icon

Co dělat, když kupující hrozí policií kvůli posteli?

30. zář 2024

Zdravím jdu sem úplně s obrovským nedorozuměním. Prodávala jsem synovo postel, a měřila jsem to podle matrace, když už byla postel rozložená ve sklepě, bohužel jsem zaměnila matraci a napsala na inzerát jiné míry.
Paní si jí dnes odemě koupila a večer mi volala že jí nepasuje jejich matrace do postele, protože je postel menší. Jde tam o pár centimetrů. Mojí matraci která k posteli pasuje nechce. Chce vrátit peníze (2000,-) a chce abych si pro ní jela nějakých 60km kde bydlí. Já bohužel v zápětí za ty peníze šla koupit jinou postel kterou jsem měla domluvenou. A teď absolutně nevím co mám dělat! Paní mi vyhrožuje policií, já se s ní snažím domluvit ať počká 2 týdny na výplatu s tím že jí tedy musí dovést zpátky protože si jí na záda s dětmi asi nedám.
Ano spletla jsem se, omluvila jsem se, snažím se to vyřešit. Jenže když si zítra do 14h nepřijedu pro postel s penězmi tak jde na policii.
Jenže ona není chyba jen na mé straně, kdyby byla paní chytrá jak teď, tak si postel při koupi změří. Postel má větší hodnotu a prodala by jí za mnohem víc než ji odemě koupila.
Hanbou se propadám a hrozně mě to mrzí! Může mi něco udělat policie? Je to slovo proti slovu že? Podle mě se tím nebudou ani zabývat. Nejsem žádný podvodník, jen jsem se upsala v mírách do inzerátu a snažím se to s ní vyřešit. Jenže ona furt vytahuje policii.
Já paní vrátím peníze hned jak přijdou peníze na účet, teď ledvinu asi během noci neprodám. Pomoc jsem sháněla a bohužel nesehnala. Jediná možnost je aby paní počkala. Jenže počítám spíš s tou policií. Co mám dělat? Co by jste dělali vy?
Na mém místě bych byla hooodně naštvaná, poslala bych prodejkyni někam a věc kterou jsem koupila, bych se snažila co nejrychleji prodat, aby se mi vrátili peníze (ještě na tom vydělá)
Já ani nevěděla že bydlí tak daleko a já se tam pro tu postel nijak nedostanu a ani teď peníze nemám na účtě. Bohužel. Jsem kráva!

Strana
z5
michaela666
1. říj 2024

Hlavně si ulož konverzaci a ozvi se jí toho 15. kdy si můžeš přijet pro postel a víc už nemůžeš.

fifinka2020
1. říj 2024

Hele ono je to těžký... prodávám na bazaru hodně věcí, sama se snažím být hodně vstřícná (často věci i nabízím někam dovézt, při koupi neřeším sem tam flicek) a stejně tak se najdou lidé, co a priori vstřícní nejsou... nedávno jsem prodala 3 trička také v docela velké hodnotě za pár korun a paní na mě nastoupila, že našla flicek a jak si to dovoluji... měla bych nárok to řešit pro ni ne moc výhodné (kupovala jsem přes jeden známý portal), ale prostě jsem se omluvila a vrátila ji všechny peníze, čímž na tom byla škodna... ale prostě už jsem se naučila, že to stojí za klid a že s některými lidmi nemá cenu diskutovat. Čímž chci říct, že bych prostě nehledala argumenty, co paní mohla jinak a za co ty nemůžeš, ale proste uznala chybu, omluvila se a snažila se to napravit, i když na tom asi budeš skodna...popros ji, ať ti postel doveze, že ji to zaplatíš atd.

miryp
1. říj 2024

Já bych jí poslala něco takového a s tím bych tu konverzaci ukončila a nechala ji vychladnout:

Dobrý večer,

ještě jednou Vás ubezpečuji, že z mé strany nešlo o úmysl uvést Vás v omyl a opravdu mě velmi mrzí, že díky mému pochybení nemůžete postel použít s matrací, kterou doma již máte.

Opětovně Vám nabízím možnost vzít si naši matraci, která do postele pasuje, případně navrácení postele dne …. mezi … a … hod na naší adrese s tím, že Vám obratem vrátím zpět uhrazenou kupní cenu.

Pokud i přes shora uvedené trváte na podání trestního oznámení, je to Vaše právo a já jsem připravena podat na policii potřebné vysvětlení.

S pozdravem,

…..

Hlavně jí nevypravuj, že o tobě nemá dostatek informací pro podání trestního oznámení, to je myšlení hodné recidivistů, navíc to není pravda...

prejeta_zaba
1. říj 2024

@miryp jo a ještě bych dodala, ať nevypráví nic o svých financích, jak čeká na výplatu, jak si mezitím koupila jinou postel atd. - to nepůsobí důvěryhodně vůbec a hlavně po tom nikomu nic není.

ckei
1. říj 2024

A teď si vemte,že paní taky vydala poslední peníze za postel od Vás, na základě Vašich informací.....protože to tak prostě je a teď zjistila, že je vše od Vás blbě..... A Vy ty její peníze, které jste získala na základě mylné informace, obratem utratila, Vaše děcko teď spát kde má,ale to její ne..... K čemu jí je Vaše nabídka řešení,když třeba teď její dítě nemá na čem spát??? Vy jste po ní peníze chtěla také hned,abyste běžela pro "novou". Já se jejímu naštvání fakt nedivím. Vy teď nemáte peníze,takže ať si počká,ale ona třeba vydala své poslední za něco,co jí je kvůli Vám k ničemu a to je ok??? Na Vašem místě bych si snad šla i půjčit. Vaše chování a úvaha je fakt tragédie a sobecké.

ckei
1. říj 2024

A měřit rozměr postele podle matrace.....to už radši no comment 🤦

ada22
2. říj 2024

Tedy některé reakce jsou přísné. Je jasné, že paní co si postel koupila bude naštvaná, ale přijde mi že zakladatelka diskuse se z toho nesnaží vykroutit. Jakou má paní matraci a o kolik nesedí? Pro děti se dělají většinou pěnové, které jdou většinou nastavit nebo seříznout.

hanka_12345
2. říj 2024

@ckei spis nejlepsi by bylo napsat "na postel pro matraci o rozemeru xx"

hanka_12345
2. říj 2024

@ckei jézis marja tak ji poveste ze to blbe omerila. Snazila se to vyresit. Jak vidíte. Na co takový hroty? Ano omerit postel jen dle matrace je kravina ale co uz, clovekovi kolikrat nedocvaknou veci a ruku na srdce- vy jste nikdy neudelala za svuj zivot neco za co byste si pak rekla "áááájo jezis to sem si neuvedomila, tak blbe no" ...Neverim ze se vam nikdy nic nestalo.
Ano je to blba situace ale nemyslim si ze to je hned na volani na policie. Jezis marja tak chvili bude to decko spat na gauci nebo v loznici rodicu nebo na nafukovacce nebo ja nevim coo a proste se to vyresi. A co jako..... Pani ji penize vrati a ona si koupi jinde jinou. za tyden na nafukovacce ji/mu fakt neodejdou zada, nebo komukoliv jinymu

miryp
2. říj 2024

@ckei kdyby sis pročetla příspěvky od autorky, tak víš, že si nemá kde půjčit. K lichváři kvůli tomu fakt nepůjde. Autorka se kupující omluvila, chyby vzniklé na své straně se nezříká, nabídla rychlé řešení v podobě poskytnutí vlastní matrace, což kupující odmítla (nedivím se, také bych cizí matraci nechtěla) a přislíbila věc dořešit za 2 týdny, jakmile bude mít peníze (což mimochodem není nic, co by bylo v rozporu se zákonem, kdyby to koupila na bazaru, tak se peněz dříve také nedočká). Normálně uvažující člověk toto prostě pochopí a počká, max. se bude domáhat úhrady PHM. Dítě kupující mezitím může spát na vlastní matraci na zemi, kterou má, popř. s rodiči. Nic, co by nešlo vyřešit. Já myslím, že autorka se poučila, pochopila, že nemůže po kupující žádat, aby věc řešila dalším přeprodejem postele a příště si dá prostě pozor jak na správný popis zboží, tak na nakládání s penězi za dané zboží...

miryp
2. říj 2024

@ada22 nemůžeš chtít po kupující, aby věc řešila úpravou vlastní matrace a doporučuji autorce, aby s tímto nápadem kupující fakt nekonfrontovala, protože to bude jako rudý hadr před obličejem. Úplně stejně scestný byl nápad autorky, aby kupující postel prodala dál a vydělala na tom. Autorka udělala chybu, která zakládá kupující právo na vrácení zboží a autorka je povinna jí vrátit peníze. Tak to je a tímto způsobem to chce kupující řešit.
Já osobně bych opravdu kupující poslala to, co jsem uváděla o pár příspěvků výše a vyčkala, jak se k tomu postaví. Víc udělat autorka v tuto chvíli nemůže, pokud prostě nemá někoho blízkého, kdo by jí na přechodnou dobu půjčil předmětnou částku. A rozhodně bych jí nedoporučila jít za nějakým lichvářem.

autor
2. říj 2024

@ada22 postel kterou jsem ji prodala měla být 200/90 ale je bohužel 180/80 paní mi psala že ta postel je maličká.. že má hodnotu tak 1000,- a že ji bud pošlu 1000,- a ona si jí nechá. Ta sama postel se o stejných rozměrech prodává za 9800,- tak mi teď nemůže tvrdit že ma hodnotu 1000,-
Nabídla jsem ji přímo matraci do té postele, která je zdravotní přímo s nějakým kokosovým vláknem. S tím že bych matraci nechala samozřejmě pořádně vyčistit nějakým strojem.

hanka_12345
2. říj 2024

to cisteni bude taky par set stovej stat...poslala bych ji ten litr a je to vyresene

ada22
2. říj 2024

Tak to je již dost. Možná bych ji kývla i na tu slevu. Protože při přepravě k vám bude asi požadovat i úhradu dopravy.

hanka_12345
2. říj 2024

to je pravda, cisteni a doprava k ni vas mozna vyjde zas zpatky na ty 2000 nebo mirne pod. a budete z toho mit bud 0 nebo pri trose stresti 3 stovky...takhle vam zbyde aspon ta tisicovka

autor
2. říj 2024

@ada22 15.10. Si pro tu postel dojedu a zaplatím jí zpět 2000,- ta postel má mnohem větší hodnotu.. paní si jí mohla koupit ve svém okolí za částky 4-5.000,- nemůže mi teď psát že má hodnotu 1000,- když jsem za 1000,- kupovala postýlku pro miminko a na té odemě se vyspí dospělý člověk..
a teď musím znít hrozně… ale bohužel stejně dřív jak 15.toto nevyřeším. Každopádně paní nekomunikuje, nejspíš to předala policii, tak bude teď čekat ještě mnohem déle, než budou schopni to vůbec začít řešit.

ada22
2. říj 2024

Myslím že vaše nabídka je rozumná. Když kupuji něco na bazaru, tak do toho vždy jdu s tím, že sice ušetřím, ale je tu riziko, že něco bude špatně. Uvidíte třeba jen řeší něco jiného. Tohle rozhodně není na to, aby to řešila policie. Uložte si konverzaci.

hanka_12345
2. říj 2024

a s cim by tam sla na tu policii? o nic neprisla. Vy jste ji napsala ze si prijedete a vratite ji celou castku

sorboni30
2. říj 2024

Být vámi půjčím si 1000kc a normálně ji to pošlu když to tak řekla. Napsala, že ji máte poslat 1000kc a bude to vyřešeno, ne? Tak to udělejte a budete mít klid. A když by to naaahodou řešila policie tak spíš se budou dívat na ni co chce když jste peníze poslala jak chtěla. 1000 vám snad rodina půjčí ne?

miryp
2. říj 2024

I kdyby to na policii dala, tak je to jedno, max. podáš vysvětlení. Každopádně není pravdou, že ona by v takovém případě čekala déle na dořešení věci, podaní trestního oznámení neodkládá tvou povinnost jednat.

ada22
2. říj 2024

A pro jak staré dítě postel kupovala? Třeba nakonec zjistila, že postýlka je za dobrou cenu a že raději svou matraci zkrátí. Vzhledem k tomu že píšete, že je to domeček, tak to bude asi pro menší dítě a tam menší rozměr nebude tak vadit.

ileni
2. říj 2024

A to si teda změřila matraci k jiné posteli? Protože, kdybys měřila správnou tak seknout se o tolik,je divný. .. pani se popravdě nedivím, taky by mě to naštvalo, 200/90 je standartni rozměr, a že bys nevěděla, že tahle postel je menší, by mi jako kupujícímu přišlo podezřelé...

terss
2. říj 2024

Já spis nerozumim tomu ze paní psala, ze je postel malička, přitom pokud jsi ji měřila podle matrace, tak tvoje uvedené rozměry byly menší než má postel ve skutečnosti, tak jak muže být malá? Ty rozměry nějak nesedí

miryp
2. říj 2024

@terss špatně jsi to pochopila. Autorka tvrdila kupující, že postel je na matraci o velikosti 200x90, ale ve skutečnosti je na matraci o velikosti 180x80. Kupující má doma matraci 200x90, kterou chtěla dát do té postele, ale nevejde se tam, protože je postel menší. Tudíž je jí postel k ničemu a proto chtěla postel vrátit a vzít si zpět peníze.

autor
2. říj 2024

@miryp ano přesně tak.

mourovatakocka
2. říj 2024

Paní je pěkně vychcaná. Hrozí policií, ale když ji pošleš zpět půlku ceny, tak postel náhle změní rozměry a všechno bude v pořádku. Moc se mi líbí ten návrh zprávy pro dámu, který ti poslala miryp, těžko tě může nařknout z nepravostí, když se jedná o omyl a snažíš se vše napravit. Tedy nařknout může, ale k ničemu ji to nebude, až se nad tím policajti dost vychlámou, tak mezitím situaci vyřešíš. Odkud jsi (můžeš do sz, pokud bys nechtěla veřejně)? Třeba bych mohla nějak pomoct. Žes udělala blbost při měření, to už teď víš, že jsou lidi různí a ponejvíce pitomí, to už víš taky.

autor
2. říj 2024

@mourovatakocka ano taky mi to přijde docela vyčurané, ale jako nedivím se její reakci. Každopádně, postel si vyzvedl její CHLAP který tu postel mohl změřit než mi dal peníze do ruky. Většinou se to tak dělá že vyzkoušíš jestli věc bude vyhovovat než za to zaplatíš že😏 My jsme jim to ještě jak blbci odnesli do auta. Paní si úplně stejnou postel mohla koupit v blízkosti jejího bydliště kde jí někdo prodával za 4-5tisic, nemusela jezdit takhle daleko. Nemůže mi tvrdit že ta postel má hodnotu 1000,- za tolik by jí NIKDE nesehnala, možná tak jen rošt do té postele.

majaveja
2. říj 2024

Ty sama píšeš, že jsi délku postele psala podle matrace, protože postel byla rozložená a tudíž nešla změřit...jak by si tedy délku měl přeměřovat pán, co postel přebíral? A kdyby zjistil, že je rozměr špatný, proplatila bys mu alespoň náklady na cestu k tobě a zpátky? Ale to je jen čistě hypotetická otázka, nic to nemění, jen se mi nelíbí tvoje snaha házet odpovědnost na toho druhého.

A jinak také souhlasím, že je to od paní trochu vychytralé chtít najednou slevu, že si postel nechá...tak jí asi zase tolik ten rozměr nevadí...

mourovatakocka
2. říj 2024

Tak já třeba hodně důvěřuju a prostě věci ani nepřeměřuju ani nekoukám na velikosti. Žes to blbě změřila, to je prostě fakt - ale snažíš se to napravit a rozhodně to nebyl úmysl, ale prostě jen omyl. Takže mi přijde ten trik s tou tisícovkou dost pochybný - buď menší postel využije, nebo ne a pak je na místě vyřešit vrácení. Otázka jestli pro klid duše a abys to měla vyřízené, tak na to přistoupit a odepsat ztráty, nebo prostě oznámit, že to vyřešíš v dohledné době 🤷

majaveja
2. říj 2024

Jinak se mi to samé stalo loni s lyžemi - paní uvedla špatný rozměr, já si je vyzvedla, nepřeměřila a až doma zjistila rozdíl. Paní nabízela, že si je vyzvedne, mně bylo blbé to po ní chtít, ale ani jsem jí je nechtěla vézt zpět. Zkusila jsem je prodat, nikdo se neozval, tak třeba vyjde prodej letos 😀. Nicméně šlo "jen" o 500, které mě nezruinují a také je něco jiného skladovat lyže a postel 🙂.

Strana
z5