Depo Provera. Máte zkušenosti?
Máte někdo zkušenosti s touhle antikoncepcí v injekci, spolehlivost nebo nějaká negativa? děkuji
@jjasmina Mela jsem navaly horka, motani hlavy, unava. Bylo to par dni po pichnuti. Mamka ji mela spoustu let a uplne bez problemu. Kamaradka ji mela taky par let, ale rikala ze prvni rok zazivala to co ja. Jeste asi pul roku od vysazeni jsem mela rozhazeny hormony. Uz bych do toho nikdy nesla, ale to uz do zadny hormonalni antikoncepce.
A jeste dodam, ze to krvaceni behem tech tri mesicu bylo taky super! Sileny bolesti a kusy sliznice.
@jjasmina jednou a nikdy vic. Uplne rozhozene hormony, podivne stavy, kdy je jakoby neco spatne, ale nevis co a proc (podotykam, jinak jsem uplne normalni, s nicim se nelecim, dusevni problemy nemam). Spineni, zavrate. Po vysazeni to jeste par cyklu trvalo, ale pak vse zmizelo stejne, jak se objevilo.
Od te doby jsem lepila naplaste (Evra) a jsou zlate.
No jaj holky
@jjasmina Depo Provera byla prvne antikoncepce vyvinuta pro staty 3.sveta, kde je hladomor atd, aby se nemnozili jeste vic. Je vyvinuta z injekce pro skot.
Co vic k tomu rict..
Ano, zapadnimu svetu vyhovuje, pichnem a nemusim na nic myslet, ale nikdy nebyla delana pro zensky, ktere by snad chtely nekdy vysadit a otehotnet a uz vubec se u ni neresily vedlejsi ucinky. Je to hormonalni pecka, dostanes davku jak prase a nez se z toho telo da dohromady, utece x mesicu, kdy mas vsechny ty priznaky a pak je zas cas na dalsi davku a cyklus se opakuje..
Takze pokud bys jednou chtela deti, tak ruce pryc.
Pred prvnim tehu jsem ji uzivala 5 mozna 6 let, bylo to super, zadne mesicky, zadny PMS atd, proste pro 20 letou holku super, po prvnim porodu jsem se k nim vratila a uz to neslo...porad jsem spinila, byla jsem sucha jak sahara, a z myslenky na sex mi bylo fyzicky nevolno, po vysazeni jsem se vratila do normalu
Nechci Tě zneklidňovat, ale..sama zkušenost nemám. Švagrová po ní během dvou let přibrala 30 kilo a to byla vždy opravdu vyhublá, měla podvahu a ani když chtěla přibrat, tsk jí to nepomohlo. Jinak je s tím ale maximálně spokojená. Kamarádka brala rok. Po píchnutí vždy příšerné psychické stavy: plačtivost, nervozita, smutek, vztek. Bylo jí hrozně. Jako bonus velmi silné krvácení. Oddechla si, když ti vysadila a je jí už dobře.
@jjasmina po prvním porodu byla fajn první cca 3 měsíce špinění a krvácení pak to ustalo brala jsem ji 2 roky pak jsme se rozhodly že na další už nepůjdu a pokusíme se o druhé Mimi a od té doby utekly 3 roky než se podařilo otehotnet ... Po 2 porodu jsem si ji nechala dat znova protože jako antikoncepce fungovala vážně na 100% ale po tom druhém porodu mi neseděla vůbec krvácení neustávalo nastaly psychické problemy děs děs děs teď už je naštěstí z těla úplně pryč ..... Pokud chceš ještě někdy děti na další už nechoď tato injekce ti vyvolá vlastně takový umělý přechod
Jo a ještě chuť na sex ?? Absolutně žádná ,,žádné vzrušení nic .... To byl další důvod proč jsem vysadila , .....
@jjasmina ano, jak psaly holky vyse. Proste uz je to tam, nas vsechny myslim nalakalo to, ze 3 mesice se nemusis starat. A cena taky neurazi 🙂 ale pro me ta dan v podobe rozhozeneho organizmu byla prilis vysoka.
ALE - asi jako vsechny vyse, bylo to"zamlada", pred detmi. Po detech mame hormony jinak, takze mozna ji budes snaset lip. Preji ti to.
Ale kdyby ne, podivej se na ty naplaste. Evra se to jmejuje. Lepis 1 x tydne, plus minus jeden den, takze to si vzpomenes 🙂
Plus hormonalni zatez v porovnani s prasky a s depo provera minimalni, pac to nejde pres zaludek. Cena neni zavratna, vychazelo to 300-400 za mesic, to se da. Za ten komfort rozhodne.
Telisko-zjistisi o tom vic, neni to pro kazdou
Ahoj v úterý mi byla píchnutá depoprovera a od té doby silně krvácím máte nějaké zkušenosti ?, děkuji

Spolehlivost 100%, ale bylo mi po ni porad zle a i jsem krvacela nebo spinila....