icon

Cvičení na mateřské: Jak zvládáte skloubení cvičení a péče o děti?

sorboni30
12. dub 2024

Holky, co máte malé děti.Stihate cvičit i s dětmi nebo jak se udržujete v kondici? Mám 9 lete kluky a 2 letou holčičku.
Dopoledne víceméně uklízím a jsem s malou, odpo se vrací kluci ze školy tak úkoly a ven..
Občas jsem úplně vystavena, ale snažím se když malá po obědě spí cvičit.. jsem z toho ještě víc k.o ale říkám si, že nejsem asi jediná která má s dětmi frnol a snaží se dbát i o sebe. Odpo chodíme procházky, na kole se všema třema.
Jak to máte vy? Jaké cviky cvičite? Samy podle sebe, YouTube nebo v posilce? A jak dlouho?
Děkuju

martulka88
12. dub 2024

@sorboni30 Já jsem najela na po-st-pá dopoledne cvičení s fitness online 30-45minut. Úklid takový ten větší dělám, když je manžel doma. Každodenní úklid kuchyně a hraček dělám vždy večer. Ale snažíme se vést malého k úklidu také - jsou mu 2roky. Jelikož manžel dělá týden ráno a týden odpolední, tak jeden týden cvičím se synem a další týden se manžel věnuje malému. Já musím cvičit ráno, jinak se k tomu odpoledne už nedokopu. Když jsem byla svobodná, jezdila jsem od jara do zimy každý den ráno (před prací) 17km na kole.

nikishkaaaa
12. dub 2024

@sorboni30 já mám 6ti letou a 2,5 letou dceru. Doma poslední rok denně ráno 1-1,5 hodiny cvičím onlinefitness a fitify a 1x týdně chodím na jumping

mafulin
12. dub 2024

Cvičím podle youtubu, je tam toho hrozně moc, takže podle nálady kardio, posilování, cviky na zadek a nohy, joga..max půl hodina, pak už mě to většinou nebaví. Ještě mám v telefonu Jilian Michaels, různe 30ti denni vyzvy, tak si nekdy dam to. Deti mají 6 a 3,od mala se je snažím učit že maminka potřebuje čas na sebe, takže si třeba dopoledne zacvicim, kluci si hrají, nebo když se to nedá, tak jim pustím pohádku. Kdyz mladsi po obede spi, tak si kolikrat radeji lehnu s nim, to vetsinou moc energie nemam. Aspon 2x týdne je nechám odpoledne manželovi a jdu si zaběhat. Nebo jde starší se mnou na kole..

me_druhe_ja
12. dub 2024

Já jsem začala až teď, co jsou obě ve školce a já ještě nepracuju (až budu, tak asi sport zas nebude....). Cvičím denně doma podle jedné aplikace takový kruhový trénink, začala jsem výzvou pro začátečníky (měsíc) a ted jedu měsíc výzva pokročilé. Pak uvidím🙂 je to krátké, na 15min teď max. 🙂 a pokud jsou děti ve školce a nebo mi to nějak vyjde výjimečně s partnerem, tak chodím běhat. Začala jsem teda nordic walkingem a po třech týdnech jsem zkusila běh. a jsem příjemně překvapena, že to docela jde. Já teda celý život sportovala a posledních 10 let před těhotenstvíma hodně, z toho posledních 5 let intenzivně běh, takže tělo si to i po 4 lete pauze asi pamatuje.
Jako syn má poruchu spánku a fakt spim málo a blbě, ale sport mě ohromne nabíjí 🙂

sorboni30
autor
13. dub 2024

@me_druhe_ja když byl doma taťka, tak jsem si dělala kruhac doma v posilce sama, ale teď jak je furt v praci v týdnu tak to musím řešit bez nej. Jak se jmenuje aplikace? Mám odpočet na kruhac a zbytek si sama vymýšlím co jsem viděla cviky. Chodila jsem běhat než se narodila dcera, ale nějak mám pak problemy s kolenama,. Krupe mi v nich a mám bolesti nártu hodně takže jsem zvolila radeji cvičení doma.

Děkuju holky, inspirace by byla 🙏😉

hanynka1704
13. dub 2024

Cvičím jedine když malej spinka. S nim to prostě nejde. A snažím se každý den kromě víkendu. Je třeba najit něco,co baví. Ja si se zahřeju podle nějaké Číňanky či co je a pak klasické cviky pí 3 sériích. Nedělám nic na sílu,neb má vůle je pořád dost krehka🤣 Ale léto se blíží a nástup do rachoty take.

nikyliz
13. dub 2024

@sorboni30 ja 2,5r holcicka a 35tt, snazim se vlastne kdykoliv- nekdy to vyjde 5x tydne nekdy 2x, jediny co sem zajela jiste je plavco 1x tydne jinak dle hlidani, kdykoliv je, ale ja to beru spis jako nakopnuti, zvlast pri unave.

ovecky
14. dub 2024

Cvicim a pracuju po nocich, s detma pres den mi to nejde, nemam z toho ten pocit klidu a asi to pak neni ani efektivni. Cvicim podle youtube a deti by mi do toho hrabaly.. 😁

me_druhe_ja
14. dub 2024

@sorboni30 Weight loss for women. Jsou tam 4 měsíční programy zadarmo (ten první je fakt pro začátečníky, ten poslední už je náročnější). A v placený verzi jsou spousty jiných sestav. Docela přemýšlím, že až dojedu ty programy zadarmo, tak si pořídím i tu placenou verzi.

sorboni30
autor
14. dub 2024

@me_druhe_ja dobrý tip, děkuju! Já teď cvičím právě placené cvičení videa od "mama co trénuje". Jako jde to, ale říkám si zda to není málo cvičit ob den

me_druhe_ja
14. dub 2024

@sorboni30 tady tyhle jsou dělaný na každodenní cvičení. Teda teď cvičím ten nejtěžší a zrovna dneska mam rest day. 😀 u toho je rest day každej čtvrtej myslím. Jinak ty cvičení jsou fakt kolem 15-20min a to se dá zvládnout každej den si myslím.
Ono taky záleží, co od toho člověk očekává a jak moc ho sport baví. Pokud někdo chodí běhat Ob den na 30-45 min, je to cajk. Pokud dělá "jen" takovej ten domácí kruhac na těch cca 15min, tak to bych dala určitě denně. Ale obecně bych řekla, že taková ta zdravá a "akorát" míra sportu je 3-4x týdně aspoň tech 30min, spíš o něco víc. 🙂 nepočítám pak takový ty procházky s dětma a jiný věci, ale fakt sport 🙂

sorboni30
autor
15. dub 2024

@me_druhe_ja já jsem dělávala kruhace na 40 minut. Ale jak můj není doma tak to nejde. Tak volím když malá spí tady to půl hodinové domácí cvičení kardio s posilováním. Zas lepší jak nic 🙈 Procházky s dětma se asi ani nemůžou považovat za sport. To je spíš relax 😄 No snad se to ustáli a vrátím se k tomu. Bavilo mě to a přišlo mi, že jsem si zvykla a pak cvičila každý den. Bylo to pro mě vypnutí a nemyšlení na nic, vyčištění hlavy a cítila jsem se dobre..

hankali9
Odpověď byla odstraněná
sorboni30
autor
16. dub 2024

@hankali9 do keto už nejdu.. to jsem zkoušela a měla jsem problémy s ledvinami. Je to pro zdravé 😊 U mě jen cvičení a nejíst večer 😁

sorboni30
autor
18. dub 2024

@me_druhe_ja mě to ukazuje Weight loss for women jen placené. Jinak zadarmo tam není nic 🙄

neptunka111
Odpověď byla odstraněná
petrab13
Odpověď byla odstraněná