Divoké dítě

peetta
3. pro 2016

Ahoj maminky.Prosím uklidnete mě že ta divokost našeho synka (2 r.a 3mes.) přejde 🙂 je to vážně psycho.on snad neumí normálně v klidu chodit,furt lítá jak blázen,křičí no přímo řve.po dnešní návštěvě v restauraci na rodinné oslavě jsem řekla že už nikdy více.lítal tam jak šus.neposedi v klidu ani 5 minut.no ostuda....doma když jsme sami docela v klidu pustíme máš s medvědem.ale přijde starší holka ze školy a konec,začne ji nahanet házet po ní všecko možné.nejde to po dobrém ani po zlém..děs... rodičák mám do 4.let.uvažuji ze zkusím dát do školky,myslíte že to pomůže?potřebuji fakt od něj spočnout.....

kajalka
3. pro 2016

@peetta Pro mě naprosto normální dítě 🙂 Spíš najdi rovnováhu sama v sobě, přijmi jej takového, jaký je, nesnaž se ho měnit, lámat,.. velmi doporučuji shlédnout pár videí s těžce postiženými dětmi, i když je to kruté, naučí to trochu pokoře.
K odpočinku využij především tatínka, ne instituci, oni ti dítko nepředělají.

marketa11112
3. pro 2016

Ja mam temer dvouleteho syna..... silence.....potrebuje pozornost .. stalou... lita jak das... leze po vyskach... stale ho z neceho sundavam....vse vyhazuje ze skrinek. Otevira lednici, dvere, rozsveci svetla... silene patla jidlona vse a vsechny.......ale.... je uzasnak... miluje hudbu. Tancuje, brouka nekolik melodii, zacina mluvit, opakovat, miluje zvirata, vse chce stokrat za den krmit.... je to velky zaprah.... ted jsem opet tehotna... moc se bojim... syn senarodil o 2 mesice driv a ja mam mitklidovy rezim... cozneni mozne. Manzel v praci. Babicky nefunguji.... jsem zvedava jak to dame....ale nedala bych ho...kdyz me obejme a da mi pusu, odpustim mu vsechno... ale unava jevelika. To jo...

kaja2016
3. pro 2016

@peetta jak to pises, ja bych ho dala od tri let do skolky, mozna ze mu chybi socialni kontakt, kazdopadne skolka od tri let mu urcite neuskodi🙂

panickatlamicka
3. pro 2016

Mam tez velmi divokou holcicku. Ted treba zrovna skace vedle me na gauci a skanduje nejake svoje nesmysly. Pres den je v klidu jen kdyz spi a nebo kdyz jedem v mhd, to kouka z okna... Neresim to. Naopak, kdyz ma klidnejsi den, jsem z toho nervozni, ze na ni treba neco leze.

megynka13
3. pro 2016

Podle mě to moc řešíte. Asi zapomínáte, že je to dítě. Děti blbnou, občas zlobí, jsou živé. To je snad jedině dobře, ne? ;) My jsme byli stejní, i když si to většina asi nepamatuje.

peetta
autor
3. pro 2016

Za to všechno umí počítat i anglicky do 10,tak aspoň nějaké malé pozitivum 🙂 vidím ze v tom nejsme sami tak trošku uklidnění 🙂

lv
3. pro 2016

Mladší je temperamentní, hlučná šíleně, teď teprve usnula. Nadneseně říkám, že být první, je jedináček 🙂 vzdor do 3 let fakt na palici..do restaurace s ní nechodím, to by bylo tóčo ještě teď, ve 4,5. Pomohlo ji "zaměstnat" je ctižádostivá, tím se trochu vyblbla..a ze školky v čerstvých 3 jsem měla obavy obrovské, jak zvládne režim, autority a super, miluje to, děti ji mají rády..zkusit můžeš, proč ne (jo a doma je dračice pořád, to se nezměnilo).

lv
3. pro 2016

Říkala mi psycholožka, že mladší bývají takoví, chtějí se prosadit, být první, být víc vidět, slyšet - konkurenční boj proti sourozenci.

jani76
3. pro 2016

@peetta Jsem na tom obdobně jako ty a jako marketa 11112 🙂 Kluka mám také 2r. a 3měs., babičky žádné. Růžově jsem si to líčila, jak s ním budu až do předškoláčku doma a jak si to budeme užívat - ne, půjde příští rok do školky, to už vím teď. A to proto, že nás dva s mužem doma tak ždímá a my mu už víc nemůžeme dát. Chce prostě víc, už mu nestačíme. Navíc se sápe i po cizích dětech a lidech a chce, aby ho bavili, je to pro něj změna. Chodíme teda 2x týdně do klubu pro předškolkové děti a tam je jako ryba ve vodě, naopak je tam takový klidnější, jakoby trochu zahnaný do kouta a tolik si nedovolí. Doma je pak taky klidnější a utahanější - lidmi, novými podněty apod. Snad to časem i příchod jeho sourozence spraví 🙂

aiva01
3. pro 2016

Ubehat, ulitat, unavit. Ne maminku, ale dite😀. Chodit 2x, 3x tydne do detskych center, do bazenu, kde by se mohl vyradit. Jsou ruzne aktivity pro mala decka pred zacatkem skolky. A jinak bych ho rozhodne dala do skolky- jemu to neublizi a Vam to pomuze.

dana3262
4. pro 2016

@peetta já mám děti 5 a 6, ale jsou oba nároční a každý jinak. Dřív to bylo hodně náročné, dnes už se dají zaměstnat a to je výhra pro ně i pro mě. Když jdeme do restaurace beru batoh krámu, ale s určitou mou vůli to zabere aspoň na hodinu, což je super. Knihy, omalovánky, vystřihovánky, karty apod.. v tom malém věku to je zatím hodně omezené je zabavit, v tom je ten problém, ale za pár let to bude o něco jednodušší. Na zabavení jednodušší a na složitost otázek a formu aktivit o mnoho složitější 🙂)

zuzineckah
4. pro 2016

@peetta syna jsme dali do soukromé školky v necelém 2,5 roce na dvě dopoledne v týdnu. Rozdíl byl pak obrovský. On je hodně společenský, takže v tomhle se vyloženě našel. Na vašem místě bych to taky zkusila. Rozhodně to není nic, co by mu ublížilo, spíš naopak. Pokud se mu tam bude líbit, tak mu to může jedině prospět (a tobě taky😉 ).

kaja2016
4. pro 2016

@megynka13 Tak to teda ne🙂 Já mám o hodně mladší dítě, ale je taky živější než děti kolem. To se snadno pozná tak, když jí někam vezmu a všechny ostatní maminky to vidí a já taky, když pozoruju druhý děti. Některé děti jsou prostě živější, mají víc energie, kterou potřebují dát pryč, jsou zvídavější atd.... Ale když jsem se třeba radila se sousedkou o nějakých věcech, absolutně nechápala o čem mluvím a měla rady úplně mimo,dokud neviděla dceru v akci. Prostě některé děti jsou živější a obzvláště když maminka je povahou např. klidnější, tak to dá trošku práce si na to zvyknout a pochopit, co s tím...

monikagurthova
4. pro 2016

@peetta mas úplně normální zdravé dítě 🙂 potřebuje vybít energii chtělo by to co nejvic ven jak to jenom pujde a vylitat unavit 🙂

megynka13
4. pro 2016

@kaja2016 Nechápu co "ne", já jen řekla, že to maminka moc řeší 🙂 je to dítě 🙂 děti takové prostě jsou, podle mě je tohle problém dnešní doby, maminky jsou v průměru starší, děti se navíc nevyblbnou tak, jako kdysi, když vylezly ráno ven a v noci se vrátily domů, dnes sedí jen doma, nebo se je maminky snaží zabavit doma, většinou už ani rodiče nemají tolik energie, co za starých časů a pak se děsně diví, že jejich dítě ji má ... to je celé, za tím si stojím ;)

kajalka
4. pro 2016

@megynka13 To máš pravdu. Ve chvíli, kdy se rodiče snaží "zabavit" dítě u pc, tabletu a pod., tak je to prostě špatně. Nejen, že mu to nic nedá, naopak to dráždí mozek a ještě je dítko pohybově ochuzené.

megynka13
4. pro 2016

@kajalka Přesně ... Dříve se chodilo k babičkám sbírat jablka, brambory, hrabat listí, člověk vypadl ven s kamarády a vrátil se večer. Teď chce mít většina rodičů od dětí klid, tak je šoupne k tv, nebo jim dá nějakou stavebnici a myslí si, že jim to stačí. I hodina venku je málo. Jenže to je zase následek dnešní doby - většina rodičů má děti ve starším věku, kdy už nemá energii, případně jsou pořád v práci a nemají čas. Je to smutné.

lenda77
4. pro 2016

Tak já jsem také "starší" matka akčního dítěte a rozhodně tím netrpí. Jsme pořád venku,něco vymýšlíme, prostě jsme se malému přispůsobili.A rozhodně mám s čím srovnávat, má staršího nevlastního bratra,kterého meli rodiče po dvacítce a to je opravdu pecival.Jenom doma u počítače nebo telefonu,jako maminka.Nikam nechce,nic ho nebaví. Takže si myslím že o věku matky to rozhodně není. Máme živé dítě už od dvou měsíců, v půl roce lezl z kočáru, v devíti chodil sám a pořád se ještě nezastavil,všechno v poklusu a já jsem za to ráda.Aspoň vím že ho mám🙂.A jak už tady psala maminka nademnou,když je moc v klidu a nevymýšlí blbosti,tak se děsím že je nemocný.

anatanka
4. pro 2016

Taky mam hodne temperamentni dite, narocny to bylo dost na zacatku, protože jako kojenec a batole neustale brecela.
Pracuju s detma a ty rozdily mezi jednotlivými dětmi jsou velike. Pro matku i pro učitelku v MS je klidne dite samozrejme mnohem méně narocne, takze uplne chapu, když si maminky divočejších deti sem tam postezuji.
Moje mala je jako nerizena strela, neumi v podstate ani normalne chodit, jen beha nebo skace. Beru ji jaka je, i když ja jsem spis klidny clovek, ale vim, ze ten temperament není v zivote vůbec na skodu a mozna si tak ten život i vic uzije 🙂
Jen puberta bude asi hodne narocna a bude potřeba tvrda ruka.

kaja2016
4. pro 2016

@megynka13 No prave. Ne, jakoze ja jsem nebyla tak "divoka", jako moje dcera a ze mozna tve "divoke" dite, neni tak "divoke" jako to autorcino. A k tomu co pises dal, prijde mi to trosku zlastni takhle usuzovat, ze clovek po 35 ma mene energie a dava dite k TV, a nebo ze dneska davaj rodice vic deti k TV obecne.

karlajasmine
4. pro 2016

Ja teda neznam zadne dvoulete dite, ktere v restauraci posedi :D Jedine, kdyz mu rodice strci do ruky tablet, coz mi nepripada v poradku. Jinak souhlasim s predchozimi prispevky - pokud je dite zdrave, brat co nejvic mezi jine deti, do materskeho centra, do herny, ven na prochazky, na hriste atd. Doma co nejvic zapojit do provozu domacnosti, hrat si s ditetem, precist pohadku.. proste se mu venovat. Je to narocne ale vyplati se to... kdyz se dite poradne unavi, tak si taky poradne zdrimne a odpocne si maminka :D Nejvic me dostanou ty matky, ktere se doma snazi udelat kazdy den predvanocni uklid a upect trichodove jidlo, a deti soupnou pred televizi a jeste po nich rvou, at jsou zticha...

kajalka
4. pro 2016

@kaja2016 Zrovna před chvílí jsem četla francouzskou statistiku, průměrně děti stráví denně před obrazovnou (tv, pc,..) kolem 3 hodin a rodiče se TÝDNĚ věnujou výhradně dítěti pouhých 38 minut... takže ano, trend je jasný.

karlajasmine
4. pro 2016

@kajalka To je teda opravdu hodne smutna statistika.

kaja2016
4. pro 2016

@kajalka a ceskou statistiku jsi nejakou cetla?🙂

barmarks
4. pro 2016

@peetta Jako by jste popisovla naše malé šídlo,jsou mu dva roky a dva měsíce.Normálně chodit neumí.Když si vzpomene že nemá pozornost,všechno pošlape a rozhází.Co se do něho namluvím že hračky mají bebísko a steně to zase udělá.Asi jsme taky trošku postrach návštěv,prodavaček i našich babiček,...Ale já se snažím nevzdávat a všude s ním chodit jak jsem byla u prvního zvyklá.Někdy je to dost náročné ale celý den doma je taky náročný.Před týdnem řekla moje babička že by s ním teda nikam nechodila a raději seděla doma,dost mě to mrzelo ale nic stím nenadělám.Ani hlídací babičky nemáme,tak mám někdy taky ponorku že jsme na vše jen s manželem.
Mateřskou mám na tři roky a spíš přemýšlím jetli si jí nedám na čtyři.Mám strach že bude ve školce chudák.Chce to opravdu hodně trpělivosti,vše se jim snažit pořád vysvětlovat.Na to ve školce o třiceti dětech moc času asi není.