icon

Ekologické prostředky do myček nádobí. Jaké máte s nimi zkušenosti?

miquel
22. srp 2007

tak jsme si konečně pořídili myčku nádobí 😵
chtěla bych používat nějaké ekologické prášky nebo tablety, protože nejsem zrovna příznivec fosfátů 😠
byla bych ráda za jakékoli vaše zkušenosti s např. Ecoverem, Ullrichem Sonettem apod.
(pokud už tu podobné téma je tak se omlouvám nejde mi vyhledávač)

johanda
•
22. srp 2007

miquel, kamarádka používá sliz na praní i do myčky a prý to myje. Z vlastní zkušenosti nevím, jelikož u nás doma jsem myčka já ☹ .Slizem ale myju nádobí v dřezu a dobrý.

chechta
•
22. srp 2007

holky já bych se u toho slizu bála, že to tu myčku bude zanášet. samozřejmě nemám se slizem zkušenosti ani na normální praní, ale tuším že to může mít podobné vlastnosti jako Jar a ten se tam dávat nesmí. 😒

kattum
•
22. srp 2007

Ja pouzivam ekologicky prasok do mycky a lestidlo od Missivy a som velmi spokojna. Viac info cez IP.

cucoriedka
•
22. srp 2007

dufam, ze toto nebudu admini brat ako skrytu reklamu, ale vcera som studovala jednu skvelu webku, kuknite aj vy:

www.ekodalej.sk

je tam o aj prostriedkoch do umyvacky, aj o pracich, aj na riad, aj o kozmetike atd atd... + diskusie + odborne clanky

melory
•
22. srp 2007

viem ze je to odveci, ale vedela by mi poradit daka zena instalatera, ci sa da mycka dat na miest, ktore je 5 metrov vzdialene od umyvadla, cize od odtoku a privodu vody?

lusinta
•
22. srp 2007

my používáme několik let ecover a jsme spokojení!určitě doporučuju! I oplach od ecoveru. Akorát sůl kupujeme nějakou normální, protože E.nemá. Ale sonet má-tu jsme ale ještě nezkoušeli, tak nemůžu poradit.

nimmo
•
22. srp 2007

taky používám tablety do myčky a leštidlo od Ecoveru a jsem s ním naprosto spokojená 😉

inees
•
22. srp 2007

Mohla bych se zeptat těch, co používají Ecover, kolik tak zhruba stojí? A když už jsem u toho, používáte od Ecoveru někdo i prací prostředek? Voní? Pro mě je vůně prádla dost důležitá a taky to, aby bylo opravdu čisťounký... 😉

miquel
autor
•
22. srp 2007

holky díky
tak jsem si zatím koupila tablety a leštidlo od Ecoveru sůl Somat( E. ji bohužel nedělá), Ecover prodávají u nás ve zdravý výžívě takže to bylo nejrychlejší, uvidím jak se my osvědčí. Prodávají tam i Sonett ale věci do myčky by my museli objednat, pokud my někdo napíše pozitivní ohlas tak ho možná taky zkusím
cena za 25 tablet byla 149 kč a za leštidlo 76 kč

inees - já mám od Ecoveru jen aviváž a ta voní moc hezky 🙂 , peru ve slizu

Johanda - no mě to s tím slizem taky napadlo 😉 jen nevím kolik bych ho měla dávkovat, nemůžeš se zeptat kamarádky , mám strach abych ho nedala moc a nezůstalo mi to na nádobí 😅
jinak mám dobrej návod jak donutit chlapa aby koupil myčku i když nechce 😉 😀

mihapiha
•
22. srp 2007

Tak já jsem se zatím neodvázila koupit nic eko do myčky ... třeba k tomu dospěji. Včera jsem se dozvěděla, že jedna paní používala mýdlové ořechy do myčky a totálně ji zdevastovala, stála asi 15000 a tak je z toho na mrtvici.Pozvali si opraváře a ten ji řekl,že kdyby to měl opravovat, tak to levněji jim výjde koupit si novou. tak holky bacha!! na ořechy 😉

haluskacz
•
22. srp 2007

mihapiha,
JAK orechy znici mycku? ja je ted zacala pouzivat...

mihapiha
•
22. srp 2007

Haluskzacz - jak přesně to bohužel nevím... Je fakt, že to je jen část informace co jsem tu napsala, ale tak mi to bylo řečeno... dále jsem se neptala, asi chyba... ☹ Prý nějaké usazeniny ... dále fakt nevím. Já jsem taky totiž jestě před asi 3 měs. uvažovala o ořeších na praní a že bych to prubla i do myčky, ale asi se toho bojím..

miquel
autor
•
22. srp 2007

haluska, a jak je tam dáváš, v plátěným pytlíku a kolik?
a myje to dobře, já jsem jim nějak nepřišla na chuť , sliz my prostě přijde lepší - teda na praní prádla 🙂

haluskacz
•
22. srp 2007

mihapiha,
o tech usazeninach jsem prave premyslela, jestli z toho neco neni, to muze byt presne tim.

miquel,
davam je tam v platenym pytliku, asi 8. Myje to stejne jako cokoli jinyho eko - to znamena, ze to uplne neumyje hrnky vevnitr hnedy od caje, jinak bezny standart

nyky
•
23. srp 2007

melory: nemělo by to vadit, jde akorát o délku hadice...
ty ořechy jsem si objednala, ale do myčky mě to teda nenapadlo dávat...dochází nám tablety, tak se po něček eko mrknu...nevíte o nějaké prodejně v Brně?

herminka
•
24. srp 2007

Inees, já používám tekutý prací prostředek od Ecoveru a voní moc pěkně!

johanda
•
24. srp 2007

miquel, slizu tam dává asi kelímek (takový jaký bývá třeba v Arielu, prý).
Jinak už se těším, až budeme rekonstruovat, konečně si koupím myčku a nebudu si muset louhovat pazoury (moje ruce už tak vypadají ☹ )

lusinta
•
24. srp 2007

mihapiha-tak to se vůbec bát nemusíš, protože ecover je fakt super. Myčku máme už několik let a pořád dobrý🙂A dobře to umyje-prostě celková spokojenost🙂

A E. na praní voní hezky. Ten jsem používali taky děsně dlouho a teď střídám se slizem-když je tolik plínek,to bychom se nedoplatili...Ale sliz bych teda do myčky nedávala!a ořechy nevím nevím..asi nemůžou nic zničit,spíš tolik neumyjí.

johanda-a ny myčku se těš!to by měla mít každá ženská 😅

miquel
autor
•
24. srp 2007

tak jsem včera poprvé pustila myčku a dala jsem tam tu tabletku ecoveru a bylo to umytý dobře i hrnky od čaje to umylo 🙂 takže jsem spokojená , ten sliz taky prubnu , ale až taťka nebude doma 🤐 , myslím že by se mu to asi moc nelíbilo 😠

no my jsem se ohledně tý myčky dohadovali co se malej narodil, ten můj si furt myslel že se doma flákám, a pak jsem si pochroumala vazy v lokti a skončila na dva týdny se sádrou až po rameno, no a po dvou týdnech na mateřský ochotně objednal myčku 😀 😀 a strašně se těšil do práce že si konečně odpočine 😝 😀

johanda
•
24. srp 2007

U nás myčlu chceme obadva (u nádobí se střídáme 😉 ). Jenomže bydlíme ve starém baráku s děsnými rozvody, litinovými a olověnými trubkami, takže myčku by nám asi po týdnu zanesl nějaký sajrajt. Navíc máme blbě navrženou kuchyň (teda dobře pro pec), takže i když je velká, nic se do ní nevejde

haluskacz
•
24. srp 2007

lusinto,
orechy v mycce myjou dobre, ale asi jsou z nich fakt nejaky usazeniny, ona ta nase mycka uz ted funguje na heslo, takze bych ji nerada uplne dorazila (ale uz jsem nakoupila tablety Ecover, takze mam vystarano)

novako
•
17. čer 2009

Obnovuji diskuzi. Nezkoušela jste některá čistý perkarbonát sodný. Bývá součástí prostředků do myček. Zajímalo by mne jestli dostatečně odstraní mastnotu.

berunka654
•
Odpověď byla odstraněná
•