icon

Historky s tchyní. Co trapného jste s ní zažily?

13. črc 2020

Holky co si dát něco na pobavení? Co trapného jste zažili se svými tchýněmi? 😀

Strana
z3
michaela1990xx
15. črc 2020

@zelenaesmolda to sem se neptala, protože je mi to jedno, kde si je kdo kam dává. Ja je mam na účtě a vždy budu mít.

autor
15. črc 2020

@zelenaesmolda No a když pojedu na velký nákup a obejdu 10 obchodů, to mám furt čučet na IB? Abych věděla jestli si můžu koupit například o boty a šaty navíc?

zelenaesmolda
16. črc 2020

Tak pokud jsi uplny hlupacek a nepamatujes si behem nakupu kolik mas penez na ucte tak asi budes muset no...normalni lide to nedelaji,vedi co maji na uctu a kolik muzou utratit...

hanafaustyna
16. črc 2020

Nechcete se vrátit k historkám o tchynich? Ty mě bavily 🙂

snahnah
16. črc 2020

Zelená ráda rýpe 😉
Bydlíme v dvougeneračním domě a než se tchýně naučila aspoň klepat a nevrazit hned do dveří třeba i 3x denně, chvíli to trvalo. A tak se jednou stalo, bylo to pár dní po porodu, že jsem uspala dítě, sundala spoďáry a že budu větrat pipinu. Ležela jsem jen v podprdě, v ruce mobil ....ve dveřích tchýně a začla nahlas (potichu mluvit neumí) Malá ti spinká? Bla bla bla....tak jí říkám, že teď není vhodné,aby tu byla a ona zas bla bla bla. A já,že jsem nahá, budí dítě, ať jde pryč! Uražená byla prý ještě 2 dny, že jsem ji vyhodila 🤣

michaela1990xx
16. črc 2020

Přesně tak zelenasmolda všude pořád rype 🙂

zelenaesmolda
16. črc 2020

@michaela1990xx
vis,ono kdyz je nekdo hloupy tak se s nim normalne bavit ani neda... 🙂
jestlize mi nekdo napise,ze se musi po kazdem nakupu podivat na IB aby vedel,kolik ma na ucte tak to uz zavani bud silnym alzheimerem nebo stareckou demenci ci hodne nizkym IQ a takovy clovek by nemel mit ani obcanku,ne tak pristup k penezum.
To si dokaze spocitat i dite v druhe tride kolik ma penez v prasatku.

priefi
16. črc 2020

@zelenaesmolda ale na nákupy s kartou tchýně už problém nebyl 🙈

zavodnice
16. črc 2020

Hlavně že platit cizí kartou je nezákonné 🙄.
Já na běžném účtu taky nemam peníze, mám je na spořícím, používám kreditní kartu, takže zůstatek na účtu fakt řešit nemusím, kdybych si chtěla koupit patery boty místo jedněch.

priefi
Autor odpověď smazal
chrystyanna
Autor odpověď smazal
zelenaesmolda
16. črc 2020

@priefi
no,asi tak...

priefi
16. črc 2020

@anonym nevím proč, ale nějak jsem pomotala 2 diskuze 😂 omlouvám se, o vzdělání bylo někde jinde... Nevím, jak se mi to povedlo 😂 anonym jako anonym asi 🙈

Každopádně neměli byste být tak závislí na tchýni a jejich financích

zelenaesmolda
16. črc 2020

@priefi
ja nechapu proc ma nekdo potrebu zakladat anonymni diskuze na tema,ktere neni v nicem choulostive...zacaly prazdniny tak se to ted tady bude mnozit

priefi
16. črc 2020

@zelenaesmolda no jo, co kdyby tchýně byla taky na koníků 😅

zelenaesmolda
16. črc 2020

@priefi
no,to silne pochybuju ale svet je maly :D

autor
16. črc 2020

@zelenaesmolda Nízké IQ může mít i někdo, kdo soudí někoho koho vůbec nezná 😁 A já nevím, ale když mám nákupní horečku, nechce se mi počítat za kolik jsem si něco koupila... Když mám pak třeba deset věcí za různé částky... A nebo i hospodaření peněz v domácnosti-já mám systém takový, že na každý týden mám určitou částku na potraviny. Když to mám v peněžence, tak vidím. Ale když budem platit kartou, jak si mám za ten týden pamatovat všechno a co kolik stálo?

autor
16. črc 2020

@priefi My nejsme závislý na jejích penězích 😄 ale moji rodiče chtěli koupit kočárek, a ona že teda zas koupí postýlku,měli jsme jí to zakázat? Že vnoučátku nesmí koupit postýlku? 🙄

priefi
16. črc 2020

Ono to tak z toho příspěvku trochu vyznělo. Mimochodem, naší taky chtěli koupit prvně postýlku, pak i kočárek, tak jsem řekla, že ne, že si to koupíme všechno sami. Pak teda taťka měl skvělý nápad, že nám bude kupovat plinky, tak jsem to s díky odmítla.
Tak pak aspoň koupili cestovní postýlku, když jsme tam byli, aby mimčo mělo kde odpočívat a půjčovali nám ji, když jsme jeli na dovču.

meronym
16. črc 2020

Ja nejak nechapu, jaky je rozdil v pocitani penez v hotovosti a na uctu. Princip je porad stejny prece. Jako delejte to, jak chcete, ale ty argumenty jsou fakt usmevne.

zelenaesmolda
16. črc 2020

nemusis si to pamatovat,mas to na vypisu v IB kde,kdy a kolik jsi platila.nakupni horecky taky svedci do jiste miry o financni negramotnosti protoze si nejsi schopna vydaje planovat...

autor
16. črc 2020

@priefi A nemyslíš že to tvým rodičům mohlo být líto? Že nesmějí vnoučátku nic koupit? Nejen moji rodiče, ale znám i další prarodiče, kteří jsou pyšní na to když koupí kočárek vnoučeti.

autor
16. črc 2020

@zelenaesmolda To víš, každý nemůže být tak gramotný jako ty

zelenaesmolda
16. črc 2020

no,to je pravda.ja si umim sve vydaje ohlidat a naplanovat.bohuzel to vetsina Cechu jeste neumi a proto si pujcuji na dovolene,na Vanoce a pak se strasne divi,ze maji dluhy a exekuce.Nekteri nosi u sebe klidne celou vyplatu v hotovosti a pak breci kdyz jim nekdo ukradne penezenku a jsou v prdelce...nebo najedou extra 100km kvuli postylce,ktera je pak vyjde na 2x vic a to jenom protoze u sebe nemaji alternativni zpusob platby a to se vyplati!Tomu se rika financni gramotnost v praxi :D

pabka
16. črc 2020

Mě by zajímalo, jako ale opravdu, kde mají ti lidé, co neuznávají bankovní úcty, ty peníze schované? Doma? Nás když vykradli, tak nám policisté říkali, ze opravdu málokdo vymysli doma skrýš, kterou zloděj nezná nebo nenajde, ze oni mají mnohem větší praxi a ty peníze najdou. Nechci slyšet konkrétní místo, jen jestli opravdu někdo má schované úspory doma??? Nebo celou výplatu? Tomu v dnešní době nemohu uvěřit...

zelenaesmolda
16. črc 2020

@pabka
vim o par duchodcich,kteri to tak maji.

pabka
16. črc 2020

@zelenaesmolda dobre, to vím, důchodce zrovna nemyslím, tady místní diskutující myslím, to zrovna nečekám, ze by byli seniorky s duchodak v hrnecku v kredenci.

pabka
16. črc 2020

* s duchodem

martiina_k
17. črc 2020

@pabka mě by to taky zajímalo, jestli fakt lidi peníze mají někde doma schované. A jako nejde jenom o výplatu, ale i nějaké spoření?

zelenaesmolda
17. črc 2020

@martiina_k
taky by me to zajimalo...

Strana
z3