Erin nebo Sára?
26. dub 2015
Jsem strašně nerozhodný člověk a pořád nevíme, jestli Erin nebo Sáru..ano, budeme bydlet na vesnici v oblasti, kde se hodně dávají typická klasická česká jména z generace na generaci, takže Sára by tady i v rodině přítele byla asi snazší. Na druhou stranu je to ale jméno, co se nám prostě jen líbí. Erin má pro mě i význam. Kluk měl být pojmenován po chlapečkovi, co jsem jako aupair hlídala v Irsku a měli jsme spolu nádherný vztah. Jenže pak jsme zjistili, že to bude holka a mně se nějak začlo líbit toto jméno a úplně náhodou po vygooglování jsem zjistila, že to znamená Irsko. Na tento argument ale hodně lidí reaguje, že by se taky nechtěli jměnovat Londýn, Brooklyn apod.
Předchozí
Strana
z3
Předchozí
Strana
z3

@lani1 já jsem pro Erin, je to krásné jméno 🙂 navíc Sár je teď strašně moc. A argumenty že je neobvyklé a nebude mít svátek... Svátek bude mít podle irského kalendáře, to není žádný problém 🙂 a že není ,, české"? To není skoro žádné jméno, byly časy, kdy byla těžká exotika i jména jako Jan, Anna, Marie ( hebrejská jména), Petr ( řecké), Julie ( latinské) Markéta ( perské). Kdyby to brali takhle i naši předci, byly by tu jen samé Libuše, Vlasty, Mnatové a Hroznatové, hlavně, že by nikdo nedával dětem divná cizí jména 😀 a mimochodem, Erin je původu evropského, což se nedá říct o většině dnes nejrozšířenějších jmen, se kterými přesto nikdo nemá problém.