icon

Co pomohlo, aby si vaši malé dětičky neškrábaly obličej?

bartakova_veronika
29. dub 2018

Prosím o radu co vám pomohlo, aby si vaši malé dětičky neškrábali obličej. Malé je teď půl roku a hlavičku má rozdrápanou čím dál víc a hlavně do krve. Nehtíky stříháme pravidelně, ale za dva dny opět škrábou. Rukavičky nechtěla už od narození, sundavá si je. Nevím jak jí pomoci, aby neměla celou hlavičku do krve rozdrápanou. Převážně je to čelo, mezi očičkama u nosánku a ouška.

Děkuji za jakékoliv rady

xxx3d
29. dub 2018

@bartakova_veronika a nemá třeba suchou kůži? Jako myslím tím, jestli ti na to něco řekl pediatr. Já jsem měla opačnej problém, malej škrábal mě po obličeji, naštěstí to odeznělo, částečně.

bartakova_veronika
autor
29. dub 2018

@xxx3d nikdo mi na to nic neřekl, kůži mi nepříjde, že by měla nějak suchou .... občas se jí udělají pupinky na tvářičkách a kolem pusinky, které po namazání krému na obličej odezní .... ale tam se neškrábe .... ona to většinou dělá při usínání a ty ouška to spíš dělá když baští mlíčko z láhve ....

xxx3d
29. dub 2018

@bartakova_veronika doufám, že ti tady někdo poradí. Já nevím, mě to přišlo, jako by jí kůže svědila, podle toho jak si to napsala, proto ten dotaz na pediatra. Ať je to brzo lepší.

evee24
29. dub 2018

@bartakova_veronika me se teda vždycky skrabala pokud mela suchou kuzi na hlavě. Jak skrabla mela šupinky v tom škrábanci. Takže sme vzali olejíček a mastili a mastili a přešlo to. Jinak me teda nic jiného nenapada

bartakova_veronika
autor
30. dub 2018

@xxx3d mě to potom napadlo, že jsem to napsala špatně 😉

bartakova_veronika
autor
30. dub 2018

@evee24 mě právě též nic nenapadá proč se takhle škrábe ... beru to když byla maličká ... to každé miminko máchá ručičkami ale rozhodně se neškrábou až do krve ... ona prostě když usíná mlátí rukama všude možně až se poškrábe i přesto že má nehtíky ostříhané a pilníkem se nenechá ... jsem ráda, že jí je alespoň zastřihnu .... vždy jí musím něco strčit do ruky, aby se neškrábala .. ona má pořád ručičky na obličeji ... dříve jsem zkoušela rukavičky, ale ty si vždy sundala ....

cherris
1. kvě 2018

Náš prcek si škrábe hlavu když je přetažený a je mu horko, nevím taky, co s tím.

bayt
8. kvě 2018

@bartakova_veronika Striham obden. A trochu ho to svedi, tak pomuze sprej od Biodetmy SOS.

renca1996
8. kvě 2018

Nejspis ma malo vitaminu b... Ja sem to v detstvi mivala take roky mi nic nepomahalo a vzdycky jssem si rozkrabala oblicej (fakt hodne) ted co uzivam sice v tabletach b-complex(nejslabsi baleni kolem 40kc na cca mesic) mam klid . Obsahuje to vitaminy skupiny b - ucinne na zklidneni, na zdravejsi pokozku, na unavu.... Ja uz bych se bez toho neobesla🙂 tablletka je mala mozna i pro deti nebo pak v prirozene forme

renca1996
8. kvě 2018

Jo pulrocni dite ... Pak bych zkusila dokrmovat stravou co obsahuje b vitamin...

bartakova_veronika
autor
8. kvě 2018

@renca1996 díky za radu ... třeba je možné že jí také ten vitamín schází ... k dětskému jdeme až za dva měsíce na 8mi měsíční kontrolu, takže se mi tam kvůli tomu nechce chodit se jenom zeptat či poradit ... ale dělá mi to spíš u jídla a nebo když usíná tak nevím ...