icon

Co vzít k jídlu pro děti na návštěvu?

10. lis 2025

Rychlo dotaz.

Když jdou vaše děti ke kamarádům na návštěvu, dáváte jim sebou něco k jídlu? Případně, co? Syn jde poprvé, ani u nás nikdo nebyl.

rnika
10. lis 2025

Ne, maximálně s sebou třeba pytlík bonbónů nebo nějaké sušenky jako pozornost. Ani když má být někdo u nás, tak s tím, že by měli s sebou svačinu nepočítám. Pokud nemají nějaké spec.stravovani. Ale záleží jak to máte mezi s sebou s ostatními rodiči nastavené.

autor
10. lis 2025
@rnika

Ne, maximálně s sebou třeba pytlík bonbónů nebo nějaké sušenky jako pozornost. Ani když má být někdo u nás, tak s tím, že by měli s sebou svačinu nepočítám. Pokud nemají nějaké spec.stravovani. Ale záleží jak to máte mezi s sebou s ostatními rodiči nastavené.

@rnika právě, že nastavené to není nijak. Taky se s ničím nepočítá. Ale úplně s prázdnou se mi ho poslat nechce..

dandaa
10. lis 2025

Syn chodí ke kamarádům často a k nám děti také chodí. Vždy dávám něco sebou ,buď co je zrovna upečené nebo ovoce ,oříšky. Přeci jen je tam občas několik hodin. Děti také nosí mlsku.

rnika
10. lis 2025
@anonym_autor

@rnika právě, že nastavené to není nijak. Taky se s ničím nepočítá. Ale úplně s prázdnou se mi ho poslat nechce..

@anonym_autor Tak bych poslala něco na zub, co si může dát s dětmi společně.

kakba
10. lis 2025

U nas je furt nekdo. Chodi rovnou ze skoly takze nic sebou nemaji. A ne jen me dite, ale ostatni. Kdyz nekde spi tak, ano, davam.

miryp
10. lis 2025

Ve všední dny na krátké návštěvy bez jídla, na celodenní návštěvu či přespávačku s jídlem, aby hostitelé nemuseli řešit alergie našich dětí (i když už i oni rovnou hlásí, že budou vařit něco, co může i naše dítě, abych nemusela nic posílat). K nám ty děti také chodí bez, když mají hlad, prostě jim dám najíst.

hennrietta
10. lis 2025

Nikdy jsem ke kamarádkám nic nenosila. Pamatuju si, že maximálně nějakou pozornost jako kousek buchty pro mě a kámošku, ale bylo to výjimečně.

klar_tek
10. lis 2025

Je zvykem přinést dítěti nějakou čokoládku, když jde na návštěvu celá rodina, ale pokud jdou děti jen samy k někomu si hrát, tak se nic nenosí.

autor
10. lis 2025

Děkuju za zkušenosti.

denisoki
10. lis 2025

Já vždy nosím ovoce 🙂 Maliny, jahody nebo borůvky.

izz76
12. lis 2025

@anonym_autor Muzes mu dat něco dobrého pro syna i pro kamaráda,ale nutné to není.

pinkninja
12. lis 2025

@anonym_autor Dávám. Sušené ovoce, ovoce, pombear, sušenky… Prostě co je doma.

elesse
12. lis 2025

Ono i zalezi na veku… ale u nas to probiha tak, ze kdyz je doma co vzit, beru/bereme, kdyz neni, neresim. Kamaradi to maji stejne. Takze buchty, ovoce, orisky, krupky, bonbony, proste jednu vec do ruky

aktakd
13. lis 2025

Nedávám. Skoro denně je u nás někdo nebo syn u někoho a nebo toho během dne obejdou víc. Nikdo nic nenosí. Když mají hlad/chuť, tak jim u nás něco nachystám. Jsou to školáci, samostatný jednotky a já jen zpovzdálí hlídám, aby všichni a všechno přežilo.