Erin nebo Sára?
26. dub 2015
Jsem strašně nerozhodný člověk a pořád nevíme, jestli Erin nebo Sáru..ano, budeme bydlet na vesnici v oblasti, kde se hodně dávají typická klasická česká jména z generace na generaci, takže Sára by tady i v rodině přítele byla asi snazší. Na druhou stranu je to ale jméno, co se nám prostě jen líbí. Erin má pro mě i význam. Kluk měl být pojmenován po chlapečkovi, co jsem jako aupair hlídala v Irsku a měli jsme spolu nádherný vztah. Jenže pak jsme zjistili, že to bude holka a mně se nějak začlo líbit toto jméno a úplně náhodou po vygooglování jsem zjistila, že to znamená Irsko. Na tento argument ale hodně lidí reaguje, že by se taky nechtěli jměnovat Londýn, Brooklyn apod.

@lani1 já jsem pro Erin, je to krásné jméno 🙂 navíc Sár je teď strašně moc. A argumenty že je neobvyklé a nebude mít svátek... Svátek bude mít podle irského kalendáře, to není žádný problém 🙂 a že není ,, české"? To není skoro žádné jméno, byly časy, kdy byla těžká exotika i jména jako Jan, Anna, Marie ( hebrejská jména), Petr ( řecké), Julie ( latinské) Markéta ( perské). Kdyby to brali takhle i naši předci, byly by tu jen samé Libuše, Vlasty, Mnatové a Hroznatové, hlavně, že by nikdo nedával dětem divná cizí jména 😀 a mimochodem, Erin je původu evropského, což se nedá říct o většině dnes nejrozšířenějších jmen, se kterými přesto nikdo nemá problém.