icon

Evelin nebo Esmé, jaké jméno se vám líbí víc?

lejla29
25. zář 2015

Manžel je cizinec a máme cizí příjmení začínající na písmeno E. Líbí se nám jméno Esmé (čteno Esmej) ale není v kalendáři a tak nevím na jaký den vymyslet svátek.
Jinak zakládám anketu, které jméno se vám líbí víc? Děkuji za názory 😀

lv
•
25. zář 2015

No mě pochopitelně Evelin 😀

lejla29
autor
•
25. zář 2015

Jéé ty máš Evelinku! A jak jí říkáte zkráceně? Mě že to přijde trochu dlouhé. Tak se bojím, aby jí neříkali Lino 🙂

lv
•
25. zář 2015

Eveli, Evelko,Evel...dost často i celé Evelinko, jsme zvyklí na dlouhá jména. No a když moc zlobí, zařvu Evo!

lejla29
autor
•
25. zář 2015

@lv Joj, já si říkala, že bysme jí říkali Eví nebo Velí nebo Lin...Jen toho Lino se bojím, aby se jí ve škole nesmáli a neříkali jí linoleum 😀 Jinak já radši jména, ze kterých jde udělat i dvoj-slabičná zkratka. Máme Sofii a říkáme jí Sofí. 🙂 Jinak je super, že v Čechách není tolik Evelinek, nevím proč...

berynka
•
25. zář 2015

@lejla29 u nás třeba proto že nechtěl manžel 😝 😉

To druhé je jak nedokončená Esmeralda 😅

shine2015
•
25. zář 2015

Ještě bych popremyslela o jiných....evelin je krásné,ale budou ji časem říkat Evo....Evi....
Esme je takové zvláštní mě moc nesedí....

lejla29
autor
•
25. zář 2015

@shine2015 Tak to by nám ani tolik nevadilo to Evi, no uvidíme... Rozumově se nám líbí to Evelin (kvůli svátku a přeci jen je to pro Čechy známé), ale srdcově nám zní líp Esmej...je to dilema...na jiných jménech se nemůžem schodnout ☹

bajana
•
25. zář 2015

Radsej Evelin...ale ja by som dala Eva, to je medzinarodne meno zname snad v kazdom jazyku, nie je ich teraz vela a nebude vzbudzovat zbytocny rozruch 😉

lejla29
autor
•
25. zář 2015

@bajana Díky, když to Eva nám zase k příjmení přijde divný a navíc je to takové krátké. Asi budeme muset dát to Evelin (je to taky mezinárodní, a jak píšeš znají to v každém jazyce, v Holandsku a Anglii je to Evelyn...)...jak píšeš, nebude to budit takový rozruch jako Esmej (to je typické francouzské jméno). 😒
Aspoň bude mít svátek normálně na jméno Evelína.... dík 🙂

kessien
•
26. zář 2015

Taky bych popřemýšlela o jiném. Přesně jak píše Shine.
Je pravda, že známá má Elisabet a ze začátku jsme si říkali, že to bude zvláštní jí oslovovat, ale člověk si zvykne krásně.Tak možní s tou Esmé to nebude tak zlé. Za mě Evelin ne, jméno se mi nelíbí. Je to samo na Vás 🙂

andelka
•
26. zář 2015

Evelin. Kamarádka má Evelínku a říká se jí Evelínko, Eve, Evelko, Evi..
U té Esmé by nikdo nevěděl jak se to čte.

kessien
•
26. zář 2015

Souhlas! Budou jí říkat Esmé, přesně jak se píše. Jedině dát křestní přesně Esmej, nebo Esmey

ronyx
•
26. zář 2015

Pokud je muž cizinec a máte cizí příjmení šla bych do Esmé,je to moc krásné exotické jméno 🙂 Kdybyste byli oba češi s českým příjmením řekla bych Esmé v žádném případě a volila Evelínu 😉

andelka
•
26. zář 2015

@lejla29 ta kamarádka má zrovna dvě holčičky,Evelinu a Sofii 🙂

lejla29
autor
•
26. zář 2015

@kessien Bohužel na matrice v knize jmen je pouze Esmé, takže nemůžem to napsat jinak, to by nám nepovolili 😒 Asi dáme nakonec tu Evelin, když budeme žít v ČR, tak to asi bude lepší, kvůli lidem...

lejla29
autor
•
26. zář 2015

@ronyx Nám se líbí Esmé nejvíc, ale jelikož budeme žít v ČR tak asi dáme Evelin. I když manžel říká ví bůh, jak to v ČR bude vypadat za 10 let, možná už ty cizí jména tady budou více častá.
No Evelin Egtberts taky nezní špatně a je to mezinárodní, doufám, že toho nebudu litovat. 😒

kessien
•
26. zář 2015

@lejla29@ Cože? Takhle se to dělá? To je jak za komunismu, já myslela že je fuk jak se dítě jmenuje. Dokonce jedna od nás má RiHanu :D To je teprve exotika 😉
Za mě, na lidi bych se z vysoka víte co a Esmé Egberts zní luxusně!

nonnni
•
26. zář 2015

@lejla29 nasi znami maji Evelyn a rika se ji "Íví", otec je anglican, takze tam je to jasne.
A dcera ma ve tride spoluzacku Evelin a rika se ji Evelinka, nebo Evelin.

Esmé je krasne, ale v CR ji kazdy bude rikat foneticky...