icon

Čím vás dokáže vytočit jiná maminka?

dzejdy
19. únor 2016

Nedávno jsem mluvila s bezdětnou kamarádkou a začala mi vyjmenovávat co jí všechno rozčiluje na matkách a mateřské. 😒 Zajímá mě, čím nejčastěji dokáží vás vytočit jiné maminky? 😀

iveee
30. bře 2016

@anelamates Nesmíš to brát tak vážně 😉 kdyby člověk na všechno koukal stylem "Co by za to jiné daly" tak by nemohl ani nic zkritizovat. Někdo by si břicho nechal nejraději hladit od každého a jiný zase ne. Moje kamarádky jsou moje kamarádky, ne známé, takže se bavíme, jak nám vyhovuje. Já myslela, že tady je to o tom, co vadí konkrétnímu člověku a ne o tom, zalíbit se 😝 Mír s váma holky 😀

lenulinka90
30. bře 2016

@klar_a taky to tak máme. přítel přišel s tím, že neřekneme nikomu jméno. Oznámíme to až se narodí a to už málokdo si troufne říct, že je to jméno škaredé.

alutep
30. bře 2016

"Dobrý den! Tak už máte porod za sebou, koukám! Vy máte ZASE holčičku jo?! Hmmmm, to je škoda... A jakto, že máte modrý kočár? To se přece nehodí..."
"Nojo, máme druhou princeznu... a kočárek? líbila se nám ta barva, tak jsme si prostě pořídili modrý kočár." (máme modrý Brio go)
"A jak se malá jmenuje?"
"Miriam."
"Cože? Miriam, jo? No to je děsný! To MY, MY mám Viktorku a Sofinku!!"
Booooožeeeeeee!!!!

mika251
30. bře 2016

@alutep bola som na screeningu v 22tt u Dr. Vlašína v Prenatalu v Brne a ten keď nám potvrdzoval holčičku (vedeli sme to už od 12tt, že to bude baba), tak sa len usmial a pýtal sa - "tak čo, Sofinka, alebo Amálka?"

Asi tiež v ordinácii nepočuje nič iné 🙂

pajula123
30. bře 2016

@alutep Máme syna necelé 4 m a hned se všichni ptají na druhé a že to musí být holčička teď. A vůbec nechápou, když řekneme, že druhý kluk by byl super...každý přece musí chtít páreček, no ne? 😀

marton
30. bře 2016

@pajula123 ale ta cesta,kterou jste ušli, než jste to "vzdali" 😉 . Museli jste k tomu dospět. Pravda je,že říká spoustu párů, jak se jim zadařilo až se více zabavily jinou věcí. Oba kluky jsme měli na poprvé, na dvojčatech jsme pracovali cca 4 měsíce a to čekání na každou menstruaci bylo příšerný.A 4 měsíce je nic proti tomu, čím musí projít jiné páry. Jinak moc gratuluji 🙂 .

pajula123
30. bře 2016

@marton Děkuji 🙂 vnímáme syna jako zázrak 🙂

kulatakosticka
30. bře 2016

@pajula123 my máme dva kluky a slýcháváme "zkusíte ještě tu holčičku?"

atinkaa
30. bře 2016

Budes mozno prekvapena ale vobec nicim, 😉
Aj mama na materskej je len clovek s naladami - roznymi, s nazormi tiez roznymi. Da sa to prezit. 😉

lajla
30. bře 2016

Vytočit ničím, možná spis unudit k smrti neustálým tlacháním o nicem

linee
5. dub 2016

@alutep mame take modry kocar a v ni holku. Obcas ji dam modrou cepicku, ma ale ruzovy dudlik a ruzovu sponu na dudlik (k neprehlednuti v kocarku) a pobavi mne vety "jee, vy mate krasneho kluka, jakpak, ze se jmenuje?" "aha, to je tedy holka, no, ale mate modry kocar!"

linee
5. dub 2016

Mne nekdy ani to nemusi byt maminy, otazkou "proc breci" a nejlepsi jsou tyto otazky do dvou mesicu do porodu... No, kdybych to vedela, tak asize uz nebreci, ne? 😀

babuna
8. dub 2016

Hehe sem se tu při pátku pěkně pobavila 🙂 Čekám svého prvního potomka, holčičku (ke jménu bude to Barunka, což mnozí taky nějako nemohli přenésti přes srdce, ale co). Co mě od začátku těhotenství vytáčí je ,,Já jsem to dělala tak tak ty MUSÍŠ,, - nic nemusím jen chcípnout odpovídám (to že je to 30 let zastaralá informace je informátorovi jedno). Dále mě může vytočit do běla - hele a proč nejdeš na zímní táboření, tě to nezabije jedna noc venku néé ? nemohla pochopit, že opravdu nepojedu na noc ven pod širák (tajili jsme těhotenství, teda ještě se snažíme to tajit tak jsem se tehdy vymluvila na chřipku). Když jsem poprosila kamarádku co byla v té době v 8 měsící (já ve 2-3) o radu co mě čeká a nemine za vyšetření, vynadala mi že určitě potratím, protože jsem to někomu řekla a dostalo se mi odpovědi jen v sérii katastrofických scénářů se strašně důležitým výrazem ,,že ona to přece ví!,,.... Další věc - perlička na konec - jsem diabetička, jedničková, na inzulínu, ještě před rokem mi tvrdili, že dítě nepůjde vůbec - pak nám to dovolili a zadařilo se - ale k jádru pudla - vytočí mě věci - odmítnu jíst něco co mi někdo nabídne - a na odpověď, že nemůžu, že mám cukrovku a v těhotenství nemůžu riskovat, že mi vyletí cukr odpoví - Ty, ale s tou cukrovkou naděláš vždyť to má každá druhá těhotná ... ☹ ... mno už se opravdu těším, až to mé těhotenství zveřejníme a co mne čeká a nemine ... po tom co jsem teď načetla se trochu děsím 😅

iveta93
8. dub 2016

@babuna Počkej až bude děťátko venku. Protože bude hůř. 😀

magdalenax
8. dub 2016

@iveta93 S tím "počkej" jsi mi připomněla situaci, která neměla s rodičovstvím či těhotenstvím nic společného, - jen to počkejte, jste ještě hodně mladá, ale až vám bude 25..., odpověděla jsem - děkuji, je mi 28

barboramastalirova
8. dub 2016

Já teda nemám příspěvek k matkám na mateřské,ale na jednu konkrétní matku (moji skorošvagrovou). Ve dvou letech svého syna si zvesela šla do práce. To je samozřejmě v pořádku, pokud by malý chodil do školky nebo do jeslí. Ale babička (tchyně) byla lepší variantou a tak ho ve svých 65 letech hlídá 5x týdně od 6.00 do 17.00. Takže na ostatní vnoučata není čas...to nevadí. Prarodiče se snaží vnuka aspoň trochu vychovávat. Už je třeba nebaví pořád uklízet vytazene hrnce ze skříně, takže to zakázali. Ale když si dojde maminka pro chlapce, tak mu to najednou maminka dovolí (ale jsou pořád u babičky). Kluk nemá vůbec žádné mantinely. Dnes jsem toho plná, protože jsme byli u babičky na návštěvě s naším ročním synkem, kterého jeho skoro tříletý bratranec, který je u babičky víc jak doma, pořád napadal,shazoval, mackal, chtěl mu do oka nacpat lego. A reakce jeho matky byla nulová...

babuna
8. dub 2016

@magdalenax jo tak to mám naprosto stejně :D :D ... a to jste jako nemohli ještě počkat ??? ... vždyť ti není ani 25 nééé ??? ... už dávno už dávno ... :D :D

magdalenax
3. kvě 2016

Naprosto chápu vztek mé kamarádky, která 14 dní kurýrovala malou a dneska s ní šla někam na cvičení a byla tam jiná matka s holkou, ta její malá měla rýmu jak vyšitou. Tohle fakt nechápu, takovou káču - matku bych vynesla v zubech

kika_21
3. kvě 2016

@pajula123 U nás to zase bylo, jak to, že máte další_ Jo, vy jste chtěli chlapečka! Potom zase , když se jako 4. narodila dcera, nechápali. Teď už se ptají, jestli jsme věřící a když to jsou věřící, tak zda jsme křesťani. Nejhorší jsou pak mužovi vtípky :,, Já věřím v ....!" Podobné debaty raději se snažím ukončit hned na začátku. 🙂

pajula123
3. kvě 2016

@kika_21 Maji ale starosti,ze? 🙂

katkacze
3. kvě 2016

Od té doby, co se mi narodila malá odpovídám v podstatě pouze na dvě otázky a to jaký byl porod ( častá otázka od mužů, což mě udivuje) a jestli kojím. 😀 Jako kdyby kojení bylo nějaká vzácná činnost. 😀 No a občas se zeptají, kdy bude další. 😀

salot
31. kvě 2016

Chvílemi vtipné, občas na vytočení...

katkacze
15. čer 2016

Jen tak pro zasmání 😀 To je tvoje dítě??? Ne, to prodávali támhle na rohu, tak jsem si ho koupila 😀 😀 😀

jjustyna
15. čer 2016

já bydlím na malé vesnici, kde jsem se i narodila, takže se všichni docela známe. Mé děti nejsou velcí spáči a tak s malou musím občas jezdit v kočárku tak dlouho dokud spí, protože kdybych zastavila, tak se hned vzbudí. Mě tohle osobně nijak nevadí, ale jsou tu osoby, které jsou přesvědčené, že bych radši měla "něco dělat" a tak se mě někdy i několikrát za den zeptají: jééééé a to ti zas nespí? Ne, jdu pro syna do školky a malou mám v kočárku, to se taky nesmí?

kika_21
15. čer 2016

@jjustyna Řekni, že se tak nudíš, že ses přihlásila na atletiku, budeš reprezentovat v chůzi, tak trénuješ. A koukejte, tady mám napsané od trenéra dávky-vytáhla bych notýsek.Jen vůl si může myslet, že máma se dvěma dětmi nemá co dělat.Vzpomínám, jak ráda bych si bývala sedla, ale šla jsem ven, abych uspala. Sezení u šití by jim snad nevadilo. 😀

ellora
15. čer 2016

Mám dva syny (4roky a 9 měsíců) a hned po prvním porodu mě dostávala otázka "A kdy mu pořídíte sestřičku?". Po druhém porodu to bylo zase "Jé, zase kluk! Tak na potřetí se Vám ta holka už určitě povede." (Nikdy jsem nic neříkala o tom, že to musí být holka, my s manželem jsme byly za druhého kluka vděční, hlavně že jsou kluci zdraví, ne?). "Cože? Jak že se jmenuje? Bedřich! Ježiš, proč takové nemoderní jméno, jako pro nějakého dědka! (Ano, zaměrně jsme vybírali jména česká, která se už dnes používají málo. Líbí se nám srará česká jména a navíc mám jistotu, že až budou kluci ve škole a budou vyvoláni, tak se s nimi nevzedne další pět dětí).
Před pár týdny jsem zjistila, že jsem těhotná a i když jsme to zatím nikomu moc neříkali, tak informace se nese jako lavina a už se dostavily další zajímavé poznámky, ze kterých opravdu kvetu. "Ty už jsi zase těhotná? To bylo plánované nebo to byl omyl?" (Obecně nesnáším, když se o dítěti říká, že je to omyl, přijde mi to ošklivé. A ano, třetí dítě jsme plánovali, jen pro nás bylo velkým překvapení, že se to zadařilo hned napoprvé). "Ježiš, vy jste zbláznili, v dnešní době si pořizovat tolik dětí je nerozum, nikdy přeci nevíte co se může stát a co potom ty chudáci děti! (Ano, netvrdím, že doba ve které žijeme se mi nějak zvlášť líbí, ale kdybych měla čekat na to až bude vhodná doba, tak si děti v životě nepořídím). "Jak to všechno chcete zvládnou? Kdo to bude živit?! (No vy, rozhodně ne! Navíc jsme manželem dospělí a víme co si můžeme dovolit, finančně na tom špatně nejsme a tři děti bez problému uživíme) 🙂

domca89
15. čer 2016

@ellora Jooo to řekl tchán příteli, když oznámil, že čekáme druhé, prý jestli to chtěl i přítel, či jsem to na něj ušila. A pak když se někteří dozvěděli, že to bude kluk, tak nám též neustále říkají, no tak do třetice holčička. Strašně mě to štve.

karcoolkap1
15. čer 2016

@katkacze Anoooo,To je tvoje nebo sis ho pujcila? (jako je nejaka pujcovna mimin? 😀 ) odpovidam,ze jsem ho koupila na Aukru.

carmilla
15. čer 2016

@domca89 No tak to je pěkně hnusný...tchán je asi "veselá kopa"...

domca89
15. čer 2016

@carmilla Ne, tcháne je spíš neurotický, protivný dědek v důchodu, co nevím, čím by okolí znepříjemňoval život.

Strana