icon

Co dělat, když kupující hrozí policií kvůli posteli?

30. zář 2024

Zdravím jdu sem úplně s obrovským nedorozuměním. Prodávala jsem synovo postel, a měřila jsem to podle matrace, když už byla postel rozložená ve sklepě, bohužel jsem zaměnila matraci a napsala na inzerát jiné míry.
Paní si jí dnes odemě koupila a večer mi volala že jí nepasuje jejich matrace do postele, protože je postel menší. Jde tam o pár centimetrů. Mojí matraci která k posteli pasuje nechce. Chce vrátit peníze (2000,-) a chce abych si pro ní jela nějakých 60km kde bydlí. Já bohužel v zápětí za ty peníze šla koupit jinou postel kterou jsem měla domluvenou. A teď absolutně nevím co mám dělat! Paní mi vyhrožuje policií, já se s ní snažím domluvit ať počká 2 týdny na výplatu s tím že jí tedy musí dovést zpátky protože si jí na záda s dětmi asi nedám.
Ano spletla jsem se, omluvila jsem se, snažím se to vyřešit. Jenže když si zítra do 14h nepřijedu pro postel s penězmi tak jde na policii.
Jenže ona není chyba jen na mé straně, kdyby byla paní chytrá jak teď, tak si postel při koupi změří. Postel má větší hodnotu a prodala by jí za mnohem víc než ji odemě koupila.
Hanbou se propadám a hrozně mě to mrzí! Může mi něco udělat policie? Je to slovo proti slovu že? Podle mě se tím nebudou ani zabývat. Nejsem žádný podvodník, jen jsem se upsala v mírách do inzerátu a snažím se to s ní vyřešit. Jenže ona furt vytahuje policii.
Já paní vrátím peníze hned jak přijdou peníze na účet, teď ledvinu asi během noci neprodám. Pomoc jsem sháněla a bohužel nesehnala. Jediná možnost je aby paní počkala. Jenže počítám spíš s tou policií. Co mám dělat? Co by jste dělali vy?
Na mém místě bych byla hooodně naštvaná, poslala bych prodejkyni někam a věc kterou jsem koupila, bych se snažila co nejrychleji prodat, aby se mi vrátili peníze (ještě na tom vydělá)
Já ani nevěděla že bydlí tak daleko a já se tam pro tu postel nijak nedostanu a ani teď peníze nemám na účtě. Bohužel. Jsem kráva!

Strana
z5
autor
2. říj 2024

@majaveja mohli si to změřit podle roštu, který je dělaný přímo na matraci. Ano je to odemě možná ošklivý, ale ještě když to byl chlap tak to mohl přeci změřit. Kdyby mi postel přivezli zpátky, samozřejmě přispěju nějakou korunu za cestu, ale já taky nemohu za to že si vybrali zboží které je takhle daleko. Když si koupi v obchodě něco co budou chtít reklamovat, tak to taky musí dovést na prodejnu. Já nejsem ani obchodník ani žádný podnikatel abych poskytovala záruku či 2týdenni možnost vrácení zboží. Kdybych byla sobecká mrcha, hned jde do blokace, ale snažím se to napravit.

autor
2. říj 2024

@majaveja mě to hlavně karma vrátila ihned zpátky tu mojí chybu, objednala jsem si palandu, která měla být vyšší než bohužel je a taky nevyvádím a nejdu na policii. Prostě jsem se s tím smířila a až se mi přestane kvůli té výšce hodit, prostě půjde dál do světa.

moudivlacek
2. říj 2024

hl bych si nechala potvrdit , že převzali ty peníze, když to bude z ručky do ručky, aby to pak nezkoušela, že jste odvezla postel a nedala jí peníze ;) to, že za tisícovku by blbý rozměr nevadil je fakt zvláštní

autor
2. říj 2024

@moudivlacek no já kvůli tomu nemůžu ani spát, teď je tohle obří drama to jediný na co neustále myslím. Teď jste mi ještě dali brouka do hlavy, s tou tisícovkou. Protože to nedává absolutně žádný smysl.

moudivlacek
2. říj 2024

hlavně klid, chápu obě strany, i to naštvání paní, nicméně reaguješ, dala jsi termín, víc se nestresuj, nikoho jsi nezabila ani záměrně neokradla, jde to velice jednoduše vyřešit, jsou daleko horší věci v životě než takový blbý kiks ;)

autor
2. říj 2024

@moudivlacek to ano máte pravdu.
Cituji její zprávu ze včera: Takže máte do 14h poslat peníze, 2000 pokud pro postel chcete prijit anebo 1000 jestli chcete že si tuto postel nechám.
Na to jsem napsala že toho 15.to vyřešíme, peníze vrátím s tím že dostanu zpět postel.
Její odpověď: Ne.
Tímto skončila naše konverzace, paní se to nesnaží vyřešit, pokud půjde na policii budou si akorát klepat na čelo. Já to momentálně mohu brát i jakože nemá zájem a tím to pro mě končí. S věci kterou si odemě zakoupila si může dělat co chce, už to není moje věc, když to semnou nedokáže rozumně vyřešit.
Mám i jiné starosti, mnohem horší. Mam momentálně nemocné obě dvě děti a syna čeká za týden operace. Nehodlám se někomu doprošovat na sílu, abych mohla svou chybu napravit a tím se stresovat.

setba
2. říj 2024

Myslím že je zcela jasné proč chce tu slevu. Bude mít postel v hodnotě 4-5000 za cenu 1000 kc. Co asi udělá? Výhodně ji prodá.

mavanka
2. říj 2024

Hezký den, já teda rozumím tomu, že je kupující naštvaná, má doma krám, co nechtěla (objemnou věc, pro kterou nemá využití), zaplatila ho a musí dva týdny čekat, než si pro to přijedete a peníze jí vrátíte. Je dobře, že jste uznala, že chyba je na Vaší straně a snažíte se to nějak řešit, každopádně to určitě dotáhněte a pro postel si dojeďte a peníze vraťte. Vy sice nejste eshop, ale i tak ručíte za věci, které prodáváte, pokud jste jí prodala dvoumetrovou postel a ona je kratší, tak jste ji uvedla v omyl a ona od koupě zcela po právu ustoupila. Klidně taky může být ve finančně blbé situaci a ty dva tisíce ji tíží jako Vás. Ona žádnou chybu neudělala - objednala podle Vašeho popisu, převzala rozebrané a doma zjistila nesoulad - nikoho nenapadne si znovu při přebírání rozebrané přeměřovat, když jste to udělala Vy.... tj. jestli se jí píšete nebo naznačujete, že si za to může tak trochu sama, nebo že si má najít jiného kupce, tak se nedivím, že je naštvaná a Vaše dva týdny jí připadají moc... Ta tisícovka, co chce mi přijde jako odškodnění, že jí to ve výsledku vyjde dráž, než si myslesla, protože bude muset pořídit novou matraci, ale bude moct ubytovat dítě do postele hned a nebude muset shánět nic jiného.... tj. za sebe doporučuju jí buď poslat tu tisícovku nebo se 14. ozvat a zeptat se, kdy a kde si jí můžete vyzvednout a vrátit jí peníze.

miryp
2. říj 2024

Hele, jestli jsi vůči kupující stejně nekonzistentní v názorech jako tady, pak se vůbec nedivím, že má tik v oku a je nepříjemná. Mně osobně už tvá reprodukce toho, jak se to stalo a co jste si napsaly, spolu s tvými stále se měnícími názory, na co má a nemá právo, začíná připomínat pohádku na pokračování, kdy se děj přizpůsobuje tomu, co chtějí vidět diváci...
Ještě jednou pro případ, že jsme v realitě - je úplně jedno, jestli za tebou paní přišla z vedlejšího vchodu nebo jela z daleka. Ty jsi s ní uzavřela vědomě kupní smlouvu a tato se řídí platnou právní úpravou. To, že nejsi podnikatel, nestaví vaší kupní smlouvu mimo právní řád ČR, ten občanský zákoník se na tebe vztahuje úplně stejně. Chyba je na tvé straně přijímače, takže je na tobě, abys to vyřešila. A fakt ti doporučuji to za těch 14 dní dotáhnout. Její blokaci ti fakt nedoporučuji. Mě osobně někdo bloknout a nedořešit vratku zboží a peněz, tak to obratem předávám svým kolegům v kanceláři, ať se na tom ještě nabalí oni v rámci náhrady nákladů soudního řízení. Když se protistrana chová jako grázl, nemám potřebu být soucitná.

veroniquecz
2. říj 2024

@miryp myslíš, že by šel někdo k soudu kvůli posteli? Nemyslím kolegy jak ty píšeš, ale obyčejní lidi “právem nepolíbení”. Nějak si to prakticky nedovedu představit…:

hanka_12345
2. říj 2024

A co teda proboha chce? Vratite ji celou castku a odvezete to odxni pryc. Bude tam kde byla. Co vic chce? Nebo z vas ted chce vytriskat postel za litr?
Napadlo me jeste k ni poslat ppl at to odveze od ní, k vam ale ted teda nevim kdyz pise na odvoz NE

hanka_12345
2. říj 2024

@moudivlacek ja bych si toho magora snad i nahrala. Ona nebude normalni. Chapu ze je nastvana ale resi se to, pani ji nesoupla do blokace tak co chce? Jako snad sme lidi.

Podivej, ona dala na vyber. Bud.posles 2 000 a prijdes si, nebo litr a ja si ji necham.
Odepises ze to prvni a ona napise ne?
Sama to nabidla a kdyz na to kyvnes bapise NE?😃😃😃😃
To je normalni vyderac dle myho. A URCITE JI CHCE PRODAT DAL.
Presne jak rikas a to bych ji i napsala.. dam 2 000 (prevodem na ucet at mam dukazy) a dojedu si pro to a nebo at uz nepise

autor
2. říj 2024

@miryp Mám na to spoustu názoru, hlavně ten že jsem to nechtěně popletla a snažila jsem se to s paní vyřešit. Pokud nemá ona zájem, tak to raději budu řešit s policii, kde jim to vše vysvětlím. V méch SMS zprávách (v každé) píšu že 15.10. Dostane peníze zpět když já dostanu postel. Jinou možnost nemám. Paní si určitě blokovat nebudu, chci tuto situaci vyřešit.

autor
2. říj 2024

@hanka_12345 určitě bych neprodala nikomu postel v hodnotě 5.000,- za litra. To si tam pro ní radši pojedu a odtáhnu domu na zádech🤷‍♀️ Já si myslím že může být vůbec ráda že s ní komunikuji, protože každý druhý by ji hodil do blokace a čau poser se. Mam v sobě aspoň trochu úcty k lidem😏 Nechtěla jsem nikomu udělat zbytečné starosti😏

miryp
2. říj 2024

@veroniquecz ta má poznámka byla míněna všeobecně, pokud by mě někdo okradl nebo mi prodal něco, co nebylo předmětem kupní smlouvy a pak strčil hlavu do písku a doufal, že to vyšumí. Z principu nenechávám věci vyšumět, protože to podporuje nekalé praktiky na marketech. V opačném případě jsem ale schopna a ochotna ledacos pochopit a vyjít vstříc, takže třeba počkat 14 dní by pro mě problém nebyl.
Ale abych ti odpověděla - v advokacii pracuji více jak 20 let, specializuji se na vymáhání pohledávek a můžu ti říct, že lidem, kterým jde o princip, je jedno, s jakou hodnotou sporu jdou za právníkem, jim primárně jde o to plácnout nepoctivou protistranu přes prsty. A takoví by klidně do toho soudního sporu s postelí šli. Ona ale velká část těchto kauz končí už tím, že právník napíše výzvu, lidé si uvědomí, že sranda skončila a začnou to konečně řešit. Samozřejmě to neplatí pro recidivisty, co mají okrádání druhých jako živnost, těm jsou výzvy právníků u zadele, tam se to pak řeší trestními oznámeními, jejich slučováním a následně uplatňováním nároků v rámci trestních řízení...

tereza0111
2. říj 2024

Me tedy neprijde, ze se to snazis vyresit. Udelala jsi chybu. Stane se, ale kdyz neco zkazim a druhemu tim zneprijemnim zivot, tak neni reseni "za 14. dni vam vratim penize a odvezu si to, taky jste si to mohli zmerit sami". Vzhledem k tomu, jak se zatim projevujes je asi jeji duvera, ze za 14 dni ji neco vratis neco kolem 0. Spis asi ocekava, ze za 14 dni budes delat ze neexistujes nebo ji reknes, ze ti v praci nezaplatili nebo cokoli podobneho. Z jejiho pohledu si cisty podvodnik, protoze zkratka obratem utratit utrzene penize a opravdu nemit neni obvykle.
K reseni by i melo patrit to co ji das za vynalozenou zbytecnou cestu, praci s posteli a to, ze jeji dite 14.. nemelo postel, kterou planovala.
Ty ji jen stavis pred hotovou vec at pocka a ocekavas, ze ti bude bezvyhradne verit a vymyslis vymluvy, proc za to vlastne nemuzes. Chapu omyl, ale tvoje postaveni k situaci by se mi z pohledu kupujici tedy take nelibilo, promin

autor
2. říj 2024

@tereza0111 říkám tu že jsem jí nechtěla podělat, tak to samé nebudu chtít ani za 14dní. Vyřeším to s ní pokud na to přistoupí, pokud ne. Budu to mile ráda řešit s policií kde vše s klidnou hlavou vysvětlím 😊 koupila postel, postel dostala… o peníze jsem jí neokradla (tak doslova)

autor
2. říj 2024

@setba samozřejmě že ano🤦‍♀️ Prodala by jí výhodně i teď

autor
2. říj 2024

@miryp já jsem ale s paní neměla sepsanou žádnou smlouvu o nějaké koupi. Četla jsem že pokud nejsem podnikatel nebo obchod tak vlastně se na mě jakoby žádné právo nevztahuje. S tím že tedy se snažím aspoň nějakých způsobem čestně jednat a vyřešit situaci. Jiní by jí hodili hned do blokace, to já neudělala a spolupracuji i když mám svých problémů teď neskutečně moc (což paní kvůli mě nejspíš také) Neposkytla jsem jí 14dní na vyzkoušení zboží ani záruku 2 roky jak to bývá v obchodech. Jestli si tu máme s prominutím hrát na obchod jako třeba Baumax, tak jestli chce zboží reklamovat tak ho musí dovést zpátky na prodejnu. Takhle se to dělá třeba i v Baumaxu a v podobných obchodech. Já vlastně nemám ani důkaz toho že za postel zaplatili. Nemáme v ruce ani jedna absolutně nic. Než jen to že jsem se za svou chybu omluvila a snažím se ji řešit podle možností. Je to slovo proti slovu v tuto chvíli. A moc se omlouvám za mé různé názory, jen mě třeba také zaskočilo to že by nebyl problém postel si nechat když ji zaplatím 1000,- za tu částku nekoupí ani novou matraci do té postele. Já jí nabídla i jako řešení matraci stejného rozměru v hodnotě nějakých 4.000,- odmítla. Odmítla všechny možnosti, které jsou momentálně v mém případě na místě. Tak ať si jde teď klidně na policii a vyřeším si to raději s nimi než s ní.

miryp
2. říj 2024

Máš nulovou znalost práva a nejsi schopna si to ani správně nastudovat. Samozřejmě, že tím, že ona si od tebe koupila postel a ty jsi si od ní vzala peníze, jste spolu kupní smlouvu uzavřely. A samozřejmě, že tato smlouva nestojí mimo zákon, ale podléhá občanskému zákoníku. A samozřejmě že má kupující právo, abys věc vyřešila, když jsi jí uvedla v omyl a prodala jí něco jiného, než co si koupit chtěla. Přestaň do toho montovat právní úpravu platnou pro e-shopy, to s tím nemá nic společného. Ty furt meleš jen o policii, tam samozřejmě nic nevyřeší a odkáží ji na občanskoprávní spor. Tam už to ale řešit budou, pokud by žalobu podala. A upřímně, pokud jsi schopná přijít i s tím, že vlastně neexistuje důkaz o zaplacení postele, tak to výrazně podtrhuje verzi kupující, že tvé jednání není čisté. To totiž normálního člověka nenapadne. Jinak ona samozřejmě doklad o tom, že ti peníze dala, má. Sama jsi to potvrdila dle tvých tvrzení x-krát v SMS.

autor
2. říj 2024

@miryp já jen píšu co jsem četla na internetu, samozřejmě že tomu vůbec nerozumím. Já jen píšu jak by se třeba zachoval PODVODNÍK což já nejsem, protože se to s ní snažím ŘEŠIT… ona ale rozumně ne! Já jsem ochotna ji peníze vrátit až se mi připíšou na účet😊 Mile ráda jí to vrátím. Nejsem žádná svině.

autor
2. říj 2024

@miryp a o policii mele paní neustále dokola, ještě tu žádná nebyla🙂 a když přijde budu za ní ještě ráda..

rebe
2. říj 2024

Pořád dokola opakuješ, že se to snažíš řešit, ale ve skutečnosti se to řešit nesnažíš. Řešením je, že jí vrátíš peníze a zařídíš nebo zaplatíš dopravu. Ne že bude takovou obrovskou věc dva týdny někde skladovat a pak doufat, že jí vrátíš peníze. Je mi do breku při představě, že by se to stalo nám, dítě nemělo kde spát a já doma musela uskladnit takové monstrum. Ano, pak by bylo řešení si za litr pronajmout skladovací místo a pokusit se ji prodat. Mimochodem, když si koupím zboží v Baumaxu a podobně a zboží nebude v souladu s kupní smlouvou, tak mám nárok na úhradu nákladů na dopravu zpět. Dva tisíce ti dá i banka v rámci kontokorentu, dopravců, co ti to přivezou, je taky dost na to, abys to vyřešila během pár dnů. Tak se nevymlouvej a řeš to, že jsou větší podvodníci, kteří by to neřešili nijak, nic nemění na tom, že tvé řešení není košer.

autor
2. říj 2024

@rebe paní řešení odmítla slovem “ne”
Ano kontokorent mam v tuto chvíli vyčerpaný 🙂 a jinou možnost než počkat paní v tuto chvíli nemá. Za 1000,- napsala doslova že si postel nechá.

miryp
2. říj 2024

Pročti si, jakou sestupnou tendenci mají tvé komentáře - z počátečního "obvinila mě neprávem, svou chybu si uvědomuji a chci to moc vyřešit, ale můžu až za dva týdny" to sklouzává k tomu, že se chytáš článků, z nichž usuzuješ, že nic řešit nemusíš (aniž bys vzala na vědomí, že pleteš jablka s hruškami a ty články nejsou vůbec aplikovatelné na danou situaci) a ještě zpochybňuješ úhradu postele. Jako sorry, ale tady něco smrdí.

autor
2. říj 2024

@miryp neee tak to ale není, to je příklad toho kdybych byla podvodník.

rebe
2. říj 2024

Ne, neodmítla řešení. Odmítla návrh, že ti to má dva týdny skladovat a pak jí za to pošleš peníze. To ale není řešení, řešení je vrátit peníze a odvézt postel hned. Tak prodej tu postel, co sis za její peníze koupila.

autor
2. říj 2024

@rebe mě to neskladuje, ona si to koupila je to JEJÍ v tuto chvíli. To by mohlo trvat klidně i měsíce než by se to prodalo, takže to také není rozumné řešení.

autor
2. říj 2024

@rebe inzerovala jsem tu postel na bazarek znovu s tím že kdo o ní bude mít zájem si to vyzvedne u NÍ doma a JÍ zaplatí ještě větší částku kterou dala ona mě. Třeba nebude trvat tak dlouho než to od ní někdo koupí.

hanka_12345
2. říj 2024

¨vubec vam toto nezavidim to je proste strasna situace. Preju at se to co nejrychleji vyresi. Soucitim s vami

Strana
z5