Dlouhé vlasy u kluka prvňáčka. Jak je upravujete?

jaja2888
22. srp 2022

Maminky, prosím, jak upravujete dlouhé vlasy svým malým synkům? Mám syna, který půjde do první třídy a prostě od malička si prosazuje, že chce mít dlouhé vlasy. Má je dlouhé už hodně pod ramena. Mně to nevadí, podporuji ho, i když vidím, že má jemnější vlásky a má je lehce vlnité, takže se strašně špatně upravují. Mám trochu obavy, jak to přijme jeho třídní paní učitelka? Obvykle mu vlasy stahuji jen do bavlněné čelenky nebo nechávám prostě volně, už si je dává jen za uši. Sem tam učešeme culík, ale jak má ty vlasy vlnité, tak se mu dělá jakoby patka na pravou stranu a culík mu neučešu hezky utažený a nevypadá to hezky. Nemáte, prosím, nějaký tip, jak hezky upravit dlouhé vlasy u kluka s vlnitými vlasy a přitom, aby to nevypadalo zanedbaně?

merope
22. srp 2022

dost kluků má dlouhé vlasy, takže paní učitelka by to měla vzít v pohodě

elesse
22. srp 2022

Dlouhe jemne vnite vlasy se daji upravit, aniz by pusobily zanedbanr jen jedinym zpusobem. Primerene ostrihat, promin.

lentilkah
22. srp 2022

Ucitelce je podle me uplne sumak, jake ma kdo vlasy.
Co zkusit ucesat takovy ten messy bun?

lentilkah
22. srp 2022
zuzkasim
22. srp 2022

Nerozumím tomu, proč by to měla řešit paní učitelka, ta bude požadovat pouze 2 věci - sepnuté vlasy na tělocvik (to teda u nás platí pro všechny bez ohledu na pohlaví) a nejspíš taky na psaní, aby se dítě mohlo dobře soustředit, mohlo si držet pomůcky a nemuselo řešit vlasy.

ilonne
22. srp 2022

Jako učitelce je mi to jedno, pokud vlasy napadají do očí, tzn. jsou jakýmkoliv způsobem sepnute.

cilkat
23. srp 2022

Jako trenér doproučuju na běžné činnosti tu čelenku (ať mu nepadaj vlasy do šešitu při psaní) a na tělocvik svazat do culíku - tam se nekouká na krásu, ale na bezpečnost.
Ps: ano, líbí se mi kluci s čelenkama. Podle mě jim to velmi sluší, i když třeba k "večernímu obleku" by to možná vypadlo divně. Ale na běžný provoz je to prostě hezký 😉 .

jaja2888
autor
23. srp 2022

@elesse super rada,kterou chape mozna dospely,ale udelala bys to take holcicce,ktera moc touží po dlouhých vlaskach?

jaja2888
autor
23. srp 2022

@ilonne dekuji.Budu verit,ze take budememmot stesti na rozumnou pani ucitelku

jaja2888
autor
23. srp 2022

@zuzkasim myslela jsem to spis tak, ze si pani ucitelka mozna synka “zaskatulkuje” Vim,ze jinak ji maji zajimat hlavne vse kolem vzdělávání. Uz nyni prakticky stale celime nevyzadanym radám zejmena postarsich dam (nejcasteji ma uradech,ale i treba na ulici) a mne se naopak libi,jak si to syn umi ustat a obhájit. Takze ja se opravdu jen chtela inspirovat od maminek, ktere maji doma stejneho rostaka

jaja2888
autor
23. srp 2022

@cilkat dekuji za odpoved, zkusennost i vlastne lichotky. Mne se totiz chlapy s dlouhýma vlasama taky libi a ta čelenka synovi za me taky slusi. Takze jo,zustaneme u čelenky a culíku na tělocviku😉

jaja2888
autor
23. srp 2022

@lentilkah super.Diky za fotku,to bych mohla take zkusit. Klucikovi na fotce to podle me i fakt slusi👍

zuzkasim
23. srp 2022

@jaja2888 Tak jestli bude paní učitelka "škatulkovací typ", tak si najde jakoukoliv záminku🙂 Hele, jsem učitelka, máme ve škole dost kluků s dlouhými vlasy, ne každému to dle mě sluší, ale není to naše věc. Když chceme, podrbem, některému ty vlasy pochválíme (hm, měla jsem ve třídě blonďáka, kterému to fakt seklo, byl hokejista...), jiného pomluvíme, protože v tom podle nás vypadá děsně, stejně tak jsme schopné ohodnotit kde co, třeba i tatínky po třídních schůzkách, jsme normální ženské (bohužel převážně ženské)🙂 Ale myslím, že všechny se umíme chovat k dětem profesionálně. Jak jsem psala - psaní a tělocvik je základ, hlavně nauč syna používat gumičku.

elesse
23. srp 2022

@jaja2888 pravdepodobne ano, protoze by de ji ty jemne kudrnate prerostle vlasky zacuchavaly. Nerekla jsem, ze je mas ostrihat na jezka, ale proste ne kazdy typ vlasu muze mit kazdou delku a pusobit upravene.

jaja2888
autor
23. srp 2022

@zuzkasim :o) to je fajn 🙂 jste proste normalni zenske ;)

zmrzlinka
23. srp 2022

@jaja2888 do culíku nebo čelenku jak jinak " upravit" ?

penelopaw
25. srp 2022

Syn má to samé, ještě o prázdninách měl vlasy do půl zad, na konci prázdnin jsme ostříhali, ale nechal to růst dál a teď má vlasy opět na ramena. Ve škole to neřešil nikdo, ani spolužáci (jen svého času ve školce si ho dobírala paní učitelka). Vlasáčů - kluků vídám docela dost 🙂.

inssomnia
25. srp 2022

@jaja2888 taky se nad tím zamýšlím. Dcerka jde do školky a jakékoliv gumičky, sponky atd. okamžitě sundavá. Nikdy jsem ji nestřihala a nemám to v plánu, máme s manželem oba dlouhé vlasy a nosíme volný culík. Dětství jsem strávila ostřihaná na kastrol a zanechalo to duševní následky.
Takže jednak už se těším, až budou učitelky ve školce řešit... a jednak čekám syna a nevím, jak to budu dělat s ním. U holky mi rozum velí nechat ji být, ať si sama rozhodne, co na hlavě chce mít, ale u kluka nevím, jestli to okolí ustojím, i když by tam žádný rozdíl být neměl. Dcera má po mně vlasy jak hedvábí (= neupravitelné :D )
Jinak jsem taky učitelka a za mě ať si každý proboha nosí, co chce. Nejsem módní policie. Na TV culík, oblečení čisté a v mezích slušnosti a praktičnosti, jinak mi do toho nic není.