Druhé dítě po tři a víc letech. Máte zkušenost?

poupe
5. říj 2007

Ja chci druhe dite za tri roky,partner ne,pry pozdeji,ale je tam problem vysiho veku,mate s tim zkusenost?

haluskacz
5. říj 2007

ahoj,
jak moc vyssi vek by to byl? Myslim, ze to je taky dulezite. Ja uz bych asi nechtela deti po 35. Ale i to je individualni. A rikam asi, ne urcite.

poupe
autor
5. říj 2007

no za ty tri roky 33 a za par let,to bych uz taky nechtela rodit

musko
5. říj 2007

Ahoj!
My sme sa dohodli, že súrodenec bude tak po cca 5 rokoch, to budem mať 38 a partner 43 😉 .

johanda
5. říj 2007

Poupe, závisí to taky na tvém a partnerově zdravotním stavu. Já bych klidně otěhotněla i po 35, nevidím v tom problém.

evaje
7. říj 2007

Ahojky poupe
padla jsi mě do noty. Je mě 33 a mám dvouletého syna . Manžel je o 6 let mladší. Naše počáteční dohoda byla 2 děti, i když já chtěla i víc.
Dítě nám vyšlo na druhý pokus a ještě se narodilo o 7 týdnů dřív. Já už chci další, protože s věkem samozdřejmě roste i riziko, ale manžel nechtěl ani slyšet. Ještě se klepe strachy teď. Děkujeme za naše dítko, že je zdravé a už snad bude i bez problémů, ale jedináčka taky nechci. Už pár týdnů s tímto tématem doma otravuju a docílila jsem příslibu, že za rok. Tak uvidíme. Příjde mě smutné být jedináček a tak nechci, aby se toho dočkalo mé dítě.
Co by chudák dělal, až tu my s manželem nebudeme?.mám bratra ženatého na druhé polokouli, ale jsem šťastná, že ho mám.Toť můj příspěvek

amina
8. říj 2007

Ahoj poupe,
je mi 33 a mam osmiměsíčního kluka. O druhém dítěti přemýšlím. Vím, že nejsem nejmladší, ale jen proto si nepořídím dalšího prcka co nejdříve. Líbí se mi rozestup 3 roky, dříve je to honička, vidím to ve svém okolí. Když se to pak povede, bude to fajn a když ne, asi to tak mělo být. Ani já nevidím problém v tom, mít dítě před čtyřicítkou, když tedy nejsou zásadní zdravotní problémy.

pavla80
8. říj 2007

Ahoj
tak já mám děti od sebe o necelé 4roky a myslím si že je to uplně idealní.Starší dcera už hodně věci zvládne sama(jako třba oblíct se,zajít si na zachod atd.)a mám víc času na mimčo.A i s tou žárlivostí je to celkem v pohodě,docela to zvládla.Ted už si s ní může aspon maličko hrát protože ji už vnímá tak je to super.Dřív než po čtyřech letech bych dítě určitě nechtěla protože to musí být strašná honička.

johanda
8. říj 2007

Poupě, já mám jednu dcerku o skoro pět let starší než druhou, to je myslím maximální věkový rodíl, kdy si děti ještě jakž takž budou rozumět. Mít děti věkově hodně blízké (tak do 2 let) má podle mě jednu výhodu - máš relativně brzo z krku tu největší piplačku. Zbývá ti pak více času na sebe i na manžela. To teď pociťuju jako největší mínus. Jedna dcerka bude mír 6, je celkem samostatná a já byla zvyklá trávit hodně času s manželem, hodně jsme se sobě navzájem věnovali. Druhá holčička má 11 m a čas strávený s mužem se povážlivě smrsknul. ;-, čas který jsem věnovala výhradně sobě zcela vymizel. ☹ Chtěla jsem mít druhé mimčo dříve, ale nešlo to. Pokud je ti 33, asi bych manžela přemluvila a praštila do toho podruhé 😀

poupe
autor
8. říj 2007

ne je mi 30,ale chtela bych za 3 roky druhy,to mi bude 33,nechci jit do prace treba jen na rok,dva a pak mit dite v 35,to si myslim,ze je pozde.

cert..ova
8. říj 2007

ahoj, já mám holky 10,5 a 8 a teď čekám další a myslím, že je to pro mě akorát i když mi vyšlo ještě 4 dítě, tak se třeba zblázním a uvidí se 😀 , ale myslím si, že když se žena na to cítí, tak je to její věc

cert..ova
8. říj 2007

jo a třicet mi bude v únoru a to mám i termín 😅

johanda
8. říj 2007

Poupe, promiň, že jsem ti přidala 3 roky 😉 . Stejně si ale myslím, že mezi dětmi jsou ty 2-3 roky optimální věkový rozdíl. Zkus vysvětlit partnerovi, že je to tak lepší i z hlediska tvé práce, z hlediska tvého zdravotního stavu i z hlediska vašeho vztahu. Myslím, že rozumný chlap by to měl pochopit.

poupe
autor
8. říj 2007

v pohode,on si spis mysli ze to financne neutahnem,ted je to v pohode s jednim ditetem,ale druhy to uz si mysli ze to bude horsi,uvidime.

johanda
8. říj 2007

Dokud jsou děti malé, tak to druhé jedokonce méně finančně náročné. Hodně věcí zdědí po starším sourozenci, člověk se taky naučí nekupovat blbosti 😉 . Později to bude asi větší záhul, hlavně pokud budou děcka studovat. To bude asi celkem mazec. S manželem s tím počítáme, snad to nějak zvládneme, když tak se uskromníne, že jo.

cert..ova
8. říj 2007

nejdražší je škola a kroužky a tak, ale vždycky se to dá nějak udělat a vymyslet 😉

andrealiskova
7. zář 2009

Já mám mezi Týnou a Adelou rozdíl 12 let a má to své výhody a nevýhody.
+ vidím v tom, že Kristýna už byla větší, a tak jsem jí neměla stále za patama a mohla jsme se v klidu věnovat malé, taky jsem měla 1-2x do měsíce chůvičku, takže jsem měla čas i na partnera.
- je asi v tom, že holky nemají společné zájmy, Týna byla v pubertě a tak jí malá sestra vadila, bylo to unavující zase v noci vstávat a víceméně jsem byla jako prvorodička...
Všechno má své klady a zápory.
Teď když mám ještě Alli s Amby a Chrise, je to o mnoho složitější, protože mám strach, aby se Ada necítila odstrčená.

kubaka
7. zář 2009

My druhé plánovali v 38, všechno bylo perfektní, nikdy jsem si to tak neužila, člověk je přeci jen už starší, zralejší a klidnější, nic ho už moc nerozhodí 😅 Rozdíl mám 11 let a nemohu si to vynachválit. Jeden v pubertě, druhý v období vzdoru... 😀 Paráda. Ale kluci se oba zlatí, žádné problémy - zbožňují se, muchlají, když odjel starší na tábor, chctěl vždycky Mariánka k telefonu, visí na sobě. Je to fakt jedno: každý bude tvrdit, že ideální ten věkový rozdíl, který má doma. Záleží jen na zdraví, chuti, možnostech. Být ve 40 na MD je paráda, užívám si to jako nikdy - vím,že už budu jen pracovat 😎

Je záhul mít dvě nesamostatné děti. Kamarádka má 2,5 a novorozence a to je na hlavu, nemůže si jít lehnout,kojí, druhý chce čůrat, - určitě je technicky lepší mít první dítě samoobslužné.
sourozenci nebudou jen v dětství, to ostatně uteče raz dva, ale budou spolu celý dlouhý život - tam se jakýkoliv věkový rozdíl setře.

martinka79
7. zář 2009

mám rozdíl 6let a jsem spokojená a děti také... a vlastně celá rodina chtěli jsme to tak s MM., 😀

sylvka
6. lis 2009

senjo,tak budem pokračovat tady,ne? 😉 já bych chtěla přesně jak ty.chci jít na dva tři roky do práce,postavit patro,k moři a pak druhý.abych si i to těhu užila,ležela mohla hladit.no a taky já jsem zdr.sestra v domově+ důchodců,tak si myslim že za ty dva roky toho budu mít tak tak a půjdu ráda pryč 😝

senja
6. lis 2009

sylvka Jj, co uz, sice mi slo prave o to "vice let" nez o ty "3 roky", jak vyplyva z tohoto tematu 😝 Ale co uz, kdyz nas sem soupli 😀
Take bych rada nejdriv tu "dovolenou v Jugoslavii" 😀 😉

kristi
6. lis 2009

ja chci po 7 letech, snad priroda da a dopadne to tak, jeste kdyby to byla holka, tak budu nejsstastnejsi

berynka
6. lis 2009

Já bych byla tak pro rozdíl 5-6 let. Snad MM do tý doby přesvědčim, on je totiž taky pro "dovolenou v Jugoslavii" 🙄 😀 .

kristi
6. lis 2009

my si hlavne musime poridit vetsi byt a to se nam zatim nechce

berynka
6. lis 2009

Hmm, tak to my budem v pytli už příští rok, až Heduš vyroste z malý postýlky 😒 .

senja
6. lis 2009

Ahoj holky, uvadim to na pravou miru: Adminka nas se sylvkou soupla sem, ackoliv toto tema bylo asi primarne trochu jine.

Tady jsou nase prvni prispevky:

senja • 1d • Dnes v 18:03
Ahoj holky, jsou mezi vami takove, ktere uz maji jedno ditko, chteji druhe, ale nehrnou se do toho hned do roka a do dne? Tak za 5-6-7 a vice let? Ze z nejakeho duvodu vam to prijde jako nejlepsi reseni?

sylvka • 1d • Dnes v 18:05
Ahoj senjo,to jsme přesně my.je to dilema-cit vs.rozum.do druhého bych šla hned,ale není místo,nejsou peníze takže bychom druhé chtěli tak za 5 - 6 let

senja • 1d • Dnes v 18:18
sylvka Souhlasim Manzel by radsi driv, ale ja jsem si rikala, ze jeste mezitim chci jit do prace, abych si nepripadala jako maminka u plenek na plny uvazek, za chvili bych z toho asi mela deprese. A take kdyz si predstavim starat se o 2 deti ve veku 1 a 3 roky, tak je mi z toho mdlo
Takze druhe miminko jsem prozatim odlozila na dobu, az pujde maly do 1. nebo 2. tridy

senja
6. lis 2009

berynka Jeste rok navic by tam nevydrzela? 😉

kristi Take se chci pak pokusit o tu holku, snad muj manzel neumi jen kluky 😀

sylvka
6. lis 2009

já chci taky holku 😉 třeba se sejdem ve stejném tématu leden 2015 😉 😀

kristi
7. lis 2009

senjo, naprosto chapu a rozumim, mam to uplne stejne, ja uz ted se tesim do prace. Sice je Mia prave v takovym super obdobi, uz se s ni da delat spousta veci, zaroven mam pocit, ze uz se se mnou chvilema nudi, ze potrebuje kolektiv a tak. Chtela bych tak 3-4 roky chodti do prace, znova si nejak najit kamarady a zname, tu praci bych chtela stabilni natolik, ze az pak otehotnim tak mi misto podrzi...no, je to ve hvezdach...

rokem 2015 si nejsem az tak jista, vic by se mi libilo 2012,ale to je moc brzo.....

jinak co jsem tak cetla, tak prvni trida je dost narocna, je potreba se diteti jeste dost venovat, takze prave proto u nas to je az druha trida.

priznam se, ze miminka kamosek me nechavajii naprosto chladnou 😒 😀

berynka
7. lis 2009

Tak já určitě nechci, aby Hedu byla jedináček. Už i teď bych si uměla představit, že by bylo druhé mimčo na cestě, ale taky máme docela problém s bydlením. Je to tipťop pro tři, Hedu je s náma v ložnici. Zatím to není problém, ale až bude vyžadovat větší soukromí a svůj prostor, tak nevim 😒 . Spát v obýváku se mi teda nechce 😅 .
Další věc je MM. Ten si myslí, že s dalším dítětem se z nás stanou sociální případy 😀 . Ale už jednou jsem z něj vypáčila, že tak za 2 roky je ochotnej na myšlenku dalšího potomka přistoupit 😉 .
Na druhou stranu já teď dodělávám školu a když Hedu v těch třech vezmou do školky, tak bych taky ráda rok nebo dva pracovala.

kristi
7. lis 2009

my taky mame malej byt, Mia spi s nami v loznici....my spis cekame, az si vybereme nakej vetsi, ale zatim si uzivame tenhle, nebydlime tady jeste ani rok 🙂