Do vzťahu som vložila velmi vela a teraz odišiel

gondi25
27. dub 2016

Ahojte, chcem sa s vami podelit o moj pribeh. Pribeh, ktory zacal velkou laskou a skoncil tou najvacsou bolestou, aku som zazila. Svojho priatela som spoznala pred 3,5 rokmi a hned sme sa do seba zalubili. Prvy rok bol tazky, lebo pracoval v zahranici a ja som Bola po skole a snazila sa najst si pracu vo vacsom meste. Druhy rok bol lepsi, no chcela som, aby sme isli byvat spolu, aby sme mohli byt spolu a tak som priatelovi dopomohla, aby si hladal pracu v Tom meste, kde ja. Bolo to velmi narocne obdobie pre nas spolocny zivot, on nezamestnany, neovladal jazyk. Ja som skoro 4 mesiace den co den po praci sedela za pocitacom a pomahala mu hladat. Nakoniec sme to zvladli a ja som si myslela, ze bude uz len lepsie, no nebolo. Priatelovi sa zacalo darit a prestal by t vo vztahu spokojny, raz naznacil pauzu a ja som sa vtedy velmi zlakla, ze ho stratim, tak som sa uplne zmenila a myslela si, ze to pomohlo. Nepomohlo. Zaciatkom roka vyslo najavo, ze priatel ma pomer so svojou kolegynou (starsou, 2 deti) a ze sice videl, ze som sa zmenila, no uz "nevedel" ako sa dostat z toho pomeru. Po prasknuti to bolo sice hrozne, schudla som na 41 kil a nemohla ani vyjst z domu, no stale som chcela byt s nim. Ved sme mali tolko toho za sebou a milovali sme sa. Po 3 mesiacoch natahovania to skoncilo...teraz je tomu mesiac, ja nejako prezivam. Vypratala som nas spolocny byt, nasla si nieco na byvanie a snazim sa. No mam v sebe okrem smutku aj hnev. Hnev na neho, za to, ze prestal vidiet, co som do vztahu dala, co vsetko som pre neho robila. Ze ma "vymenil" za starsiu zensku (nie su spolu), ze on je teraz uspesny v praci, kupil si byt a ja som zostala bez sama s bolestou a smutkom. Urcite kazdy clovek zazil sklamanie, rozchod a bolest. A viem, ze jedine co pomoze je cas. Ale ten teraz plynie velmi pomaly a bolest je niekedy neznesitelna...

astyna
27. dub 2016

Buď ráda, že to tak dopadlo 🙂 najdeš si lepšího, který dokáže ohodnotit tvou snahu a vážit si tvé lásky. Pokud si našel jinou, nevážil si tě a už vůbec ne miloval.

pincola
27. dub 2016

Ahoj, to mě moc mrzí, ale věř, že na tebe čeká něco lepšího. Vztahy bohužel nefungují na principu, že to co dáš, to dá ten druhý tobě. Není žádná záruka a každé z nás hrozí taková stejná zrada jako se stala tobě. Jsou to hrozně moc těžké věci. Měsíc máš za sebou a teď už to pomalu půjde k lepšímu. Viděla jsem tu tolik příběhů i na beremku, kde skončilo takhle a po čase začala daleko větší láska s někým jiným. Možná příště nech víc snahy vyvíjet toho chlapa. Nejen, abys ty viděla , jestli o tebe stojí. Ale taky , aby si to ujasnil on sám. Chlap, když si má něčeho dlouhodobě vážit, tak musí sám sebe vidět, do toho investovat.
Ale nechci dělat chytrou, sama jsem nadělala dost chyb, abych někoho poučovala. Teď se soustřeď na sebe. Pokud v tom nejsou ještě děti, je to lepší varianta. Určitě to přebolí.

prostenika85
27. dub 2016

Ahoj, jak píši holky i Ty, čas vše zahojí a pak se objeví i nová, opravdová láska. Zkus se na váš vztah podívat i z pohledu bývalého partnera, možná Ti ten úhel pohledu pomůže pochopit, proč se to vše tak semlelo... Ty vidíš, že jsi mu pomáhala, obětovala se, snažila se. On možná viděl to, že jsi ho donutila opustit stávající práci, přestěhovat se do jiného města, sestěhovat se s Tebou do bytu, který jsi Ty vybrala, i práci jsi mu pak našla Ty. Třeba v jeho očích to byl on, co změnil svůj život a obětoval se kvůli Tobě, proto se snažil utéct. Jak se říká, vše zlé je k něčemu dobré. V Tvém případě k tomu, aby se Ti do cesty přimotal ten, který je Ti souzen, abys pak poznalo to pravé štěstí 😉

puresin
27. dub 2016

@gondi25 Moc me to mrzi. Tu bolest si nezaslouzis. Casem to opravdu bude lepsi, do budoucna Te to posili, ale to je ted chaba utecha. Tak alespon to, ze nas je tu s nejakou velkou zivotni bolesti vic, nejsi sama samotinka. Drzim palce, at je kazde rano trochu snesitelnejsi. 🙂

ivular
27. dub 2016

@gondi25 Hele, takhle extrémně se upínat na chlapa, to je šíleně nebezpečný.. Upínej se na děti, to ano, ale na chlapa nikdy - to bych Ti do budoucna fakt radila.

beruna84
27. dub 2016

pro jedno kvítí slunce nesvítí. Zasloužíš si někoho lepšího, kdo si na oplátku zaslouží tebe. Bolest přejde, teď se to třeba neposlouchá snadno, ale uvidíš.. bude lépe! Držím pěsti ;)

kacenka1111
27. dub 2016

hele, pokracivani laurituska!!! 🙂 🙂 🙂

zuzineckah
27. dub 2016

@kacenka1111 to bylo první co mi napadlo 😅

kacenka1111
27. dub 2016

@zuzineckah jdu si udelat kafe a otevrit bramburky, to bude jeste prca😀

zuzineckah
27. dub 2016

@kacenka1111 podle té registrace by to i odpovídalo 😀 Snad se pleteme... další notná dávka ukřivděné dokonalosti by mohla způsobit výpadek serveru 😅

siiia
27. dub 2016

je to smutný, ale bohužel se to stává.... navíc láska není za odměnu, že si ji odpracuješ nebo zasloužíš... ta tam prostě musí být a když není, tak buď ráda, že to skončilo relativně brzy a ne třeba po 10ti letech a měli by jste už spolu děti... časem zapomeneš, začneš zase žít a poznáš někoho, kdo ti tu lásku dá, sama uvidíš, že ti s někým, kdo tě opravdu miluje bude mnohem lépe a nad touhle situací už se jen usměješ 🙂

monikagurthova
27. dub 2016

@kacenka1111 Myslíš? Ti spolu ale byli dyl ne? Nějakých 7 let psala....

zuzineckah
27. dub 2016

@monikagurthova ono celkově se ty příběhy liší, ale ten styl psaní je nápadně podobný

kacenka1111
27. dub 2016

@zuzineckah
@monikagurthova presne to jsem chteka odpovedet a tobe zuzinecka podekavat, pac jsem si polila tim lafem matracku! 😀

kacenka1111
27. dub 2016

lafem...olafem!

pincola
27. dub 2016

@kacenka1111 Kdo je laurituska?

puresin
27. dub 2016

@kacenka1111
@zuzineckah
Nechci být za moralistu, ale hanba by mě být vámi fackovala, kdyby to tak nebylo. A jestli je, tak co, nikdo vás přece nenutí to číst a reagovat.

milius
27. dub 2016

někdy se nevyplácí příliš se angažovat ve vztahu - doporučuji knihu Proč muži milují potvory / proč si muži berou potvory. Vydrž, bude líp!!

mimco
27. dub 2016

Lautiruska - přesně tohle mě napadlo, když jsem to četla........to bude ona 😀

gondi25
autor
27. dub 2016

Dakujem velmi pekne za povzbudenia. Neviem sice o kom to pisete, ja som tu prvykrat, ale nevadi. Nemali sme deti, aj ked ja som uz niekde tajne dufala, ze pride prsten. Ano, dost som ho tlacila, ale nemyslim si, ze bol proti. Mozno som ho ale mala nechat troska sameho potrapit. Len je to tazke, som proste taka povaha a hlavne som to robila pre nas, pre nasu buducnost...Viem, ze laska nie je za odmenu a aj to, ze z jeho strany to bola aj pohodlnost byt so mnou, kedze som sa o vsetko vedela postarat. len ma proste stve, ako to dopadlo...dufam naozaj, ze stretnem niekoho, kto to bude vediet ocenit.

olga_
27. dub 2016

Holky, lautiruska tu do této diskuze i přispívala, ne? Regovala na ni @kika_21 a mně se její příspěvek líbil. Kde to zmizelo?

lucka662006
27. dub 2016

Ahoj, nikdy se neupínej na chlapa a žij svůj život, vem si třeba, že já mám dvě malé děti a ani malou chvilinku pro sebe a jak si užiju, když můžu jít třeba do sauny nebo jen sama nakupovat! Važ si sebe a žij svůj vlastní život, trochu si i užívej🙂

zuzineckah
27. dub 2016

@puresin neber to tak vážně, jestli to není ona, pak se nic neděje 😉

@gondi25 se z toho hlavně pouč a v dalším vztahu tolik neočekávej. Čím větší očekávání (a to může být úměrné vlastnímu úsilí), tím větší zklamání když to druhá strana neopětuje nebo neocení. Jen si nejsem jistá, zda to jde oddělit od lásky, někdo to prostě nedokáže... Tak snad potkáš někoho, kdo to vše bude vnímat stejně jako ty.

lautiruska
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
gondi25
autor
27. dub 2016

dakujem za chabu slovencinu 🙂)) no neviem, asi si nas dve pomylili, ale ako som pisala, ja som tu prvykrat a chcela som len pocut / precitat si nazory. Lebo ved mozno si tym niekto tiez presiel resp. ma podobnu povahu ako ja. No nechcem tu sposobovat ziadne problemy alebo co...

@zuzineckah tazko je neocakavat, to by znamenalo nebyt vo vztahu naplno. Z coho sa ale musim poucit je, ze nesmiem niekoho tlacit do mojej predstavy.

kika_21
27. dub 2016

@olga_ To nebylo sem, to bylo ,,Manžel se mnou nespí".

zuzineckah
27. dub 2016

@gondi25 ano, přesně tak jsem to myslela 🙂 Pochopila si to správně 🙂 Milovat "na půl plynu" nelze, to pak člověk nemůže moc mluvit o tom, že do toho dává celé srdce. Jen ta očekávání by neměla být velká, protože každý je jiný a co si budeme říkat, muži se na svět dívají zcela jinou optikou jako my. Čím dřív si to uvědomím a dojde k vzájemnému respektu v tomhle směru, tím lépe.
Anebo pak nastane situace, že člověk musí přijmout fakt, že ten jeho vyvolený je pro něj v zásadních věcech zcela nekompatibilní, jako se to zřejmě stalo u vás. Bohužel. Ale radši teď jako pozdě. Ono v životě platí, že když se jedny dveře zavřou, další se otevírají. Jen je to člověk chvíli přes to zklamání nevidí... 😉

astyna
28. dub 2016

@milius já spíš doporučuju knížku Až tak moc tě nežere....