Fotokniha. Zkušenosti 2022?

levandule85
10. dub 2022

Ahoj všem, byla bych moc ráda, pokud máte zkušenost s výrobou fotoknih, kterou byste mi doporučili? Našla jsem recenze a i tady diskuze se starším datem, a tak věřím, že za tu dobu je kvalita úplně jinde.
Kdysi jsem si dělala cewe knihu a program mi přišel složitý a výsledné fotky (poslány v super kvalitě) byly bledé a rozmazané.
Stejně tak, pokud máte zkušenosti s vyvoláním fotek? Koupila jsem si knihu pro první roky a miminka a nevím teď, kde nejlépe fotky vyvolat. Kdysi jsem si je naklikala v automatu nějaké drogerie a také byla kvalita katastrofa..
Moc děkuji všem 🍀

missym
10. dub 2022

My děláme fotoknihy, fotky, kalendáře jedině u saal digital. Jsou dražší, ale kvalita výborná. Mívají neustále akce, takže si stačí počkat na lepší cenu. Program mi přijde úplně v pohodě.

veunka17
10. dub 2022

Mám od colorlandu... Dělala jsem i pro rodinu celkem tak 20knih už, doporučím to cenově (vouchery u nich na stránkách a na slevomatu) ale zpracování hezké, stránky pevnější ale fotky lehce zrnité.

nata22linka07
10. dub 2022

Mám od Happy foto. Fotky jsou pěkné . Na špatně fotky v knize tě ten program upozorní

majena39
10. dub 2022

@levandule85 ja dělám přes colorland. Přes cewe zbytečně drahé a nemůžu říct ze by to bylo na výsledném produktu nějak poznat ta investice 😊

knoesell
10. dub 2022

@levandule85 doporučuji Bontia, mám od nich mnoho knih, program je jednoduchý a na zhoršenou kvalitu fotek upozorňuje.

shirilka
10. dub 2022

@levandule85 Používám Bontia, už mám tak 15knih😃 program uživatelsky příjemný, na zhoršenou kvalitu fotek vždy upozorní, můžu mít rozdělených hned několik fotoknih zároveň v dlouhodobém časovém horizontu, ale je trošku dražší, kvalita ale fakt super.

j.a.n.i
10. dub 2022

Delam v Happyfoto, hlavně kvuli cene, vzdy cekam na tu akci, co prave ted bezi. Kvalita mi prijde ok.

mysh_me
10. dub 2022

Svatebni fotoknihu mame ze saal digital, kvalita perfektni, jsme moc spokojeni. Byly to teda profi fotky. Ale cenove to taky odpovida, no, asi kdybych delala fotoknihy casteji (z vyletu, dovolenych) hledala bych neco levnejsiho… my fotime bezne jen mobilem, tak nevim v jake fotoknize by to vypadalo dobre?

levandule85
autor
10. dub 2022

Moc děkuji, o saal digital slyším prvně a je vás tady vícero, co chválí kvalitu, tak to asi vyzkouším 🙂
@mysh_me fotky z mobilu, ale asi záleží v jakém rozlišení fotíte a jakým mobilem… myslím, že když je nemáte nijak kompriované jiným programe by měly být také velmi kvalitní při běžném formátu 🤷‍♀️

j.a.n.i
10. dub 2022

@levandule85 No ti nevim, z bezneho mobilu mi prijdou fotky dost tragické.

galatea_a
10. dub 2022

Dělám každý rok v Saal digital 😉

levandule85
autor
10. dub 2022

@j.a.n.i Říkám, záleží na rozlišení… můj mobil fotí 12MP s rozlišením 4000x3000 pixelů. To neuměl ani můj profi foťák Canon, který jsem dostala před 20lety za maturitu 😄 Ale ještě jsem nevyvolávala… dnes se na to vrhnu a po velikonocích můžu napsat zkušenost 😊

j.a.n.i
10. dub 2022

@levandule85 Rozlišení je od urciteho rozmeru naprosto nepodstatná polozka, nejaky 5 megapixel na bezne pouziti bohate staci... To, ze ma neco velke rozliseni jeste neznamena, ze jsou z toho ty fotky dobre. Fotky z moji 20 let stare 4 megapixelove Minolty jsou lepší, nez z meho aktualniho telefonu. Tim tedy netvrdim, ze nejsoubtelefony, ktere foti lepe, nez ten mui, ale obecne fyziku neosidis.

meronym
10. dub 2022

Tak se pripojuji ke chvale na Saal Digital. Krasne fotoknihy, moc hezke moznosti grafiky, ovladani je intuitivni.

gracinka7
10. dub 2022

@levandule85 nechávám dělat u Mcl Brno. Švagrová má asi 3 od Bontia a za mě je kvalita strašná.

kamino
10. dub 2022

Jako fotografka mám celkem zkušenosti s různými knihami - Saal Digital není špatný, je dost drahý a je to německá firma. Já preferuji české a fakt krásné knihy dělají Kvalitní fotky, tam dělám svatební fotoknihy, tam vyniknou profi fotky dobře. Bontia je taková průměrná, tu dělám pro rodinu, míchám tam profi fotky a mobilovkami, neurazí. Nejhorší zatím byly od Happy Foto, barvy slité, neostré, tmavé...

codal
11. dub 2022

Já miluju fotolab, ale jsou dost drsné.

utrikocku
11. dub 2022

Pro ty co jsou náročnější a chtějí to mit opravdu pekne tak Saal digital nebo Kvalitní fotky-perfektni na fotoknihy i vyvolani fotek. Na běžné a levné fotoknihy, kvantita nad kvalitou tak mcl brno a bontia...

levandule85
autor
11. dub 2022

@utrikocku @kamino
Moc děkuji za rady! Nebýt vás vůbec o saalu, kvalitnich fotkach ani bontii nevim 👏
Pokud bude kvalita super, urcite konecne vyvolam ty nadherne fotky, co mi “lezi” v pc 🙂 je to skoda…vzdy jsem mela rada prohlizeni fotoalb… kupodivu i tech cizich na navstevach 😂

kamino
11. dub 2022

Na vyvolávání fotek mám ráda Dastax a Kvalitní fotky - ono je to tak, ež jako fotografové máme své oblíbence, protože pokud máme zkalibrované monitory s tiskárnami, tak máme jistotu, že barevnost bude stejná jak v tisku, tak na monitoru. Což u levnějších tiskáren nemáme.