Evakuační zavazadlo při napětí s Ruskem: Jak se připravit?
Ahoj maminky, vzhledem k situaci s Ruskem mě zajímá, zda si chystáte evakuační zavazadlo pro sebe a děti a víte, kde je kryt? Nebo to neřešíte?
Děkuji 🕊️
Ne
Ano
Nic nechystam,kryt tady nemáme 🤦,těch krytu je stejně tak málo a ve stavu které by nás moc neochránili
Ne nechystám, u rodičů máme oblečení navíc ale to mám nachystané kdyby hořelo, či byla nějaká přírodní katastrofa.
Ne
No, jedeme v sobotu na dovolenou, tak možná už ani nebudu vybalovat 😀
Ne
Ano
Ano, inspiroval me kolega, uz ma pripravene spacaky.
Ne, ale asi přestanu sledovat zprávy nebo půjdu balit co nejdřív.
ne, ani nevím kde bych se u nás na vsi ukryla. U naší bytovky nemáme sklepy, a bydlíme v podkroví. Na štěstí u nás v okolí není nic moc strategického. Ale mám napsaný seznam věcí, co kdyby náhodou ...
Nic nechystám. Vím sice kde je kryt, ale máme vlastní sklep i s ventilační šachtou. Navíc v okolí nic k bombardování není. Ale je pravda, že zprávy prakticky nesleduju a hlavně věřím NATO
Ne
Ne
Ne, nevím, neřeším...
Ne
Nechystam, az bude potreba evakuacni, tak ja budu balit uplne jiny😁
Ne e...
Ahoj, tyjo, nad tím jsem ani nepřemýšlela. V baráku máme úkryt. Máme starý cihlový barák a dole ve sklepě velké máme asi bunkr? Jsou tak obrovské dveře, uvnitř ve sklepě velká nádrž na vodu, záchod a ještě něco. Byla jsme v tom sklepě jednou, jinak tam nechodím nemám důvod. Doufám, že nebude třeba nic balit a že všechno bude v pořádku, vůbec si nedokážu představit, že by se u nás něco mohlo dít.
Někteří by měli hlavně vypnout telku a internet. 🤦♀️
Ano, i pro pripad ze bychom proste museli rychle odjet at aspon neco mame.
Kufr nemám sbalený. Přikoupila jsem si nějaké trvanlivé potraviny (ale proto, že standardně doma mám třeba jen 2 kg těstovin, 1 kg mouky, apod.). Poučila jsem se z covid šílenství, kdy se vše vykoupilo, a my si půl věcí nemohli pak uvařit :D Na kryt koukám z okna (bydlíme u velkého starého sídliště).
@darinka84 amen
Nechystám ani zásoby si nedělám
Ne, kdyby k něčemu došlo, tak nějaký kryt je stejně k prdu. Zaprvé je jich málo a když už nějaký je, tak nefunkční a bez zásob a vybavení. Proti jaderné válce by nás stejně žádné kryty nezachránily.
Nechystam, ale koupila jsem balik vod a nejake trvanlive kempovaci jidlo (ktere kdyztak snime pri tom kempovani 😀) a promyslela, co bych do toho zavazadla dala. Ukrajina, neUkrajina, jsou to informace, ktere se nekdy v zivote muzou hodit. Chovani v krizovych situacich se uci i ve skole a taky clovek predpoklada, ze to snad nikdy potrebovat nebude.
Nemám sbaleno, ale dneska jsem objednala aspoň balík vody a něco málo trvanlivého. Kdyžtak sníme jindy, nic speciálního jsem nebrala. Jestli bude problém, stejně musíme z Prahy pryč, tak ať nemusím řešit základ na cestu a poberu jen oblečení a zvířata
🤦🏻♀️ nejhorší smrt je z vyděšení…
Jako není to sranda, moc lituju lidi, které to zasáhlo, posilame peníze na pomoc…
Ale většina lidi co sedí u zpráv má úplně zkreslené informace, proč ta válka začala a kdy opravdu začala. 🤷🏻♀️
Snaží se nás udržet ve stresu a jde jim to 👍🏻.
nic nebalím,kde je kryt netuším a když to přijde tak to přijde.a nikdo nic s tím neudělá.

Nic nechystám, kde je nejbližší kryt netuším.