Grandoptical, máte zkušenost?
Hezký večer přeju. Chtěla jsem se zeptat jestli někdo máte zkušenost s touhle optikou. Mám už staré brýle a přítel mi dal voucher jsem do grandu abych si vybrala nějaké nové. Nevím teda jak to tam funguje s těmi vouchery, ale to bych si zjistila až tam, ale zajímá mě kvalita brýlí a jak jste s nimi spokojené. Říkal mi že mu to doporučila kolegyně z práce, že je tam s brýlemi spokojená, ale víc hlav dá víc rad, tak se chci i já zeptat 🙂
Už několikrát jsem si koupila v Grandu brýle a fakt všechny jsou dobrý. Dřív se změnil styl brýlí a moje dioptrie, než ty obroučky, takže za sebe Ok. A dá se tam vybrat i za solidní ceny... Tím spíš, když jsou i nějaky jejich slevičky...
Pro mě dobrej obchod... Občas se zajdu podívat jen tak, ale nejčastěji chodím na kontroly zraku, jak to mají online, tak si to takhle objednám, zajdu a je vyřízeno.
Tady mi přeměřovali dioptrie, a super, nemusela jsem nikam k dr. a nechala jsem si tady rovnou udělat i brýle, takže paráda.
Optika kde mají snad na jedný hromadě fakt všechno i tam překontrolovávaj zrak, to jsem teda ještě nezkoušel, ale myslím, že jinak na brýle úplně v pohodě, cenovka je ale jak u kterých brýlí, to je ale taky všude...
Já teda s Grand Optical rozhodně spokojenej nejsem. Brýle za 8 tisíc - po dvou letech a něco z nožičky upadl miniaturní plastový dílek (doraz) a brýle přestaly sedět. Na prodejně mi řekli že vada je neopravitelná a jediná možnost je koupit si u nich brýle nové. Hm, tohle se mi nezdálo, a taky že jo - v jiné optice (nebudu dělat reklamu kde) technik nad tím nechápavě kroutil hlavou, brýle měl během pár minut opravené. Takže závěr - ti kdo si myslí, že si za nehorázné peníze koupí kvalitu a servis na úrovní, budou zřejmě u Grand optical zklamáni. Je jedna další z nenažraných firem.
O mě se na pobočce postarali pěkně, udělali mi přeměření dioptrií, takže jsem si pak podle toho nechala brýle zhotovit, a sedí to moc pěkně, takže jsem ráda, že jsem si našla místo, kde udělají všechno najednou.
Mám letitou zkušenost, protože jinam nechodím už strašně dlouho. Takže doporučuji.
Dostala jsem voucher na brýle, tak jsem si sem šla vybrat, jinak to moje optika úplně nebyla, ale brýle jsem si koupila moc hezké a cenově velmi podobně jako kupuji jinde.
- Brýle mají předražené. Stejné brýle lze na internetu sehnat za polovinu až třetinu ceny.
- Skla vyrábí pouze v kvalitě CR39 a v ceně, která je trojnásobná oproti Trivexu.
- Slevy pouze pro stávající zákazníky což je nelogické, protože člověk, který potřebuje brýle si je zakoupí a pak další potřebuje až za hodně dlouhý čas. Vzhledem k ceně i po slevě za velmi dlouhý čas. Přecijen platit průměrně 10 - 15 tisíc (aktuální cena kompletní zakázy brýle + skla) každých 5 let je poměrně dost.
- Kvalita skel je výborná ale evidentně to ta společnost neumí - základní ostrost je v pořádku ale pouze uprostřed, zhruba od pěti procent od středu k okrajům se zvyšuje rozmazání a také velmi vysoký efekt chromatické aberace kdy u objektů 50cm od oka je "ujetí" barev 6 cm. Je to příšerné. U koukání na obrazovku PC ještě více výrazné skrze podsvícení obrazovky. Je nemožné číst texty, je nemožné pracovat s grafikou na PC. Řídím také automobil což je prakticky nemožné - neustále musíte při běžných věcech otáčet celou hlavu a ne pouze oči. Častěji na mne troubí auta a musím používat staré brýle. Několikrát mne zastavila už i Policie za velmi velké přestupky a často při předjíždění, kdy nevidím na obě strany vedle sebe (slepý úhlel bočního zrcátka). Několikrát byl ohrožen i chodec přecházející přechod - není vidět když není uprostřed přechodu ale na jeho okraji - z pohledu řidiče u palubních sloupků. Oproti tomu rozdílu toto dříve nebylo.
Úprava skel je: tenčená skla, filtr proti modrému světlu - brýle byly pořízeny kvůli práci na PC, protože u starých brýlí se mi časem jedno sklo zbělelo. Asi nelze reklamovat - nikdo nereaguje na moje zprávy (kontaktováni e-mailem a přes kontaktní formulář, který mají na stránkách).
Nakupuju v grandOpticalu mnoho let. Máme je kousek a když potřebuji nové brýle, což zase tak často není, jelikož je to přece jen dost peněz,tak se sem chodím mrknout jako první. Né vždycky si vyberu, ale kouknout mě nic nestojí. Jinak brýle, které jsem si zde koupil mi vždycky poměrně dost dlouho vydrželi, takže je budu navštěvovat i dál.
Obroučky jsem si zde zakoupila několikrát. Někdy jsou opravdu dražší, ale jde spíš o značku. Prostě za Diorky se hold něco zaplatí. Já teda jsem vždycky hledala spíš v těch levějších značkách a myslím, že jsem do dnes ještě ani jedny nešla reklamovat kvůli nějakým problémům. Za mě fajn krám.
Já tady ráda nakupuji. Hlavně vždy čekám na slevy, které se vyplatí. Ale taky si na značky moc nepotrpím. Vždy hledám takovou tu střední cestu a teda zatím jsem se nezklamala.
Souhlasím na slevy se vyplatí počkat. A mívají je často, což mi přišlo vhod a ušetřila jsem docela pěkně.
No to jo, myslím, že něco dávají i několikrát za rok, takže když zmeškám nějakou akci, tak vím, že zas bude. Ale to jenom když mi to nějak nespěchá a hned to nepotřebuju. Je jasný, že když jsem bez brýlí, tak prostě musím jít koupit nové.
Hele holky, byly jste někdo na tom měření v Grandu? Teď je akce, že vám změří zadarmo zrak, tak jsem se objednala. Já jsem zatím byla jenom u očního, tak ani nevím, jak to probíhá v tady v optice.
@jolisha Jo to je pravda, že vlastně tam ti změří jenom dioptrie ale nic víc. Ale pokud potřebuješ jenom změření, tak si myslím, že je to skvělá služba. Já jsem taky teď byla, vlastně vždy si počkám, když je tohle měření zdarma a chodím pravidelně každý rok nebo dva. A myslím, že tady v GrandOpticalu to dělají dvakrát do roka.
Děkuji, já jsem vlastně chtěla jenom vědět, jestli nepotřebuju větší dioptrie, takže proto jsem se objednala. Naštěstí jsem na tom stejně, ale vyšetření bylo v pohodě a hlavně ten termín na objednání jsem měla za pár dnů. Alespoň vím, kam se příště preventivně objednat. Ale k očnímu jednou za dva, tři roky určitě zajedu na ty ostatní vyšetření.
Taky jsem tu byla několikrát na měření. Poprvé jsem se s touhle službou setkala, když jsem byla v Anglii a jsem teda ráda, že jsou tyhle možnosti i u nás.
Já nakupuji taky v Grandoptical brýle a zatím jsem měla jen dobrou zkušenost. Mám vlastně i pobočku blízko a když něco potřebuji, tak jedu tam. Taky tam pracuje milá paní, která mi vždy poradí, takže zatím jsem neodcházela s nepořízenou. A myslím si, že i sortiment je velice fajn a ceny přiměřené. Hlavně mívají výhodné akce, kde se dá dobře ušetřit a mění se docela často, takže některé jsou i několikrát do roka, což je taky fajn pro případ, že nějakou akci prošvihnete.
@kulisek_28 No to jo, já mám už několik brýlí, co jsem u nich nakoupila ve slevách.
@petunka89 Tak myslím, že teď hodně lidí hledá, kde ušetřit. Taky to tak dělám. A zase u těch obroučků to někdy udělá hodně. Teď právě dělají i měření zraku zadarmo, tak jsem to využila a objednala se 🙂
@kulisek_28 Tak to jsem si ani nevšimla, jinak já chodím vždy na jaro na to změření, taky mívají akci. A hlavně je to rychlé a nemusím čekat na objednání dlouho.
@petunka89 Taky jsem to objevila jenom náhodou. Ale trvalo to jenom chvíli, no stihla jsem. Určitě to budou mít zas brzy. Já takhle chodím jednou za rok, dva. Co si pamatuju, tak u očaře jsem se musela objednávat i půl roku dopředu a to se mi fakt nechce. Ale zase když si chci dát pořádně zkontrolovat oči, tak k tomu očnímu se objednávám tak jednou za tři roky. Ono i v tom Grandu ti řeknou, kdyby se jim něco nezdálo což je taky fajn.
Tahle optika je fajn, neříkám, že je nejlevnější, ale vyznají se a dobře poradí, když je třeba.
Já třeba do GrandOptical chodím často, využívám i měření zraku pravidelně. Mám už několikáté brýle a vždy mi všechny vydrželi dlouho, nikdy jsem nereklamovala takže i ta kvalita mi přijde dobrá.

Já pravidelně navštěvuju obchůdek, abych si udělala radost novými brýlemi a ani jednou jsem neodešla zklamaná.