icon

Co je lepší zřídit: azylový dům pro matky nebo hospic?

4. lis 2021

Ahoj maminky, chci se zeptat na váš názor. Chceme otevřít azylový dum pro matky s dětmi nebo hospicovou péči. Proste mit tam lidi na poslední cestě zda rozumíte. Hodne se v tom melu co by bylo nejlepší. Co by vás více zaujalo?

Strana
z2
eviicka
5. lis 2021

@zelenaesmolda ono nejde jen o místo, ale péče o člověka s demencí je neskutečný psychický nápor na hodně i více jak 10 let. To není legrace ani u početných rodin, natož když je na péči člověk sám, často třeba už v předdůchodovém věku.

Ale dotaz zněl na hospic a to je krátkodobá záležitost, a zase ne každý má tu možnost umírat doma - už třeba z medicínského hlediska. Takže tato zařízení určitě ano.
Jinak dotaz zakladatelky moc nechápu, ani jedno nefunguje jako komerční projekt a nemyslím si, že by to šlo založit jen tak (pokud tedy nevyhrála ve sportce Jackpot a nechce ho celý utratit).

zelenaesmolda
5. lis 2021

@eviicka
To samozrejme taky,nemusi jit primo o demenci ale ja bych treba nechtela,aby moje male dite melo denne na ocich babicku v terminalnim stadiu rakoviny a umirajici pred ocima.

tasimia
5. lis 2021

@barmil neříkám, že to tak není. Jen, že nedostávají peníze od státu 🙂. Každý Azylový dům, ve většině případů se účastní trhu, různých bazarů. Ale rozhodně nedostává peníze od státu, aby nakupoval plenky.

tasimia
5. lis 2021

@barmil a zase, víš co není Azylový dům jako Azylový dům. To je těžko soudit, jsou uživatelky co by ti ruce urvaly za tričko od Vietnamce za 15kc, vděčné když přijdou s jednou taškou za blbe kecky. Chápu, jasný. Blbá zkušenost, ale neházela bych všechny do jednoho pytle 🙂.

pginka
5. lis 2021

@barmil přesně , a proto bych jim tam už nikdy nic nedala, a pokud se některým maminkam nelíbí tak ať si seženou sami . Některé jsou čistě na facku

dashyyy
5. lis 2021

@pginka já třeba mám zkušenost přímo se zmíněným azylákem a je teda blbý hodit všechny do jednoho pytle.. ano většinu z nich potkávám po městě s haldou dětí a retkem v ruce, pak jsem ale taky potkala takové, které fakt byly v zoufalé situaci a za jakoukoliv pomoc byly opravdu šťastné a snažily se.. je to těžký je takhle odsoudit

pginka
5. lis 2021

@dashyyy ja ty maminy co jsem tam viděla a spoustu z nich znam , tak jak říkáš nektere byli v zoufale situaci a jiným zas bylo úplně u riti snad všechno a o jedné z těch vedoucích bych naliskala , chování nějaké gestapacky a vůbec neměla pro nektere pochopení myslím ty které opravdu potřebovali pomoc. Nehazu je do jednoho pytle ale není azyl jako azyl

dashyyy
5. lis 2021

@pginka jo to souhlasím, bohužel... já jsem tam dřív věci posílala, teď už je vozím na charitu, tam to rozdělí opravdu potřebným

mirin89
5. lis 2021

Jinak pokud to myslis opravdu vážně a jsi schopná zřídit kvalitní službu, tak je zoufale málo pobytových socialnich sluzeb urcenych pro autisty, za to by ti myslim utrhali ruce.

Strana
z2