Co je mateřská láska?
Jak byste definovali mateřskou lásku? Setkávám se s tím, že pokud matka nejásá a nevidí svůj život v růžových barvách, tak své dítě ani milovat nemůže. Tvrdí to, zasloužilé matky i bezdětné mladice.
Nevím proč si lidi myslí, že milovat znamená hrát divadlo. Jasně, jsem unavená a protivná. S malou jsem neustále. Takže ponorka jako Brno. Do toho ji začalo období, kdy se vzteká a řve, když není po jejím. Má do toho svoje nálady. A já vážně miluji soudy lidí jako, že mi dcera při zvednutí ruky řve, "protože ji mlátím za to, že chce být u mně". Ne nedělám si legraci vážně to do mně jedna ženská hustí. Přitom neví o co se jedná. Zřejmně neměla doma dítě, co dokáže hystericky ječet kvůli tomu, že je kytka o pár cm víc vlevo. A moje malá má takové nálady už od miminka. Nikdy nevíme, co ji bude zase vadit a kvůli čemu začne vyvádět.
Takže mi kolikrát tečou nervy a nejradši bych ji uškrtila. Někdy dojde i na "ostřejší" slova. Někdy brečím a lituji toho, že ji mám s pocitem, že se mi zhroutil celý svět. Dává mi dost zabrat.
Nicméně, ALE když s ní nejsem pět minut, tak se mi začne po ní stýskat. Když usne připadá mi strašně roztomilá a nejradši bych ji celou opusinkovala a umazlila.
Takže, co je láska k dítěti? Jak vypadá, jaké jsou normy?
@berenika39 tak přesně tohle moje tchyně bohužel nikdy nepochopí.
@leilinka1234 neni zac❤
@natysnovec já neděkovala :D
@natysnovec no a protoze to delal vas otec tak je to spravne?ja bych takoveho otce odstrihla jakmile by to bylo mozne a nechtela bych ho nikdy videt.co muze byt horsiho nez kdyz vas vlastni otec fyzicky a psychicky tyra proboha?!
@zelenaesmolda A ja snad svoji dceru fyzicky tyram??Ne!!Tim,ze ji dam obcas na zadek nikoho nepohorsim.
Proc ho odstrihnout...dokazat odpustit to je dar...A v zivote bych nikdy svoje dite takhle nebila...
@natysnovec jenze nektere veci jsou neodpustitelne...nechapu jak mohla vase matka snaset,ze vas otec tluce,tohle je krasny priklad materske nelasky protoze zenska,ktera dovoli aby chlap mlatil jeji dite si matkou byt nezaslouzi
@zelenaesmolda Asi bych mela napsat...at si neberete za zadnou cenu moji matku do ust...ale upne nevim zda je to vhodne...taky hsem ji to vycitala..ale stalo se stalo...neda se sviti
...
Taky jsem odpustila uz kvuli me dceri...
Moje mamka ji miluje a zivot by za ni dala...a to co sem nemela ja vynahrazuje me dceri.
@zelenaesmolda Jak máš staré dítě? Mluví už?
@sijane taky by me zajimalo jak to ma s detskem...kdyz sem psala ja jestli ona nekdy sve ratolesti dala na zadek tak nenapsala ani fňňň
Mám 2deti holku kluka (2,3 roky) žádné hlídaci babičky manžel pracuje v zemědělství, takže přes léto jsem na to opravdu sama, ob den buď pecu, nebo vařím, zahrada, nákupy vše na mne. Obě děti di dělají naschvaly, řvou, mlátí se, Adamkovi to občas ujede a doma se podela, pes to po něm sní, večeře, umýt, číst pohádky v 8ulozeni oba, ALE do 22h "mamo auto, mami jdu curat, stavu, mami už jsi unavená?" no a to pak kricim, ze jim nachystane batoh s tatrankou a ať jedou pryč, sousedka mi říká Bohnice, protože 100x dokola říkám "proč to děláš, nech ho, nervi..." ale co jsem chtěla říct i v ty největší nasranosti, zoufalství, sebelitosti je miluju a budu, to co jsi napsala, myslím, ze je to samé, jen asi převládají ty negativní nálady, tak si to špatne neřeš.Ono to občas te matce poradně dojde až v nějaké těžké situaci napr. Vždycky jsem věděla, ze je miluju, ale sáhnout si na vrchol jak moc.. Adam ma afektove záchvaty v zuřivosti se nenadechl zmodral, zapadly mu oči a na minutu umřel ztuhnul, pak se "restartoval" a probral se,mužu říct, ze po takové zkušenosti, kdy v šoku řves "to nemůžeš, vo mi ti děláš" a drzis v náruči vlastni "mrtvé dite" nepochybujes, ze nic víc už není a ta mateřská láska je opravdu nejsilnější!
@natysnovec vsak ja jsem to nemyslela ve zlem,davejte si ale pozor jak se vas otec projevuje vuci vasi dceri,jestli se takhle choval k vam a vase matka to tolerovala tak bude mit jak ona tak on nejaky psychicky problem protoze mlatit dite neni normalni a uz vubec neni normalni ze to matka trpi a prehlizi,byla bych hodne opatrna co se dcery tyce...
@sijane mateřská láska se mění a vyvíjí časem 🙂 a spolu s tím roste pouto mezi maminkou a dítětem. Z prvopocatecneho ,,musím se postarat aby ten Drobek přežil (a já taky) :D” se postupně stává silnější vztah, jak dítě roste a mění se z toho miminka. Tohle napadne mě 🙂 a pak taky - mám dvě děti a u každého je to trochu jiné, ale nedá se říct, ze bych jednoho měla rada víc, to ne, jen se to trosku liší . Ona je má dcera, on je můj syn 🙂 Ale není to dané rozdílným pohlavím, spis tou individualitou a jedinečností každého dítěte.
@zelenaesmolda moje dcera k nemu nechodi...ani nechce....a on vi a uz jsme sj to rekly ze jednou by vstahl ruku na moji holcicku ze bych ho .....necci rict ani co...a chova se k ni nadherne...kdyz za nim jedem ...
@zelenaesmolda furf.jste neodpovedela co vase deti...
Taky jsem se nad tímto zamýšlela a jediné a nejjednodušší vysvětlení mě napadlo: Nejsilnější je dětská láska, která je totálně čistá. Pohled na rodiče je sametový, teplý, jistý.
Láska mateřská je také taková, ale je utlačovaná pocitem povinnosti a zodpovědnosti.
🙂)
Mám dvě sestry. Rodiče nešly pro ránu daleko a sestry si vedou spořádaní život.
U mně rodiče zvolili model vysvětlování. Takže na mě celé hodiny jenom řvali. Matka mi kolikrát vzlezla do pokoje i 10x za půl hodiny, jen aby mě stále dokola a dokola seřvala kvůli blbosti. Bylo to něco hrozného. Byla to strašná psychická muka. Tolikrát jsem chtěla, aby už to skončilo. A výsledek této výchovy můžete sami vidět. Radši dostat na zadek s tím, že to chvíli bolí, ale pak je už klid.
@sijane jenze vy si pletete vysvetlovani se rvanim,to jsou dve zasadne odlisne veci...
@zelenaesmolda uz po 4 jak jsou na tom tedy vase deti??To jste jim vezne nedala nikdy na zadek???
@natysnovec ne,nedala.nesouhlasim s timhle stylem vychovy ale to neznamena,ze dite nepotrebuje hranice a pravidla.jenom se daji nastavit jinak nez bitim
@zelenaesmolda tak to klobouk dolu....kazdej na to mame jinej nazor...
@zelenaesmolda Nebo si to pletli moji rodiče.
Upřímně si myslím, že to vysvětlovat lze jenom tomu, kdo si to nechá vysvětlit. Není to něco, co by fungovalo na každého. A kdo tvrdí opak, tak ten se může hlásit u nás jako chůva. Já mu mile ráda svěřím dítě, které ho bude mlátit lampičkou po hlavě a on mu vysvětlovat, že se to nedělá a že ho to bolí.
@zelenaesmolda @berenika kazda mama vi, co plati na jeji dite. Uz jako decko jsem byla 100x radsi za "vyprask" nez za ty kecy a vysvetlovani a litanie. A do dnes u me plati - vztekam se? Zkus na me sahnout, objimat me apod a prerazim te vejpul. Nehrab na me, klidne me zavri do pokojiku, ja se uklidnim a prijdu. Jen z predstavy, ze pri vzteku se me snazite objimat a vysvetlovat mam chut vrazdit 😁 Takze co vy povazujete za spravne neni ale univerzalni reseni.
Mateřská láska, je když jste tady pro své dítě za každé situace, když jste tady pro něj vždy, když vás potřebuje. Mám už 2 puberťáky, a tam to asi nejvíc poznáte mateřskou lásku. Kolikrát mám 100 chutí je poslat někam, za to jak se chovají, ale nikdy jsem to neudělala a vim, že neudělám. Puberta je hodně velká zkouška mateřské lásky. Malý děti jsou roztomilý a příroda to tak správně zařídila, protože i když nám někdy pijou krev, tak bysme jim nikdy nic neudělali. Mateřská láska je bezmezně milovat své dítě, děti ať jsou jakékoliv.
@natysnovec @zelenasmolda ono se rika, ze male deti se vztekaji a ani sami nevi proc a taky ze v tom jejich zapalu vzteku nema cenu jim neco vysvetlovat. Je dobre se pokusit ho ,,nalakat, naladit,, na jinou myslenku (treba ze ted pujdete neco jinyho delat).... u nas to docela funguje - mame casto problem kdyz jdeme z venku domu. Bud uz musi byt sam utahanej a nebo rve. A tak mu rikam kdyz vim ze by mohl mit uz hlad, ze budeme papat a nebo si s necim hrat.... No a doma vetsinou kdyz neco zakazu tak se ,,urazi,, a rve a ja vim ze vysvetlovani nepomuze. On si sam popojde a rve max. minutu a pak zas prijde. A obcasne placnuti za zlobeni, podle me vubec neskodi. Ono by nam to dite, taky pak mohlo skakat po hlave... to je muj nazor a rozhodne si nemyslim, ze vse delam dobre..... bohuzel ☺
@natysnovec @zelenasmolda
Zelenasmolda Vase ditko, je jeste moc male (4m ?), to mu bych ja a verim ze i natysnovec urcite na zadek nedala☺. A ja a znam to i ze sveho okoli, ze si maminky reknou jak a co budou delat a co by nikdy neudelaly..... a ono pak ejhle a casem se to zmeni a delate neco co jste si rikala, ze urco delat nebudete... ono ,,heslo,, NIKDY NERIKEJ NIKDY dost plati, uz to mam vyzkouseny a ne jen u deti ale celkove v zivote...
@pavla555 to jako vážně nás tu bude poučovat někdo, kdo má doma takhle maličké miminko? :D @zelenaesmolda??
@leilinka1234 ze moje vlastni dite je takhle male jeste neznamena,ze je to jedine dite o ktere jsem se kdy starala ze? muzete mit doma pet deti a jako matka byt neschopna,to ted nemyslim primo na vas ale obecne....a ja vas nepoucuju,jenom rikam svuj nazor ze za me fyzicke tresty ne protoze nic neresi,teda dlouhodobe.ani vrahovi nesmi policajt jednu vrazit ale diteti ano,neni to trosku ujete?
Tak 4m miminko je ještě hodné. Dcera byla už pěkné kvítko i v tomhle věku. Ale člověk to bral, že je maličká a že nemá ještě koordinované pohyby, že se učí, když vás bouchla. Ovšem, když vás tříská hlava nehlava 14m batole, co má z toho doslova srandu...🙄
@sijane tak mu vysvetlite ze vas nema bit tim,ze ho placnete?vzdyt to z principu nedava smysl :D jedine,co mu tim ukazete je,ze vy ho placnout muzete protoze jste silnejsi...

@zelenaesmolda nemá cenu to řešit 🙂 my dvě se neshodneme. Takže zdar mateřské lásce a šupky dupky poučovat jiné. Já už vím dost 🙂