Co vzít k jídlu pro děti na návštěvu?
Rychlo dotaz.
Když jdou vaše děti ke kamarádům na návštěvu, dáváte jim sebou něco k jídlu? Případně, co? Syn jde poprvé, ani u nás nikdo nebyl.
Ne, maximálně s sebou třeba pytlík bonbónů nebo nějaké sušenky jako pozornost. Ani když má být někdo u nás, tak s tím, že by měli s sebou svačinu nepočítám. Pokud nemají nějaké spec.stravovani. Ale záleží jak to máte mezi s sebou s ostatními rodiči nastavené.
@rnika právě, že nastavené to není nijak. Taky se s ničím nepočítá. Ale úplně s prázdnou se mi ho poslat nechce..
Syn chodí ke kamarádům často a k nám děti také chodí. Vždy dávám něco sebou ,buď co je zrovna upečené nebo ovoce ,oříšky. Přeci jen je tam občas několik hodin. Děti také nosí mlsku.
U nas je furt nekdo. Chodi rovnou ze skoly takze nic sebou nemaji. A ne jen me dite, ale ostatni. Kdyz nekde spi tak, ano, davam.
Ve všední dny na krátké návštěvy bez jídla, na celodenní návštěvu či přespávačku s jídlem, aby hostitelé nemuseli řešit alergie našich dětí (i když už i oni rovnou hlásí, že budou vařit něco, co může i naše dítě, abych nemusela nic posílat). K nám ty děti také chodí bez, když mají hlad, prostě jim dám najíst.
Nikdy jsem ke kamarádkám nic nenosila. Pamatuju si, že maximálně nějakou pozornost jako kousek buchty pro mě a kámošku, ale bylo to výjimečně.
Je zvykem přinést dítěti nějakou čokoládku, když jde na návštěvu celá rodina, ale pokud jdou děti jen samy k někomu si hrát, tak se nic nenosí.
Děkuju za zkušenosti.
Já vždy nosím ovoce 🙂 Maliny, jahody nebo borůvky.
@anonym_autor Muzes mu dat něco dobrého pro syna i pro kamaráda,ale nutné to není.
@anonym_autor Dávám. Sušené ovoce, ovoce, pombear, sušenky… Prostě co je doma.
Ono i zalezi na veku… ale u nas to probiha tak, ze kdyz je doma co vzit, beru/bereme, kdyz neni, neresim. Kamaradi to maji stejne. Takze buchty, ovoce, orisky, krupky, bonbony, proste jednu vec do ruky
Nedávám. Skoro denně je u nás někdo nebo syn u někoho a nebo toho během dne obejdou víc. Nikdo nic nenosí. Když mají hlad/chuť, tak jim u nás něco nachystám. Jsou to školáci, samostatný jednotky a já jen zpovzdálí hlídám, aby všichni a všechno přežilo.

Ne, maximálně s sebou třeba pytlík bonbónů nebo nějaké sušenky jako pozornost. Ani když má být někdo u nás, tak s tím, že by měli s sebou svačinu nepočítám. Pokud nemají nějaké spec.stravovani. Ale záleží jak to máte mezi s sebou s ostatními rodiči nastavené.