icon

Ekonomické stavby - máte zkušenosti?

andy15
1. únor 2016

Ahojky 😊
Chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s ekonomickymi stavbami. S přítelem jsme se rozhodli postavit dům a právě jsme narazili ES. Jenze jsme se dívali na různé recenze, videa atp. a teda někdo psal velkou spokojenost, někdo zase kdo se doslechne o ES ať prchá. Tak bych se jen chtěla ujistit zda tu někdo je. 🙂
Diky moc za odpovědi
Andy*

Strana
z5
honzahelca
6. bře 2018

@luciesf a co ste zač? Popř. Co s tím hodláte delat?

patrik33
6. bře 2018

A tohle tu je co? Někdo z ES si tu snaží očistit jméno?

luciesf
Odpověď byla odstraněná
janulejanina
26. bře 2018

Dobry den s pritelem uvazujeme o koupi baraku nulova hotovost 19dubna s ES mame schuzku nic jim samozrejme podepisovat nebudu nejprve ty jejich papiry prokonzultuji s pravnikem a kdyby tam nenasel nic spatneho tak se ptam mam do toho pak jit? Jak je mozne ze nekdo s nimi problem nema a nekdo ano dekuji za odpoved 🙂

honzahelca
27. bře 2018

@janulejanina
Zalezi jestli mate nejake svoje prostředky.. Ale i tak na trhu jsou mnohem levnější a spolehlivější firmy nez ES.. A ty jejich domy taky nejsou žádná sláva..

lentilkaa87
7. dub 2018

Dobrý den, uplně mi zatrnulo, že projekt Ekonomické stavby ještě funguje :( Přítel se s nimi kdysi soudil, u okr. soudu dokonce prohrál, až krajský soud nám dal za pravdu a to bysme nezvládli bez advokátky. Už jsem tu viděla několikrát zmíněné její jméno, takže evidentně nejsme jediní, koho zachránila. Kdyby někdo potřeboval kontakt, tak mám.
Tehdy uzavřel smlouvu o dílo, ale hypotéku nedostal, stavět se nezačalo a ES přestaly komunikovat úplně a pak najednou snad po 4 letech přišla žaloba a chtěli 600tis., za to, že nezaplatil první splátku, podle smlouvy o dílo. Dodnes mě z toho bolí žaludek, jen si na to vzpomenu.

lentilkaa87
7. dub 2018

@damala Dobrý den, zrovna to tu píšu o kousek níž, právě paní Juráčková nám moc pomohla a vše zařídila...

eliska149
Autor odpověď smazal
kasis11
18. dub 2018

@honzahelca
Dobry den, muzete nejakou prosim doporucit? Ale jsme z okoli Prahy ☹ Taky jsme skoro stavali s Ekonomickymi stavbami moc mi tato dizskuse pomohla, vyhneme se jim.

stazinka2018
18. dub 2018

Jak s nimi muze někdo jot do stavby po tolika diskuzich a zkušenostech od lidi na webu? Pokud nemate s financemi problémy, běžte do banky a dum postavte dodavatelsky.

patrik33
18. dub 2018

@kasis11
První si zvolte typ stavby a následně vyhledávejte stavební firmu.
doporučuji vám vyhledat si recenze na firmu se kterou se rozhodnete stavět ještě předtím než ji oslovite

honzahelca
25. dub 2018

Přesně tak, hlavně si tu firmu prověřte.. Jen nestavte od ekonomických staveb jsou to proste zlodeji a vyuzivaji lidske nerozvaznosti..jejich domy jsou malé a pěkně předražené.. Většinou i bez kuchyňské linky, což není malá položka.. Takže od ekonomických staveb ruce pryč, nechápu, že tato podvodnicka firma ještě funguje... A ty splátky co mají napsané v jejich katalogu nejsou pravdivé.. Je to jen lákadlo na lidi, aby se jim upsali..

janulejanina
26. dub 2018

A mohl by mi tady prosim nekdo poradit o neake osvecene firme ktera stavi? Dekuji 🙂

lentilkaa87
30. dub 2018

@janulejanina My jsme nakonec koupili už postavený dům, který se nám líbil, protože než nás advokátka vysekala z těch potíží s ES, rozhodli jsem se, že už nechceme riskovat a vybrali jsme si od dům od rodiny, která se stěhovala do jiného města.
@honzahelca Přesně, paní Juráčková nám taky říkala, že těch lidí je opravdu hodně a furt jim to evidentně funguje :( Bavila jsem se dokonce s lidmi, co jim ty prachy prostě zaplatili a ani se nepokusili se právně bránit, takže teď mají dluhy a bydlí dál v podnájmu :( Hrůza, že nikdo nezakročí!!

kdusan
25. čer 2018

Dobrý den,
se ženou bychom chtěli domeček, ale s aktuální situací u hypoték je to celkem problém. Narazil jsem na FB na zde zmiňované ES. Co píšou mi přišlo až moc krásné, na to aby to byla pravda, tak jsem zapátral . Celkem se mi ulevilo že jsem s nimi nezačal nic vyřizovat po tom co jsem se tady dočetl. A nevíte někdo o něčem podobném kdo neokrádá lidi a dá se s nimi v dnešní době postavit? Děkuji za každou odpověď.

luj89
25. čer 2018

ahoj, myslim, ze tvuj dptaz by se vic hodil na modrou strechu 😉

standaberan
23. črc 2018

Prosím vás lidi s ES si nic nezačínejte a už vůbec ne pokud nejste bonitní. Nejdříve vám slibují, že vám v rámci Chytrého nájmu nebo Nulové hotovosti pomůžou se vším. Láskyplně vás donutí podepsat smlouvy o půjčkách budoucích na 170.000 a na jakých si 63.936. Jsou to jakési fiktivní půjčky, jejichž peníze nikdy nevidíte, ale máte dobrý pocit, že vám ES pomáhají. Mezi tím vám ES posílají důmů katalogy a návrhy domu, který jste si vysnili - prostě prodlužují čas, protože už dopředu vědí, že peníze na stavbu nemáte a pak se stane, když vám sdělují ,že žádná banka vám hypotéku nedá, tak po vás ES vymáhají oněch už dohromady 233.936,-kč. A vy koukáte, protože jste žádné peníze nikdy neviděli , ale věřili jste, že vám ES pomůžou se stavbou. Veškeré jejich know-how je postavené na mírumilovných lží. Pokud prostě nejste bonitní a víte, že máte finanční problémy NESKOČTE JIM NA LEP , právě na takových lidech se ES živí. Bohužel . Mám s nimi opravdu nemilou zkušenost. Všem přeji hodně jasné mysli. Standa

lenulinkanova
29. srp 2018

Moje zkušenost s paní Judr. Juráčkovou není bohužel tak dobrá jak tu někteří píší.   Po počátečním nadšení se vše rychle pokazilo. Veškerá komunikace byla hodně špatná. Psala jsem celou řadu emailů a na žádný nedostala odpověď. Když jsem volala ze svého čísla nikdy jsem se nedovolala a nebylo mi nikdy zavoláno zpět.

Později jsem také zjistila, že není pravda, co Judr. Juráčková tvrdí, že neprohrává soudní spory. Osobně jsem se sešla s dvěma klientkami, kterým stejně doporučila nic neplatit a soudit se a které následně u soudu prohrály mnohem více peněz.

Na základě tohoto zjištění jsem se vydala na konzultace hned k několika právníkům u nás ve městě. Tam jsem se dozvěděla, jak se věci doopravdy mají. Nejvíce nadšená jsem však nakonec byla z právní kanceláře Bříza a Trubač z Prahy a hlavně s Judr. Markéty Kořínkové. To je anděl. Vše mi vysvětlila, na každou zprávu mi týž den odpověděla. Cena zastoupení byla nejpříznivější. Všude budu vždy jen chválit. 🙂   Ta mi nakonec celkem rychle vyjednala velmi dobrou dohodu a vyrovnání s ES. Každému mohu jen doporučit poslechnout si názory i dalších advokátů. Možná si ušetříte hodně starostí.

Pokud byste chtěli zkusit mé doporučení pak kontakt je: marketa.korinkova@brizatrubac.cz

radkaradilek
29. srp 2018

@lenulinkanova Já zkušenosti s paní Judr. Juráčkovou nemám, ale náš právník nám taky nedoporučoval se s ES soudit, že bychom mohli ve finále přijít o mnohem víc peněz. Také jsme s nima podepsali dohodu o ukončení spolupráce a máme klid. Mnohem lepší než se ještě stresovat kvůli soudům...peníze budou, my nebudem ;)

katka27315
28. led 2019

Dobrý den také máme v plánu stavět s ES nemáme žádné finance a k tomu malou dcerku nájem platíme přes 9000 ale když to tak čtu tak si tak uvědomuji že nikdy mít svůj baráček nebudu a do ES nepůjdu, je hrozné jak dokážou být lidi zlí a okrádat podstivé lidi

puhelin
28. led 2019

Prejdete na modrou strechu a proctete si tam diskuze. Je to desive, ale odrazujici - coz je dobre.

ivaaviva
28. led 2019

Nebo fb Ekonomické stavby pravdivě

adelinka89
29. led 2019

@katka27315 jak můžete chtít stavět dům,když nemáte žádné finance?

dasenka12018
29. led 2019

Doporučuji stránku na fb ekonomické stavby pravdivé. Byl o nich i pořád Černé ovce. Jsou největší špína a smeliri. Půjčují lidem na směnky. Byla sem u nich na pohovoru a utekla jsem odtamtud.

nuninek96
21. únor 2019

Dobrý večer všem, Dostal jsem se do stejných problémů s ES. Nejlepší by bylo podat na ES hromadnou žalobu. Teď už hledám právníka co mi pomůže. Všichni teď říkají jak ES jsou hrozné. Proč stát už proti takové firmě nezakročil. Omezují hazard, ale na takové podvodníky si neposvítí, co okrádají poctivé lidi. Zákazníka si ani v registrech neprověří a vše naslibují. Podle zákona by snad mělo být povinné si člověka prověřit a pak mu půjčovat na směnky.

nuninek96
21. únor 2019

@vlada1vlada Ahoj, chtěl jsem se zeptat jak jsi s ES dopadl?

ivaaviva
21. únor 2019

@nuninek96 Řešilo se na fb Ekonomické stavby pravdivě......

terysek76
2. kvě 2019

NEBRAT!!!
. Ženě , která byla tehdy samoživitelka s příjmem 18 tis čistého osobně Mencl slíbil, že na hypotéku dosáhne a dům bude mít.. Na nákup pozemku už potřebovala ručitele. Za 500tis. a dům? To také, ale navíc s navýšením příjmu... Takže další práci.. Protože ani příjmy ona + ručitel cca 50 tis nestačily !!! Dodržení stavby domu ani náhodou.. původní termín byl březen, ten se neustále posouval.. Od listopadu na stavbu nesahli.. A to zima začala až před Vánoci... do té doby bylo nad nulou a reletivně teplo, i v rybníku jsem se koupal.. takže přes zimu dům stál jen hrubá stavba bez střechy... na jaře začali dělat, ale šněčím tempem.. To už byl termín dokončení červen . Ve finále jsme se stěhovali na začátku září,do ne zcela dokončeného domu, s mnoha nedodělávkami. Pro ilustraci, za hromosvod byla v rozpočtu položka 11500Kč, s dvěma svody. V průběhu dokončování prý už musely být čtyři,což firma vyčíslila jako příplatek 11 tis. za tu cenu (11 tis) nám to udělala jiná firma komplet. Dohodl se den, večer poslali fotku že je hotovo, já poslal peníze a za několik dní došla revize... Další věcí je kvalita.. Prý kontrolní dny. nebyl tu z ES ani stavební firmy nikdo , za celý 1,5r a to jsme urgovali nedodělané spáry v dlažbě, praskající zdi i stropy, přicpaný odpad ( stavební sut v něm), absenci kontrolní díry v odpadu. V jímce byla jen holá trubka, téměř zalitá betonem... Poslali sem dva ukrajince, bez jakéhokoliv vybavení. zamázli praskliny a tím to skončilo.. od té doby nic. Na FB je skupina Ekonomické stavby - pravdivé zkušenosti. tak se dočtete mnohem více. na mé komenáře tam reagovaly ES tak, že volali mé ženě, ne MĚ a vyhrožovali jí právníky 🙂 jinak ani pozitivní recenze nemusí být pravdivé, platí lidem 1000kč měsíčně, aby o nich psali pozitivně..

simkrk
12. čer 2019

Zdravim vas, zajimalo by me kolik stoji odstoupeni od smlouvy pokud tam jeden zustane? :/ jde o to ze s byvalym uz spolu pres rok a pul nejsme a podepisovali jsme papir ze to bude jenom nejak na nej psane, ale jaksi jsem nevedela ze tam stale jsem psana i ja.. Nekdy v lednu mu prisel dopis ze ma zaplatit okolo 500tisic(170 000+penale). A on ze to vyresi, samozrejme ticho po pesine, pak ze uz to resi ze mozna stavit budou atd.. :/ a tedka zas nic... A ja uz fakt...kdyz jsem po emailu psala at mi zaslou posledni papir co mame podepsany tak jen at zavolam a zavolam, ale obcas se tam dovolat nejde.Ja jsem na rodicaku a neumim si predstavit neco takovyho platit a nevim jak to resit. :/

evaamy
12. čer 2019

@simkrk zeptej se spis na modre strese, nebo si tam vyhledej o es diskuzi, byla pekne dlouha. ja osobni zkusenost nemam takze bohuzel vic neporadim

Strana
z5