icon

Depo Provera. Máte zkušenosti?

jjasmina
4. kvě 2020

Máte někdo zkušenosti s touhle antikoncepcí v injekci, spolehlivost nebo nějaká negativa? děkuji

cysticka
4. kvě 2020

Spolehlivost 100%, ale bylo mi po ni porad zle a i jsem krvacela nebo spinila....

jjasmina
autor
4. kvě 2020

@cysticka V jakém smyslu zle? Jako na zvracení? Nebo kdy se objevili příznaky?

cysticka
4. kvě 2020

@jjasmina Mela jsem navaly horka, motani hlavy, unava. Bylo to par dni po pichnuti. Mamka ji mela spoustu let a uplne bez problemu. Kamaradka ji mela taky par let, ale rikala ze prvni rok zazivala to co ja. Jeste asi pul roku od vysazeni jsem mela rozhazeny hormony. Uz bych do toho nikdy nesla, ale to uz do zadny hormonalni antikoncepce.

cysticka
4. kvě 2020

A jeste dodam, ze to krvaceni behem tech tri mesicu bylo taky super! Sileny bolesti a kusy sliznice.

janedv
4. kvě 2020

@jjasmina jednou a nikdy vic. Uplne rozhozene hormony, podivne stavy, kdy je jakoby neco spatne, ale nevis co a proc (podotykam, jinak jsem uplne normalni, s nicim se nelecim, dusevni problemy nemam). Spineni, zavrate. Po vysazeni to jeste par cyklu trvalo, ale pak vse zmizelo stejne, jak se objevilo.
Od te doby jsem lepila naplaste (Evra) a jsou zlate.

jjasmina
autor
4. kvě 2020

No jaj holky

jjasmina
autor
4. kvě 2020

@cysticka no dr říkala, že můžu max spinit, jinak mám přijít. To ste mě moc nepotěšili :(

cysticka
4. kvě 2020

@janedv Popsala jsi ty stavy uplne presne 🙂

barmil
5. kvě 2020

@jjasmina Depo Provera byla prvne antikoncepce vyvinuta pro staty 3.sveta, kde je hladomor atd, aby se nemnozili jeste vic. Je vyvinuta z injekce pro skot.
Co vic k tomu rict..
Ano, zapadnimu svetu vyhovuje, pichnem a nemusim na nic myslet, ale nikdy nebyla delana pro zensky, ktere by snad chtely nekdy vysadit a otehotnet a uz vubec se u ni neresily vedlejsi ucinky. Je to hormonalni pecka, dostanes davku jak prase a nez se z toho telo da dohromady, utece x mesicu, kdy mas vsechny ty priznaky a pak je zas cas na dalsi davku a cyklus se opakuje..
Takze pokud bys jednou chtela deti, tak ruce pryc.

jannym
5. kvě 2020

Pred prvnim tehu jsem ji uzivala 5 mozna 6 let, bylo to super, zadne mesicky, zadny PMS atd, proste pro 20 letou holku super, po prvnim porodu jsem se k nim vratila a uz to neslo...porad jsem spinila, byla jsem sucha jak sahara, a z myslenky na sex mi bylo fyzicky nevolno, po vysazeni jsem se vratila do normalu

dejvitka
6. kvě 2020

@jjasmina mela jsem po ni skoro trvale spineni. A hrozne jsem ztlousla, aniz bych vice jedla, ale zadrzovala jsem vodu, byla jsem cela otekla a mela jsem velke bricho. Mela jsem ji v 17 letech. Uz nikdy bych si ji nenechala dat.

dejvitka
6. kvě 2020

@janedv to je uplne presne ! Ja tomu rikala divnej zivotni pocit, ale jak pises pocit, ze je nwco spatne a nevis co a proc to vystihuje 100%

anakolut
6. kvě 2020

Nechci Tě zneklidňovat, ale..sama zkušenost nemám. Švagrová po ní během dvou let přibrala 30 kilo a to byla vždy opravdu vyhublá, měla podvahu a ani když chtěla přibrat, tsk jí to nepomohlo. Jinak je s tím ale maximálně spokojená. Kamarádka brala rok. Po píchnutí vždy příšerné psychické stavy: plačtivost, nervozita, smutek, vztek. Bylo jí hrozně. Jako bonus velmi silné krvácení. Oddechla si, když ti vysadila a je jí už dobře.

jjasmina
autor
6. kvě 2020

@anakolut Jako zatím je to druhej den, nic nepocituju, ale to přibírání , no uvidíme...

agneska7
6. kvě 2020

@jjasmina po prvním porodu byla fajn první cca 3 měsíce špinění a krvácení pak to ustalo brala jsem ji 2 roky pak jsme se rozhodly že na další už nepůjdu a pokusíme se o druhé Mimi a od té doby utekly 3 roky než se podařilo otehotnet ... Po 2 porodu jsem si ji nechala dat znova protože jako antikoncepce fungovala vážně na 100% ale po tom druhém porodu mi neseděla vůbec krvácení neustávalo nastaly psychické problemy děs děs děs teď už je naštěstí z těla úplně pryč ..... Pokud chceš ještě někdy děti na další už nechoď tato injekce ti vyvolá vlastně takový umělý přechod

agneska7
6. kvě 2020

A se stavem co napsala @janedv naprosto souhlasím

agneska7
6. kvě 2020

Jo a ještě chuť na sex ?? Absolutně žádná ,,žádné vzrušení nic .... To byl další důvod proč jsem vysadila , .....

jjasmina
autor
6. kvě 2020

@agneska7 já už další mimi neplánuju , no mám to druhý den teprve, tak uvidím co přijde, zatim nic nepocituju. Vyhovovala mi cena a že je to pivhanec na tři měsíce, prášky bych asi zapominala a prodraží se daleko víc.

dejvitka
6. kvě 2020

@jjasmina zbytecne se nestresuj, kdyz uz mas pichnuto, stejne 3 mesice ucinek trva. Uvidis jak budes snaset a rozhodnes se az pak co dal. I tak preju at nic negativniho nepocitujes. Osobne bych ale dal volila jiny druh antikoncepce.

agneska7
7. kvě 2020

@jjasmina ještě levněji vyjde tělísko a nemusis se starat vůbec.... Uvidíš jak ti sedne první krvácení přišlo za cca 14 dní . Držím palečky ať je to ok

jjasmina
autor
7. kvě 2020

@agneska7 jj tak uvidím, kdyby náhodou , tak změním, děkuji

janedv
7. kvě 2020

@jjasmina ano, jak psaly holky vyse. Proste uz je to tam, nas vsechny myslim nalakalo to, ze 3 mesice se nemusis starat. A cena taky neurazi 🙂 ale pro me ta dan v podobe rozhozeneho organizmu byla prilis vysoka.
ALE - asi jako vsechny vyse, bylo to"zamlada", pred detmi. Po detech mame hormony jinak, takze mozna ji budes snaset lip. Preji ti to.
Ale kdyby ne, podivej se na ty naplaste. Evra se to jmejuje. Lepis 1 x tydne, plus minus jeden den, takze to si vzpomenes 🙂
Plus hormonalni zatez v porovnani s prasky a s depo provera minimalni, pac to nejde pres zaludek. Cena neni zavratna, vychazelo to 300-400 za mesic, to se da. Za ten komfort rozhodne.
Telisko-zjistisi o tom vic, neni to pro kazdou

hamalovi
30. srp 2021

@jannym a vrátila jsi se hned do normálu nebo to ještě nějaké měsíce trvalo

jannym
30. srp 2021

@hamalovi trvalo to asi tri mesice nez se srovnal cyklus do vice mene normalu, po prvnim vysazeni po tech 5/6letech uzivani to bylo ale skoro 3/4 roku

petra1998
31. led 2025

Ahoj v úterý mi byla píchnutá depoprovera a od té doby silně krvácím máte nějaké zkušenosti ?, děkuji