Čtyři v tom 3
Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?
@michaela_2 dobře máš pravdu že nejdříve tento agitační výkřik zazněl od
@handangervidda jak se koukám, ale ty jsi na něj navázala a začala v dalších svých příspěvcích rozvíjet..můj tón není nijak ostrý jen nechápu tu vaší nadřazenost hodnotitele prospěšnosti pro společnost jako ty si jen hraješ a nepřinášíš nic zatímco já jsem ten spasitel..
@mialagia Nezlob se na mě, ale co je tak arogantního na tom, když napíšu, že jezdit 30 let po meditacích a jíst kořínky někde v Indii, znamená, že člověk možná prospěl sobě, ale společnosti moc ne?
Vůbec nehodnotím profese jako takové, když člověk pracuje tak prostě pracuje, kdekoliv. Ale celkově, ať si každý klidně dělá co chce, klidně ať si lidé jezdí meditovat, nicméně napsat svůj názor snad můžu ne? některé životní postoje, mi zkrátka připadají extrémní a nebudu je nahlas chválit. Nikoho neodsuzuji, ale hodnotit to nahlas mohu, ne?,
Už se mi upřímně řečeno dost zajídá to, že vyslovení vlastního názoru, je okamžitě bráno jako diskriminování a útok na zmiňované. NEPŘIPOMÍNÁ TI TO NĚCO Z KOMUNISTICKÝCH DOB??
Pouze jsem napsala svůj názor a nadto ještě dost obecně, protože Pavla mi nijak krev nepije, jak jsem zdůraznila hned na začátku.
@mialagia k dotazu ohledně Hamiltona - nejsem doktor 🙂, ale stejně jako všechny zákroky, by měl být proveden pouze se souhlasem těhotné. Bohužel, také jsem slyšela, jak to probíhá v praxi. Lékař kolikrát pronese něco ve stylu : tak já se na to podívám - a lup. To je špatně, bezesporu.
Mě jej doktorka nabízela a vysvětlila vše okolo něj, takže osobně si stěžovat nemůžu. Tak by to ale mělo probíhat všude. Prostě jej nabídnout a vysvětlit důvody, rizika, domluvit se.
Krev ti také neodebírají stylem, že by ti zabodli jehlu do roku před upozorněním.¨
@mialagia to sice jo, ale k porodu chodí až těsně před příchodem mimča, takže Hamiltona se opravdu neúčastní. (předpokládám).
A jinak, myslím, že tady již chodí minimálně, po tom , co se to tady zvrhlo..Navíc se již někde vyjádřila, že vyjadřovat se tady nemá zmysel, což má pravdu. Jinak já jsem zaznamenala odborné vyjádření jenom ohledně resuscitace a o to byla vyloženě požádana. Jinak se vyjádřovala spíše jako matka, na což má ve veřejném foru pro maminky celkem právo.
@michaela_2 promiň ale na mě to působilo jako další útok na Pavlu s tím že opravdu se na ní tady nenechá nit suchá a kritizovat život někoho vpodst.ho jen pomlouvat nevím jaký má smysl..
Jinak pokud jde o Hamiltona tak přesně - nevycházím z údivu když mi to někdo vypráví jak si to můžou dovolit..a pak se diví že lidi v ně ztrácí důvěru..celkem mám obavy..
Zaujalo mne, co na konci řekla Katka, že si možná po zhlédnutí celého pořadu uvědomí, že je vlastně šťastnější, než si myslí.
Co té Katce ale trochu závidím je, že se shodli na 4 dětech. Já bych chtěla taky, ale muž je striktní - 2 nám prý budou stačit... Ale co máme malého, tak je nějaký měkoň, vypadá to, že ho ukecám na kompromis - 3 😀 (to jen tak pro odlehčení)
@michaela_2 nevyjadrila jsem se k tomu, protoze nejsem porodnik, tak tim padem tomu az tak nerozumim 😒 nevim, me se ptali, nez ho udelali a tak to.ma byt. Kdyby se nezeptali , nebyla bych zrovna nadsena, ale zrovna jako duvod k zalobe mi to prijde trochu moc 🙂
@stelar no...musim rict, ze az tak uplne se s ni neztotoznuju. Jak jsrm psala jaye, neco se mi libi ,napr. Kdyz se dite zlobi, reknu, ze to chapu, pric se zlobi, ze to chtelo tak a tak a midto toho je to jinak, ze to chapu, a ze jsem tady pro nej, nez se uklidni. Nebo v nekterych sutuacich se dobrat k reseni domluvou, kompromisem, dat na vyber. Ale neco mi prijde fakt moc - ze dite pak uplne manipuluje s rodicem, z cimz nesouhlasim, rodic ma proste dle meho stanovit hranice a byt autorita ( udava tam hidne priklsdu, napr. Dite chtelo jit na navstevu ke kamaradum, tak sli, dite se ale hned rozhodlo, ze chce jit domu, tak se slo.ihned...nekdy ty situace, co v knize popisuje, mi prisly spis ne vychovne, ale spis manual na to, jak si vyrobit rozmazleneho spratka snafno a rychle.
Ale je to muj nazor, nevnucuju, aby me tu nekdo nenerknul nahodou ;) komu se knizka libi, proc ne.
@michaela_2 jee, omlouvam se, to melo byt pro
@mialagia
@stelar diky;) ano k porodu chodim az pri narozeni, a vetsinou jen, kdgz me zavolaji, ze se ocekava nutnost resuscitace nebo jinych problemu. Taky chodim k sekci. Hamiltone jsem nikdy nedelala, jak rikas
Nejsem porodnik a s jejich vysetrovanim nemam co do cineni. .
Ted navic na MD pracuju jak PLDD.
@chris_n Ahoj, já si nemyslím, že by Katka něco hrála. respektive, že by příští porod chtěla doma, bez účasti doktora 🙂. Ale samozřejmě, pokud nebyla spokojena s konkrétními věcmi, chce je do příště změnit. Já rodila v porodnici a musím říct, že i tak, byl můj porod úplně jiný, s odlišným průběhem, než který měla Katka.
I v porodnici se dá porodit tak, aby na to měl člověk hezké vzpomínky, to je můj názor. Já nejsem proti domácím porodům, ale manžel ano. A to je pak problém, myslím si, že ta podpora od toho druhého tam prostě být musí. Takže mi nezbývalo, než kompromisně vytvořit podmínky, které mi vyhovují, v porodnici. A dopadlo to moc dobře 🙂.
Ale možná máš pravdu. Pavla a Katka, byly maminky, které zastávají odlišný přístup k těhotenství a porodu. Takže bych se nedivila, kdyby od tvůrců pořadu měly za úkol, co nejvíce své odlišné názory zviditelňovat 🙂. A tím pádem se obě rázem staly méně sympatickými. Možná, kdyby byly více přirozené, výsledek by vypadal jinak. Já právě z těchto dvou opravdu měla pocit, že na ně tvůrci tlačí, aby ty své postoje vyjadřovaly snad v každém rozhovoru...........
@slunickova123 Tak třeba RaBR tohleto nemá. Dítě má svobodu, ale také povinnosti, které musí splnit. Jen se to rodiče učí říkat tak, aby dítě nerevoltovalo. Ve stylu, že si to může rozvrhnout, jak chce, ale do předem určené doby musí být hotovo. Důležité je, aby byli rodiče důslední. Je to výchova bez trestů a bez odměn.
Jinak toto byla první řada, kterou jsem shlédla kompletně a docela se mi líbila. Hodně na mě tedy působilo to, co jsem napsala, že zatímco maminku dvojčátek, spolu s tou druhou čtyřnásobnou maminkou, nechali ať tam děj víceméně plyne sám ( u takového počtu dětí se pořád něco děje 🙂). Tak z Katky a Pavly vytvořili ten protiklad, aby bylo sledování víc atraktivní. Místem mi to přišlo až vynucené. Každopádně bylo na co se dívat 🙂
me se doktor na hamiltona neptal a udelal to presne jak tady padlo poprve. Sup a ... ale zase ja jsem se toho bala, takze to bylo dobre snad, ze mi to nerekl 😅 cetla jsem tady ruzne skazky o tom jak hnusne to boli a nakonec to vubec nebyla pravda. To je mozna vetsi zlo tady ty verejny diskuse o tom, jak porod boli a tak, kamaradky, ktery chcou vypadat dulezite a strasit dalsi... Ale ted, z principu, si myslim, ze by mel informovat. No,ale tehdy to bylo dobre, ze mi to nerekl. Tak si vyber 😅 A pak pri porodu mi ho delala PA znovu a to uz se me ptala, jestli muze.
@chris_n taky jsem si vsimla, v chatu a v jednom dile rika neco jineho nez potom na jinem miste. No, zaver jsem si z toho udelala takovy, ze by zmenila uplne vsechno na porodu, ktery mela. Viz chat, je to hned na zacatku. Nepospichala by s procedurami, nechala by tomu volny nebo "volnejsi" prubeh. Manzel pak dodava, ze prostredi mu pripadalo strojove. Takze je to vlastne skoro vsechno, pri nekomplikovanem porodu. S tim, ze by zustala v kazdem pripade v porodnici.
@jaya tak to by se mi asi libilo vic...asi si ji prectu😉
@michaela_2 Taky mi přišlo, že je zbytečně postavili proti sobě, protože třeba Pavla nikomu svůj způsob života ani uvažování nevnucuje, prostě si tak sama žije a hotovo. U Katky asi hlavně díky tomu, že je lékařka je tam už ta kritika znát (domácí porody, očkování).
@chris_n ale nekde rikala nebo psala, ze 10dni prenasela, to se mi zda dlouho a je otazka, jestli by to nezasahovani prospelo. Ja prenasela jen 3 dny, takze tosi myslim, ze nebylo nutne (mela jsem to jako ona, pichnu ti vody a vselijaky napomahani), tak kdyz to je takhle nekomplikovany, taky bych uz nesouhlasila.

@michaela_2 logigku to nemá, kdyby se toho chytli šikovní právníci, hned by se s tím dalo něco udělat, protože já třeba jako matka řádně očkovaného dítěte bych mohla namítat, že nechci ani v první třídě "ohrožovat" dítě tím, že bude sedět vedle nenaočkovaného a to by teprve měli, co vysvětlovat, nevím, ale v cizině by si s tím právnici už dávno poradili s tímhle na hlavu postaveným systémem povinného očkování