Čím vás dokáže vytočit jiná maminka?
Nedávno jsem mluvila s bezdětnou kamarádkou a začala mi vyjmenovávat co jí všechno rozčiluje na matkách a mateřské. 😒 Zajímá mě, čím nejčastěji dokáží vás vytočit jiné maminky? 😀
@lucka662006 Jo, to se zeptej mého otce. Už ale není mezi námi. My mluvíme, je nás 7 u stolu, někdy je třeba i heslo otce použít, aby bylo svého slova slyšet.Bohužel to u nás vypadá spíše jako na tržišti, než v restauraci. On byl velmi přísný, ale spravedlivý.VELMI. Své názory prosazoval důrazně.Někdy mi dokázal i pomoci s výchovou, protože prosazoval meze a za ty se nechodilo.Naopak já a muž jsme velmi liberální a i když já se snažím o meze, ne vždy se to daří. 😉
Holky tak jsem si vzpomněla na další věc co mě rozčiluje vyloženě do běla. A to jsou malé holčičky s makeupem. Na tom, že si maminka vyfikne dceru na focení (šaty, vlasy...) nevidím nic špatného, ale makeup, linky řasenky... no to je na pěst. Před pár dny na mě na facebooku vyskočilo video kde se asi 4-5 letá holčina namalovala (makeup, pudr, korektor, kontury...) no prostě komplet. Namalovala se líp než já ve 22, ale podle mě prostě mají být děti od písku a bláta ne od makeupu. Jedna slečna mě označila za můj názor za čarodejnici. 😀 A tak jsem se chtěla zeptat jaký názor na tohle máte Vy?
@iveta93 já s vámi souhlasím, na tohle má času dost. Ale prostě může to umět, děti chtějí být jako rodiče, napodobuji je, takže jestli vidí maminku. .u nás doma to tedy,nehrozí, já jsem na snímky levá a doma nenosím. Zato syn možná bude v pěti letech vařit a chodit se sekačkou, protože to jsou vecí, které ho zajímají. .
to mi přijde taky přehnané, ty namalované holčičky, stejně jako ty soutěže pro ně. moje neteř má 4roky, sem tam se namaluje, sama :D ale neumí to,a za chvilku se jí to smyje. a taky to nemá pořád.
Ze stejneho soudku: v drogerie jsem viděla holčičku s nanalovanymi nehty, chtěla nějakou tasticku a požadovala se jí s dudlikem v puse. ..tak ten by letěl a maminka za ním: )
Chápu, že chce být holčička jako máma, taky jsem se párkrát pokusila namalovat jako malá, koneckonců náš starší syn napodobuje tátu při holení - udělal si i žiletku z dupla 😂 ale ty soutěže krásy jsou kolikrát mazec. A ty americké, kde batolatům pomalu trhají i to Mimi obočí, drilujíje jak opičky, to je dost tragické.
proti nalakovaným nehtům nic,ale s dudlíkem?? to je moc no
Tak samozdřejmě nemluvím o tom když si to jednou zkusí, nebo se k tomu něják dostane, zmaluje tatínka jako prostitutku 😀 ... Ale ty holčičky v soutěžích zmalované od hlavy k patě, vytrhané obočí, div neoholené nohy. Tahle se namalovala, že by trumfla kdejakou vizážistku.
@kulatakosticka
@iveta93 Párkrát jsem to zahlédla v televizi, když to dávali. Bylo mi těch holčiček strašně líto. Mají je jak živo panenky. Přitom ty děti o to nestojí. Jedna holčička strašně brečela, že nechce soutěžit, ale maminka na to nebrala ohledy.
@lenulinka90 no právě, mohly ji být 3roky, a ta kombinace. ..🙂
@gracinka7 to jsem asi taky viděla 😢
S tim take souhlasim. Sama jsem videla ty holcinky, jak cvicene opicky,, smutne.. a prisel mi tam jeden dost typicky rys matek- otloustle, neschopne se vcitit do sveho ditete.. pohani je snad nejaka vlastni nenaplnena ambice?
Nečetla jsem celou diskusi, ale ještě se vrátím k původnímu tématu, teď jsem si vzpoměla, že mě hodně vytáčelo, když se mě maminky jednoho, třeba 4letého dítěte ptaly, jak jako proboha zvládnu péči o dvě děti, když mám holčičku malou a druhé v bříšku...to bylo hodně těžké.
@lucka662006 mě vytáčelo spíš vyhrožování v tomto směru: "počkej, až budeš čekat druhé, až se narodí, až začne lézt..."
Mně nejvíce vadí rady více či méně zasloužilých matek, jak mám přijít do jiného stavu. Snažíme se přítelem zhruba dva a půl roku a již víme, že bez pomoci to nejspíš jen tak nepůjde. A přijde mi celkem logické, že je z toho člověk smutný, hledá duchy na testech, občas si popláče. Ty, které už dítko mají, umí dát bezpočet rad, jak otěhotnět (hlavně těch nevyžádaných), ale jedna NEJDEBILNĚJŠÍ NA CELÉM SVĚTĚ!!! "NESMÍŠ NA TO TOLIK MYSLET"... Jak na to nemyslet, to už ale nikdo neporadí, pch! 😠 😠 😠
@atlhea333 tak to je klasika.Vždy nejvíce radí ty matky,které daný problém nemají. Viz.uspávání dětí.Dáš ho do postýlky,do svého pokojíčku a ono spinká.Jak jednoduché 😉 .Rozmluvíš dítě tím,že mu budeš číst,povídat si s ním a prostě se mu budeš věnovat/to jsi totiž celou dobu nedělala/.Kojit ho taky přestaneš,když chceš ty,co si má co dítě vyřvávat prso.Atd.atd..Tak proč bys nemohla přestat myslet na to,že chceš otěhotnět a že máš v hlavě den menstruace 😒 .Fakt na ránu 😠 .
@marton Obecně souhlasím 🙂 Nevyžádaných a blbých rad jsem už dostala spoustu 🙂 Akorát že ta rada nemyslet na to je fakt na místě - vlastní zkušenost... mám za sebou doby, kdy jsem oplakala každé těhotenství mých známých - přála jsem jim to, ale tak moc bolelo to, že nám se nedaří... no a když jsme to s manželem po několika letech vzdali, že nám asi není dáno a že si koupíme chatu, ať máme aspoň kam jezdit, do měsíce se zadařilo zcela samo a přirozeně... Jen neumím poradit, jak na to nemyslet, k tomu člověk prostě nějak musí dospět časem. V tomhle si nejde poručit. Ale ta psychika tak fakt funguje... nejsme jediný případ, v okolí je takových víc. @atlhea333
Mně zase nejvíc vytáčí chlubeni se, co jejich dite už umí a moje ne. Potkávám jednu matku se zhruba stejne starým dítětem. Pokaždé si vyslechnu, co její dceruška už všechno zvládá, jak maluje, chodi na nočník, spojuje slova apod. Jde na ni strašně vidět, že se chce akorát předvést, protoze když pak potkám její sestru a zeptám se na malou, že prý už mluvi, tak na me hledi a řekne mi, že rika akorát bababa :D
@pajula123 Předně jsem ráda, že vám to takhle vyšlo. Nicméně vzdát to, přijmout fakt, že nejspíš máma nebudu a odstartovat novou etapu života je něco docela jiného, než se pořád snažit, doufat a věřit. Upřímně obdivuji každý pár, který si umí říct to, co jste si řekli s partnerem vy. Nicméně já to zatím nedokážu a ani nechci.
@marton - Jo, jo JO! 😎
Já mam teda prcka zatím v břiše, takže "důležité" rady a doporučení do výchovy teprve očekávám.
Ale co mne štve a štvalo ještě před otěhotněním je ten slovník některých těhotných/maminek. Jak mají na těhu testu sněhobílo, douška nebo dálnici, mimísek, manža, ovulka.... 😠
@misha83 To je přesně ono! Je dobrý snažit se myslet i na jiné věci a krátit čas si od ovulace k MS veselými aktivitami, ale nevím jak ostatní, nicméně můj přítel není ninja ani rytíř jedi a neumí silou vůle ovládat své líné spermie :D :D :D A s tím psem, to je taky sranda. To jsem taky slyšela: "Pořiďte si psa!" - "My už psa máme 🙂" - "Aha, tak si pořiďte dalšího! :D :D :D
@misha83 "Pořiďte si psa 😀 " To je dobrý!
Ikdyž přesně tohle udělal manžel bývalé přítelkyni. Chtěla dítě, tak dostala psa 😀 . Ještě že tak 😕
"A už máte jména?"
"Pro holčičku Matylda."
".....A jak ji budte říkat??"
"Matyldo?"
(Mám ráda jména tak, jak jsou...)
Od jisté doby se jmény mlžíme, protože ty reakce někdy...
Ty soutěže z Ameriky jsem párkrát viděla a nemohla jsem uvěřit, že ty matky to těm svým dětem můžou dělat...
Nákupy hader za desetitisíce, makeup, nalepovací nehty, boty na podpatku, erotické pózy a úsměvy - prostě ráj pedofilů.
A nakonec ukázka unavených dětí, které to kolikrát nebaví a jen plní nesplněné tužby matek, které vážily skoro dva metráky a vypadaly jak cuchty...
@atlhea333 - ano, ano, ano - nemyslet na to!!! A nejvíc ta rada sedí od holek, co otěhotněly na počkání...
A ještě jsem milovala radu, že máme jet na dovolenou. Na moji odpověď, že jsme byli na tuzemské dovolené ten rok dvakrát se mi dostalo odpovědi, že to neplatí, že to musí být k moři... časem už jsem vtipkovala, jestli mě tam má znásilnit černoch, či co...
@elvira Jo, takhle rády radí často holky, které otěhotní pohledem na trenýrky partnera. Ale věř mi, že jsem takové řeči slyšela z úst kamarádky, které jsem přijela pochválit vymodlené miminko. Sama měla s partnerem neuvěřitelné problémy s početím a překážkou jim byl zdravotní stav... Nakonec se to pomocí ICSI povedlo a stejně po necelém roce mi do očí zcela vážně řekne: Nesmíš na to myslet 😀 😠
Já mám termín až v září, ale už mi to pomalu a jistě začíná.
"Tak co kolik už jsi přibrala?" ..co je sakra komu do toho...
"Jak roste?" a přitom mi hladí břicho...to bych nejraději utekla..:(
"Jaká máte jména? Máte kočárek..tohle a tamhleto a jaktože ne..?"
"XXX? No tohle jméno se mi teda vůbec nelíbí" Koho to zajímá?
"XXX jéžiš, tohle jméno nee." Apod...sakra ať si každý má rád jaký jméno chce, ale opravdu nepotřebuju vědět, že zrovna jméno, co se líbí nám dávat nemáme, protože mu připomíná tu a tu osobu atd. Teda holky, akorát jsem se naštvala 😀
Takže si nepřeješ, aby tvé kamarádky nebo kdo ti tohle říká, s tebou sdílely tu radost? Co by za to jiné daly.

@estinka Koníkovské diskuze nejsou brát jinak, než s humorem. Bohužel spoustě žen humor a nadhled chybí. 😅