Dárek pro tchyni k Vánocům. Máte tip?

dixi86
12. říj 2021

Dobrý den, máte nějaké tipy, co budete dávat? prosím na rozumné úrovni a pouze komentovat ty, které se svojí tchýní velký problém nemají...děkuji
Přemýšlela jsem o "dražší" kabelce, ale nevím, zda je to vhodné nebo není divné, vždy dostávala knížky(ty miluje), kosmetiku, parfém, něco na vaření(lepší hrnec,...), věci s vnoučatama. Teď je první Vánoce bez tchána(zemřel) a ráda bych jí dala něco jen pro ní a co ocení. Nepotrpí si na nic drahého, na sebe myslí až naposled. Je na vesnici, chodí max k lékaři, občas výlet s vnoučaty, dovolená u moře. Má ráda knihy, ale jako každá ženská i oblečení, kosmetiku(na tu chodí). S její dcerou chodí nakupovat často spolu, baví se více, svěřuje se, takže je to pro švagrovou jednodušší(nebo se domluví na větším dárku), ale ráda bych dala dárek, který bude využívat a potěší. Děkuji za tipy a přispívání k věci.

marketaabel
12. říj 2021

@dixi86 já mám letos v plánu poukaz na masáž

levandule_k
12. říj 2021

@dixi86 Můžeš se spojit se švagrovou a dát větší dárek spolu.
Moje tchýně má ráda divadlo, ale teď je to trochu na dvě věci s kulturními akcemi.
Masáž, kosmetické ošetření pleti.
Já bych si třeba kabelku tchýni netroufla koupit, to bych se jí netrefila do vkusu, ale kdybych ji jí chtěla dát, tak bych jí vzala sebou a pak s ní šla na kafe a zákusek.

gbp
12. říj 2021

@dixi86 ja dam poukazku do astratexu nebo neceho podobneho. rada plave takze by si mohla vybrat plavky

dixi86
autor
12. říj 2021

@marketaabel tu dostala kdysi a nechala propadnout..

dixi86
autor
12. říj 2021

@levandule_k se švagrovou nemáme nejlepší vztahy. Bavíme se pouze kvůli tchýni.(né z mojí strany to je takto).

dixi86
autor
12. říj 2021

@gbp to není špatný nápad, bazénem žije, má ho na zahradě. Děkuji

dixi86
autor
12. říj 2021

@levandule_k to divadlo s ní musí někdo absolvovat, sama nikam nejde. Ale hezký nápad.

dixi86
autor
12. říj 2021

@levandule_k tohle je komplikovanější, vybírat takto je ideál, ale v blízkém okolí(cca 80Km) tady není nic a už jí vidím, jak bude chodit po nákupech a vybírat půl dne kabelku(plus cesta x hodin). To právě raději jde k vietnamcům, kteří jsou všude. Kabelky má opravdu stoleté a na dovolenou jí švagrová kupovala jen obyč na doklady crossbody a podle mě je jí tohle úplně jedno. Ale na druhou stranu má pak radost. Nebo mi to tak přijde. Peněženku ode mne nosí stále, což mne překvapilo.

pipi_puncocha
12. říj 2021

Tak podle toho co píšeš v posledním příspěvku mi ta kabelka přijde jako dobrý nápad. Jestli víš, jaký tvar cca a velikost, tak s černou/hnědou koženou kabelkou podle mě neuděláš chybu.

Jinak já většinou dávám nějaký balíček kosmetiky (L'occitane, nebo něco přírodního, Manufaktura, Havlík..), lístky na kulturu - jde s kamarádkou nebo švagrovou nebo se mnou, kalendář s vnukem, doplňky typu brož, přívěsek....

dixi86
autor
12. říj 2021

@pipi_puncocha Ona na kosmetiku je i není. Krém má na celý rok a parfém sem u ní nikdy neviděla. Řeší i teď ekzém, takže to asi trochu mění. A s těma poukazama(krom na plavky, to je dobrý nápad), tak už od nás nějaké dostala a vždy to propadlo. A ráda bych, aby něco prostě měla "lepšího". Nikdy extra peněz neměli, jako mladí rodiče už vůbec ne z x důvodů a teď to bere určitě jako zbytečnost. Na druhou stranu jí hrncem radost neudělám, do teď je schovanej někde vzadu a raději vaří na totálně zničeným. Investuje do vnoučat, bazénu a auta. Nic jiného. Kalendář s dětma dostane jako každý rok, ale chtěla sem právě nějaký dárek větší jen pro ní. Stejně sem kupovala vždy tisíc věcí a skoro nic nepoužila.

alilali
12. říj 2021

Poukaz je kismeticce, kadeřnici, wellness víkend?

levandule_k
12. říj 2021

@dixi86 U toho divadla může vzít kamarádku, dceru nebo tebe.

Já to psala trochu podle sebe soudím tebe, já si oblečení, doplňky ráda vybírám sama 🙂, ale jestli je to tak, jak píšeš, tak by se jí kabelka mohla líbit. (Já třeba taky jednou mamce kupovala kabelku, ale její vkus znám lépe než tchýně.)

Někteří lidi jsou strašně sentimentální a používají staré věcí a na ty nové se uctivě koukají, to je pak na palici něco kupovat znám to :D

lucieduskova1988
12. říj 2021

Poukaz na kosmetické ošetření + ted jsme spolu začaly chodit na jogu, tak dostane nějakou krásnou podložku a oblečení. Podotýkám , že mám skvělou tchýni 🙂

lucifux
12. říj 2021

@dixi86 taky bych dala nějaký dárkový poukaz.

alkena
12. říj 2021

Kategorie praktických dárků, ale u nás je to víceméně po vzájemné domluvě - už několik let dáváme tchyni velké balení Colafitu nebo Kamzíka na klouby. Tchyně užívá, takže je spokojená.

fyii
12. říj 2021

@dixi86 ahoj, kabelku bych nekupovala, ja ji koupila jednou znackovou za x tisic, nutne ji potrebovala, chtela podobnou co jsem mela ja. A vis jak to dopadlo, v zivote ji nemela pac je ji skoda🤦‍♀️, takze je lepsi ji pak za x let vyhodit. My tchyni kupujeme vzdy nejaky pobyt (pro dva) a ona vzdy jede s nejakou kamoskou. Jak se vyrovnavaji netusim. A pak ji kupujeme predplatme na casopis Tema a Kvety.

michaela666
12. říj 2021

Koupila bych jí poukaz do nějakého obchodu, kde by si kabelku/ oblečení mohla vybrat sama. Abych měla jistotu, že nepropadne domluvila bych se s ní na termín, kdy si uděláte spolu hezký den ( nákupy, kafe, oběd,...). Spojíte to s výletem do většího města a třeba bude ráda.

ajja87
12. říj 2021

My jeden rok davali poukaz do astratexu, nevim jak třeba u vás, ale u nás se dávají i praktické dárky a třeba loni jsme dávali takový ten vysavač na okno od Karcheru... Tchyně je posedlá umyvanim oken, taknji to udelalo radost

pampeliska1313
12. říj 2021

My kupovali křeslo k televizi, na lenošení, novou lednici, dávali jsme poukaz do ikey, když si předělávala byt, aby si vybrala co chce.🙂 nebo mě napadá třeba fotokniha - manželova tchýně miluje prohlížení alb, kouká takhle na fotky ze svatby a z našich výletů, nebo jsme dávali kalendář s vnukem.

ellyem
12. říj 2021

S přítelem uvažujeme, že jim s tchánem koupíme letenky do zahraničí. Tchyně nikdy neletěla letadlem, tak by to byla její premiéra 🙂

zmrzlinka
12. říj 2021

@dixi86 co nějaký šperk?

dixi86
autor
12. říj 2021

@zmrzlinka šperky od nás dostává také. Ty má ráda, ale každý rok jí je kupovat nechci, kort když je nemá kam vynosit jak říká. Ale má je ráda.

dixi86
autor
12. říj 2021

@ellyem to je skvělé. Bereme ji k moři s námi, dva roky zpět i letecky. Ale příští rok bych už ráda jen s manželem a dětmi. A po ČR se jí nechce, na to jí stačí bazén doma(z její hlavy)..

dixi86
autor
12. říj 2021

@pampeliska1313 kalendář s dětmi dělám každý rok, ten dostane určitě 🙂

dixi86
autor
12. říj 2021

@ajja87 praktické se právě dávají, ale chtěla bych se tomu vyhnout, protože mi nepřijde, že udělají takovou radost. To, co potřebují, si koupí a když se zeptám, tak nic nechce. Pak třeba zjistím, že kupovali společně kávovar se švagrovou..ale je to tak, mne je to jedno, ale nechci kupovat dárky, co pak leží ladem a nebo je jen rozbalí a poděkuje 🙂

dixi86
autor
12. říj 2021

@fyii časopis má jen tv něco a s kamarádkama už léta nejezdí, nevíme proč. Je to takovej samotářskej línější a pohodlnější typ, když pominu její rodinu. Prostě je to s ní těžké jí něčím udělat radost nebo aby to vyhovovalo. Vím, že to spousta lidí neřeší, ale já nesnáším právě dávat něco, jen abych dala, jestli chápete

dixi86
autor
12. říj 2021

@levandule_k to jediné, s čím právě bojuji, zda ty kabelky nemá kvůli vzpomínkám...ale zase je nemusí vyhodit a může je nosit všechny. Mojí matce bych si nedovolila koupit nic, ale nestýkáme se, naštěstí, ale tchýně není tak šíleně náročná a povrchní.

dixi86
autor
12. říj 2021

@lucieduskova1988 tchýně je taky fajn, ale pohyb zrovna nemusí 🙂 ale dárek to je pěkný

niki315
18. říj 2021
Uživatel niki315 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od niki315.

My teda dáváme všichni ještě se švagrem a jeho rodinou a tchánem dohromady tento robot: https://shop.atranet.cz/ankarsrum-assistent-original-akm6230-stribrny-doprava-zdarma Přála si nějaký kvalitní a pořádný, tak jsme si řekli, že se složíme. Tchýně ho dostane ale už před Vánoci, chce v něm dělat už vánoční cukroví :D

journals
18. říj 2021

Nase babicka dostane jiz tradicne merino, letos asi triko a pak si preje zapekaci misu na lasagne