Dvojí příjmení po svatbě: Výhody a nevýhody?
Ahoj, rada bych slysela vas nazor na dve prijmeni? Vypada to, ze me pritel pozada o ruku, ale vzhledem k veku a praci bych nerada zcela zmenila sve prijmeni. Nebylo by to uz tak snadne jako, kdyz je clovek mladsi..neni to o mem zvyku, ale opravdu o pracovnich kontaktech atd. Na druhou stranu bych nechtela, abychon po svatbe meli prijemni kazdy jine. Oba mame prijmeni pomerne delsi a ceska, takze uvazuju nad tvarem muzskym a poslednim ceskym, treba Vyhlidal Novakova 🙂 Jak vam to pripada? Co si myslite o takovych jmenech? Dekuji za vase nazory ;)
neobhajuj se, mas pravo jmrnovat se, jak gi vyhovuje. Ja mam dve, prvni neprechylene, ale manzel je cizinec a jmeno cizi. V beznem zivote - deti skola, lekari, do telefonu) pouzivam jenom vyvdane. Ja si svoje nechavala z ryze logistickych duvodu - ja jsem slovenka, muz cizinec, v dobe snatku tehotna a to kolecko papirovani a zmen je u cizincu nekecam na 7 staci a cca 8 mesicu, pristi porod... Takze jsem v prubebu mela nektere doklady s divcim, nektere uz s dvojim a bylo to jednodussi nez mit 2 ruzna. V beznem zivota ale opravdu pouzivam jedno, u tebe v praci bych zachovala to divci s tim,, ze v beznem zivote zas manzelovo. Ale je-li ryze ceske, tak s -ova. Pani Vrana mi prijde divne.
? 🙂 Nechápu
@veronicka89 No, ze drzim palce, ze si tvuj pritel vezme tve prijmeni. Moc chlapu se na to netvari ☺️muj byvaly mel velmi osklive prijmeni, navic po otci, ktery je v jeho 2 letech opustil a stejne jsem jej nepresvedcila vzit si me jmeno 😄
My žijeme v cizině a jako hláskovat jeho jméno kdykoliv ho říká není fakt super 🙂 děti to stejně ve škole 🙂 za rok...🙂

@veronicka89 Tak to drzim vsechny palce 😂🤣