icon

Dodržujete tradici nadělování od Barbory?

klokanka31
3. pro 2023

Držíte taky tradici nadělování od Barborky? Přijde mi že to skoro nikdo nezná...

marselina
3. pro 2023

@klokanka31 ja ne, mamka kazdy rok

glitterglue
3. pro 2023

Znam, ale nedrzim, bylo by toho uz s Mikulasem moc. Ale jako mali jsme meli oboje.

kocvarovas
3. pro 2023

@klokanka31 vůbec nevím o co jde.. Vím, že se na Barborku mají stříhat větvičky třešně do vázy.. Jinak jsem nikdy nic neslyšela..

titina12
3. pro 2023

Ponožky přípravené !! Nechci ochudit své děti o krásnou tradici 🙂 je super jak si ty děti pak tu Barboru představují. Samozřejmě nedám moc sladkostí spíš ovoce a brambory 🙂

klokanka31
autor
3. pro 2023

@kocvarovas Děti si dávají punčochy do oken a Barborka jim do toho nadělí pamlsky, většinou dává hlavně ovoce.

klokanka31
autor
3. pro 2023

@titina12 U nás naděluje vždycky večer jak se setmí. Moje malá byla nadšená 😊 A dáváme si punčochu všichni, i náš hafan 😊

gdpr
3. pro 2023

U nas doma nie ale v skolke si v piatok mali nechať pripravené prezuvky pred skrinkou a nie vo vrecúšku ako vždy tak dostanú tam balíček čerstvého ovocia a ovocných pásikov (ucitelka prezradila vo Whatsappe🤣) a potom budú mať aj Mikuláša, ktory donesie sladkosti.

sigyn
3. pro 2023

Chodí. V předvečer se dá punčocha na okno. Ráno tam děti naleznou sladkosti či ovoce, pokud byly hodné. Pokud zlobily, tak tam jsou brambory a uhlí.

te_reza
3. pro 2023

Má za oknem fusekli. Ráno tam bude mít brambory, ovoce a něco málo sladkostí. Čerti donesou i uhlí 😂

martt
3. pro 2023

@klokanka31 My dodržujeme. U nás chodila Barbora když jsem byla malá a dodržuji to i ted co mám děti. Ale většinou jim přinese nějaké ovoce, ořechy nebo sýr. A sladkosti až Mikuláš.

marketa1218
3. pro 2023

@klokanka31 Já mám dcerku Barunku, takže spíš dostane něco k svátku než od Barbory a zbytek přinese Mikuláš.

kristyn86
3. pro 2023

Ja znam na sv.Barboru akorat to s temi vetvickami...A kdyz rozkvetou,tak se pak divka bude vdavat. Do puncoch za oknem nam nadeloval Mikulas 😂 S detmi Barboru neslavime. Jen Mikulase...

sorboni30
3. pro 2023

@klokanka31 u nás není žádná svobodná dívčina na vdávání takže ne 🙏 Jinak dcera má 21 měsíců, Barunka tak snad jednou budeme tradici dodržovat 😊😁

lenynka
4. pro 2023

Ano, když jsem byla malá, chodila k nám Barborka i Mikuláš. S dětmi bydlíme ve městě a je tu obtížné (a drahé 🙄) sehnat Mikuláše domů. Takže dětem nosí dobroty jen Barborka a Mikuláš s čertem jim chodí ve školce.

jaja01k
4. pro 2023

Já to neznám, takže ne. Nadílku do boty za oknem u nás nosí Mikuláš.

izz76
4. pro 2023

Nedržím, neznám,vim ze se na Barboru dávají větve do vazy.

veruuu_kubesovic
4. pro 2023

@klokanka31 neměly se dávat větve do vázy?
Jinak tuto tradici neznám 🤷‍♀️ u nás nadeluje 5. Mikulas...

klokanka31
autor
4. pro 2023

@veruuu_kubesovic Větve se dávají do vázy, ale Barborka (u nás se říká že vypadá jako bílá paní) naděluje 3.12.do punčochy pamlsky a ovoce 😊

anettkah
4. pro 2023

Dodrzujeme a ja ji mam mnohem radsi nez certy. Ale tady u nas na vysocine to skoro nikdo nezna, mamka si tenhle zvyk prinesla z hradecka