icon

Dá se zvyknout na multifokální brýle?

Včera v 05:12

Zdravím, mám první multifokální brýle a zatím je to teda zvláštní. Na čtení dobré, do dálky taky, ale při chůzi ze schodů nebo venku mám pocit, že mi obraz trochu plave.

Optik říkal, že si mozek zvykne. Jak dlouho vám trvalo, než jste je přestali řešit?

kakba
Včera v 06:10

Moje kamarádka si nezvykla vůbec.

zzuzinda
Včera v 06:46

Já si zvykla cca za týden a už bych neměnila.

zuzkasim
Včera v 07:05

Je to tak, mozek si musí zvyknout. Zaprvé mi optik řekl, že je to hodně Io tom, jestli člověk sám chce. No a dát tomu čas. Řekla bych, že jsem po 2 týdnech už nepoznala žádný rozdíl. Hoši bývaly večery nebo konec pracovní doby, únava. Teď už si jiné brýle neumím představit.

nimomo
Včera v 11:43

Mám už je rok a první tři týdny nic moc a teď úplně v pohodě .

mikiva
Včera ve 14:54

Můžu se zeptat, na kolik Vás vyšly multifokální skla?

j.a.n.i
Včera v 15:05

@anonym_autor Nemam multifokaly, mam jen ty se snizenymi dioptriemi na blizko a tedy trvalo mi to vic jak pul roku, takže do multifokalu jsem si jit netroufla.
Ale chci zkusit multifokální čočky, ty vyhodit vyjde levněji 😁

nimomo
Včera v 16:29
@nimomo

Mám už je rok a první tři týdny nic moc a teď úplně v pohodě .

@mikiva kolem 18 000

nimomo
Včera v 16:30
@mikiva

Můžu se zeptat, na kolik Vás vyšly multifokální skla?

berenika39
Včera v 19:39
@j.a.n.i

@anonym_autor Nemam multifokaly, mam jen ty se snizenymi dioptriemi na blizko a tedy trvalo mi to vic jak pul roku, takže do multifokalu jsem si jit netroufla.
Ale chci zkusit multifokální čočky, ty vyhodit vyjde levněji 😁

Mám brýle "office", ty tohle eliminují. Není tam jednoznačně definovaný to blízko a dálka, mají prostě prostor mezi, takže si brýle nemusím sundávat na střední vzdálenost - když třeba s někým mluvím, taky přesně nepadám na schodech a podobně.
@j.a.n.i multifokální čočky jsem zkoušela, jenže jsem nenašla ten vhodný kompromis - na blízko super, na dálku rozmazané. Na dálku ok, na blízko nedostačující...jo, vyhodila jsem je🙂)))))))

j.a.n.i
Včera v 19:42
@berenika39

Mám brýle "office", ty tohle eliminují. Není tam jednoznačně definovaný to blízko a dálka, mají prostě prostor mezi, takže si brýle nemusím sundávat na střední vzdálenost - když třeba s někým mluvím, taky přesně nepadám na schodech a podobně.
@j.a.n.i multifokální čočky jsem zkoušela, jenže jsem nenašla ten vhodný kompromis - na blízko super, na dálku rozmazané. Na dálku ok, na blízko nedostačující...jo, vyhodila jsem je🙂)))))))

@berenika39 Tyhle taky nemají pevný přechod, jen prostě smerem dolů maji o dioptii méně,ja jeste na blizko nic nepotrebuju.

berenika39
Včera v 19:52
@j.a.n.i

@berenika39 Tyhle taky nemají pevný přechod, jen prostě smerem dolů maji o dioptii méně,ja jeste na blizko nic nepotrebuju.

@j.a.n.i mám to naopak. Na blízko potřebuju, na dálku vůbec. Je to boj.