Co je lepší zřídit: azylový dům pro matky nebo hospic?
Ahoj maminky, chci se zeptat na váš názor. Chceme otevřít azylový dum pro matky s dětmi nebo hospicovou péči. Proste mit tam lidi na poslední cestě zda rozumíte. Hodne se v tom melu co by bylo nejlepší. Co by vás více zaujalo?
@eviicka
To samozrejme taky,nemusi jit primo o demenci ale ja bych treba nechtela,aby moje male dite melo denne na ocich babicku v terminalnim stadiu rakoviny a umirajici pred ocima.
@pginka já třeba mám zkušenost přímo se zmíněným azylákem a je teda blbý hodit všechny do jednoho pytle.. ano většinu z nich potkávám po městě s haldou dětí a retkem v ruce, pak jsem ale taky potkala takové, které fakt byly v zoufalé situaci a za jakoukoliv pomoc byly opravdu šťastné a snažily se.. je to těžký je takhle odsoudit
@dashyyy ja ty maminy co jsem tam viděla a spoustu z nich znam , tak jak říkáš nektere byli v zoufale situaci a jiným zas bylo úplně u riti snad všechno a o jedné z těch vedoucích bych naliskala , chování nějaké gestapacky a vůbec neměla pro nektere pochopení myslím ty které opravdu potřebovali pomoc. Nehazu je do jednoho pytle ale není azyl jako azyl
Jinak pokud to myslis opravdu vážně a jsi schopná zřídit kvalitní službu, tak je zoufale málo pobytových socialnich sluzeb urcenych pro autisty, za to by ti myslim utrhali ruce.

@zelenaesmolda ono nejde jen o místo, ale péče o člověka s demencí je neskutečný psychický nápor na hodně i více jak 10 let. To není legrace ani u početných rodin, natož když je na péči člověk sám, často třeba už v předdůchodovém věku.
Ale dotaz zněl na hospic a to je krátkodobá záležitost, a zase ne každý má tu možnost umírat doma - už třeba z medicínského hlediska. Takže tato zařízení určitě ano.
Jinak dotaz zakladatelky moc nechápu, ani jedno nefunguje jako komerční projekt a nemyslím si, že by to šlo založit jen tak (pokud tedy nevyhrála ve sportce Jackpot a nechce ho celý utratit).