu u kojících žen při potížích s kojením, a do diskuze se vrhnou ženy, které se s potížemi při kojení setkaly rovněž, ale nepřekonaly je a z různých důvodů začaly dokrmovat či skončily rovnou na UM. Tyto ženy následně označí za laktační fanatičky ty, které potíže s kojením úspěšně vyřešily, kojí své prví až XYté dítě a snaží se svými radami pomoci.

magdalenax
12. bře 2016

@kaciobst Určitě je lepší mít dítě jako mladá než si jej pořizovat v pětačtyřiceti. To se honí kariéra, ale jak se potom dítko cítí, když s ním jdete na procházku a ostatní vás nazývají babičkou..... . Dítě má nárok na matku, která ho vychová do dospělosti (ano, průšvih nastat může), a ta matka by mu měla i rozumět. Tak je příroda i nastavená. Viděl někdo někdy kočku, která dospívá dejme tomu ve dvou letech, aby měla koťata v devíti letech? Ne. Když mi bylo 17 - 18, kamarádila jsem se s holčinou, která byla ještě o rok mladší a její maminka už byla před penzí, ne-li v penzi. Řekla mi, že mi závidí, že mám mladou mámu, že ta její ji sice nic nezakazuje, ale že jí nerozumí..., že se jí nemá jak svěřit. Podotýkám, že mne měla mami v 25 letech

kaciobst
12. bře 2016

@katkacze jsem stejného názoru 🙂 já ani nevím jak jinak se k tomu stavět, jsem hrozně emocionálně založenej člověk a proto se na malého moc těším a už teď ho hrozně moc miluju 🙂 říkám si jsou slečny, které porodili ještě dřív než já a taky vše zvládli. Nejvíc se bojím toho, že to pro mě bude hodně těžké (jsem totiž bez partnera) , ale pro malého zvládnu cokoliv! Moc děkuji! 🙂

martiina_k
12. bře 2016

@olga_ je to tak, ale ono je to i opačně...

olga_
12. bře 2016

@martiina_k Jo a je to neuvěřitelně unavující.

kaciobst
12. bře 2016

@magdalenax Taky si myslím, že když budu mít dítě už teď tak do budoucna je to lepší. Budu mít čas na karieru a na své koníčky. Mám také mladou mamku a vím jaké to je, že za ní můžu přijít s čímkoli a pomůže mi a poradí. Zatímco kamarádka má mamku starší a je to tak jak píšete, že prostě jí nemůže tolik poradit protože je to taková ta "stará škola".

kamino
12. bře 2016

@magdalenax no já si myslím, že děti by měly přijít do postaveného hnízda a jistoty obživy. a v neposledni řadě mentálně vyspělým rodičům. Ano, jsem starší matka, ale vím na 100%, že kdybych měla díte ve 20 či 25, tak s tehdejším partnerem nejsem a díte by nevyrůstalo v úplné rodině, což je pro mě naprostá priorota a NIKDY nedopustím, aby mé dítě prožilo rozvod. To je pro mě noční můra.

kamino
12. bře 2016

@magdalenax Tedy jasně, že délka vztahu není rozhodující, každému může rupnout v bedně. ale starší lidé už nejednají tak impulzivně, nebo jak bych to řekla.. jen ukázka - měla jsem sraz po 20 letech se střední a 3/4 tam bylo rozvedených.. to mě celkem vyděsilo.

katkacze
12. bře 2016

@magdalenax Já bych možná byla opatrnější na soudy. Nikdy nevíte, proč má maminka dítě v takto pozdním věku. Mě je třeba 36 a čekám své první dítě. Nejprve jsem dít nechtěla a ani neměla vztah v kterém bych cítila, že by to mohlo jít. Takového partnera jsem našla až ve svých 28 letech. Pak jsem musela jít na operaci a ta měla špatné výsledky, takže za rok na další. ta už byla dobrá, ale určitou dobu jsem nesměla otěhotnět a ve chvíli, kdy jsem dostala od doktorky zelenou, tak jsem do toho šla a do 4 měsíců jsem byla těhotná. Já kariéru nehonila. A rozhodně nelituji toho, jak svůj život žiju a že mám své první dítě v takto pozdním věku. Vy jste v podstatě odsoudila starší prvorodičky stejně jako někteří odsuzují kaciobs za to, že čeká dítě v 19ti letech. Je to každého věc každého rozhodnutí.

magdalenax
12. bře 2016

@kamino To je jiná otázka - myslím rozvod..., to může matka ovdovět a jsme tam, kde jsme byly. Prostě život přinese a odnese, s tím nic nenaděláme. Není nikde napsáno, že kupř. kaciobst nenajde někoho ještě dříve, než se mimčo narodí, nebo třeba krátce po porodu. Můj bratranec se takhle dal na dítě, malé bylo tenkrát půl roku, měla prdlajs rozum a dodnes je to "její táta"....., na tohle nejsou tabulky, prostě nejsou tabulky na život, já fandím lidem, kteří se nebojí riskovat a kteří jsou ve všech ohledech schopni zariskovat, i když jen v rámci svých možností. kaciobst uvádí, že má maminu mladou, tak ta ji určitě padnout nenechá

katkacze
12. bře 2016

@kaciobst Lehké to mít asi nebudeš, ale pokud máš kolem sebe rodinu a lidi, kteří tě budou podporovat nejen fyzicky, ale i psychicky, tak to hodně pomůže a pak to jde o dost lépe. Hlavně jak píšeš, budeš mít k tomu sakra hodně dobrý důvod a to je tvoje mimi. Držím pěstičky a nikdy se nevzdávej 🙂

magdalenax
12. bře 2016

@katkacze to není pravda, já jen napsala, co je dle mého názoru lepší..., nic víc, nic míň

blecha94
12. bře 2016

@kamino Otázkou je, co jsou mentálně vyspěl rodiče... Znám čtyřicátnice, co zodpovědnost nemají a naopak dvacátnice, co leckterou starší ženu strčí rozumem do kapsy.

Souhlasím, dítě by mělo přijít do rodiny o matce a otci, do zajištěné domácnosti, kde bude na všechno, co dítě potřebuje, ale KDY je na to čas, to je strašlivě individuální. Já otěhotněla po maturitě a dítě si nechala. Přítel dítě moc chtěl, požádal mě o ruku, vzali jsme se, stěhovali se do vlastního a dcera má vše, co si může přát. Jetli náš vztah vydrží do její dospělosti? Udělám pro to všechno, ale jistotu nemám. Stejně tak ji asi nemáte ani vy. Lidi se schází a rozcházejí, je to spíš o dnešní mentalitě než o věku. Bohužel.

Strana