Čím vás dokáže vytočit jiná maminka?
Nedávno jsem mluvila s bezdětnou kamarádkou a začala mi vyjmenovávat co jí všechno rozčiluje na matkách a mateřské. 😒 Zajímá mě, čím nejčastěji dokáží vás vytočit jiné maminky? 😀
@evapater89 omlouvám se za chyby.. Pisu rychle a nekontroluji moc po sobě..
@netanel Ježiš, ty košilky na mě zkouší tchýně 😀 Mě by omylo. Nakupuju akorát body + polodupačky a overaly. Podle mého selského rozumu ideální základ na běžný den a noc.
@cica002 tak zážitky má i dítě, které matka s sebou táhne do toho nákupáku, takhle bych to nehrotila. To přeci neznamená, že dřepí jen tam a její dítě nevidělo les, stan, nebo bazén... Ne každý má možnost hlídání, když je potřeba na nákup, občas to dítě prostě musíš vzít s sebou (vyzkoušet boty a pod.). Osobně taky chodím raději bez přívěšků, s dětmi mě to vy OC vyloženě nebaví a je to pro mně spíš za trest, takže hlavně mládě tam táhnu jen když není zbytí.
@orchidis jo, znám kupu matek, které trpí "brandfóbii" aneb bez značek nežiju 😀 já tedy taky upřednostním kvalitní a třeba i značkovou věc, ale nikdy bych se za ní nehonila s takovou obsesí, jak to některé maminky předvádějí. Dokonce znám zvláštní sortu, které říkám ladičky 😀 To jsou ty co musí být nejen obrandované od hlavy až po kolo na kočárku, ale ještě to musí všechno ladit barevně! Jinak je jejich duševní zdraví v háji 😀
Ale ať! Jen mi leze krkem, že při každém novém kousku do šatníku nekoukají na materiál nebo kvalitu, ale zabijí to otázkou "co to je za značku a kolik to stálo" 😠
Mně vadí nejvíc od bezdětných věta: "To mi neříkej, že nemáš těch 5 minut čas.... "něco udělat. Prostě nemám a nebo nechci! Od té doby, co mám mrňouska, je čas to nejcennější co mám a chci si s ním nakládat po svém a jak uznám za vhodné.
@martiniquest já jsem ty košilky měla u dcery (13 let zpátky) 😀 Neříkám, že jsou vyloženě fuj, ale jsou děsně nepraktické. Blbě se to zapíná, ze všeho vylézají 😀 Takže u syna jsem je už neměla a moje mamina se náramně zajímala proč 😀 Teď už taky nebudou, ani omylem... Možná v létě, až se prtě narodí, vytáhnu nějakou retro a k pleně do těch veder to bude ok
@zuzineckah Pamatuju si, jak jsem si jako dítě hrávala s panenkou-miminem v životní velikosti a měla k tomu dispozici svoje kojenecké oblečení - ty košilky jsem úplně nesnášela, protože se to furt shrnovalo, mačkalo, blbě oblíkalo. Takže zakládám na své dávné zkušenosti 😀 Jinak tchýně mi zkoušela vnutit věci po jejich dvou klucích. Nejdřív jsem si říkala, ok, aspoň budeme mít pár věcí do základu, ale když jsem to viděla 😎 Úplně ochozené věci navíc tak strašně mimo mísu toho, co se mi líbí. I můj chlap a tchán se divili, že to ještě nevyhodila do popelnice 😀
Ano, malem bych zapomněla...další z vět: "ty si to představujes lehce, ale tak to nebude! Ja vím jak to bude!"
Mám totiž patent na rozum a umím předpovídat.......to se pak dycky ptám jestli by ne nemohli říct i čísla Sportky, když to tak všechno ví...co si představuju, co bude a nebude 🙂))
@evapater89 přesně to říkám já, vyzkouším to a když to nepůjde, tak to nepůjde. Viz. u mě to, že bych ráda aby malá byla v pokojíku. Když půjde půjde když ne bude v ložnici...ale vadí mi to odsuzování hned na začátku. A proč bych si to jako nemohla vyzkoušet? To je jako něco špatného?
@martiniquest čoveče, a ona to při tom hejšala jako vzpomínku na svoje malý kluky... a třeba si i občas zaslzela... a přemejšlela nad tim, jaký to bude, až to bude nosit vnouček... tak na ní buď hodná a vem si aspoň ňáký tepláčky... 😉 (PS uf, já teď tak snadno dojmu sama sebe... málem jsem se rozplakala... 😀 😀 )
Zdravím všechny, mě plno věcí nechává chladnou. Něco jiného je, když se to dotýká přímo mě. Co mě konkrétně asi vadí je názor na jméno, který jsem vybrala pro svou dceru, která se mi narodí za měsíc. Respektive ani ne tak názor, jako jeho prezentace vůči mě. Vybrali jsme s manželem jméno Anežka. Vím, že se každému líbit nemůže a tak to beru a je to v pořádku, ale když mi někdo řekne, že moje dítě bude chudák kvůli tomu jménu, tak mám sto chutí ho něčím bacit po hlavě. Jeden to dovršil tím, když mi řekl, že je to jako kdybych dala svému dítě jméno Adolf. Tak jsem mu řekla, že Adolf je hezké jméno a byl klid. 😀 Ale vnitřně mě to zraňuje a vadí mi to. Jinak strašení porodem, nevyspáním atd. už beru s rezervou. Jen mávnu rukou a řeknu, že si tím prošla kdejaká maminka a že to určitě přežiju i já.
@odula Maximálně že budou u ní na lítačku. Jsem totiž zásadně proti syslení nepoužívaných věcí a vím, že bych do takto jetého oblečení dítě neoblékala.
Dobré téma 😀 😀 Používání plurálu se spíš zasměju 🙂 Ale co mi vadí, jsou ty dnešní biokojomatky 😀 Kojit je samozřejmost, nejlépe co nejdéle, vařit nejlépe z biopotravin, v životě by svému dítěti nedali něco takového jako je tvaroháček, mléčný řez apod., šátek nebo nosítko je téměř povinnost.... brrrr. Občas fakt žasnu. A co jsem nesnášela, když byla dcera menší a chodily jsme třeba na hřiště, otázky typu "a ona ještě nechodí?" V tu chvíli bych dotyčné zakroutila krkem. Neustálé srovnávání je snad diagnóza 😠 A to už ani nemluvím o debatách typu "očkovat mé dítě nenechám a my už jsme byli v roce bez plen" 😀 Takže asi tak 🙂
Me osobne vytaci nejvic to, kdyz mi jina maminka radi, ze uzkostlive a citlive dite se nejvic otrka ve skolce. Nejlepe rovnou mezi 30 deti. Ze jedina skolka, jinak jsem tyran. A kdyz reknu, ze pecu chleba (musim,bzl dieta), tak jsem posahana bio matka. Spi s nama? Pruuuuser 🙂 A to opravdu nejsem alterna. Nelatkuju, nesatkuju. Proste vsechny maminky znaji me dite lepe nez ja. Usmevne.
@martiniquest
@odula taky na mě tchýně vytáhla oblečky ještě po manželovi a jeho sestře 😀 (kromě toho, že doma stále skladuje jejich kočárek a diví se, že jím švagrová pohrdla a nechce s ním jezdit - ani u nich na vesnici 🙂 🙂 )
@zuzalinkak Presne 🙂 Od rana jsem se najedla az ted, kousek chleba. Litame vsude mozne, spousta provoznich veci.
Není čas pročíst vše, ale umírám smíchy fakt....já mám pocit že některý maminky mají místo mozku mliko.... Jsou úplně tupý a hovory se stoci ke kojení, kákání,....atd...děsný, přitom se člověk těší, že s dospělým se bude konečně mít o čem bavit....nene... Nejvíc mě dostává když jedou prostředkem chodníku, zastaví se na nejméně vhodném místě a začnou dělat pí...s prominutím... A přitom ví, že jedete s kočárem za nimi apod....tuhle mě vytočila dvojice pipin s kočárkama a staly na rohu ulice,zabranej chodník civi na mě a nepohne se ani o pid... Takže sem musela jet chvíli po silnici,kde jezdí auta a autobusy abych najela na chodník. Krávy co dodat....pardon...ještě dneska jsem vytocena
@izzybickerstaff
@martiniquest
no tak jsem to zkusila no... 😉
@katkacze Anežka je náhodou nádherné jméno, kdybychom už jednu v rodině neměli (a nečekala jsem kluka 🙂 ), tak ji máme taky. To bych těm komentátorům pěkně něco řekla od plic...
Mě teda nejvíc dostávalo to, když se k nám domů cpaly návštěvy chvíli po porodu (a já se chtěla zotavit po porodu, naladit na potřeby na malého a celkově se sžít s manželem a synem jako rodina a ne skákat kolem návštěvy), seděly několik hodin a udílely kupu nevyžádaných rad s nulovým respektem k tomu, že 1. každé dítě je jiné a 2. každým rodičům vyhovuje něco jiného.
A jinak ad fanatismus kolem kojení: no já teda mám pocit, že v mém okolí je to spíš naopak - je "normální" "ztratit mlíko" už v šestinedělí, nebo alespoň dokrmovat, kojit jen chvilenku...takže jsem za exota, když kojím plně, malému mléko v pohodě stačí a krásně prospívá...a už se fakt těším na ta zdvižená obočí, až budu v kojení (doufám) pokračovat i po jeho šesti měsících 🙂
Maminky, co mají za každou cenu pravdu, maminky, co jsou zaškatulkovány podle tabulek, prostě teď a teď musí tohle a nesmí tohle, protože to v tabulce píšou. Bio matky nebo alternativní matky, jak se jim taky říká a fanatičky přes kojení, zdravou výživu, přehnanou čistotu dětí, ...
Teď mě napadá další věc. Točí mě, že některé matky používají nálepku "biomatka" pro ženy, které používají látkové pleny, šátek na nošení dítěte a nedej bože, když s nima dítě spí v posteli!!! Dítě zatím nemám, ale hodně jsem si zrovna o těchto věcech četla a utvářela svůj názor a všechny chci minimálně vyzkoušet.
Mi treba vadi kdyz jsou matky ktere zatvrzele odmitaji dobre rady.A vyrazy typu posahane biomatky.To ze se snazi delat veci prirodne a co nejlepe pro sve dite znamena,ze jim sploucha na majak?Ano,netvrdim ze to nektere neprehaneji ale ANO kojit co nejdele je prece dobre pro dite,pribinacek nic dobryho taky diteti neda narozdil od dobreho bileho jogurtu s ovocem a nosit dite na srdci a spolecne spani se mi taky zda krasne,v jiste mire tak chci s ditetem zit ale nikomu to nevnucuji.Taky mi vadi ze v dnesni dobe se vi,ze choditka a klokanky jsou nezdrave ale maminky se radsi vzteknou a stezuji si,ze jim do toho biomatky kecaji nez aby si neco precetly.Taky se mi snazi hodne lidi vcetne mamy a tchyne davat skvele rady ale radsi to vypoustim a stejne tak nebudu nikomu vysvetlovat proc,jak a co delam ja.Taky nikomu neradim kdyz se nezepta.
@nihasa no co - když jsou děti malý tak to chápu, zvlášť když člověk nemá zkušenosti. Najednou totiž na tom, jestli se dítě dobře napije a dobře vyprázdní závisí to, jestli budu dneska moct 3x3 hodiny spát nebo jestli zase budu celou noc vstávat a blbnout a takhle ještě tejden. takže hovory o kojení a kakání můžou bejt někdy projevem pudu sebezáchovy.... ;)
jo a vůbec - já teda biomatka fakt nejsem (papírový pleny, občas kupovaný příkrmy - z čehož tedy tchyně omdlívala... žádný šátkování, žádný chleby... atd), ale přijde mi, že se začíná formovat jakási skvadra "cool antibiomatek", která má takový stejně extrémní názory na biomatky jako maj biomatky názory na nebiomatky.... chápete 😀 mě teda fanaticky biomatky taky krkaj.... no.
@martiniquest jo! já svoje názory bez vyžádání nikomu neříkám a o matkách s miminky v Pampers atp. si nemyslím vůbec nic, takže z opačné strany mě tahleta nálepka taky dost štve 🙂
@martiniquest to vyzkoušej... já jsem taky zkoušela.... 😀 😀 jako nechci ti vnucovat svuj názor, aby nebyla mejlka, když už se o tom tady tak bavíme. jenom popisuju svojí zkušenost, která mi přijde dost úsměvná... dopadlo to tak, že po tejdnu jsem dávala papírovky, šátek jsem odložila pro nesnesitelnou hladinu hluku, malej se sám odstavil a v určitý době mi nejedl nic jenom kupovaný dětský konzervy. A takový jsem měla ideály.... 😀

Mně je teda úplně jedno, co si kdo s dítětem dělá a jak mluví, pokud mě to vytáčí, s dotyčnou se nebavím. Co mě ale vytáčí doběla jsou maminy, které jezdí s kočárem jak s tankem, přejíždí lidem nohy a vráží do nich. Jako by jim měla pusa upadnout, kdyby měly říct "s dovolením". Nebo matky, co udělají "vozovou hradbu" na úzkém chodníku, aby si mohly povídat, protože přece nikdo jiný nemá právo chtít jít po stejném chodníku jako ony, nedejbože třeba chvátat! 😠
Druhá věc pak, když se mě nějaká maminka zeptá na radu ohledně dítěte (jsem fyzioterapeutka), samozřejmě poradím. Ale dost často se mi stává, že maminka to samozřejmě ví nejlépe, poradit si nenechá a akorát mě zbytečně okrádá o čas. Většinou jsem za blba já, jako zatím bezdětná. To rostu...