Co dělat, když kupující hrozí policií kvůli posteli?
Zdravím jdu sem úplně s obrovským nedorozuměním. Prodávala jsem synovo postel, a měřila jsem to podle matrace, když už byla postel rozložená ve sklepě, bohužel jsem zaměnila matraci a napsala na inzerát jiné míry.
Paní si jí dnes odemě koupila a večer mi volala že jí nepasuje jejich matrace do postele, protože je postel menší. Jde tam o pár centimetrů. Mojí matraci která k posteli pasuje nechce. Chce vrátit peníze (2000,-) a chce abych si pro ní jela nějakých 60km kde bydlí. Já bohužel v zápětí za ty peníze šla koupit jinou postel kterou jsem měla domluvenou. A teď absolutně nevím co mám dělat! Paní mi vyhrožuje policií, já se s ní snažím domluvit ať počká 2 týdny na výplatu s tím že jí tedy musí dovést zpátky protože si jí na záda s dětmi asi nedám.
Ano spletla jsem se, omluvila jsem se, snažím se to vyřešit. Jenže když si zítra do 14h nepřijedu pro postel s penězmi tak jde na policii.
Jenže ona není chyba jen na mé straně, kdyby byla paní chytrá jak teď, tak si postel při koupi změří. Postel má větší hodnotu a prodala by jí za mnohem víc než ji odemě koupila.
Hanbou se propadám a hrozně mě to mrzí! Může mi něco udělat policie? Je to slovo proti slovu že? Podle mě se tím nebudou ani zabývat. Nejsem žádný podvodník, jen jsem se upsala v mírách do inzerátu a snažím se to s ní vyřešit. Jenže ona furt vytahuje policii.
Já paní vrátím peníze hned jak přijdou peníze na účet, teď ledvinu asi během noci neprodám. Pomoc jsem sháněla a bohužel nesehnala. Jediná možnost je aby paní počkala. Jenže počítám spíš s tou policií. Co mám dělat? Co by jste dělali vy?
Na mém místě bych byla hooodně naštvaná, poslala bych prodejkyni někam a věc kterou jsem koupila, bych se snažila co nejrychleji prodat, aby se mi vrátili peníze (ještě na tom vydělá)
Já ani nevěděla že bydlí tak daleko a já se tam pro tu postel nijak nedostanu a ani teď peníze nemám na účtě. Bohužel. Jsem kráva!
@drep nemám žádnou pusu plnou výmluv, to možná jen v této diskuzi, protože čtu moc komentářů. Paní jsem nabídla řešení které je momentálně na místě a tím to skončilo, víc pro to v tuto chvíli nemohu udělat.
@klpoiu děkuji za vstřícný komentář, aspoň někdo rozumí této situaci😏
@mavanka já matraci k posteli mám,paní jsem jí ZADARMO nabídla. Ona odmítla…
To není jen pár cm! Koupit 180x80 místo 200x90 je sakra menší rozměr. Postel jsi vůbec neměřila, neupsala jsi se 🤦🏻♀️
Autorko: prodavat neco co nemas je špatný napad. To stahni. To uz je podvod. Ona ti tu postel vubec vratit nemusi. Momentálně ani nejsi majitelem one postele. Od kud ses??
@klpoiu treba to v inzrratu uvedla na pravou míru ze prodava treba postel "známé" a jeji telefon-po domluve s ní...třeba..
Nebo neco podobne
@klpoiu sleva vubec nesmrdi, slysela si nekdy "lepsi vrabec v hrsti nezli holub na strese"? Jako jak smrdi, ma neco co vubec nechtela a ty budes vymyslet jak udelat podvodnici z podvedene kupujici, ze je vlastne vycurana ona? Originalni.
Je to asi jako kdybys kupovala tricko pro dite velikosti 110 a prislo ti damske M. Budes s tim ok, ze prodavajici tak obhajujes?
@tereza0111 Jezkote, oni si byli pro postel osobne! V tom je ten cely rozdil. Kdyby kupovali na dalku ok. Je to stejne jako by zacali tvrdit,ze je postel poskozena. Mohli a meli si to zkontrolovat. Kazdy kupujici ma na to pravo. Ze to neudelali je proste jejich blbost.
@tereza0111 Ale pokud chci dětské tričko a přijde dámské, tak budu chtít vrátit peníze a ne, že když mi půlku ceny vrátí na účet, tak si to "nepotřebné" tričko nechám, pokud kupující ta postel nevyhovuje, měla by trvat na vrácení a ne navrhovat slevu, k čemu jí je sleva 1000Kč, za kterou ani tu potřebnou novou matraci nesežene? Tak pokud mi něco nevyhovuje, nechci to snad ani zadarmo, ne? Třeba bude mít prodávající štěstí a buď sežene peníze dřív, případně se jí ozve nový zájemce a tím se to vyřeší.
@klpoiu ano přesně tak, já nemohu za to že si to nezkontrolovali. Udělali tu ze mě velkého padoucha.. i když jsem s kritikou samozřejmě počítala, když jsem se rozhodla poradit tady veřejně.
Byť se mi nelíbí to "vydírání" kupující a celé mi to přijde zbytečně vyhrocené, s tím přeměřením s Tebou nemůžu souhlasit, tys to uvedla chybně, její povinnost nebyla si tu hromadu prkýnek a šroubků přeměřovat a přepočítávat, v tom bych se krotila. Jelikož je to tu pořád dokola a nic nového tu stejně již nezazní, přeji ať to co nejdříve nějak pořešíte.
@moudivlacek vsak ta kupujici taky puvodne chtela vratit penize. Az kdyz pochopila, ze s tim nema nejblizsich 14 dni pocitat, tak prisla s tim, ze je je pro ni reseni alespon polovina castky. Nevidim v tom vydirani, ale snahu snizit svoji ztratu.
No, budu rada, kdyz nam se autorka za 14 dni napise, ze to s kupujici urovnaly k oboustranne spokojenosti
@klpoiu Kupující chtěla postel vrátit a dostat zpět peníze, protože dostala něco jiného, než na čem byla s prodávající domluvená. Prodávající jí ale nabídla, že jí vrátí peníze za dva týdny, i tady píše, že má přečerpaný kontokorent a vůbec těžko říct, jak to za dva týdny bude, že kupující vlastně nezná žádné její nacionále, no upřímně, já se teda kupující vůbec nedivím, že v návrat svých peněz moc nevěří. Tisícovka sleva je mazec, ale co si budeme, mazec je hlavně chování a výmluvy prodávající. Je mi jich líto obou, ale v první řadě má prodávající prodávat to, co reálně má. Pochopila bych omyl třeba 120 dětksá postýlka místo 140. Ale že si někdo nevšimne, že jeho postel nemá standardní dospělácký rozměr, ale je to krátká a úzká dětská postel, a ještě má tu drzost obviňovat kupujícího, to opravdu seriozní chování není.
@klpoiu Mně to s tou slevou nijak vychcaný nepřijde. Téměř každá matrace se dá zmenšit, třeba paní došlo, že tu svoji může říznout. Ale proč by kvůli chybě prodávající řezala do vlastní matrace zadarmo? Znehodnotí si ji tím.
@tereziezavily ženy problém vyřešen‼️ Našla jsem kupce, ten si postel od paní koupil ZAPLATIL A ODVEZL🙏 Spadl mi kámen ze srdce a paní také.
no tak bouchnem šáňo :D tak to jsi měla kliku
Tak to je prima 😊 Příště musíš dávat pozor při prodeji 🙂
Perfekt 👍
@mourovatakocka A hlavně přijmout odpovědnost, když něco zvora 🙈
@fifinka2020 Tak pokud jsem to pochopila, tak to vyřešila, zodpovědnost tedy přijala. Já si teda z prstu vycucat dva tisíce neumím. Takže to možná nebylo elegantní řešení, ale povedlo se.
@mourovatakocka pochopilas dobře, za mě vyřešila promptně během 5 dní, byla aktivní, ať už, že se ptala o radu zde (to nevím, zda bylo vzhledem k většině odpovědí šťastné) a aktivně sháněla kupce, sehnala, myslím, že si s tím poradila parádně a že se někdy stane chyba, dokud není fatální, což tato nebyla, jde fakt o h...

Ledvinu kvůli ní asi neprodám, vy by jste prodala ? Kdyby jste neměla na výběr a měla svázané ruce? Já je mám bohužel naprosto svázané a nezbývá nic jiného než čekat… Každopádně jsem JEJÍ postel dala na inzerát a třeba jí někdo koupi dřív než budu moct schopna zaplatit! To jediné mě v tuto chvíli napadlo, tak snad ti vyjde a budeme mít po starostech obě dvě. Nic jiného neudělám…. Mějte se !!!