icon

Dítě řvoucí v obchoďáku - Vánoční experiment. Můžete vyzkoušet a dát vědět?

zlorenka
4. pro 2019

Ahoj holky, včera se ke mně dostal zahraniční článek s trikem, jak vyřešit problém s tím, že dítě v obchodě vymrzuje že chce to a to a to... a já nutně potřebuju zjistit, jestli to fakt funguje, jenže můj pokusný králíček je na to ještě malej. Mohla by to, prosím, některá vyzkoušet a dát vědět? Třeba tím usnadníme někomu život :D

Situace:
Obchoďák, dítě zmerčí hračku a spustí, že ji chce. Obvykle když mu ji vezmete nebo řeknete, že ne, začne řvát a vztekat se (...válet se po zemi, prostě scéna).
Rada velí:
Místo toho navrhnout, že mládě s danou hračkou vyfotíte a pošlete tu fotku Ježíškovi/babičce/(doplň vhodné), aby věděl, že jí dítě moc chce. Načež teorie říká, že by dítě mělo přestat řvát, ba naopak udělat sýýr do foťáku a spokojeně hračku vrátit na místo s tím, že Ježíšek o tom přece ví. Techniku je možné využívat opakovaně, klidně u každého regálu...vy máte sadu fotek v telefonu, ušetřený nervy a u východu už mládě stejně neví, co drželo v ruce. 😂

Zdroj:
https://www.boredpanda.com/christmas-presents-s...

Strana
z3
zelenaesmolda
7. pro 2019

@bbn
zajimave vlakno a bohuzel musim s lichozroutem souhlasit,ze vetsina lidi to povazuje za normalni.vidim to dnes a denne na diskuzich.kdyz namitnu,ze bit deti by se nemelo jsem za kravu.
A s tou evoluci to taky ma neco do sebe.

jaja01k
7. pro 2019

Než jdeme do obchodu, upozorním děti, že žádnou hračku nekoupíme. Když pak přeci jen nějakou vezmou, že ji chtějí, řeknu, že si o ni můžou napsat ježíškovi nebo si ji přát k narozeninám. Většinou to funguje. A většinou na to taky rychle zapomenou, ale letos si třeba mladší syn napsal ježíškovi o jedinou věc, a tou je auto, které už dávno viděl v hračkářství.

zelenaesmolda
7. pro 2019

@jaja01k
tak to ale funguje u vetsich deti,u dvouletaka to moc fungovat nebude ne?

jaja01k
7. pro 2019

@zelenaesmolda Mně se ani s mladšími nestávalo, že by si něco vynucovali. Já jsem jim snad nikdy nekoupila hračku jen tak, protože ji zrovna chtějí. Prostě byli zvyklí, že se můžou podívat, ale pak to musí zase vrátit.

zelenaesmolda
7. pro 2019

@jaja01k dcera do toho veku jeste nedorostla ale u me ma s timhle smulu,na me to neplati 🙂

jaja01k
7. pro 2019

@zelenaesmolda Ono se opravdu vyplatí zavčasu nastavit pravidla a pak být důsledná v jejich dodržování. Nedaří se mi to ve všem, ale zrovna v tomhle jsem byla tvrdá a děti nejsou hloupé a i dvouleťák rychle zjistí, že nějaké vzteklé vynucování si nemá cenu.

lilian2111
7. pro 2019

@zlorenka ty hele s tou nevinnou “fackou” taky moc nesouhlasím. Já synovi a dceři nemusela vrazit ani jednou. A to ani plácnutí přes zadek. A přitom dokážu říct že máme děti vychované. Vše jsme zvládli vysvětlováním a vysvětlováním. 🙂

zelenaesmolda
7. pro 2019

@jaja01k
ano,souhlasim.dulezite je nastavit hranice a trvat na nich.

shakira007
10. pro 2019

To je podle mě blbost děti chtějí hromadu hraček a potom můžu být smutný že jím ježíšek všechny nepřinesl

Strana
z3