icon

Hledám pěkné místo pro život. Existuje?

mor48tko
13. bře 2015

S manželem bychom chtěli začít "znovu" a tak hledáme pro nás a našeho synka nějaké místo, kde se nám bude dobře žít (hledáme místo, kde prožijeme celý život a nebudeme se muset za pár let znovu stěhovat). Chtěli bychom, aby tam byla i příroda, klidně to může být menší městečko u nějakého většího města. Dál by tam měly být nějaké kulturní aktivity a možnosti využití volného času. Důležitá je samozřejmě i práce a pokud možno příjemní lidé.. Existuje takové místo? Nemusí to být hned parodie na Stapfordské paničky.... 😉 Děkuji moc

Strana
z4
eva267
15. bře 2015

Já bych tedy ke stěhování také ráda přistupovala způsobem jít tam, kde se mi nejvíce líbí, ale co ta práce??? Já jsem se třeba primárně stěhovala za prací a pak jsem začala v okolí hledat to nejvhodnější místo k bydlení. Pokud ale třeba pracujete z domu beru tuto poznámku zpět.

mor48tko
autor
15. bře 2015

@eva267 Jsem na rodičovské dovolené

chris_n
15. bře 2015

@mor48tko a co manžel?

mor48tko
autor
15. bře 2015

@chris_n Manžel se chce odtěhovat, v zaměstnání to vypadá také bledě..

eva267
15. bře 2015

@mor48tko no to je mi jasné, ale co potom?

mor48tko
autor
15. bře 2015

@eva267 Budeme hledat práci... Nějak nevím, na co se mě ptáš..? Mě smlouva skončila dva měsíce po porodu a manžel má ještě tento rok jistou práci, ale příští rok už tak jistý není

eva267
15. bře 2015

Chci jen říct, že pokud máš třeba technické vzdělání asi se nebudeš stěhovat někam, kde žádné strojírenství není. To je vše.

chris_n
15. bře 2015

@mor48tko dokud nebudete mít jistou jinou práci, tak bych se nestěhovala. Taky jsem se ptala, co dělá manžel, v jakém oboru. Podle toho bych se snažila hledat oblast a v té najít to "nejlepší" možné místo

mor48tko
autor
15. bře 2015

@eva267 @chris_n To je mi jasné. Tak hloupí nejsme.. Hledala jsem právě města, kde je širší nabídka soc.služeb, kde bych se mohla uplatnit (mám na to vzdělání a baví mě to).. Manžel se snad chytne, umí toho hodně, ale nemá na to papír.. A jako kuchař by snad měl mít šanci..

eva267
15. bře 2015

Tak pokud jste oba ve službách, tak je to OK. PS: Nikdo nepsal, že jste hloupí ☹ Já vás spíš obdivuji, že se chcete vydat do neznáma. Já jsem na to sice také měla koule, ale to jsem ještě byla sama.

mor48tko
autor
15. bře 2015

@eva267 Oba vnitřně cítíme, že je čas pro to, udělat tlustou čáru a odejít.. Nemáme přátele (myslím opravdové přátele), manžel nemá rodinu, já se nemám po rodičáku kam vrátit do práce.. Pořád jsem se chtěla držet co nejblíž, kvůli mým rodičům, ale čím dál víc vidím, že to takhle už dál nejde (hlavně tu za pár let nebudou a co my potom..?) .. Potkáváme lidi, které potkávat nechceme, je to tu hodně špatné s prací (skoro rok jsem byla na ÚP, než jsem našla - za min.plat, dojížděla jsem).. Prostě chceme začít znova a někde, kde bude mít náš synek lepší možnosti než v Ústeckém nebo Karlovarském kraji...

daasenka85
15. bře 2015

Nečetla jsem celé, jen první stránku... My bydlíme v Srchu (vesnice mezi Pardubicemi a Hradcem Králové) a jsem velmi spokojená. Je kousek za domem les, do obou měst kousek, je tu rychlostní komunikace, po které i v Chrudimi jsme snad za čtvrt hodiny, max.dvacet minut...
Věřím, že na Moravě je taky krásně a žijí tam úžasní lidé... Držím pěstičky, ať vyberete správně.
P.S. Jsem spíš typ, který má raději vesnici (nemám ráda davy ani přemíru civilizace 🙂 ) a čas od času si zajedu do města za zábavou, kulturou, na větší nákup....

jakisska
15. bře 2015

@mor48tko Jsme na tom podobně. Přítel práci má (necítí se tam ale dobře), já nemám po rodičáku kam jít. Půjdeme tam, kde je lepší zaměstnanost, i když budeme dál od mých rodičů, což mi rve srdce. Ale nemůžeme takhle živořit s nejistou budoucností.

lennus
15. bře 2015

@mor48tko Mně se opravdu moc líbí Hradec Králové a České Budějovice - královská města, žádná velkoměsta, příroda, památky, kultura, pracovní možnosti, prostě ideální pro život. A do budoucna zvažujeme Beroun, nyní jsme v Praze, ale pocházíme z j. Moravy, kde se mi taky moc líbí, takže někde poblíž Brna by to taky nemuselo být špatné. 🙂

lencak80
15. bře 2015

Kdybych mohla, ihned se stěhuji do Českých Budějovic, miluju jižní Čechy a hlavně okolo ČB....

veronicka89
15. bře 2015

Pokud vas nedrzi nejaka perfektni prace ve ktere jste maximalne spokojeni a vydelavate hodne penez - CIZINA !!!

Zalezi jaky cizi jazyk umite 🙂

Vsechno je jen o tom chtit .

🙂

marecekavendulka
15. bře 2015

hmhm koukám,že Budějky zatím vedou 😀

eemilka
15. bře 2015

@barulina Ano, je to tak. Kamarádka pracuje v neziskovce Čisté nebe, snaží se s tím bojovat, burcují politiky, informují veřejnost ..., ale je to bohužel běh na velmi dlouhou trať.

jennifer
15. bře 2015

@aftylka taky si myslím, že okolí Hodonína a kyjova je super.

@mor48tko já jsem se narodila poblíž kyjova, žila jsem v menší vesnici asi 800 obyvatel, a potom jsme se přestěhovali o 12 km dál, a po pár letech manžel dostal super pracovní nabídku aspoň ze začátku a tak jsme se odstěhovali na vysočinu a musím říct, že se mi tam moc nelíbilo.
vždycky jsem chtěla do městě, nejlépe do brna, ale dopadlo to na vysočinu, bydlela jsem sice ve městě v satelitu a musím říct, že hrůza co se týče lidí, každej se staral o každýho, vadilo i když pes přešel trávník, prostě fakt na prd.
na nákup jsem musela stejně autem, větší obchody mimo centrum, takže stejný jak kdybych bydlela na vesnici.
pak jsme dům prodali a momentálně jsme zase u rodičů na moravě a chtěli by jsme zrekonstruovat dům, kde žijou i rodiče a bydlet v této vesnici.

ve vesnici je obchod, školka, škola, budou stavět i novou školku, aquapark, dětské hřiště pro děti , 2 restaurace, tenisové kurty a ve vedlejší vesnici je lékárna, obchody, pošta a v další vesnici, mají taky obchody, poštu, školu, školku, tenisový kurty, mají sportovní areál a v zimě mají i nové kluziště za 20 mega, takže se dá krásně bruslit.
jinak do kyjova to máme asi 12 km, kde jsou větší obchody a do brna do olympie 25 minut.

pro každýho je nej místo jiný a nedá se říct, co se komu líbí.
já jsem si vždycky myslela že pro mě je nej město a zjistila jsem že vesnice je lepší, aspoň tady se nikdo tak nestará jako ve městě.

pro mě by bylo nejlepší místo někde na ostrůvku, kde je celej rok krásně slunečno a mohla bych se jenom opalovat a plavat.
ještě se mi líbí strašně vídeň, to bych brala hned, kdyby manžela nedržela práce tak bych bydlela ještě tam

claire159
15. bře 2015

Ja bych volila jizni cechy... Budejovice a okoli, pisecko, taborsko... Vyrostla jsem v CB, pak jsme se s nasima stehovali do Pardubic, studovala jsem v Plzni, jeden muj pritel byl z Brna, druhy z Liberce, takze jsem poznala hodne mest... A musim rict, ze jizni Cechy u me vedou natolik, ze jsem se sem s rodinou vratila a manzelovi rodice (puvodem z Prahy) si tu kupuji chalupu a budou tu zit take...

marca22
15. bře 2015

My jsme tuhle změnu udělali před rokem a půl a nelitujeme. Ze Středních Čech jsme se odstěhovali do Orlických hor,všichni říkají jaký jsme byli blázni,ale je tu krásně,pro děti úžasné prostředí,čistý vzduch a pořádek,lidi tu k sobě mají blíž,větší města máme cca 30km stejně jako jsme to měli do Prahy. Vyžití tu je jak v zimě tak v létě,za kulturou se dá dojet. Jen mě mrzí že naši to mají daleko,ale když přijedou na návštěvu tak se jim tu líbí,kdyby neměli práci a závazky doma,hned by se sem taky přistěhovali. 🙂

jolima
15. bře 2015

@marecekavendulka Ta myslenka na prestehovani se do Budejc me zacala vylozene pronasledovat a rikala jsem o ni mamce 🙂, chape to, pochazi ze Strakonic 😉 Zacaly jsme trochu spekulovat 😉

mor48tko
autor
15. bře 2015

@veronicka89 Děkuji, ale to jsme jednou už zkoušeli a nevyšlo to... Já umím německy, manžel mluví jen česky..

mor48tko
autor
15. bře 2015

@daasenka85 Děkuji za další typ 😉

mor48tko
autor
15. bře 2015

@jakisska Alespoň nejsem jediná.. Tak hodně štěstí, ať vše dobře dopadne 😉

mor48tko
autor
15. bře 2015

@marca22 Děkuji.. Bojíme se toho (a naši to budou mít všude daleko), ale budeme to muset zvládnout.. Musíme, nechceme tady už být...

chris_n
15. bře 2015

@mor48tko my neumíme pořádně německy ani jeden. Manžel zatím vyžije s angličtinou a základy němčiny. Já se učím za pochodu. A stejně jsme do toho šli. No a nelitujeme. Ale je fakt, že jsme šli už za konkrétní nabídkou a počítali jsme, zda ano či ne, zda se to vyplatí.

mor48tko
autor
15. bře 2015

@chris_n Oni v Německu mají trošku jiné požadavky na vzdělání než tady v ČR. Mě tady stačí pedagogická VOŠ, ale v Německu bych na stejné místo musela mít zdravotnickou VOŠ... Proto jsme to vzdali.. Už takhle to pro nás bude velký krok, natož jít do ciziny..

consti
15. bře 2015

Tak pokud bych se rozhodovala já, tak jižní Čechy, ale zase s prací to asi nebude tak horké 😅 . Taky nevím, jestli vám nevadí se přestěhovat třeba přes celou republiku 😉 . Já vyrostla ve Slavkově u Brna a to je fakt krásné město (maloměsto) s kulturním vyžitím, kousek do Brna, zámek, golfové hřiště, zámecký park, alej, koupaliště, kino, různá sportoviště, školky i školy...Ale já sama si nedovedu představit, že bych šla takto do neznáma, i když jsme s manželem taky kdysi tuto možnost zvažovali (a nakonec jsem se přestěhovala přes celou republiku já za ním) 😉 . Jinak výše zmíněný Vyškov nedoporučuji, Rousínov taky asi ne. 😎

chris_n
15. bře 2015

@mor48tko můžeš mi případně napsat podrobnosti do IP? Já mám sociálně právní VOS a plánuju potom asi zabrousit do těchto vod, ale zatím to nijak neřeším.

Strana
z4