Dotazník k diplomové práci - počet aut v domácnosti

janam97
12. zář 2021

Hezký den všem,

obracím se na Vás s žádostí o vyplnění dotazníku k diplomové práci na téma Počet aut v domácnosti.

https://forms.gle/hmvDWeRYgRZWMW3G6

Zajímá mě, proč některé domácnosti v ČR vlastní více automobilů než jiné a na základě jakých faktorů se domácnosti rozhodují o počtu vlastněných aut. Předpokládám, že velice důležitým faktorem jsou děti (ať už malé, velké nebo plánované), proto se obracím i na Vás zde s prosbou o pomoc.

Dotazník může vyplnit úplně každý, kdo žije v ČR (ideálně ale 18+), a určitě nejde o nic náročného 🙂.

Velmi Vám děkuji za Váš čas.

Jana Mátlová

asongforfay
12. zář 2021

Vyplněno.

cilkat
12. zář 2021

Po dlouhé době potkavam dotazník, který mi přijde dobře napsaný 😉 .

kamino
12. zář 2021

Vyplněno a bude někde výstup? Zajímal by mě 🙂 A připojuji se k pochvalu, opravdu jeden z mála, který má hlavu a patu není primárně manipulativní.

makovice88
12. zář 2021

Vyplneno. Take by me zajimal zaver. ☺️

nikolite
13. zář 2021

vyplněno

katule1990
13. zář 2021

@janam97 Dotazník je opravdu dobře udělaný, jen jsem nevěděla, jestli otázka, jak často navštěvujeme příbuzné je myšlena obecně nebo v souvislosti s tím, že musíme k návštěvě využít auto (předpokládám, že to druhé). Protože příbuzné navštěvujeme prakticky denně, ale autem k příbuzným jezdíme jen několikrát ročně.

mishulka92
13. zář 2021

Také vyplněno

jajulin
13. zář 2021

Také se přidávám k pochvale za pěkně sestavený dotazník. Já už tu začala vyplňovat spoustu dotazníků, ale většinu z nich jsem zabalila po pár otázkách. Tento má opravdu hlavu a patu.

mandala
13. zář 2021

Hotovo...

moudivlacek
13. zář 2021

posláno, také by mě zajímal výsledek průzkumu

janam97
autor
13. zář 2021

Hezký den, všem moc děkuji za vyplnění i pochvaly, jsem mile překvapená, že i přes o něco rozsáhlejší délku se dotazník líbí 🙂. Práci budu obhajovat v květnu 2022, určitě sem pak hodím odkaz na práci. Ještě jednou moc děkuji a mějte se krásně! 🙂

janam97
autor
13. zář 2021

@katule1990 otázku jsme zamýšlela obecně - jedna z mých hypotéz se týká i toho, že ten, kdo častěji navštěvuje rodinu, by mohl více a častěji využívat automobil. Ale jsem ráda, že poukazujete na to, jak jste to pochopila vy - doplním pod otázku vysvětlující komentář 🙂.

somalicats
13. zář 2021

Jedna technická: jsem na mateřské, ale jako OSVČ zároveň pracuji. Je škoda, že tam není možnost zvolit víc variant.

janam97
autor
13. zář 2021

@somalicats děkuji za připomínku, člověk si myslí, že podchytil vše, ale ne vždy tomu tak je 🙂

drep
13. zář 2021

Já bych taky lobovala za více variant - v reále nejraději chodím a pokud si do práce nenesu jídlo na 24h, tak jdu pěšky, tak podíl třeba cest do práce auto vs pěšky je 50:50

janedv
13. zář 2021

@janam97 hezky udelane, opravdu. Take budu rada za vysledek.

Jeste bych mozna doplnila neco ve stylu (pro ty, co maji 1 auta a spise neplanuji druhe) doplnit poddotaz Co vas odrazuje - ekologie, naklady, parkovani? Ja bych obcas 2.auto brala, penize nejsou problem, kdyby to bylo elektro, tak ekologii taky nejak vyresim (alespon v hlave) , ale u nas proste nezaparkuji. Jsme centrum prahy, modra, co na tom, ze elektro muzou, kdyz fyzicky neni kam... Coz je ale asi faktor, ktery lide na malomeste a vesnici resit nemusi. Je to komplexni problematika, zajimave!

marselina
13. zář 2021

Vyplněno

jinajanna
13. zář 2021

I já se přidávám k chvále, po dlouhé době pěkně vypracovaný dotazník!

janam97
autor
13. zář 2021

@drep děkuji za připomínku, chápu, že ne vše se dá napasovat do kolonek. Více variant jsem se po dlouhé úvaze rozhodla nepřidávat z toho důvodu, že mi jde právě o jeden nejčastější prostředek, což většina lidí dokáže střelit hned bez rozmýšlení, navíc poté zde bude o něco jednodušší analýza. Moc děkuji za vyplnění, vážím si času, který jste mi věnovala 🙂.

janam97
autor
13. zář 2021

@janedv děkuji za pochvalu, výsledek sem potom určitě dám 🙂

Důvody, které uvádíte pro nekoupení druhého auta, mohou být zaznamenány do otázky "Z jakého důvodu je pro Vaši domácnost pořízení dalšího auta (spíše) nereálnou záležitostí?".

Parkování je přesně jeden z důvodů, která já osobně vidím jako obrovskou komplikaci při koupi (druhého a dalšího) auta do města, tak mám radost, že mi to někdo potvrzuje 🙂.

Děkuji!

katule1990
13. zář 2021

@janam97 Děkuju za vysvětlení. My právě rodinu navštěvujeme prakticky denně, ale máme to v docházkové vzdálenosti (10 min chůze), tak k tomu auto nikdy nevyužíváme. Dalším faktorem toho, že auto využíváme poměrně málo je, že jsme chtěli mít auto garážované, ale tím pádem ho máme asi 15 min chůze od bydliště, tak si člověk rozmyslí, jestli ho použije (např. na větší nákup - to si radši vezmu batoh, než jít ten kus pro auto. Kdyby bylo u domu, tak jedu z pohodlnosti autem 😀).

janam97
autor
13. zář 2021

@katule1990 to je taky super poznatek, píšu si 🙂

janedv
13. zář 2021

@janam97 ano, mate pravdu, tam se to da vypsat, ale je to trochu specificke. Ja napsala, ze proto ze ho proste nepotrebujeme, coz je fakt. Ale byt tam moznosti, plus otevrena kolonka, tak napisu parkovani. Ale chspu, ze vyhodnocovat to uz tak bude pekna fuska 🙂 ale drzim palce. Zkuste to ak nabidnout treba Centru dopravniho vyzkumu, jestli znate