Druhé rande s mužem, který za vás nezaplatil večeři?

jokerka
7. kvě 2015

Ahoj, čistě jen teoreticky smyšlená situace. Jen jsem někde četla že by nějaké ženy už nešly na další rande s mužem který by ze ně nezaplatil v restauraci.

Co byste dělaly vy? Jaký by byl váš první dojem? A zkusily byste jít na další rande.

A vemte to tak že by jste byla žena tak průměrně si vydělávající, a našla byste si celkem bohatšího muže, který by vás pozval do drahé restaurace, dejme tomu že by to přišlo na 1000kč (večeře,zákusek,pití) celkově jednoduše by vás nechal zaplatit si svoje. A neberte to tak že neměla tolik utratit, BYLO BY TAM DRAZE. A ani byste netušila co je to zač ta restaurace. No doufám že jsem to dobře napsala.

Takže: normální? sobec? První dojem je také někdy důležitý,

kacca11
7. kvě 2015

Pokud místo vybral muž, pokud muž tu ženu sám pozval, měl by zaplatit.

Ale neříkám, že chlap musí platit vždy, všude a za všech okolností. Ale v ripade, co popisujes, spíš ano.

beveron
7. kvě 2015

pokud by mě pozval, očekávala bych, že zaplatí.
kdyby i přesto nezaplatil, ale jinak vše ok, šla bych znovu.
ale kdyby mi vadilo i něco jiného, tak už asi ne. spíš by to prohloubilo neg. dojem

někteří chlapi to dělaj aby si testli ženu 😉

elephant
7. kvě 2015

Pokud by mě pozval, čekala bych, že zaplatí. Samozřejmě bych tahala peněženku, že zaplatím sama (klidně za oba), pokud by mě nechal, tak druhé rande by už nebylo 🙂

kacca11
7. kvě 2015

@elephant neber to ode mě ve zlém, ale tohle mi přijde úplně na hlavu. Buď zaplatit chci a neresim, nebo nechci a nehraju si na to.

elephant
7. kvě 2015

@kacca11 Neberu to v zlém 🙂
Ale ne, když chlap někam pozve mě, tak zaplatit nechci, ale nabídnu to. Asi jsem stará škola, co si myslí, že platit by měl chlap. Mě totiž přijde trapná situace, když by se chlap čekal, že si mám zaplatit za sebe sama, a já bych jako dělala mrtvého brouka? Ne, to ne, zaplatím. Pořád mluvím o prvním rande. Když by zaplatil on, a příště bych ho někam vytáhla já, tak mi přijde samozřejmé, že zaplatím já za oba. Nicméně, kdyby zaplatil i na druhém rande, měl by hodně velké plus.

kacca11
7. kvě 2015

@elephant já reagovala na to, co jsi psala - že když dojde na placení, vytahnes peněženku, ale platit nechceš. Ne, že ten chlap sedí a k placení se nemá, to je pak blbá situace.

Ae znám spoustu lidí, co neustále tasí peněženky, vypadají, že chtějí mermomocí platit, ale když jim to člověk odkyve, můžou se přeskočit.

beveron
7. kvě 2015

a kolikrát jste holky na rande za sebe opravdu zaplatili? dejme tomu v rámi prvních 3 schůzek?
já teda ani jednou.
nebo to stálo tak za prd že si to už ani nepamatuju

kacca11
7. kvě 2015

@beveron my spolu s manželem začínali za studijních svorcovych let, kdy i posezení ve fast foodu bylo většinou nad poměry. Obvykle mě zval on a platil, ale já ho třeba pozvala na zmrzlinu nebo něco drobnejsiho. Jestli to bylo během prvních třech schůzek si nepamatuju, ale je to klidně možné, nevidím na tom nic zvláštního.

beveron
7. kvě 2015

@kacca11 manžela jsem taky zvala. prostě jen tak, pro radost. ty před ním asi za nic nestáli tak ani snaha nebyla.
ale co se týká těch prvních schůzek tak asi fakt ne.

elephant
7. kvě 2015

@beveron Já taky ani jednou, a už víc, než 11 let žiju ve spokojeném manželství 🙂

@kacca11 Teď nevím, jestli jsem tě pochopila správně 🙂 Ano, peněženku tasím, a když mě nechá, tak zaplatím. S tím nemám problém. Ale když mě pozval, tak prostě čekám, že mě zarazí. Když mě nezarazí, je to pro mě určitý signál. Znám z diskuzí hodně holek, které řeší, že jim partner/manžel nedává peníze, a i když jsou na RD, tak si všechno za sebe a i mimčo cálujou samy. A to mě normální nepřipadá 🙂

elephant
7. kvě 2015

@kacca11 píšeš: "Obvykle mě zval on a platil, ale já ho třeba pozvala na zmrzlinu nebo něco drobnejsiho. " No to je přesně ono, když zval, tak platí. Když zvu já, platím já. Ale nebudu to hnát do extrému, když mě pozval, a stejně čeká, že zaplatím já, tak zaplatím, ale na další rande nešla bych s ním nešla. A abych ukázala, že jsem schopná si za sebe ( i za něj) zaplatit sama, tasím peněženku radši dřív. Když řekne, že platí on, tak na tom, že zapltím já, netrvám.

beveron
7. kvě 2015

@elephant no v každým případě když zve on, měl by teoreticky zaplatit, taky to prostě očekávám. přijde mi hrozně trapný když nad váma stojí číšník a rozpočítává účet. nebo když vám účet položí na stůl tak to jako rozpočítá ten chlap a řekne ty to máš za 734,- ?

kacca11
7. kvě 2015

@elephant Já právě nechápu, proč tomu chlapovi nedas šanci, aby zaplatil normálně, proč chceš, aby tě zarazil. Já být chlap, tak tě schválně zaplatit nechám a příště už nepozvu. Nemůžu si pomoct, podle mě je to neslušné, nespolecenske chování.

Samozřejmě, že kdyz se chlap k placení nemá, je to jiné, ale proč se nechat zarazit, když chlap platit chce,to mi hlava nebere.

beveron
7. kvě 2015

@kacca11 já do toho tedy nechci zasahovat, ale myslím si, že @elephant aby předešla trapasu, že by chlap snad nezaplatil, tak raději rychle zaplatí ona. A i tak doufá, že jí přesto zarazí, aby se prostě projevil jako gentleman, kterého ona chce. ne neplatícího chlapa na prvním rande. ☹

kacca11
7. kvě 2015

@beveron a chlapa se nemůže dotknout, že o něm dotyčná smysli jako o někom, kdo své účty neplatí? To, že vytáhne peněženku a dělá, že chce zaplatit, není trapas?

beveron
7. kvě 2015

@kacca11 ano, samozřejmě že může. pořád to beru za předpokladu, že chlap při donesení účtu neudělá první reakci do 5 vteřin a nějak otálí. podle mě stačí jedno gesto během vteřinky a je vyřešeno.

ale nechci zabřehávat do takových diskuzí. každý to vnímáme trochu jinak. je to ale zajímavý téma.

elephant
7. kvě 2015

@kacca11 Nevím, připadá mi, že to trochu ženeš do extrému. Já jsem nad teorií nepřemýšlela, vycházím z praxe. Prostě přijde na placení, lovím peněženku. Gentleman mě zarazí, já se nezdráhám, a peněženku schovám. Pokud mě nezarazí, zaplatím. Asi mám ráda rázné gentlemany 🙂 , které mě zarazí už při lovení.

Já mám pocit, že mu šanci dávám. Nebo mám čekat až na pokyn od něj, že si mám za sebe zaplatit? To mi přijde trapné, teda pro něj, a tomu se snažím vyhnout - není mým úmyslem ho dostat do trapné situace....

kacca11
7. kvě 2015

@elephant nemam pocit, že to ženu do extrému. Já netaham penezenku při každé příležitosti, abych doufala, z mé zarazí. Jak jsem psala, při pohledu z druhé strany mi to připadá pro chlapa jako dost nelichotivé gesto.

Asi to ukoncime, i když se snažím, stejně to nějak nedokážu pochopit.

elephant
7. kvě 2015

@kacca11 Já to už asi chápu, jak to myslíš. Prostě to máme každá jinak. Ty mu nejdřív dáš šanci zaplatit sám bez jakéhokoliv náznaku, že se chceš na účtu podílet, já lovím peněženku, abych se vyhla trapasu, kdyby nechtěl...

No, ale pořád je tady dotaz - pokud by tě nakonec nechal zaplatit, šla bys na druhé rande?

desencanto
8. kvě 2015

V této situaci bych na druhé rande nešla. Něco to o člověku přece jen vypovídá a jestli si tímto ženu jen zkouší, tak o to větší pablb to je, protože na prvním rande máš dělat dobrý dojem a ne hrát si na bohema..

Já s partnerem na prvním rande byla nejprve v restauraci, kde platil on, pak jsme se přesunuli do kina, kde lístky platil on a než film začal, pozvala jsem ho ještě do jiné restaurace já... Takže dobrovolná delba a máme perfektní vztah s finančně vyjasněnymi záležitostmi....

kacca11
8. kvě 2015

@elephant Pokud bych se měla rozhodovat jen na základě tohoto, tak asi ne.

anjelita
8. kvě 2015

Za me nikdy vic. Chlap co nema penize a ma vychovani by zenskou nezval, nebo by ji spis pozval na kafe domu. Chlap co zenskou pozve a vychovani nema ji necha zaplatit za svoje. Naprostej hulvat 🙄

tatinka
8. kvě 2015

ahojte, mne pride ze na prvom rande ma zaplatit chlap, na dalsom moze zena....
ja som asi cudna 🙂 ale prve rande s priatelom sme mali vonku-priroda, krasny park a len tak sme sa prechadzali a rozpravali, ....az pri dalsich stretkach sme si sli aj sadnut a to prve platenie poriesil priatel, potom dalsie ja a takto sme sa vzdy striedali, prislo my nefer nechat vzdy platit jeho, takze raz on, raz ja 🙂 ale prve teda on 🙂

brunetka11
10. kvě 2015

@jokerka První dojem po podobné schůzce? Skrblík nebo v nouzi. To první je pro mne pro následný vztah nepřijatelné, to druhé akceptovatelné tak do třicítky, pak už mne podobné případy nepřitahovaly.

hany_bany
10. kvě 2015

my jsme teda s manželem taky začínali ještě jako chudí studenti, chodili jsme spíš na pivo a to jsme si většinou platili každý sám. A sem tam jsme si samozřejmě dali nějakou romantickou večeři, to platil on (pokud jsem něco vyloženě nevymyslela já). Ale v situaci uvedené v úvodním příspěvku by mi přišlo dost nezdvořilé - pokud by muž restauraci vybral. Pokud by večeře vyplynula z průběhu rande - např. kdybychom byli někde na procházce přírodou nebo v kině a pak se dohodli, že si dáme někde večeři, tak bych asi řekla předem, pokud by mi něco připadalo moc nóbl a buď by mi řekl, ať peníze neřeším, nebo bychom šli jinam. Nemyslím si, že by na prvním rande měl nevyhnutelně platit muž, ale pokud přímo rozhodne, že se mě vezme na večeři a vybere restauraci, tak bych to teda čekala.

elen222
10. kvě 2015

Já to zase beru tak, že když mě někdo pozve, tak platí. Když jsme s manželem ještě nevydělávali ani jeden, jednoduše jednou pozval na pivo nebo na kafe on mě, příště zas já jeho. Střídali jsme se. Ale obecně pro mě platí, kdo zve druhého do restaurace, ten platí. Něco jiného je, když se s potenciálním partnerem domluvíte, že zajdete na večeři, potom bych to brala, že si každý platí sám. Ale jakmile jeden řekne ZVU tě na večeři, tak má i zaplatit 🙂

verusak87
10. kvě 2015

Není to sice první rande, ale vzpomněla jsem si na svého bývalého kluka. Když jsem chtěla zaplatit, řekl vždycky, že zaplatí on a já mu pak peníze dám. Asi aby před servírkama vypadal jako gentleman. Teď už se tomu jen směju.

hvezdnenebe
13. kvě 2015

když ji muž pozval, měl by zaplatit. v tom je přece význam slova pozvat. když ji nakonec nechá zaplatit, je to jako by si pozval domů na návštěvu přátele a řekl jim, ať si donesou vlastní chlebíčky a pití 🙂
a na druhé rande s takovým by se mi nechtělo.

michalka_n
13. kvě 2015

podle mne by měl zaplatit muž ale co nechapu proč překrucujete chovaní @elephant je to normalní že holka v krámě cukrárně a kdekoliv když si něco koupí nebo objedná vtáhne peněženku i když ví, že to druhá polovička zaplatí, není to to o čem tu píšete ale náznak že není zlatokopka a umí si za sebe i zaplatit i za něj třeba a to že nedělá mrtvého brouka při placení kdy se modlíte aby řekl dohromady je dobře a dost mužů to ocení a maj i větší chut to zaplatit 😉 i já si třeb v krámě vytáhnu pěněženku že si to zaplatim sama ne že bych chtěla být přemlouvana ale že máme hrdost 😨)

guinea
13. kvě 2015

Sexuoložka Laura Janáčková zastává názor, že pro ženy je na muži nejdůležitější jeho přístup ke zdrojům a ochota se o ně dělit. Já bych podtrhla tu ochotu dělit se, nemusí to být žádný milionář, stačí když normálně chodí do běžně ohodnocené práce, ale musí mít v sobě tu chuť za ženu zaplatit - samozřejmě myslím na těch prvních schůzkách, pak už je to většinou nějak na půl. Holky, co se nechají uhučet řečma o "rovnoprávné společnosti", emancipaci atd. jako důvod, aby pěkně od začátku solily minimálně tu půlku, jsou pak ty samé holky, co tu zakládají témata, že jim manžel v mateřství nedává žádné peníze a ony musí chudinky vystačit s příspěvky od státu.
Takže já bych už taky nešla na druhé rande s mužem, pro kterého by nebyla samozřejmost zaplatit. A s vypočítavostí to nemá co dělat.