icon

Děti dva roky od sebe, máte zkušenosti?

ivulka4
21. dub 2016

Ahoj maminky, máme dcerku /září 2014/ a včera jsem zjistila, že jsem těhotná, nečekaně. Chtěla jsem děti až tak o 3 roky a nějak to teda nevyšlo. Padá na mě depka, že to nemůžu zvládnout, že to bude všechno špatně. Malá teda má stále plíny, kaká na nočník, ale čůrání nám nejde a spinká pořád v postýlce, má na spinkání dudlík .... tak budu mít dvě miminka 😖
Předem díky za vaše zkušenosti.
Jinak malá je klidná, docela i poslechne, ale teda teď má rok a půl a neoblékne se sama, něčeho se nají sama, ale ne všechno.

Strana
z2
hafika
21. dub 2016

To bude v pořádku, nějak se to utřepe. 2 roky 4 měsíce po prvním jsem měla dvojčátka a taky se to dalo. Starší se sám neoblékl, nechtěl vůbec na nočník, předváděl hrůzné žárlivé scény. ALE už zvládl být chvilenku sám, což jsem ocenila v 4 měsících dvojčat, kdy je nebyl možné kojit v přítomnosti syna, který je rozptyloval, tak byl vždy 10-15 min s pohádkou, později i nějakou vybranou činností, co ho bavila (ale ze začátku pomohla právě ta TV, že vydžel sám). Ono záleží i na povaze dětí, starší byl velmi nárčný, dvojčátka jsou zlatíčka. Sourozenecký kočár jsem sice měla, ale pro dvojčátka, starší se vozil na stupátku, protože jsme měli k doktorvi a na nákup hodně daleko. A taky mi pomohlo, že se dvojky narodily na začátku léta, tak nebylo potřeba děti tolik oblékat a v zimě už se pomalu začal starší osamostatňovat a trochu pomáhat. 😉

bajunka
21. dub 2016

@ivulka4 zvládneš to 🙂 holky mám od sebe o dva roky obě v červnu a šlo to 🙂, první rok sice náročnější ( moje rodina , 150 km od nás, chlap věčně na služebkách) ,ale šlo to a po tom roce už si spolu začly pomalu hrát a já měla víc času jak s jedináčkem, je fakt , že starší už byla bez plín i na noc když se mladší narodila a žádná žárlivost se nekonala...ale občas to byl záhul 🙂 ale rozhodně nelituju, teď jsou to úžasné parťačky. Já jsem s bráchou přesně o rok a den a bylo to fajn mít někoho takhle blízko...

ivulka4
autor
21. dub 2016

@micaella23 tak malá dneska už i sama něco sní, pomáhá mi se vším, co sama zvládne, komunikuje už všechno řekne, tak snad to do vánoc nějak doladíme, aby to bylo fajn ... ted už se nějak uklidňuju a snažím se na tom hledat pozitiva.

micaella23
22. dub 2016

@ivulka4 oni ty prvni deti i hrozne vyspejou jakmile prijde 2. dite. 🙂 to bude cajk

bajana
22. dub 2016

@ivulka4 tak ja mam k srpnatku '14 uz druhe 🙂 mal byt unor, bohuzial narodil sa uz v prosinci'15...tzn. mesiac sme boli v porodnici, dalsi mesiac cakali, kym sme mohli ist von, cvicime vojtovku, chodime na rehabilitacie,atd....mm stale v praci, rodicia 300km daleko, starsia s dudlom, plienkami, atd...no a zvladame 🙂 takze mysli pozitivne, hlavne nech donosis zdrave miminko a zvysok sa zvladne. Dcera bude uz davno bez plienok a dudla, samostatna, bude ti pomahat...kamoskam dvom sa narodili druhe deti vlani, obe maju rozdiel 2r1m a teda okrem ziarlenia nemali ziadny problem 🙂

buzipes
22. dub 2016

Zvládnete to, otěhotněla jsem když synovi bylo 9 měsíců, taky jsem to viděla děsně černě.....než jsem porodila děsně "vyspěl"./rozdíl je 19 měsíců/.Kupovala jsem sourozenecký kočár, že ještě syn nebude pořádně chodit, nakonec jsme v něm byli 2X, syn překvapil chodí pěkně, lítá kolem nás na motorce, poslouchá, drží se na chodníku,malou ségru miluje nežárlí........vše z čeho jsem měla hrůzu, tuk, tuk zatím nenastalo. 🙂

eficenka
22. dub 2016

@ivulka4
mám od sebe děti na den přesně 20 měsíců a neměnila bych! je to úžašný a jsou to super parťačky!!!

chlupacek
22. dub 2016

Dcera bude mít v létě tři roky, malej se narodil teď v březnu, začátek je těžkej než se vytvoří režim, dcera trochu žárlí ale s tím se musí počítat, na spaní má dcera stále plneky, přes den ne, ale zase má vztekací období,takže je to někdy fakt sranda. Muž až do večera v práci a babičky jsou daleko,takže jsem vlastně na všechno sama, ale dá se to. Jen přežít šestinedělí a pak už ok.

kocour1
22. dub 2016

Ahoj, mám děti přesně dva roky od sebe. Starší při narození malého měla stále pleny, dudlík, lahvičku s mlíkem...nyní, kdy je mladšímu rok a starší tři si zpětně říkám, že to bylo v pohodě a že je fajn, že jsou takhle blízko k sobě. Starší je šikovná, díky mladšímu sourozenci hodně samostatná, mladší se od ní učí a já pomalu začínám zjišťovat, že se blíží na lepší časy a konečně bude i trochu klidu🙂. Jinak z počátku jsem hodně nosila v šátku, starší vozila v kočárku, když starší ťapala, mladšího jsem mohla na chvíli odložit. Později, když už se starší pronesl a začal víc koukat, jsem si pořídila bazarový dvojkočárek - sportovní sedačky. Je zmatek, když chceš někam jet s oběma dětmi bez doprovodu - obě jsou malé, obě potřebují péči, ale dá se to zvládnout. Nebo tedy já jsem si to prostě moc nepřipouštěla, brala jsem život takový jaký zrovna byl, jasně, bylo pár krizovek, občas mi ujely nervy, ale nic tragického🙂. A těším se na to, že jednou budou spolu děti lyžovat, jezdit na kole, chodit na stejné filmy do kina, kamarádit se stejnými dětmi...je dobře, že jsou k sobě takhle blízko🙂

stazina
22. dub 2016

mám čtyři děti, všechno kluci. Když bylo dvojčatům 2 a čtvrt, přišel třetí a přesně po dvou letech se narodil čtvrtý...když jsem přijela s posledním z porodnice, poslal jsem muže do práce,nemusel si brt dovolenou, protože kluci byli užasní, pomáhali a zvládli jsem to. a to nejsou žádní svatoušci a mimino vždy dost trpělo na prdy. U třetího jsme se stěhovali, byl to mazec. Není důležité po jaké době budeš mít děti, měsíc dva...půl roku,to už moc nerozhoduje..je to jen v tvé hlavě...neboj se toho a půjde to...a zvládneš i ty tanečnice...všechno,co budeš chtít🙂( je to trochu sprostý,ale já vždycky říkám:,,důležitý je se z toho nepos...." 😉 držíém palce

Strana
z2