Dá se zvyknout na multifokální brýle?
Zdravím, mám první multifokální brýle a zatím je to teda zvláštní. Na čtení dobré, do dálky taky, ale při chůzi ze schodů nebo venku mám pocit, že mi obraz trochu plave.
Optik říkal, že si mozek zvykne. Jak dlouho vám trvalo, než jste je přestali řešit?
Je to tak, mozek si musí zvyknout. Zaprvé mi optik řekl, že je to hodně Io tom, jestli člověk sám chce. No a dát tomu čas. Řekla bych, že jsem po 2 týdnech už nepoznala žádný rozdíl. Hoši bývaly večery nebo konec pracovní doby, únava. Teď už si jiné brýle neumím představit.
@anonym_autor Nemam multifokaly, mam jen ty se snizenymi dioptriemi na blizko a tedy trvalo mi to vic jak pul roku, takže do multifokalu jsem si jit netroufla.
Ale chci zkusit multifokální čočky, ty vyhodit vyjde levněji 😁
@anonym_autor Nemam multifokaly, mam jen ty se snizenymi dioptriemi na blizko a tedy trvalo mi to vic jak pul roku, takže do multifokalu jsem si jit netroufla.
Ale chci zkusit multifokální čočky, ty vyhodit vyjde levněji 😁
Mám brýle "office", ty tohle eliminují. Není tam jednoznačně definovaný to blízko a dálka, mají prostě prostor mezi, takže si brýle nemusím sundávat na střední vzdálenost - když třeba s někým mluvím, taky přesně nepadám na schodech a podobně.
@j.a.n.i multifokální čočky jsem zkoušela, jenže jsem nenašla ten vhodný kompromis - na blízko super, na dálku rozmazané. Na dálku ok, na blízko nedostačující...jo, vyhodila jsem je🙂)))))))
Mám brýle "office", ty tohle eliminují. Není tam jednoznačně definovaný to blízko a dálka, mají prostě prostor mezi, takže si brýle nemusím sundávat na střední vzdálenost - když třeba s někým mluvím, taky přesně nepadám na schodech a podobně.
@j.a.n.i multifokální čočky jsem zkoušela, jenže jsem nenašla ten vhodný kompromis - na blízko super, na dálku rozmazané. Na dálku ok, na blízko nedostačující...jo, vyhodila jsem je🙂)))))))
@berenika39 Tyhle taky nemají pevný přechod, jen prostě smerem dolů maji o dioptii méně,ja jeste na blizko nic nepotrebuju.
@berenika39 Tyhle taky nemají pevný přechod, jen prostě smerem dolů maji o dioptii méně,ja jeste na blizko nic nepotrebuju.
@j.a.n.i mám to naopak. Na blízko potřebuju, na dálku vůbec. Je to boj.

Moje kamarádka si nezvykla vůbec.