Dodržujete tradici nadělování od Barbory?
Držíte taky tradici nadělování od Barborky? Přijde mi že to skoro nikdo nezná...
Znam, ale nedrzim, bylo by toho uz s Mikulasem moc. Ale jako mali jsme meli oboje.
@klokanka31 vůbec nevím o co jde.. Vím, že se na Barborku mají stříhat větvičky třešně do vázy.. Jinak jsem nikdy nic neslyšela..
Ponožky přípravené !! Nechci ochudit své děti o krásnou tradici 🙂 je super jak si ty děti pak tu Barboru představují. Samozřejmě nedám moc sladkostí spíš ovoce a brambory 🙂
@kocvarovas Děti si dávají punčochy do oken a Barborka jim do toho nadělí pamlsky, většinou dává hlavně ovoce.
@titina12 U nás naděluje vždycky večer jak se setmí. Moje malá byla nadšená 😊 A dáváme si punčochu všichni, i náš hafan 😊
U nas doma nie ale v skolke si v piatok mali nechať pripravené prezuvky pred skrinkou a nie vo vrecúšku ako vždy tak dostanú tam balíček čerstvého ovocia a ovocných pásikov (ucitelka prezradila vo Whatsappe🤣) a potom budú mať aj Mikuláša, ktory donesie sladkosti.
Chodí. V předvečer se dá punčocha na okno. Ráno tam děti naleznou sladkosti či ovoce, pokud byly hodné. Pokud zlobily, tak tam jsou brambory a uhlí.
Má za oknem fusekli. Ráno tam bude mít brambory, ovoce a něco málo sladkostí. Čerti donesou i uhlí 😂
@klokanka31 My dodržujeme. U nás chodila Barbora když jsem byla malá a dodržuji to i ted co mám děti. Ale většinou jim přinese nějaké ovoce, ořechy nebo sýr. A sladkosti až Mikuláš.
@klokanka31 Já mám dcerku Barunku, takže spíš dostane něco k svátku než od Barbory a zbytek přinese Mikuláš.
Ja znam na sv.Barboru akorat to s temi vetvickami...A kdyz rozkvetou,tak se pak divka bude vdavat. Do puncoch za oknem nam nadeloval Mikulas 😂 S detmi Barboru neslavime. Jen Mikulase...
@klokanka31 u nás není žádná svobodná dívčina na vdávání takže ne 🙏 Jinak dcera má 21 měsíců, Barunka tak snad jednou budeme tradici dodržovat 😊😁
Ano, když jsem byla malá, chodila k nám Barborka i Mikuláš. S dětmi bydlíme ve městě a je tu obtížné (a drahé 🙄) sehnat Mikuláše domů. Takže dětem nosí dobroty jen Barborka a Mikuláš s čertem jim chodí ve školce.
Já to neznám, takže ne. Nadílku do boty za oknem u nás nosí Mikuláš.
Nedržím, neznám,vim ze se na Barboru dávají větve do vazy.
@klokanka31 neměly se dávat větve do vázy?
Jinak tuto tradici neznám 🤷♀️ u nás nadeluje 5. Mikulas...
@veruuu_kubesovic Větve se dávají do vázy, ale Barborka (u nás se říká že vypadá jako bílá paní) naděluje 3.12.do punčochy pamlsky a ovoce 😊
Dodrzujeme a ja ji mam mnohem radsi nez certy. Ale tady u nas na vysocine to skoro nikdo nezna, mamka si tenhle zvyk prinesla z hradecka

@klokanka31 ja ne, mamka kazdy rok